Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Luna- to pewnie kwestia specyfiki aplikacji. U nas na I roku były tylko zajecia 1 x w tygodniu 6-7 godzin (od 15.00 do 21 najczęsciej) i potem 20 x praktyki w sądzie (czyli 5 miesięcy, 1 x w tygodniu). Spotkania z patron większość osób załatwiała hurtem, czyli szło się po podpis i tyle.
Na adwokackiej jest tego więcej z tego, co piszesz, więc pewnie trudniej z Zuzią i Tosią to ogarniać. Ale podpytaj, czy faktycznie nie możesz spróbować, a najwyżej wziąć dziekanki w trakcie.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bajka, mój mąż do końca tygodnia ma wolne i po dwóch dniach stwierdził, że opieka nad dzieckiem jest sto razy gorsze niż praca. Wspomnę że siedział z Anastazja wczoraj dwie godziny i dzisiaj około czterech.
Anastazja je co 2-3 godziny i 120ml zjada w około 15minut, zdążę przeczytać ale już brakuje czasu na napisanie.
A oto moje serduszko (tak na mała mówimy)
❤️
Zdjęcie robione z okazji 2 miesięcaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 08:50
Yoselyn82, Luna1993, lamka, Karma88, Lunaris, blue00, Aga9090, Phnappy, Bajkaaa, moniśka..., pilik, Patrycja20, Rucola, Morusek, StaraczkaNika, Amy333, Amal, Nadzieja22, Madzik34, Bobisia, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajeczko to też jest moje pierwsze (no oprócz selfika z Zuzia ze szpitala). Dzięki Fozzie opieprzyłam emka, że ja im robie zdjęcia a mi nikt. No i w końcu mam
Achia co się dzieje? Jak po prostu gorszy dzień, to do łóżka i spać. Albo jeszcze czekolada/lody przed snem
Ewela mi też ciężko być na bieżąco, ale staram się jak mogę, w drodze robić mleko, na szybko przed kąpielą, jak karmię, jak robię śniadanie. Mam nadzieję, że jutro uda mi się nadrobic dinusie, bo mimo najszczerszych chęci na dwa wątki nie daje już rady, a dziewczyny mają jutro ważny dzień
Blue mam nadzieję że mały jeszcze posiedzi, z tego co wiem u wieloródki takie rozwarcie to nic strasznego, gorszej ze skurczami. Jakieś leki gin norzepisal? Mi pomógł trochę Scopolan
Reset pisałam właśnie z aplikantka naszej ora i ona miała praktyki 2/3 razy w tygodniu po parę godzin. Zajęcia w środy od 15-20 jakoś. A mój patron bardzo lubi jak może zepchnąć czarną robotę na kogośdam znać jak w poniedziałek na spokojnie porozmawiam i przemyśle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 20:51
-
Czas dla mamy dziecko śpi!
przynajmniej to na zewnątrz bo to wewnątrz chyba ćwiczy na trapezie!
Amy śliczna córeczka
Luna Wy obie też pięknie się prezentujecie- nawet z podkrążonymi oczami, przecież tak wygląda prawdziwe macierzyństwo a nie tak jak to z instagramów
Rucola ....plizzz nie ma to jak teściowa pod drzwiamito gorsze niż mój cieknący kibel!
TENSY kupiłam ostatnio w Lidlu razem z expresem- mają jeszcze funkcje masażu. Generalnie są dla mamy bo ona ma często jakieś nerwobóle głównie kręgosłupa ale umówiłyśmy sie że pożyczy mi na porodówkę...o ile teraz w ogóle bedzie opcja porodu innego niż CC na zimno.
Blue- mam nadzieję że Wojtuś jeszcze chwilę da mamie na spakowanie. Tak ze 2 tyg chociaż!
Lamka ja staram się zachować spokój i powtarzam sobie że już raz to przeszłam więc wiem co mnie czeka, jestem gotowa. Z drugiej strony już 3 tyg żyje na bombie i wizji szpitala w każdej chwili. Jestem nastawiona że to jednak będzie CC przed terminem z OM i skończy się 29-30.11 ale kto wie...
Dla mnie wyznacznikiem na liście jest phnappy -jak bliźniaki przeskoczą na drugą stronę listy to zacznie do mnie docierać realizm sytuacji
ANASTAZJAo mamo! ja chcę jeszcze córkę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 20:59
Amy333, 91Ewela09, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Blue Mlody niech jeszcze posiedzi. Pare tygodni chociaz!!!
Luna sliczne zdjecie, fajnie sobie radzicie widac.
My jutro na ktg. Z tym to raczej jestem spokojna, ale dzis mnie wzielo na wstepne pakowanie torby do szpitala i troche sie czuje przytloczona.
Tzn nie moge sie doczekac spotkania z Emilka. Tylko kurde sie boje. Latami walczylismy o zajscie w ciaze, utrzymanie jednej, drugiej i teraz trzeciej. Czlowiek skupial sie na tym, zeby dociagnac ciaze do konca, a nie do konca na tym by spotkac sie z ta istotka.
Nic to nie smedze, bo to troche jest glupie.
A zdjecia Waszych dzieciaczkow sa piekne.Luna1993 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuna- nie mogę się kłaść o 21 bo budzę sie wtedy ok północy/ 01:00 i się gapię w sufit :p mąż właśnie wrócił, obejrzymy amerykę express, spacer z Bajlą i do łóżka.a zjazd, bo jak mi sie przypomni moja sytuacja z matką i siostrą to tak jakoś samo leci w dół samopoczucie.a w ogóle wygląda na to,że moja mama do teściwej potrafi zadzwonić z życzeniami urodzinwymi(miała niedawno)- czyli telefon działa...
blue- oby jeszcze udało się zostać chwilę w dwupaku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:08
-
Karma88 wrote:My jutro na ktg. Z tym to raczej jestem spokojna, ale dzis mnie wzielo na wstepne pakowanie torby do szpitala i troche sie czuje przytloczona.
Tzn nie moge sie doczekac spotkania z Emilka. Tylko kurde sie boje. Latami walczylismy o zajscie w ciaze, utrzymanie jednej, drugiej i teraz trzeciej. Czlowiek skupial sie na tym, zeby dociagnac ciaze do konca, a nie do konca na tym by spotkac sie z ta istotka.
Nic to nie smedze, bo to troche jest glupie.
Mam właśnie podobne odczucia!! Czuję się tak wyzuta z emocji... jak gdzieś czytam "pokochałam tę malutką kropeczkę na usg" to czuję się jak wyrodna matka, bo ja cały czas miałam blokadę psychiczną - żeby się nie zaangażować zbyt mocno. Bo na kolejnym usg może już ta kropeczka nie pikać....
nie mogę powiedzieć, że nie mogę się doczekać spotkania z grochami - ja się go boję.
Blue - piękna wagachciałabym żeby nasze też miały po 2,5 w przyszłym tygodniu.
A to ciągnięcie na dwójeczkę coś przepowiada??? Nie mam biegunki ani nic, ale momentami mam wrażenia, że te konie mi pobudzają jelita swoim galopem i częsciej jestem w wc.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyBlue nie namawiam tylko sugeruję
Proponuje nospe max lub zwyklej 2 tabletki
Magnezu więcej, po ten aspargin ma dużo mniej go w składzie niż np. Ten co ja biore
I ze 2 tygodniej jeszcze w dwupaku no się nie pchaj tak na ta porodówkęblue00 lubi tę wiadomość
-
Oj kochac to wiadomo, ze bezgranicznie kocham te koparke w moim brzuchu. Tylko mam stracha, ze nie dam rady, ze jestem,kompletnie nieogarnieta w temacie.
To takie babskie chce, ale sie boje.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Blue trzymam kciuki za jeszcze przynajmniej dwa-trzy tygodnie w dwupaku!
Luna nie ma za coa wyglądacie cudnie!
Ewela ja mam dużo czasu na forum bo Ninka śpi tylko na mnie w dzień... więc przynajmniej jej dwie drzemki po 30-40 minut mam na nadrobienie na spokojneAnastazja jest cudowna!
Bajka w wielu szpitalach nie ma takich sprzętów i wtedy można wypożyczyć np. w SR
Karma będzie na pewno cudownie po tylu latach walki, poznać Wasz wyczekany CUD!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:14
91Ewela09 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karma piona!
Mam to samo: jak patrzę na maluchy dziewczyn to już bym chciała ale siedząc sobie na kanapie i oglądając serial myślę: o nie! to się zaraz skończy, będę zmęczona, niedospana, niedojedzona, niedomyta... O co Ci chodzi babo! W końcu chciałaś dziecia!
Tak jak mówisz: takie babskie chce ale się bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:20
lamka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMelduje sie po wizycie z waga syna 850 g. Jak tak dalej pojdzie to w dniu porodu dojdzie do 4,5 kg!
Dziewczyny dzieci jak zawsze do wycalowania, ja jestem padnieta po pracy jutro z rana sprubuje sie odniesc to waszych postow. Buziaczki!Phnappy, lamka, Yoselyn82, Aga9090, summer86, StaraczkaNika, Patrycja20, Amy333, Amal, Rucola, Siwulec, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, Bajkaaa, Lunaris, Karma88, pilik, Jeżowa, Lena21, Kaczorka, malka, KateHawke lubią tę wiadomość