Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Phappy na IP idziesz i mówisz cokolwiek (brzuch boli, słabsze ruchy itp.) i na tym etapie szczególnie przy bliźniakach od razu będzie ktg i usg bez gadania!
Luna ona jest niegrzeczna przez emocje które ja targają i których nie rozumie. Rozmawiajcie jak najwiecej, kupcie książeczki o rodzeństwie (jest ich kulka różnych na pewno), są też książeczki o emocjach, może też warto? A prezent bym kupiła i dała na spokojnie, nie jak będzie w furii, ale tak jak np. Fozzie pisze, jak nie będzie bardzo źle możesz podejść i powiedzieć że Zuzia Ci powiedziała, że chciałaby się poprzytulać, że bardzo się cieszy że ma taką super starszą siostre i ma dla niej prezent i bardzo jej dziękuje że może też być z mamą bo bardzo tego potrzebuje bo się jeszcze boi wielkiego świata (wyszła z małego,
Ciemnego brzuszka). Myśle ze nie ma co czekać aż „będzie grzeczna” bo to może potrwać kilka miesięcy tak naprawdę dopóki się całkiem nie przyzwyczai do nowej sytuacji i nie opanuje swoich emocji. Jakbyś chciała jakieś tytuły książeczek to pisz.
Phnappy, Rucola lubią tę wiadomość
-
Mam! Kilka godzin się głowiłam jak mial na imie ten cholerny słonik i wreszcie mi się przypomniało - Bombik!
Lunka, puść Tosi takiego audiobooka „Przygody Bombika - Wyprawa Bombika (Siostra Bomila)” na YouTube
https://youtu.be/OzuctItEvI0
To jest o tym jak słonik powoli akceptuje małą siostrę, ale nie chcę Ci tu spojlerować, żebyś się nie nudziła przy słuchaniu
Kiedyś ta piosenka z tego audiobooka siedziała mi w głowie bite 2 tygodnie i teraz powróciła... o nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:21
pilik, Bajkaaa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPhnappy już bardzo niedużo zostało, nie martw się. A w razie wu zawsze możesz iść zrobić sobie ktg prywatnie albo na izbie. Próbowałaś leżenia z poduszką między nogami?
Amy śliczna córeczka. Cieszę się, że się odezwałaś. A Ty jak się odnajdujesz z maleństwem?
Lunka nie wiem, co Ci powiedzieć, ale na pewno prezent od Zuzi może pomóc, warto spróbować.
Co do tetry to też słyszałam, żeby nie prasować i moje lenistwo jest za.
Wyniki morfologii już mam, hemoglobina 11,8, lekko obniżone erytrocyty.
Podsyłam dzisiejszego Dominika z wypiętą pupką.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8d579fe28e4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:44
Achia, Amal, Luna1993, Yoselyn82, Bajkaaa, Patrycja20, malka, Jeżowa, Fozzie Bear, Karma88, JustynaG, Aga9090, StaraczkaNika, Amy333, KateHawke, Morusek, JuicyB, pilik, -Mamunia-, Siwulec, olik321, Phnappy, Rucola, Nadzieja22, moniśka..., Lunaris, blue00, Kaczorka, Madzik34, Lusesita, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Lunka- do audiobooka polecam to, co już wczoraj pisałam, czyli książeczki o Franklinie czekającym na rodzeństwo. Zresztą Fozzie, Lunariskowi i Patrycji również, bo u Was też temat się pojawi.
Luna1993, Patrycja20, Fozzie Bear, Lunaris lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDziękuję! Już sobie zapisałam i Pilik jeśli mogę to poproszę też o tytuły książeczek. Rozmawiałam o tym z emkiem i spróbujemy, zamówiłam Tosi duży pojazd z psiego patrolu (ma już jeden i jest zachwycona). Naprawdę rozumiem, że jej ciężko z nową sytuacją dlatego jak tylko mogę próbuje trzymać nerwy na wodzy. Wszystko jest dla mnie zrozumiałe
tylko same wiecie, ciężko tak na sercu jak dziecko mówi, że Cię nie kocha. Wiem że tak nie myśli
-
StaraczkaNika wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was rodziła z TENSem? Coś to dało? Przydała by mi się bezstronna opinia!
Stał obok mnie, ale zarówno położna, jak i ja i mój szanowny małż, zapomnieliśmy go użyćAchia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lamka, cudny brzunio:) Kurcze, jeszcze 2 msc temu taki miałam:)
Pytasz jak sie odnajduje z Maleństwem...dobrze:) Uczymy sie siebie i mam wrażenie, że od kilku dni już naprawde sporo umiemy. Malutka zaczęła ladnie spać w nocy, po 5-6 godzin, ładnie je- jesteśmy na samym cycku. Jedyni mamy podejrzenie uczulenia na laktoze, ale obserwujemy sie. No i nóżka, ale o tym już wiedzieliśmy jak w ciąży byłam, nosi teraz takie specjalne butki ortopedyczne połączone szyną. Jak będzie miała 6 msc będziemy tylko do spania zakładać, a razie non-stop.
A ja już doszłam do siebie, pare dni temu zakończyłam połóg i właśnie dumam nad rodzajem antykoncepcji, hehe;-)lamka, Yoselyn82, StaraczkaNika, pilik, Rucola, Lunaris, Lusesita, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgulineczka może poproś gina o zmianę żelaza? Czy udało Ci się umówić do hematologa?
Amy dziękuję. Twój opis brzmi bardzo pozytywnie, cieszę się.a co do "uczulenia na laktozę" to masz na myśli nietolerancję? Coś się dzieje z kupkami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:08
Amy333 lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:
Amy dziękuję. Twój opis brzmi bardzo pozytywnie, cieszę się.a co do "uczulenia na laktozę" to masz na myśli nietolerancję? Coś się dzieje z kupkami?
tak, nietolerancje. W kupce był śluz, takie zielone zaczęła robić. No i skóra- mamy chropowate policzki i łuszczącą się bardzo skórkę na uszach -
Kurczę dziewczyny czytam o tym co Amy pisze i nietolerancji laktozy. U nas polują są szorstkie, jakby sucha skórka. Żaden krem czy olejek za bardzo nie poprawiają sytuacji. Skóra nie jest czerwona.
Pediatra mówił że to normalne i juz sama nie wiem..
Lamka cudny masz brzuszek. Az mi się mój przypominaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:42
-
nick nieaktualny
-
Lamka, śliczny brzuszek
Myślicie, że jest możliwe, żeby na brzuchu było widać jak dzieć oddycha? Albo bije mu serce? Czasami mam takie wrażenie... ale nie wiem czy to w ogóle możliwe?
edit. w sensie nie oddycha... no bo nie robi tegotylko jak widzę takie pulsowanie to zastanawiam się czy to może być puls?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:53
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
ibishka wrote:Ja rodzilam z tensem
. Super na bóle krzyżowe.dawalam na maxa żeby bolało bo to był lepszy bol niż te krzyżowe:)
No dobra, to idę w poniedziałek na szkolenie z użycia tego cuda na SRpilik lubi tę wiadomość