X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tylko Lewcio zapozuje to wrzucam!!! Aktualnie wykorzystuję jego drzemkę, wsuwam śniadanie i nadrabiam dokładnie:)
    Lunka myslę że przed Tosia jeszcze wiele, zanim bezgranicznie i bezwarunkowo pokocha Zuzię, ale bardzo fajnie postępujecie zeby jej to ułatwic. Ty jestes niesamowita z tym uwielbieniem zmęczenia :P jeszcze tu chyba nie było takiej mamy, która się cieszyła że pada ze zmęczenia, Ty to Wariatka jesteś ;)
    Lamka korzystaj z ostatnich chwil w pojedynkę.... Już bardzo niedługo Ci się ukróci. Ja jeszcze 30go sierpnia miałam to w głowie :)
    Uciekam bo Książe się budzi, pierwsza drzemka to już całe 15 minut :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reseciku kochany, dinusie też czytam i kibicuję Wam mocno, przejmujcie ładnie te brzucholki a u Ciebie trzymam kciuki za nowego gina, niech to będzie "ten jedyny".

Summer, kochana, już Ci miałam to pisać wcześniej - zawsze mam łzy w oczach jak sobie uświadamiam, że mimo zmęczenia i natłoku zajęć, nie tylko zaglądasz do nas, ale i jeszcze na bieżąco o nas pamiętasz!

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos kochana, to bardzo trudna decyzja, ale jeśli zdecydujecie sie pójść to niezaleznie od tego, jak dalej się to potoczy to musicie być zdecydowanie na tego chłopca.. Daj nam znac...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, w koncu zadzwonil ten telefon!Trzymam kciuki za mądra decyzję, która będzie zgodna z Waszymi serduchami. Wiem że to trudne, bo decyzja jest na całe życie.

Reseciku kochany, i kto to mówi ;) Ty zawsze dla nas czas znajdujesz <3 a zajęć i spraw na głowie wcale nie masz mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:08

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy w Pepco dostanę białe rajstopki dla maluszków? Zamowiłam piękne ze Smyka, ale mogłabym mała całą w nie ubrać ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Laski, czy w Pepco dostanę białe rajstopki dla maluszków? Zamowiłam piękne ze Smyka, ale mogłabym mała całą w nie ubrać ;)
    U mnie są w rozm 62-68 :) albo białe całe tłoczone, albo z koronką wokół kostek

summer86 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lunaris delikatne sprostowanie bo fakt ja urodziłam 37t0d ale nie dlatego że Zosia chciała tylko dlatego że ktg było gorsze już i przepływy bo Zośka była wysoko i nie planowała jeszcze się rodzic

Bajeczka nie bardzo wiem do czego odpisujesz? przypomnisz mi bo nie pamiętam żebym coś o porodzie Twoim pisała ;)

Dzień dobry tak w ogóle!

Kaczorka no i wykrakałaś! :D rano pękła rura od WC i mam przeciek jak spuszczam wodę :D a teraz otwieram pocztę a tam faktura za zamówienie- zrobiłam "małą literóweczkę i zamiast 1 produktu za 50zł zamówiłam 7! siadam zaraz do telefonu i muszę to szybko odkręcić bo będę w plecy 300zł!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, normalnie to bym Ci wódkę zaproponowała w tej naszej niedoli, ale z uwagi na nasze brzuchy to.....have five.

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos- nie wiem jakie są procedury, ale trzymam kciuki za Waszą decyzję <3

Dzień dobry! Zaczęliśmy 32 TC! Czyli 8 miesiąc ??
    5ade2f6b6239e47bmed.jpg

Yoselyn82, JustynaG, Lunaris, Karma88, Patrycja20, Aga9090, Rucola, malka, pilik, Kaczorka, olik321, KateHawke, Nadzieja22, Lena21, Lusesita, -Mamunia-, emi2016, Madzik34 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola , teraz Luna przypomina mi Ciebie po porodzie. :)

Lunaris , czy będziesz miała jeszcze trochę spokoju w tym roku? czy ciągle będzie coś się działo.

[b[ Achia [/b] piękny brzusio

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia fajny brzuszek :)

Yos daj znać co postanowicie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy rozmowe w Oa :)

agulineczka, blue00, Phnappy, pilik, KateHawke, Luna1993, Nadzieja22, Amy333, emi2016, Madzik34 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam do końca!

Yos Wow! Jakie masz emocje? nie wiem czy Ci gratulować czy masz może stracha? jak pomyślę o takim 5-latku to mam łzy w oczach, to ten sam wiek co mój Franio <3 podziwiam Was że macie chęci do takich działań- macie wielkie serce!
    jak to teraz będzie wyglądać? macie się zastanowić czy pojechać na jakąś rozmowę do ośrodka?

Foz super że piszesz o tym prezencie bo ja właśnie też mam z tym problem- nie wiem co Stasio "da" Franiowi! Franio ma dla Stasia miarkę wzrostu drewnianą (Franio ma taką ode mnie jak się urodził). Nie bardzo wiem jaki to ma być prezent :/ no i piąteczka do fali czarnych zdarzeń ;)

Amal dobrze że Ci już przeszło, niefajne takie akcje brzuchowe :(

Lamcia ciśniemy ostatnie tygodnie wolności :D ja też dziś kawkuję ale w domu z siostrą cioteczną a jutro w Ikei z koleżanką.

Luna super że się udało wyjście z Tosią, z ciekawością podczytują Twoje doświadczenia bo naprawdę nie wiem czego się spodziewać po Franiu jak się brat pojawi. Trochę się boję tych reakcji.

Achia pięknie wyglądasz w ostatnim trymestrze!
    Ze mnie się już wszyscy śmieją że taka jestem wielka a mnie się wydaje że tak dobrze wyglądam :P

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super ze wyjscie z Tosia udalo sie i jest lepiej, oby tak dalej :) na pewno Tosia sie przyzwyczai do nowej sytuacji i bedzie dobrze :)

Achia super brzusio i witam w 3 trymestrze :)

Amal ciesze sie ze przeszlo :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie tez się zastanawiałam co zrobić z materacykiem w gondoli... i nie wiem nadal:p wszystko inne wylądowało w pralce oprócz niego ;)

edit- wlasnie zauwazyłam,że ma zaznaczone,że nie można go do pralki. zrobię jak pisze Summer- do zamrażarki a potem ręcznie pod prysznicem ogarne :) no i wiaodmo,że prześceradełko czy co to tam się kupuje będzie wyprane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris chyba masz rację, trzeba cisnąć, a siły brak :-D

Achia super wyglądasz :-) witaj w 8mc.

Achia, Lunaris lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, dużo przemyśleń przed Wami. To będzie bardzo trudne, żeby ten chłopczyk czuł się równie wytęskniony, ukochany i Wasz jak maleństwo w Twoim brzuchu. Przez to odpowiedzialność będzie jeszcze większa. Wiesz, myślę że Ty dałabyś radę to wszystko pogodzić ;) Mam nadzieję, że nikt nie będzie Wam odbierać wyboru z powodu ciąży

Rucola, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Justyna dzięki za porównanie :) Fajnie czytać o sobie takie pozytywy, ale z perspektywy czasu to byłam totalnie oszołomiona i zauroczona Malcem, więc pewnie stąd euforia:) Teraz dalej się cieszę, ale codzienność i prozaiczne problemy nie zawsze pozwalają mi na tryskający entuazjazm :P ale podsumowujac mój wywód jestem bardzo szczęsliwa, mam cudowne Dziecko i seper emka którego czasem musze przywoływać do porządku :P

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po obchodzie.. Uznali bóle za normalne. Jeżeli do pon nie urodze to w pon odstawiają leki na łagodzenie boleści skurczy i będziemy czekać aż się rozkręci.. Z racji że od jutra donoszona uznali że i organizm i mała gotowi do rodzenia. Jak to powiedzieli, to się tak zestresowalam że to już tylko czekać, to się rozplakalam z nerwów..

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się poskarżę - na siebie, ok? Jestem na siebie zła, bo mam wrażenie że się zagapiłam. No dobra, zakupy zrobione, ale wsztstko trzeba jeszcze poprać, poprasować, odkazić, wyszorować... A wg nowego terminu z USG ja za 4 tygodnie będę mieć donoszoną ciążę i mogę sobie rodzić w najlepsze.
    Gorzej że teraz to nie mam ani siły ani odwagi żeby zapieprzać. Mam jakiś atak paniki. Jakby mąż był w domu to bym go zagoniła co roboty, ale on oczywiście wygodnie w delegacji :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ