X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris bo pisałaś Amal że może Nadia czeka jak Zosia do donoszonej ciąży i wyjdzie :) to tylko napisałam że Zosia została "zmuszona" :)

No i współczuję tych plag egipskich które na ciebie spadają.

Wiecie kupiłam do wózka takiego jezyka z tiny love i Zosia jest zauroczona :) ogólnie te zabawki z tiny love są super :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ty się nie przejmuj kochana, ja nie mam prawie nic przygotowane.. Emek wyprał te ubranka no i cholera za mało ich, wózka jeszcze nie ma, łóżeczka nie ma.. Jestem w czarnej doopie , bo nie mogę się z domu ruszyć, emek jak nie w pracy to zajmuje się domem i dziećmi. Sypialnia jeszcze nie pomalowana, bo nie ma kiedy (tak bym sama pomalowała, a tu nie mogę). A termin na usg zmienił mi się na 24 grudnia... I teraz tez nie wiem kiedy do szpitala dokładnie..
    Ale damy rade kto jak nie my!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal trzymam kciuki, tylko nie wiem czy już życzyć szybkiej akcji czy aby Nadia jeszcze posiedziała

Jeżowa lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może komuś się przyda, w Kauflandzie promo na Pampers Premium Care, 120 szt rozm 3 za 75 zł.

JuicyB, olik321 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, olej prasowanie :) ani jednego ciuszka dziecięcego nie wypracowałam i Aneczka ma się dobrze :) dla mnie zrobienie prania jest sprAwniejsze niż zrobienie sobie sniadanua. W

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a kiedy Twój wraca?
    My robiliśmy na raty wszystko i to niedawno skończyliśmy tzn. część skończyliśmy.

Jak Twój będzie to prania wstawiajcie i rozwieszajcie gdzie się da, potem na raty prasujcie nawet gdyby to miało trwać np tydzień. Wszystko po trochu.

A Ty sobie będziesz siedziała i sukcesywnie układała w szafce. Byle na raz nie, bo nie dacie rady. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, no ja wiem że jeszcze jest czas. Ale akurat w niedzielę trafila do szpitala dziewczyna z wątku mojej kliniki, która ma termin na 2 dni przede mną. Ledwie powstrzymali poród i teraz ona walczy o każdy dzień w dwupaku. U niej był problem z łożyskiem przodującym i krwotokiem, ale nie mogę sobie dalej leżec na kanapie i powtarzać, że u mnie nie wydarzy się nic nieplanowanego. Trzeba się chwytać za żelazko... jak tylko kotek pozwoli...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a19b3b28c58.jpg

Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 18 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nika, olej prasowanie :) ani jednego ciuszka dziecięcego nie wypracowałam i Aneczka ma się dobrze :) dla mnie zrobienie prania jest sprAwniejsze niż zrobienie sobie sniadanua. W
    Tylko ja mam używane ciuszki po dzieciach koleżanek. Część z nich spędziła duuuzo czasu w kartonach i na strychach. Chciałam je tak bardziej odświeżyć i ten jeden raz uprasować.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej prasowanie ubranek, szkoda czasu, ja tylko bede prasować pieluchy tetrowe. I nie strasz mnie tym łożyskiem, bo ja planuje najwcześniej 10 grudnia do szpitala iść :P

Edit: Też mam używane ubranka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:43

Wysłany: 18 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Nika a kiedy Twój wraca?
    My robiliśmy na raty wszystko i to niedawno skończyliśmy tzn. część skończyliśmy.

Jak Twój będzie to prania wstawiajcie i rozwieszajcie gdzie się da, potem na raty prasujcie nawet gdyby to miało trwać np tydzień. Wszystko po trochu.

A Ty sobie będziesz siedziała i sukcesywnie układała w szafce. Byle na raz nie, bo nie dacie rady. ;)
    Mam wolną chatę do niedzieli :)
    Nie planuję teraz rodzić, ale że szyjka miękka, wód mało i ogólnie nie zapewniam lokatorce godnych warunków to muszę się liczyc z tym, że wymelduje się trochę wcześniej.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 18 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Olej prasowanie ubranek, szkoda czasu, ja tylko bede prasować pieluchy tetrowe. I nie strasz mnie tym łożyskiem, bo ja planuje najwcześniej 10 grudnia do szpitala iść :P

Edit: Też mam używane ubranka :)
    A Ty mnie nie strasz tetrą... toto też trzeba prasować?! Nieee :(
    Coś mi się obiło w uszy, że prasowana tetra traci na chłonności i myślałam że nie trzeba w takim razie tego robić... ehh, czyli jednak jeszcze to.

Jak chcesz to zajrzyj na wątek Gameta Gdynia na Starając się z pomocą medyczną. Tam ta koleżanka pisała rano co się wydarzyło... Kurczaki, ale może lepiej jednak nie czytaj, bo się zestresujesz, a przecież to nie jest reguła że tak się dzieje przy tym przodującym.

lamka lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika rozumiem Cię. Ja też mam pełno używanych ciuszków, właściwie większość. Ja po tym jak wszystko względnie ogarnęłam z rzeczami i zostały mi właściwie takie kosmetyczne rzeczy do kupienia to jestem spokojniejsza, że nawet jak teraz wypadnę (tfu, tfu, tfu) to wszystko będzie czekać na nas. Nie wiadomo kiedy i czy nasze dzieciaki się zbuntują w brzuchach. Jak tylko Twój wróci to zagoń go do tego czego nie możesz zrobić.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak bum cyk cyk nie widzę nigdzie takiego wpisu a cofnęłam się do 2086 strony (zacytujesz?)

Pamiętam jak to było z Twoją ciążą, ile tygodni musiałaś walczyć żeby Zosia dotrzymała terminu i poród był z uwagi na Wasze bezpieczeństwo <3
    serio nie pamiętam żebym coś takiego Amal napisała a nie chciałabym żeby komuś było przykro <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A Ty mnie nie strasz tetrą... toto też trzeba prasować?! Nieee :(
    Coś mi się obiło w uszy, że prasowana tetra traci na chłonności i myślałam że nie trzeba w takim razie tego robić... ehh, czyli jednak jeszcze to.

Jak chcesz to zajrzyj na wątek Gameta Gdynia na Starając się z pomocą medyczną. Tam ta koleżanka pisała rano co się wydarzyło... Kurczaki, ale może lepiej jednak nie czytaj, bo się zestresujesz, a przecież to nie jest reguła że tak się dzieje przy tym przodującym.
    Emek tak rozwiesił ta tetre, że wygląda jak krowie z doopy ale tylko ta biała.. Czy taraci chłonność... Hmmm. Zawsze prasowałam, bo mnie wkurzała taka wymiętolona.

Nika ja już przewertowałam Internety w tej sprawie i chyba już bardziej się zestresować nie da...

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos dziwnie się to życie układa, ale wierzę, że podejmiecie dobrą decyzję, chociaż na pewno będzie bardzo trudna. Ciekawe co powiedzą w ośrodku. Mam łzy w oczach jak sobie o tym pomyślę...

Mały update co u nas - wczoraj na wizycie ręcznie sprawdzana szyjka już "licha" i mam leżeć + lutka. Także tak... :(

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy to odpoczywaj już teraz, będzie dobrze, zobacz ile z nas musiało lub musi leżeć i dajemy radę Ty tez dasz

Phnappy lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy fajnie że się odezwałaś- myślałam o Tobie :) Kochana 34 tc! bliźniaczej to bardzo piękny wynik. Mam nadzieję że oczywiście jak najdłużej uda Wam się być w trzypaku <3 ale wierzę też że dzieci doskonale sobie poradzą jeśli będą musiały już wyjść. Trzymajcie się zdrowo!

Phnappy lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy odpoczywaj ile się da! Stres jest, ale wierzmy w nasze Małe Cuda!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Bajka jak bum cyk cyk nie widzę nigdzie takiego wpisu a cofnęłam się do 2086 strony (zacytujesz?)

Pamiętam jak to było z Twoją ciążą, ile tygodni musiałaś walczyć żeby Zosia dotrzymała terminu i poród był z uwagi na Wasze bezpieczeństwo <3
    serio nie pamiętam żebym coś takiego Amal napisała a nie chciałabym żeby komuś było przykro <3
    Wybacz to Pilik pisała :) pomylilam nie wiem czemu aż się cofnelam i aż mi głupio hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Yos dziwnie się to życie układa, ale wierzę, że podejmiecie dobrą decyzję, chociaż na pewno będzie bardzo trudna. Ciekawe co powiedzą w ośrodku. Mam łzy w oczach jak sobie o tym pomyślę...

Mały update co u nas - wczoraj na wizycie ręcznie sprawdzana szyjka już "licha" i mam leżeć + lutka. Także tak... :(
    Skoro leżeć i lutka to nie jest źle :) mogliby cię kłaść do szpitala jakby było źle także spokojnie do 37tc wytrzymacie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ