X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Twój kot niezmiennie mnie rozbraja ;)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, dasz radę wszytsko ogarnąć. Jak czujesz potrzebę to prasuj te ciuszki, chociaż ja bym to olała. Miałam część nowych i część używanych i nic nie prasowałam. Tetry nie prasuj bo tak jak piszesz traci chłonność.

Summer fajnie, że już jesteście w nowym domu. Powoli sobie wszytsko ogarniesz. A ostatnio się zastanawiałam jak tam Ania z jej porannym jedzeniem?

Lamka a gdzie ten festiwal kawy? Będę na weekend u koleżanki koło Ząbkowic to może byśmy się wybrały do Wro.

Lunka, Tosia na pewno bardzo przeżywa pojawienie się Zuzi, ale z czasem na pewno wszytsko się ułoży. Musicie to przetrwać.

Pilik to zdjęcie Ninki w chuście jest piękne.

Lunaris, ja gdzieś widziałam takiego posta o którym pisze Bajka. Tylko nie pamiętam czy to Ty napisałaś czy ktoś inny ;) ale post był. Tylko w nim nie było nic złego, więc się nie przejmuj :)
    edit: widzę, że Bajka sprawdziła i że to nie był Twój post ;)

Fozzie cieszę się, że u Was lepiej.

Justyna Ty pisałaś o śpiewaniu? Ja stawiam, że uśmiech jest spowodowany szczerym uwielbieniem :) ja Feli śpiewam głównie szanty i różne przeróbki piosenek na słowa dotyczące Felicji ;)

Fela ma dzisiaj jakiś śpiący dzień. Szkoda tylko, że śpi na rękach a nie w łóżeczku ;) ale przynajmniej matka nadrobiła forum i siedzi sobie wygodnie :)
    I jeszcze od kilku dni się mega rozgadała wieczorami. Słodziak się z niej zrobił :) tylko noce mamy marne. Pośpinod 20 do północy, a później pobudki do 1,5-2h. A było już tak pięknie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 11:28

JustynaG lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, Bajka - to ja pisałam to Amal! Się pomieszało ;). A miałam na myśli że Bajka dotrzymała do tego 37 jednak
    Olik mam takie same marzenia! Plus jakiś kupon na trzy godziny samotności czy na masaż ;)
    Fozzie o termomisiu marze, oj marze... a może ma która podróbę z Lidla? Czytałam że nie na jakiś mega różnicy a jednak cena się rozni baaardzo (akurat od dzisiaj są, bym miała 900zl na zbyciu to bym już go miała!)
    Luna na Śląsku jest taka tradycja że młodsze dziecko przynosi prezent starszemu. Może jeszcze nie za późno i możesz kupić coś od Zuzi? Możesz zawsze powiedzieć ze wcześniej Zuzia nie mogła iść do sklepu czy coś ;)
    Więcej nie pamietam, miałyśmy bardzo ciężką noc, jak spała dwie godziny łącznie to dobrze ;)...
    Phappy pisałaś ze w bliźniaczek musicie dotrwać do 34? Mam nadzieje że nic nie mieszam. Macie już termin cc w razie co?
    Aa Nika - Lunka też miała rodzic dużo wcześniej ;)

Bajkaaa, StaraczkaNika, lamka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja nie pisałam że coś złego było napisane :) te nocne warty już takie są hehe

Ja też marzę o termomiksie tymbardziej że szwagierka ma i na chwalić się nie może a ze ja mistrzem gotowania nie jestem to było by idealne dla mnie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dawno Zosi nie pokazywałam:) a tu w outficie od Meśki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 01:02

Yoselyn82, Lunaris, malka, summer86, JustynaG, Patrycja20, Aga9090, Achia, blue00, Morusek, Luna1993, Amal, Nadzieja22, StaraczkaNika, Karma88, olik321, Meśka, Kaczorka, pilik, lamka, Jeżowa, KateHawke, -Mamunia-, Rucola, moniśka..., emi2016, Lusesita, Madzik34 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na hormonach to teraz przejmuję się chyba wszystkim bardziej na końcówce :P
    Ale też mam mega dziurawą głowę i zastanawiałam się czy tak już ze mną źle że nie wiem co piszę czy co :P :D

Dziewczyny ja z Wami to wszystko :* <3 nawet tą wódkę bezalkoholową z Fozzie dziś mogę :D

Postanowiłam zgrzeszyć i wypić słabą kawkę- mleko mi się w niej zsiadło :D a masz za swoje niedobra matko! :D

U mnie zostało to co najbardziej nie lubie- czyli szorowanie sprzętów, odkurzanie kurzy. Okna nawet wymyłam żeby się nie brać za półki :P jeszcze duuużo powinnam wywalić lub wynieść do piwnicy ale nie mam weny do przejrzenia tego. Na razie spakowałam torbę z grubsza i wsadziłam kartkę co jeszcze do dopakowania żeby nie zapomnieć.
    Chciałabym jeszcze zrobić coś fajnego dla siebie póki jeszcze czas ale już nie mam pomysłów co :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia cudna <3 motyle też :D i duża już bardzo!
    Dajecie wiarę że "dopiero" co siedziałyśmy na miesięcznych wątkach? ja nie wiem naprawdę kiedy ten czas leci!
    I tak bardzo bym chciała żeby nam się wydłużyła lista ciężarówek!

Ps Jakoś tak mi jeszcze po głowie chodzi ostatnio Sanka, dawno jej nie było.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris u mnie garderoba jest do posprzątania i uporządkowania, bo tak wrzucamy tam tylko różne rzeczy i zrobił się totalny syf. Wolę mieć tam poukładane wszystko,żeby nie marnować miejsca. Chcesz pomóc?:p
    I chyba jutro się za to wezmę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 12:07

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy-a macie wyznaczony termin CC? trzymam kciuki,żebyście dali radę ile się da w dwupaku- czy raczej trójpaku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucam link do poczytania- link wrzuciła moja znajoma na fb, mądra mama dwójki dzieci

http://fundacja22.org/pl/powijaki-zabijaja-mozg/?fbclid=IwAR3pQiQd3Rr87tNSC-UgRpPVbqaqMfK0yUk-KBdtWThsvN5ujTaC3BcYQj8

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/326ee57d3089.jpg

Laski bardziej doświadczone.. Co tu widać..?? Bo mnie boli, kłuje, a mówią że wszystko dobrze...

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Mały update co u nas - wczoraj na wizycie ręcznie sprawdzana szyjka już "licha" i mam leżeć + lutka. Także tak... :(
    Ano tak... high five!
    Ale teraz to już z górki i szybko zleci.
    I nawet sobie nie wyobrażasz ile rzeczy można robić na leżąco ;) Właśnie obieram na leżąco jabłka na szarlotkę - da się ;)

Karma88, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nika, Twój kot niezmiennie mnie rozbraja ;)
    Mnie ratuje przed prasowaniem, wiec dziś kocham go tym bardziej :D

Teraz sobie pluję w brodę na co mi tyle ciuszków i pieluszek.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, Kochana! Ale wiesci! ja to wiedzialam, keidy wrócić na forum:) Wierze ze podejmiecie najlepszą dla siebie i dzieciaczka decyzje. Gdybyś chciala porozmawiać, to wal śmiało:) Moj 7letni juz adoptuś całym serduchem pokochał Lenkę, opiekuje się nią jak druga mamusia;-)
    A oto mój 6 tygodniowy skarbek:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d0277dbefb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afc988e7782c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f58f5f0f918f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 12:33

Achia, Yoselyn82, StaraczkaNika, Patrycja20, Amal, Bajkaaa, blue00, Aga9090, Nadzieja22, olik321, JuicyB, pilik, lamka, Lena21, JustynaG, KateHawke, -Mamunia-, Rucola, emi2016, moniśka..., Lunaris, Lusesita, Madzik34 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilkę z fotela fryzjerskiego, o matko jak mi dobrze! :D

Lunaris powiem Ci, że u nas jest straszną chustawka nastrojow. Zabrałam Tosie do babci, przy wyjściu histeria, że ona chce z tatą a ja mam się wyprowadzić. U babci już byłam kochana i nie miałam iść do fryzjera. Także zaciskam zęby i ze łzami w oczach słucham jak krzyczy że mnie nie kocha i woli tatusia. Po takich akcjach jest znów normalnie :) powiedziałam też babci i mamie, żeby nie mówiły przy Tosi o Zuzi. Chyba naprawdę kupię jej coś od Zuzi, ale z drugiej strony bywa bardzo niegrzeczna i nie chciałabym jej nagradzać za takie zachowanie. Pogadam z emkiem o tym

Phnappy spokojnie, 34 tydzień jak na bliźniaki to piękny wynik, na pewno jeszcze trochę poczekają :)

Achia piękny brzuszek :)

Nika Ty kochana leż, odpoczywaj, pachchnij. Ogarniesz wszystko z pomocą emka :* sama prasowałam dopiero po egzaminie (39 tc), a część emek ogarniał jak byłam w szpitalu- pranie wózka, kupno wanienki itp

A i mam poważny dylemat. Czy zaczynać aplikacje od stycznia. To jednak kilka dni w tygodniu, kiedy Zuzia będzie z opiekunką. Czas na decyzje do końca października. Skłaniam się żeby zrobić rok przerwy. Szkoda mi, bo jestem osobą która nie umie siedzieć i nie pracować umysłowo, ale nie wybaczę sobie jak stracę pierwszy rok jej życia, a tym bardziej jak jest taka moja, ciągle do mnie przyklejona

Yoselyn wierzę że podejmiecie najlepsza dla Was decyzję, jak się z tym czujesz kochana? Rozmawiałaś już z emkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 12:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- może poczekaj z prezentem aż zachowanie Tosi się troszke uspokoi? np w jakiś jej lepszy dzień ?
    a co do aplikacji- też pogadaj z Emkiem. Pamiętaj,że jesteś jeszcze młoda, może rok przerwy to nie aż tak dużo w tej zawodowej kwestii? a przez ten rok nie musisz siedzieć bezczynnie, możesz czytać czy przygotowywać się tak w zaciszu domowym. na pewno wybierzesz to ,co dla Ciebie i rodziny najlepsze :) bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko /dzieci :)))

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6828ae2100b6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b160009e89da.jpg

Dziewczyny,wrzucam wam dwa zdjęcia,z dziś i dwa tyg temu.Mam wrażenie,że brzuch mi się wydłużył heheh.Poza tym jak nigdy na nim nie miałam rozstępów,tak niedawno zauważyłam dwie pręgi,ech.Potrzymajcie i za mnie dziś kciuki,za kilka godzin wizytuję,oby dał się dziś zmierzyć ;)

Yoselyn82, Amal, Nadzieja22, Aga9090, Kaczorka, Patrycja20, malka, JustynaG, KateHawke, -Mamunia-, emi2016, Lunaris, Lusesita, Madzik34 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, nie wiem jak na adwokackiej, ale na radcowskiej da się to ogarnąć z małym dzieckiem. Ja bym szła od razu, ten rok przerwy jest trudny- sama wracałam po kilku latach bez prawa i wiem, ile to kosztuje. Plus może takie kilka godzin z dala od dziecka też może być cenne dla własnej psychiki.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a może by tak strategicznie z Tosią? Że Zuzi jest przykro, bo chciałby, żeby ją starsza siostra pogłaskała, że nawet ma dla niej prezent tylko czeka na trochę uczuć od niej?

pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam jeszcze terminu cc. Trochę mnie mój lekarz wkurzył, bo powiedział, że zobaczymy jak dzieci rosną i wtedy mi wyznaczy. Mam wrażenie, że tego czasu jest coraz mniej :/ już bym chciała pójść na ktg - i nie wiem czy nie pójdę po prostu na izbę przyjęć. Nie wiem czy można się zapisać bez skierowania?

Co do leżenia - generalnie bardzo chętnie, ale mi jest niedobrze jak leżę :( na plecach nie mogę, nawet jak jestem na pół siedząco to robi mi się słabo :/ a jak już na boku się położę to zaraz mam ochotę na drugi a przekręcenie się to masakra :/
    Najlepiej się czuję jak stoję :P

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ