X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phappy na IP idziesz i mówisz cokolwiek (brzuch boli, słabsze ruchy itp.) i na tym etapie szczególnie przy bliźniakach od razu będzie ktg i usg bez gadania!
    Luna ona jest niegrzeczna przez emocje które ja targają i których nie rozumie. Rozmawiajcie jak najwiecej, kupcie książeczki o rodzeństwie (jest ich kulka różnych na pewno), są też książeczki o emocjach, może też warto? A prezent bym kupiła i dała na spokojnie, nie jak będzie w furii, ale tak jak np. Fozzie pisze, jak nie będzie bardzo źle możesz podejść i powiedzieć że Zuzia Ci powiedziała, że chciałaby się poprzytulać, że bardzo się cieszy że ma taką super starszą siostre i ma dla niej prezent i bardzo jej dziękuje że może też być z mamą bo bardzo tego potrzebuje bo się jeszcze boi wielkiego świata (wyszła z małego,
    Ciemnego brzuszka). Myśle ze nie ma co czekać aż „będzie grzeczna” bo to może potrwać kilka miesięcy tak naprawdę dopóki się całkiem nie przyzwyczai do nowej sytuacji i nie opanuje swoich emocji. Jakbyś chciała jakieś tytuły książeczek to pisz.

Phnappy, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam! Kilka godzin się głowiłam jak mial na imie ten cholerny słonik i wreszcie mi się przypomniało - Bombik!

Lunka, puść Tosi takiego audiobooka „Przygody Bombika - Wyprawa Bombika (Siostra Bomila)” na YouTube
    https://youtu.be/OzuctItEvI0

To jest o tym jak słonik powoli akceptuje małą siostrę, ale nie chcę Ci tu spojlerować, żebyś się nie nudziła przy słuchaniu :P

Kiedyś ta piosenka z tego audiobooka siedziała mi w głowie bite 2 tygodnie i teraz powróciła... o nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:21

pilik, Bajkaaa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy już bardzo niedużo zostało, nie martw się. A w razie wu zawsze możesz iść zrobić sobie ktg prywatnie albo na izbie. Próbowałaś leżenia z poduszką między nogami?

Amy śliczna córeczka. Cieszę się, że się odezwałaś. A Ty jak się odnajdujesz z maleństwem?

Lunka nie wiem, co Ci powiedzieć, ale na pewno prezent od Zuzi może pomóc, warto spróbować.

Co do tetry to też słyszałam, żeby nie prasować i moje lenistwo jest za. :-D

Wyniki morfologii już mam, hemoglobina 11,8, lekko obniżone erytrocyty.
    Podsyłam dzisiejszego Dominika z wypiętą pupką. :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8d579fe28e4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:44

Achia, Amal, Luna1993, Yoselyn82, Bajkaaa, Patrycja20, malka, Jeżowa, Fozzie Bear, Karma88, JustynaG, Aga9090, StaraczkaNika, Amy333, KateHawke, Morusek, JuicyB, pilik, -Mamunia-, Siwulec, olik321, Phnappy, Rucola, Nadzieja22, moniśka..., Lunaris, blue00, Kaczorka, Madzik34, Lusesita, Lena21 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka- do audiobooka polecam to, co już wczoraj pisałam, czyli książeczki o Franklinie czekającym na rodzeństwo. Zresztą Fozzie, Lunariskowi i Patrycji również, bo u Was też temat się pojawi.

Luna1993, Patrycja20, Fozzie Bear, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Już sobie zapisałam i Pilik jeśli mogę to poproszę też o tytuły książeczek. Rozmawiałam o tym z emkiem i spróbujemy, zamówiłam Tosi duży pojazd z psiego patrolu (ma już jeden i jest zachwycona). Naprawdę rozumiem, że jej ciężko z nową sytuacją dlatego jak tylko mogę próbuje trzymać nerwy na wodzy. Wszystko jest dla mnie zrozumiałe :) tylko same wiecie, ciężko tak na sercu jak dziecko mówi, że Cię nie kocha. Wiem że tak nie myśli :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka piekny brzuszek, mysle, ze troche zblizony wielkoscia do mojego :)
    U mnie hemoglobina 10,6 mimo zazywania zelaza spadla :/ Dzisiaj mam hematologa.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy sliczna coreczka!

Blue brzuszek sie powiększył i troche opadl.

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dziękuje zaraz poszukam i zamwowie te książeczki .. tym bardziej, że moje dziecię lubi jak mu czytamy :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png

Wysłany: 18 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was rodziła z TENSem? Coś to dało? Przydała by mi się bezstronna opinia!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja nie miałam, ale kuzynką sobie chwaliła. Chociaż powiedziała, że jak położne nie patrzyły to podkręciła sobie to na maxa a jakby się dało to jeszcze bardziej by zrobiła ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was rodziła z TENSem? Coś to dało? Przydała by mi się bezstronna opinia!

Stał obok mnie, ale zarówno położna, jak i ja i mój szanowny małż, zapomnieliśmy go użyć ;-)

Achia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Chyba Nasza Trójmiejska Justyna też miała :)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, cudny brzunio:) Kurcze, jeszcze 2 msc temu taki miałam:)
    Pytasz jak sie odnajduje z Maleństwem...dobrze:) Uczymy sie siebie i mam wrażenie, że od kilku dni już naprawde sporo umiemy. Malutka zaczęła ladnie spać w nocy, po 5-6 godzin, ładnie je- jesteśmy na samym cycku. Jedyni mamy podejrzenie uczulenia na laktoze, ale obserwujemy sie. No i nóżka, ale o tym już wiedzieliśmy jak w ciąży byłam, nosi teraz takie specjalne butki ortopedyczne połączone szyną. Jak będzie miała 6 msc będziemy tylko do spania zakładać, a razie non-stop.
    A ja już doszłam do siebie, pare dni temu zakończyłam połóg i właśnie dumam nad rodzajem antykoncepcji, hehe;-)

lamka, Yoselyn82, StaraczkaNika, pilik, Rucola, Lunaris, Lusesita, KateHawke lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka może poproś gina o zmianę żelaza? Czy udało Ci się umówić do hematologa?

Amy dziękuję. Twój opis brzmi bardzo pozytywnie, cieszę się. :-) a co do "uczulenia na laktozę" to masz na myśli nietolerancję? Coś się dzieje z kupkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:08

Amy333 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Amy dziękuję. Twój opis brzmi bardzo pozytywnie, cieszę się. :-) a co do "uczulenia na laktozę" to masz na myśli nietolerancję? Coś się dzieje z kupkami?

tak, nietolerancje. W kupce był śluz, takie zielone zaczęła robić. No i skóra- mamy chropowate policzki i łuszczącą się bardzo skórkę na uszach

3i49hdgeac44oma5.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam z tensem
    . Super na bóle krzyżowe.dawalam na maxa żeby bolało bo to był lepszy bol niż te krzyżowe:)

StaraczkaNika, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny czytam o tym co Amy pisze i nietolerancji laktozy. U nas polują są szorstkie, jakby sucha skórka. Żaden krem czy olejek za bardzo nie poprawiają sytuacji. Skóra nie jest czerwona.
    Pediatra mówił że to normalne i juz sama nie wiem..

Lamka cudny masz brzuszek. Az mi się mój przypomina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:42

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pisałam ostatnio, że przy nietolerancji laktozy nie ma wysypek / objawów skórnych. Takie coś to jeśli już przy alergii na białko mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:44

veritaserum lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, śliczny brzuszek :)

Myślicie, że jest możliwe, żeby na brzuchu było widać jak dzieć oddycha? Albo bije mu serce? Czasami mam takie wrażenie... ale nie wiem czy to w ogóle możliwe?

edit. w sensie nie oddycha... no bo nie robi tego :) tylko jak widzę takie pulsowanie to zastanawiam się czy to może być puls?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:53

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(

Wysłany: 18 października 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ja rodzilam z tensem
    . Super na bóle krzyżowe.dawalam na maxa żeby bolało bo to był lepszy bol niż te krzyżowe:)
    No bo właśnie ja się krzyżowych boję! Przy @ plery napierniczały aż mi się chciało beczeć, a przy porodzie może być gorzej.

No dobra, to idę w poniedziałek na szkolenie z użycia tego cuda na SR :)

pilik lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2135 2136 2137 2138 2139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ