X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3 takie zdjęcia są właśnie najpiękniejsze ! Wyglądasz na nim na szalenie szczęśliwą :)
    Ja już się nie mogę doczekać aż będę tulić mojego synka.. zwłaszcza że mam dzisiaj popołudniu jakiś zjazd psychiczny.

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że ja mam z Zosia tylko zdjęcia z sesji i te ze snapa? Nikt mi nie robi zdjęć i w sumie nie mam :(

Dziewczyny cieszcie się ciąża tak szybko mija :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- to pewnie kwestia specyfiki aplikacji. U nas na I roku były tylko zajecia 1 x w tygodniu 6-7 godzin (od 15.00 do 21 najczęsciej) i potem 20 x praktyki w sądzie (czyli 5 miesięcy, 1 x w tygodniu). Spotkania z patron większość osób załatwiała hurtem, czyli szło się po podpis i tyle.
    Na adwokackiej jest tego więcej z tego, co piszesz, więc pewnie trudniej z Zuzią i Tosią to ogarniać. Ale podpytaj, czy faktycznie nie możesz spróbować, a najwyżej wziąć dziekanki w trakcie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, mój mąż do końca tygodnia ma wolne i po dwóch dniach stwierdził, że opieka nad dzieckiem jest sto razy gorsze niż praca. Wspomnę że siedział z Anastazja wczoraj dwie godziny i dzisiaj około czterech.
    Anastazja je co 2-3 godziny i 120ml zjada w około 15minut, zdążę przeczytać ale już brakuje czasu na napisanie.
    A oto moje serduszko (tak na mała mówimy)
    ❤️
    Zdjęcie robione z okazji 2 miesięca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 08:50

Yoselyn82, Luna1993, lamka, Karma88, Lunaris, blue00, Aga9090, Phnappy, Bajkaaa, moniśka..., pilik, Patrycja20, Rucola, Morusek, StaraczkaNika, Amy333, Amal, Nadzieja22, Madzik34, Bobisia, Lusesita lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko to też jest moje pierwsze (no oprócz selfika z Zuzia ze szpitala). Dzięki Fozzie opieprzyłam emka, że ja im robie zdjęcia a mi nikt. No i w końcu mam :)

Achia co się dzieje? Jak po prostu gorszy dzień, to do łóżka i spać. Albo jeszcze czekolada/lody przed snem ;)

Ewela mi też ciężko być na bieżąco, ale staram się jak mogę, w drodze robić mleko, na szybko przed kąpielą, jak karmię, jak robię śniadanie. Mam nadzieję, że jutro uda mi się nadrobic dinusie, bo mimo najszczerszych chęci na dwa wątki nie daje już rady, a dziewczyny mają jutro ważny dzień

Blue mam nadzieję że mały jeszcze posiedzi, z tego co wiem u wieloródki takie rozwarcie to nic strasznego, gorszej ze skurczami. Jakieś leki gin norzepisal? Mi pomógł trochę Scopolan

Reset pisałam właśnie z aplikantka naszej ora i ona miała praktyki 2/3 razy w tygodniu po parę godzin. Zajęcia w środy od 15-20 jakoś. A mój patron bardzo lubi jak może zepchnąć czarną robotę na kogoś ;) dam znać jak w poniedziałek na spokojnie porozmawiam i przemyśle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 20:51

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas dla mamy dziecko śpi! :D przynajmniej to na zewnątrz bo to wewnątrz chyba ćwiczy na trapezie!

Amy śliczna córeczka <3 :)

Luna Wy obie też pięknie się prezentujecie- nawet z podkrążonymi oczami, przecież tak wygląda prawdziwe macierzyństwo a nie tak jak to z instagramów <3

Rucola ....plizzz nie ma to jak teściowa pod drzwiami :/ to gorsze niż mój cieknący kibel!

TENSY kupiłam ostatnio w Lidlu razem z expresem- mają jeszcze funkcje masażu. Generalnie są dla mamy bo ona ma często jakieś nerwobóle głównie kręgosłupa ale umówiłyśmy sie że pożyczy mi na porodówkę :D ...o ile teraz w ogóle bedzie opcja porodu innego niż CC na zimno.

Blue- mam nadzieję że Wojtuś jeszcze chwilę da mamie na spakowanie. Tak ze 2 tyg chociaż!

Lamka ja staram się zachować spokój i powtarzam sobie że już raz to przeszłam więc wiem co mnie czeka, jestem gotowa. Z drugiej strony już 3 tyg żyje na bombie i wizji szpitala w każdej chwili. Jestem nastawiona że to jednak będzie CC przed terminem z OM i skończy się 29-30.11 ale kto wie...
    Dla mnie wyznacznikiem na liście jest phnappy -jak bliźniaki przeskoczą na drugą stronę listy to zacznie do mnie docierać realizm sytuacji :D

ANASTAZJA <3 <3 <3 o mamo! ja chcę jeszcze córkę! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 20:59

Amy333, 91Ewela09, Luna1993 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue Mlody niech jeszcze posiedzi. Pare tygodni chociaz!!!

Luna sliczne zdjecie, fajnie sobie radzicie widac.

My jutro na ktg. Z tym to raczej jestem spokojna, ale dzis mnie wzielo na wstepne pakowanie torby do szpitala i troche sie czuje przytloczona.

Tzn nie moge sie doczekac spotkania z Emilka. Tylko kurde sie boje. Latami walczylismy o zajscie w ciaze, utrzymanie jednej, drugiej i teraz trzeciej. Czlowiek skupial sie na tym, zeby dociagnac ciaze do konca, a nie do konca na tym by spotkac sie z ta istotka.

Nic to nie smedze, bo to troche jest glupie.

A zdjecia Waszych dzieciaczkow sa piekne.

Luna1993 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,no biorę aspargin i nospę,ale coś nie chce przejść.Nie chcę kłaść się na weekend,ale jak będzie trzeba....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue a nospe max czy zwykła? I moze większa dawkę magnezu np. Magne b6 forte tak 3x2?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa zwykła,a z magnezu mam jeszcze normalny z B6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- nie mogę się kłaść o 21 bo budzę sie wtedy ok północy/ 01:00 i się gapię w sufit :p mąż właśnie wrócił, obejrzymy amerykę express, spacer z Bajlą i do łóżka.a zjazd, bo jak mi sie przypomni moja sytuacja z matką i siostrą to tak jakoś samo leci w dół samopoczucie.a w ogóle wygląda na to,że moja mama do teściwej potrafi zadzwonić z życzeniami urodzinwymi(miała niedawno)- czyli telefon działa...

blue- oby jeszcze udało się zostać chwilę w dwupaku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:08

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    My jutro na ktg. Z tym to raczej jestem spokojna, ale dzis mnie wzielo na wstepne pakowanie torby do szpitala i troche sie czuje przytloczona.

Tzn nie moge sie doczekac spotkania z Emilka. Tylko kurde sie boje. Latami walczylismy o zajscie w ciaze, utrzymanie jednej, drugiej i teraz trzeciej. Czlowiek skupial sie na tym, zeby dociagnac ciaze do konca, a nie do konca na tym by spotkac sie z ta istotka.

Nic to nie smedze, bo to troche jest glupie.

Mam właśnie podobne odczucia!! Czuję się tak wyzuta z emocji... jak gdzieś czytam "pokochałam tę malutką kropeczkę na usg" to czuję się jak wyrodna matka, bo ja cały czas miałam blokadę psychiczną - żeby się nie zaangażować zbyt mocno. Bo na kolejnym usg może już ta kropeczka nie pikać....
    nie mogę powiedzieć, że nie mogę się doczekać spotkania z grochami - ja się go boję.

Blue - piękna waga :) chciałabym żeby nasze też miały po 2,5 w przyszłym tygodniu.
    A to ciągnięcie na dwójeczkę coś przepowiada??? Nie mam biegunki ani nic, ale momentami mam wrażenia, że te konie mi pobudzają jelita swoim galopem i częsciej jestem w wc.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to moja 100 je min 20 min a czasem i 1,5h :/ i czasem śpi w trakcie ale jak chce butelkę wyciągnąć to się budzi i je...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue nie namawiam tylko sugeruję :)
    Proponuje nospe max lub zwyklej 2 tabletki
    Magnezu więcej, po ten aspargin ma dużo mniej go w składzie niż np. Ten co ja biore

I ze 2 tygodniej jeszcze w dwupaku no się nie pchaj tak na ta porodówkę:P

blue00 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochac to wiadomo, ze bezgranicznie kocham te koparke w moim brzuchu. Tylko mam stracha, ze nie dam rady, ze jestem,kompletnie nieogarnieta w temacie.

To takie babskie chce, ale sie boje. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue trzymam kciuki za jeszcze przynajmniej dwa-trzy tygodnie w dwupaku!
    Luna nie ma za co ;) a wyglądacie cudnie!
    Ewela ja mam dużo czasu na forum bo Ninka śpi tylko na mnie w dzień... więc przynajmniej jej dwie drzemki po 30-40 minut mam na nadrobienie na spokojne ;) Anastazja jest cudowna!
    Bajka w wielu szpitalach nie ma takich sprzętów i wtedy można wypożyczyć np. w SR ;)
    Karma będzie na pewno cudownie po tylu latach walki, poznać Wasz wyczekany CUD!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:14

91Ewela09 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia,jaki ojciec taki syn :P no nie przegadasz heh

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma piona! :D

Mam to samo: jak patrzę na maluchy dziewczyn to już bym chciała ale siedząc sobie na kanapie i oglądając serial myślę: o nie! to się zaraz skończy, będę zmęczona, niedospana, niedojedzona, niedomyta... O co Ci chodzi babo! W końcu chciałaś dziecia!

Tak jak mówisz: takie babskie chce ale się boję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:20

lamka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, Phnappy, Lunaris ja mam to samo...

Ewela Anastazja prześliczna <3

91Ewela09 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie z waga syna 850 g. Jak tak dalej pojdzie to w dniu porodu dojdzie do 4,5 kg!

Dziewczyny dzieci jak zawsze do wycalowania, ja jestem padnieta po pracy jutro z rana sprubuje sie odniesc to waszych postow. Buziaczki!

Phnappy, lamka, Yoselyn82, Aga9090, summer86, StaraczkaNika, Patrycja20, Amy333, Amal, Rucola, Siwulec, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, Bajkaaa, Lunaris, Karma88, pilik, Jeżowa, Lena21, Kaczorka, malka, KateHawke lubią tę wiadomość

‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ