Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitamy się z maleństwem z donoszoną ciążą
jak się teraz przebudzilam i stwierdziłam, że Nadunia już nie jest wczesniakiem (a ja się urodziłam w 30tyg a mąż w 27), że jest bezpieczna i może się spokojnie urodzić, to się rozplakalam
w ogóle straszna beksa ostatnio ze mnie.. Albo ryczę ze strachu przed porodem. Albo na myśl że niedługo poznam malutką. Albo sobie wyobraże moment że już wyszła i mi ją położą i poznam tą kruszynke.. (o masz, i znowu becze na samą myśl o tym).. To chyba te hormony tak działają...
PS. Oczywiście.. Jakby inaczej. Obudziłam się z bolacym gardłem i zatkanym nosem.. Pięknie...
ibishka lubi tę wiadomość
-
Ja też nie śpię - za ścianą sąsiadka robi sąsiadowi jesień średniowiecza (średnio 3 razy w tygodniu) ale pewnie obudziłam się sama z siebie standardowo.
I co by tu teraz? -
nick nieaktualnyChyba uda się ominąć szpital.Po kolejnej dawce leków,w końcu zasnęłam.Skurczy do tej pory brak,ale mam dziwne wrażenie,bo macica wczoraj nieźle wymęczona.Zamierzam dziś pachnieć i leżeć.
Amal, Aga9090, JustynaG, Lusesita, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
u nas dziś w noc 3 razy karmienie, Marcys chyba wyczuł, że rodziców nie ma. Ale pierwsze było jak tylko przekroczyliśmy próg mieszkania. Więc odbyło się bez tragedii.
Nadzieja tak jak Lamka pisze, koniecznie Askot.
Dziś piątek piątuniu ulala cieszę się bardzo, że spędzimy troche czasu w trójkę
Dziewczyny kładziecie swoje maluchy na różne strony do spania?
Nasza pyza ostatnio chce spać tylko na pleckach z głową obróconą w bok. Jak go kładę całego na boku to zaraz się przekręca. Nie wiem czy tego pilnować/obkładać kocami czy dać spokójNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dzięki za podpowiedź, dopisuję askot do nawigacji
My już gotowi, zaraz wyjazd. Odezwę się po wizycie. -
nick nieaktualnyNadzieja kciuki :*
Olik ja pilnowałam aby maluchy spały na różnych stronach aby główka się nie odkształcała , już tu kiedyś pisałam, że chciałam uniknąć sytuacji do jakiej moja siostra doprowadziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 07:34
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oliczku, obracaj. Ja obracalam, ale Staś cwaniak i tak głowę przekrecal na ulubiony bok (podkladanie kocykow nic nie dało, bo Staszek sobie z nimi radził) i mieliśmy problem z kształtem główki w 4/5 miesiącu, bardzo mi pomogła poduszka korygująca, więc może warto już się w nią zaopatrzyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 07:58
olik321, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Mamunia aaaaaa jaka piękna waga ! A jak szyjka ?
Luna - zdjęcie genialne, takie zawsze bardziej mi się podobaja niż takie pozowane
Amal - gratuluje odnoszonej ciąży ! Wszystkiego dobrego dla Was
Nadzieja - kciuki za wizytę
Olik - ja tez przewracałam dzieci na różne strony, pomagając sobie często kocykiem
Przepraszam, tyle zapamiętałam...
Glukoza wypita ! Mieli w labo ostatnia porcje i dali mi za free- głupi to ma jednak szczęście...
Życzę wszystkim miłego i dobrego dnia !!!
pilik, Amal, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dzień dovbry z rana! Dziś Aneczka kończy 8 tygodni.
Za nami intensywne popołudnie i noc. Mała nie spała od jakiejś 15:30 do 20:30. Była marudna przez ulewanie. Co udało się ją uśpić to w ciągu5 minut budziła się. Ostatecznie zasnęła wtulona w moje piersi na naszym łóżku. Przed północą przeniosłam ją do jej łóżeczka i nakarmiłam. Ale budziła się jeszcze o 2, 3, 5, 6 więc zbyt wiele nie pospałam. Mam nadzieję, że dzień będzie dziś łaskawszy
Olik, Aneczka też się strasznie kręci. No i podkładanie nic nie daje. Bo jak jest podłożone z jednej strony to wywija się w drugą. I oczywiście kończy się ręką lub nogą między szczebelkami.
Dziś postanowiła spać na brzuszku z kuperkiem w górze
Dlatego też staramy się kłaść raz z jednej, raz z drugiej strony - ale jak się przekręci to odpuszczamy.Amal lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Siwulec teraz tylko 1,5h cierpliwości i trochę zamulania i będzie dobrze
Yosel kciuki za spotkanie!
Karma Ty dzisiaj wizytujesz czy coś mi się pomyliło?
Nadzieja kciuki za Waszą wizytę
Ktoś jeszcze ma coś dzisiaj?
My przed 12.00 wchodzimy.Siwulec, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Oooo to Lamka za Was również kciuki !!! 12:00 to bardzo dobra godzina :*
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c8b438c2380.jpg
Choć ostatnimi czasy najchętniej śpi w tej pozycji. A ja wolałabym by była na boczku bo przy jej ulewaniu to niezbyt bezpieczna pozycja.
Dziś mam wizytę popołogową. Mam nadzieję, że nie będzie dużej obsuwy.
EDIT: Zdjęcie z internetow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 08:27
Karma88, lamka, blue00, Yoselyn82, Lunaris, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Olik, Justyna u nas odkąd nauczyła się obracać główkę układanie jej nie daje zupełnie nic. A teraz to już w ogóle nic nie daje bo wszystko skopie, obróci się i w ogóle taka strasznie ruchliwa że nawet nie próbuje. Rehabilitantka kazała w dzień korygować i obracać jak najwiecej, kłaść na boczek ten drugi, który mniej lubi, do zabawy itp. Im większe dziecko tym trudniej jednak ułożyć bo mają głęboko w poważaniu czego my chcemy
a i Ninka np. Nie potrafi spać na plecach...
U nas noc jak wczoraj, od 23 do po 3 nie spała praktycznie, jojczenie i stękanie, potem zasnęła ale na mnie z piersią w buzi i tak do rana. Co sutek wypadł to płacz więc tyle z mojego spania było... zaraz pewnie ładnie zaśnie to przyjdzie kurier i obudzi... a dzisiaj do laryngologa idziemy na badanie słuchu, raczej to formalność (reaguje jak piętro niżej Łukasz drzwi otwiera...!) no ale trzeba sprawdzić czy oba uszka w porządku.
Powodzenia na wizytach i dla Siwulca cierpliwości w labWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 08:30
Siwulec, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Justyna powodzenia na wizycie.
Ja czekam wlasnie na ktg. Mala rusza sie caly czas tak samo, wiec mam nadzieje, ze i ktg bedzie ok.
JustynaG, lamka, pilik, Aga9090, Siwulec lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyMiałam w pokoju babeczke. 26tc. Przywieźli kilka dni temu z bólami. Codziennie po 2h kroplowki z magnezem. Nakaz leżenie ale różnie to przestrzegała. Wczoraj odszedł czop. Zabrali na cito, ale maluszek nie chciał czekać i się urodził. 27cm, 1050g. Oby było z nim wszystko dobrze..
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny.
Lamka luna i inne dziewczyny piekne brzuszki i cudowne dzieciaczki. Lubie do Waszych zdjęc powracac.
Nadzija czekam na relacje
Co do reszty to juz nie pamietam co mialam pisac. Caly czas ktos przychdzi do urzedu i nie moge sie skoncentrowac.
Co do szyjki znowu skrocila sie do 2.8 w poniedzialek ide do szpitala i jesli sie skroci zalozy mi pessar. -
nick nieaktualny