X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, kompletnie brakuje mi czasu :/
    Amy Lenka jest ślicznym pogodnym dzieciaczkiem. Musi się bardzo dużo smiać skoro udaje Ci się to wychwycic na zdjęciach!!!
    Miałam wam wrzucić Lewka, ale pewnie zrobię to już jutro bo dzis jakoś humoru nie mam. Nie pytajcie. Po prostu. Do 15.30 miałam zajebisty dzień, potem teściowa pod drzwiami i emek wrócił z pracy. Przez ten stres coraz bardziej boję się o swój pokarm i tak to wszystko się nakreca.

Amy333 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - więc grzecznie czekamy na cudowne zapewne zdjęcie Lewka, a męża i tymbardziej teściową besztamy w myślach!

Justyna z moich doświadczeń wynika, ze to chińskie 3m to takie 68 łamane nawet na 74! Albo 68 z Lidla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:42

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie przejmuj się pokarmem! Będzie. Najlepiej o tym nie myśleć, a przystawiać i cieszyć się z karmienia. Miałam kryzysy i to działa najlepiej. Możesz sobie kupić soczek, nie wiem czy działa, ale mi na głowę dobrze robi :) jak mam kryzys (psychiczny dot. Karmienia) otwieram butelkę i pije przez cztery dni ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dd3820c2b10.png

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Fozzie, dzięki za info. Szukalam ladnych ubranek dla małej na święta. Ale wszystko jest na 6M. Myślę, ze jednak to będzie za duże za 2 miesiące.

Amy, Aneczka tak nam dawkuje uśmiechy, że na palcach jednej ręki można liczyć. A Ty swojej fotki pstrykasz. Pogodna dziewczynka!

Rucola, współczuję wizyty teściowej.

Amy333 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim
    Baaaaardzo Was przepraszam ze tak z doskoku, ale ciagle jestem w biegu - kochany remont...

Orientujecie się ile kosztuje badanie na obciążenie glukoza w diagnostyce ? Ostatnio mieli problem z terminalem i kurczę nie wiem ile powinnam mieć gotówki w razie czego.
    No i czy faktycznie trzeba mieć swoją glukozę ?????

Aaaa i standardowe pytanie, trzeba być na czczo pewnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:56

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam ile plqcacilam za glukoze, bo robilam kilka badan.

Na pewno na czczo i glukoze maja tez swoja. ;-)

Siwulec lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, kosztu nie znam, ale:
    1. Trzeba byc na czczo
    2. U mnie trzeba miec swoją glukoze (polecam też swój sok z cytryny!)
    3. Od kilku miesięcy nie wymagają już skierowsnia

Co do ceny sprawdź sobie orientacyjnie na stronie alabu, cena nie będzie się różniła jakoś drastycznie

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

Cytrynę mam, glukozy nie :(
    Jak nie będą mieli to polecę do apteki (tylko nie wiem od której otwierają...)
    Nie ma cennika diagnostyki w internecie (przynajmniej ja nie znalazłam), ale w internecie ceny od 8 do 20 zł to chyba diagnostyka będzie mieć w podobnym przedziale :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie:mały waży 2.5 kg,główka w dole,ale... mam rozwarcie na cm,skurcze dziś sie pojawiły co 5 min,w dodatku częsta wizyta na w wc na dwójeczkę.Dostałam skierowanie do szpitala gdyby skurcze sie nasiliły,by podać sterydy na płuca

Lusesita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec około 30 zl jak się nie mylę, glukozę miałam swoją i do tego cytrynę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    po wizycie:mały waży 2.5 kg,główka w dole,ale... mam rozwarcie na cm,skurcze dziś sie pojawiły co 5 min,w dodatku częsta wizyta na w wc na dwójeczkę.Dostałam skierowanie do szpitala gdyby skurcze sie nasiliły,by podać sterydy na płuca
    Kochana to trzymam kciuki aby Wojtuś jeszcze poczekał!! :*:*

• malka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue trzymam kciuki, żeby mały jeszcze posiedział w brzuchu.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ceny nie pamiętam, ale glukozę musiałam mieć swoją

Rucola współczuję nerwów, mnie też dziś teściowa wyprowadziła z równowagi, także łącze się w bólu... One zawsze mają wyczucie. Przytul Lewka i spróbuj się nie denerwować, nie myśleć :* już poszła i oby szybko nie wróciła

Na śmierć zapomniałam. Agulineczka masz przesliczny brzuszek :)

Lamka nad Twoim się zachwycam jak zawsze :* <3

Pilik serdecznie dziękuję! Zaczynam googlowac i zamawiać (jak tylko smoczątko mi pozwoli) :)

Nadzieja oczywiście że kciuki będą, a my liczymy na same dobre wieści i piękne fotki :)

Karma jak się czujesz? Mam nadzieję że w miarę spokojnie :*

My walczymy z brzuszkiem, jak codziennie od ok 16. Ale już powoli mija.

A jeszcze miałam odpisać a propo aplikacji. Masz rację Reset, wszystko jest do ogarnięcia. Ale niestety nie mam pewności, że do stycznia brzuszek się uspokoi i mała przestanie płakać tyle godzin dziennie. Mi ciężko zachować cierpliwość a co dopiero obcej opiekunce. Dlatego raczej odpuszczę ten rok. Raz w tygodniu będę chodzić do kancelarii, w domu czytać i brak jak najwięcej pism do pisania. Aplikacja nie ucieknie, kredyt na dom też. A pierwszego roku życia Zuzi, kiedy najbardziej mnie potrzebuje nikt mi nie zwróci. Nie wiem na logo trafię na praktykach. Czy będę poza domem parę godzin, czy całe dnie. Mam jeszcze pomysł i pojadę do ORA w pn. Spytam o ewentualny zwrot kosztów w razie jakbym wzięła urlop dziekański- wówczas mogę spróbować a jak nie dam rady to wtedy rok przerwy. Tylko moj patron też będzie mnie zawalać robota, a teraz już jest ciężko nawet włosy umyć a co dopiero pracować nad czymś

Tymczasem Pozdrawiamy :* uwielbiam to zdjęcie, niepozowane, naturalne, z podkrążonymi oczami ;)

]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 13:30

blue00, Siwulec, 91Ewela09, Patrycja20, lamka, Bajkaaa, Aga9090, Achia, Yoselyn82, Lunaris, Amal, moniśka..., Karma88, Kaczorka, Phnappy, pilik, JustynaG, Rucola, Morusek, Nadzieja22, Madzik34, Bobisia, Lusesita, Lena21, malka lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, taka mała prośba - nie wbijaj się dziewczynom w kolejke! Odpoczywać i pachnieć jeszcze kilka tygodni!
    A tak serious, cholera, coś te nasze ciaze nie chce za nic w świecie być nudne! Mam nadzieję, że podchodzisz jeszcze trochę w dwupaku, a to wszystko to tylko straszak!

Luna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 20:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka stwierdziła,tak samo jak i ja,że nie dotrwam do terminu,choćby z tego względu,że ja wieloródka ;) .Oby dobrnąć jeszcze z dwa tygodnie.

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dziewczyny powiedzcie mi jak Wy znajdujecie czas na forum przy małym dziecku?
    Albo ja jestem nieogarnięta albo mam wymagające dziecko.
    Jestem ze wszystkim na bieżąco, na szczęście ;)
    Yos, super wiadomość. Trzymam kciuki żeby wszystko było po waszej myśli ❤️
    Lunka, lubię czytać o Twojej Tosi, musi być super dziewczynką.
    Amy, Bajka, śliczne macie córeczki.
    Summer, u mnie w niedzielę chrzest,a jeszcze mam mnóstwo sprzątania. Cieszę się że robię przyjęcie poza domem.

Powiem Wam szczerze że strasznie żałuję że będąc w ciąży wcześnie wstawałam (o 6-6.30). Anastazja najdłużej śpi do 6.30 i później chodzi spać dopiero ok 10. Ostatnio ma jakiś kryzys ze spaniem w dzień. Ale wynagradza mi to swoim uśmiechem i "rozmową".
    Już chyba przywykłam do myśli że tak już będzie, przestałam ze wszystkim walczyć. Biorę to co daję życie i cieszę się każdą chwilą z emkiem i małą.

Mam nadzieję że z czasem będę miała więcej czasu na forum.

JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue kciuki za to aby mały jeszcze siedział w brzusiu :*

Luna piekne zdjęcie ! <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue waga synka zacna, ale niech mały jeszcze poczeka z co najmniej dwa tygodnie dla własnego dobra, ale i dla mojego i Lunaris, bo przecież Ty jesteś zaraz obok nas na liście i jak urodzisz to zacznę panikować. :-D (Lunaris myślisz podobnie?)

Rucola współczuję wizyty teściowej, domyślam się co to może oznaczać.

Luna jak Ty cudnie wyglądasz bez makijażu :-)

Ewela pięknie piszesz o macierzyństwie i jestem pewna, że niebawem będziesz miała więcej czasu na przyjemności.

Siwulec powodzenia jutro na glukozie!

Nadzieja kciukam mocno :-)

Siwulec, 91Ewela09, blue00, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mam czas na forum jak karmie :) a ze Zosia je długo to jestem z wątkiem na bieżąco ale właśnie byłam w biedronce i Zosia była w domu z tatą... 40min i nie miał pomysłu co z nią robić bo herbaty nie chciała to wykapal ją :) hehe ciekawe co zrobi w poniedziałek jak będę u fryzjera :)

Blue trzymam kciuki by udało się do 37tc donosic młodego :)

Ej za tens trzeba płacić? Na ujastku to chyba poprostu jest nikt nie mówił że trzeba płacić

pilik lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lamka przyda się bo ja rano bez jedzenia nie funkcjonuje... a tu tyle czasu trzeba wytrzymać :(

W poniedziałek wizyta wiec jutro ostatni dzwonek żeby ją zbadać

Poza tym ten remont mnie wykańcza, jak go przetrwam to przetrwam już wszystko :) najgorzej ze coraz szybciej się mecze i na wszystko potrzebuje więcej czasu, kręgosłup wieczorem tak mnie boli ze nie mogę znaleźć pozycji...
    to sobie pomarudzilam :/

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ