SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phappy na IP idziesz i mówisz cokolwiek (brzuch boli, słabsze ruchy itp.) i na tym etapie szczególnie przy bliźniakach od razu będzie ktg i usg bez gadania!
    Luna ona jest niegrzeczna przez emocje które ja targają i których nie rozumie. Rozmawiajcie jak najwiecej, kupcie książeczki o rodzeństwie (jest ich kulka różnych na pewno), są też książeczki o emocjach, może też warto? A prezent bym kupiła i dała na spokojnie, nie jak będzie w furii, ale tak jak np. Fozzie pisze, jak nie będzie bardzo źle możesz podejść i powiedzieć że Zuzia Ci powiedziała, że chciałaby się poprzytulać, że bardzo się cieszy że ma taką super starszą siostre i ma dla niej prezent i bardzo jej dziękuje że może też być z mamą bo bardzo tego potrzebuje bo się jeszcze boi wielkiego świata (wyszła z małego,
    Ciemnego brzuszka). Myśle ze nie ma co czekać aż „będzie grzeczna” bo to może potrwać kilka miesięcy tak naprawdę dopóki się całkiem nie przyzwyczai do nowej sytuacji i nie opanuje swoich emocji. Jakbyś chciała jakieś tytuły książeczek to pisz.

Phnappy, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam! Kilka godzin się głowiłam jak mial na imie ten cholerny słonik i wreszcie mi się przypomniało - Bombik!

Lunka, puść Tosi takiego audiobooka „Przygody Bombika - Wyprawa Bombika (Siostra Bomila)” na YouTube
    https://youtu.be/OzuctItEvI0

To jest o tym jak słonik powoli akceptuje małą siostrę, ale nie chcę Ci tu spojlerować, żebyś się nie nudziła przy słuchaniu :P

Kiedyś ta piosenka z tego audiobooka siedziała mi w głowie bite 2 tygodnie i teraz powróciła... o nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:21

pilik, Bajkaaa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy już bardzo niedużo zostało, nie martw się. A w razie wu zawsze możesz iść zrobić sobie ktg prywatnie albo na izbie. Próbowałaś leżenia z poduszką między nogami?

Amy śliczna córeczka. Cieszę się, że się odezwałaś. A Ty jak się odnajdujesz z maleństwem?

Lunka nie wiem, co Ci powiedzieć, ale na pewno prezent od Zuzi może pomóc, warto spróbować.

Co do tetry to też słyszałam, żeby nie prasować i moje lenistwo jest za. :-D

Wyniki morfologii już mam, hemoglobina 11,8, lekko obniżone erytrocyty.
    Podsyłam dzisiejszego Dominika z wypiętą pupką. :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8d579fe28e4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:44

Achia, Amal, Luna1993, Yoselyn82, Bajkaaa, Patrycja20, malka, Jeżowa, Fozzie Bear, Karma88, JustynaG, Aga9090, StaraczkaNika, Amy333, KateHawke, Morusek, JuicyB, pilik, -Mamunia-, Siwulec, olik321, Phnappy, Rucola, Nadzieja22, moniśka..., Lunaris, blue00, Kaczorka, Madzik34, Lusesita, Lena21 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka- do audiobooka polecam to, co już wczoraj pisałam, czyli książeczki o Franklinie czekającym na rodzeństwo. Zresztą Fozzie, Lunariskowi i Patrycji również, bo u Was też temat się pojawi.

Luna1993, Patrycja20, Fozzie Bear, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Już sobie zapisałam i Pilik jeśli mogę to poproszę też o tytuły książeczek. Rozmawiałam o tym z emkiem i spróbujemy, zamówiłam Tosi duży pojazd z psiego patrolu (ma już jeden i jest zachwycona). Naprawdę rozumiem, że jej ciężko z nową sytuacją dlatego jak tylko mogę próbuje trzymać nerwy na wodzy. Wszystko jest dla mnie zrozumiałe :) tylko same wiecie, ciężko tak na sercu jak dziecko mówi, że Cię nie kocha. Wiem że tak nie myśli :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka piekny brzuszek, mysle, ze troche zblizony wielkoscia do mojego :)
    U mnie hemoglobina 10,6 mimo zazywania zelaza spadla :/ Dzisiaj mam hematologa.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy sliczna coreczka!

Blue brzuszek sie powiększył i troche opadl.

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dziękuje zaraz poszukam i zamwowie te książeczki .. tym bardziej, że moje dziecię lubi jak mu czytamy :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png

Wysłany: 18 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was rodziła z TENSem? Coś to dało? Przydała by mi się bezstronna opinia!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja nie miałam, ale kuzynką sobie chwaliła. Chociaż powiedziała, że jak położne nie patrzyły to podkręciła sobie to na maxa a jakby się dało to jeszcze bardziej by zrobiła ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was rodziła z TENSem? Coś to dało? Przydała by mi się bezstronna opinia!

Stał obok mnie, ale zarówno położna, jak i ja i mój szanowny małż, zapomnieliśmy go użyć ;-)

Achia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Chyba Nasza Trójmiejska Justyna też miała :)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, cudny brzunio:) Kurcze, jeszcze 2 msc temu taki miałam:)
    Pytasz jak sie odnajduje z Maleństwem...dobrze:) Uczymy sie siebie i mam wrażenie, że od kilku dni już naprawde sporo umiemy. Malutka zaczęła ladnie spać w nocy, po 5-6 godzin, ładnie je- jesteśmy na samym cycku. Jedyni mamy podejrzenie uczulenia na laktoze, ale obserwujemy sie. No i nóżka, ale o tym już wiedzieliśmy jak w ciąży byłam, nosi teraz takie specjalne butki ortopedyczne połączone szyną. Jak będzie miała 6 msc będziemy tylko do spania zakładać, a razie non-stop.
    A ja już doszłam do siebie, pare dni temu zakończyłam połóg i właśnie dumam nad rodzajem antykoncepcji, hehe;-)

lamka, Yoselyn82, StaraczkaNika, pilik, Rucola, Lunaris, Lusesita, KateHawke lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka może poproś gina o zmianę żelaza? Czy udało Ci się umówić do hematologa?

Amy dziękuję. Twój opis brzmi bardzo pozytywnie, cieszę się. :-) a co do "uczulenia na laktozę" to masz na myśli nietolerancję? Coś się dzieje z kupkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:08

Amy333 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Amy dziękuję. Twój opis brzmi bardzo pozytywnie, cieszę się. :-) a co do "uczulenia na laktozę" to masz na myśli nietolerancję? Coś się dzieje z kupkami?

tak, nietolerancje. W kupce był śluz, takie zielone zaczęła robić. No i skóra- mamy chropowate policzki i łuszczącą się bardzo skórkę na uszach

3i49hdgeac44oma5.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam z tensem
    . Super na bóle krzyżowe.dawalam na maxa żeby bolało bo to był lepszy bol niż te krzyżowe:)

StaraczkaNika, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny czytam o tym co Amy pisze i nietolerancji laktozy. U nas polują są szorstkie, jakby sucha skórka. Żaden krem czy olejek za bardzo nie poprawiają sytuacji. Skóra nie jest czerwona.
    Pediatra mówił że to normalne i juz sama nie wiem..

Lamka cudny masz brzuszek. Az mi się mój przypomina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:42

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pisałam ostatnio, że przy nietolerancji laktozy nie ma wysypek / objawów skórnych. Takie coś to jeśli już przy alergii na białko mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:44

veritaserum lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, śliczny brzuszek :)

Myślicie, że jest możliwe, żeby na brzuchu było widać jak dzieć oddycha? Albo bije mu serce? Czasami mam takie wrażenie... ale nie wiem czy to w ogóle możliwe?

edit. w sensie nie oddycha... no bo nie robi tego :) tylko jak widzę takie pulsowanie to zastanawiam się czy to może być puls?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:53

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(

Wysłany: 18 października 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ja rodzilam z tensem
    . Super na bóle krzyżowe.dawalam na maxa żeby bolało bo to był lepszy bol niż te krzyżowe:)
    No bo właśnie ja się krzyżowych boję! Przy @ plery napierniczały aż mi się chciało beczeć, a przy porodzie może być gorzej.

No dobra, to idę w poniedziałek na szkolenie z użycia tego cuda na SR :)

pilik lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2135 2136 2137 2138 2139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ