SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris bo pisałaś Amal że może Nadia czeka jak Zosia do donoszonej ciąży i wyjdzie :) to tylko napisałam że Zosia została "zmuszona" :)

No i współczuję tych plag egipskich które na ciebie spadają.

Wiecie kupiłam do wózka takiego jezyka z tiny love i Zosia jest zauroczona :) ogólnie te zabawki z tiny love są super :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ty się nie przejmuj kochana, ja nie mam prawie nic przygotowane.. Emek wyprał te ubranka no i cholera za mało ich, wózka jeszcze nie ma, łóżeczka nie ma.. Jestem w czarnej doopie , bo nie mogę się z domu ruszyć, emek jak nie w pracy to zajmuje się domem i dziećmi. Sypialnia jeszcze nie pomalowana, bo nie ma kiedy (tak bym sama pomalowała, a tu nie mogę). A termin na usg zmienił mi się na 24 grudnia... I teraz tez nie wiem kiedy do szpitala dokładnie..
    Ale damy rade kto jak nie my!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal trzymam kciuki, tylko nie wiem czy już życzyć szybkiej akcji czy aby Nadia jeszcze posiedziała

Jeżowa lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może komuś się przyda, w Kauflandzie promo na Pampers Premium Care, 120 szt rozm 3 za 75 zł.

JuicyB, olik321 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, olej prasowanie :) ani jednego ciuszka dziecięcego nie wypracowałam i Aneczka ma się dobrze :) dla mnie zrobienie prania jest sprAwniejsze niż zrobienie sobie sniadanua. W

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a kiedy Twój wraca?
    My robiliśmy na raty wszystko i to niedawno skończyliśmy tzn. część skończyliśmy.

Jak Twój będzie to prania wstawiajcie i rozwieszajcie gdzie się da, potem na raty prasujcie nawet gdyby to miało trwać np tydzień. Wszystko po trochu.

A Ty sobie będziesz siedziała i sukcesywnie układała w szafce. Byle na raz nie, bo nie dacie rady. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, no ja wiem że jeszcze jest czas. Ale akurat w niedzielę trafila do szpitala dziewczyna z wątku mojej kliniki, która ma termin na 2 dni przede mną. Ledwie powstrzymali poród i teraz ona walczy o każdy dzień w dwupaku. U niej był problem z łożyskiem przodującym i krwotokiem, ale nie mogę sobie dalej leżec na kanapie i powtarzać, że u mnie nie wydarzy się nic nieplanowanego. Trzeba się chwytać za żelazko... jak tylko kotek pozwoli...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a19b3b28c58.jpg

Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 18 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nika, olej prasowanie :) ani jednego ciuszka dziecięcego nie wypracowałam i Aneczka ma się dobrze :) dla mnie zrobienie prania jest sprAwniejsze niż zrobienie sobie sniadanua. W
    Tylko ja mam używane ciuszki po dzieciach koleżanek. Część z nich spędziła duuuzo czasu w kartonach i na strychach. Chciałam je tak bardziej odświeżyć i ten jeden raz uprasować.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej prasowanie ubranek, szkoda czasu, ja tylko bede prasować pieluchy tetrowe. I nie strasz mnie tym łożyskiem, bo ja planuje najwcześniej 10 grudnia do szpitala iść :P

Edit: Też mam używane ubranka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:43

Wysłany: 18 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Nika a kiedy Twój wraca?
    My robiliśmy na raty wszystko i to niedawno skończyliśmy tzn. część skończyliśmy.

Jak Twój będzie to prania wstawiajcie i rozwieszajcie gdzie się da, potem na raty prasujcie nawet gdyby to miało trwać np tydzień. Wszystko po trochu.

A Ty sobie będziesz siedziała i sukcesywnie układała w szafce. Byle na raz nie, bo nie dacie rady. ;)
    Mam wolną chatę do niedzieli :)
    Nie planuję teraz rodzić, ale że szyjka miękka, wód mało i ogólnie nie zapewniam lokatorce godnych warunków to muszę się liczyc z tym, że wymelduje się trochę wcześniej.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 18 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Olej prasowanie ubranek, szkoda czasu, ja tylko bede prasować pieluchy tetrowe. I nie strasz mnie tym łożyskiem, bo ja planuje najwcześniej 10 grudnia do szpitala iść :P

Edit: Też mam używane ubranka :)
    A Ty mnie nie strasz tetrą... toto też trzeba prasować?! Nieee :(
    Coś mi się obiło w uszy, że prasowana tetra traci na chłonności i myślałam że nie trzeba w takim razie tego robić... ehh, czyli jednak jeszcze to.

Jak chcesz to zajrzyj na wątek Gameta Gdynia na Starając się z pomocą medyczną. Tam ta koleżanka pisała rano co się wydarzyło... Kurczaki, ale może lepiej jednak nie czytaj, bo się zestresujesz, a przecież to nie jest reguła że tak się dzieje przy tym przodującym.

lamka lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika rozumiem Cię. Ja też mam pełno używanych ciuszków, właściwie większość. Ja po tym jak wszystko względnie ogarnęłam z rzeczami i zostały mi właściwie takie kosmetyczne rzeczy do kupienia to jestem spokojniejsza, że nawet jak teraz wypadnę (tfu, tfu, tfu) to wszystko będzie czekać na nas. Nie wiadomo kiedy i czy nasze dzieciaki się zbuntują w brzuchach. Jak tylko Twój wróci to zagoń go do tego czego nie możesz zrobić.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak bum cyk cyk nie widzę nigdzie takiego wpisu a cofnęłam się do 2086 strony (zacytujesz?)

Pamiętam jak to było z Twoją ciążą, ile tygodni musiałaś walczyć żeby Zosia dotrzymała terminu i poród był z uwagi na Wasze bezpieczeństwo <3
    serio nie pamiętam żebym coś takiego Amal napisała a nie chciałabym żeby komuś było przykro <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A Ty mnie nie strasz tetrą... toto też trzeba prasować?! Nieee :(
    Coś mi się obiło w uszy, że prasowana tetra traci na chłonności i myślałam że nie trzeba w takim razie tego robić... ehh, czyli jednak jeszcze to.

Jak chcesz to zajrzyj na wątek Gameta Gdynia na Starając się z pomocą medyczną. Tam ta koleżanka pisała rano co się wydarzyło... Kurczaki, ale może lepiej jednak nie czytaj, bo się zestresujesz, a przecież to nie jest reguła że tak się dzieje przy tym przodującym.
    Emek tak rozwiesił ta tetre, że wygląda jak krowie z doopy ale tylko ta biała.. Czy taraci chłonność... Hmmm. Zawsze prasowałam, bo mnie wkurzała taka wymiętolona.

Nika ja już przewertowałam Internety w tej sprawie i chyba już bardziej się zestresować nie da...

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos dziwnie się to życie układa, ale wierzę, że podejmiecie dobrą decyzję, chociaż na pewno będzie bardzo trudna. Ciekawe co powiedzą w ośrodku. Mam łzy w oczach jak sobie o tym pomyślę...

Mały update co u nas - wczoraj na wizycie ręcznie sprawdzana szyjka już "licha" i mam leżeć + lutka. Także tak... :(

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy to odpoczywaj już teraz, będzie dobrze, zobacz ile z nas musiało lub musi leżeć i dajemy radę Ty tez dasz

Phnappy lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy fajnie że się odezwałaś- myślałam o Tobie :) Kochana 34 tc! bliźniaczej to bardzo piękny wynik. Mam nadzieję że oczywiście jak najdłużej uda Wam się być w trzypaku <3 ale wierzę też że dzieci doskonale sobie poradzą jeśli będą musiały już wyjść. Trzymajcie się zdrowo!

Phnappy lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy odpoczywaj ile się da! Stres jest, ale wierzmy w nasze Małe Cuda!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Bajka jak bum cyk cyk nie widzę nigdzie takiego wpisu a cofnęłam się do 2086 strony (zacytujesz?)

Pamiętam jak to było z Twoją ciążą, ile tygodni musiałaś walczyć żeby Zosia dotrzymała terminu i poród był z uwagi na Wasze bezpieczeństwo <3
    serio nie pamiętam żebym coś takiego Amal napisała a nie chciałabym żeby komuś było przykro <3
    Wybacz to Pilik pisała :) pomylilam nie wiem czemu aż się cofnelam i aż mi głupio hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Yos dziwnie się to życie układa, ale wierzę, że podejmiecie dobrą decyzję, chociaż na pewno będzie bardzo trudna. Ciekawe co powiedzą w ośrodku. Mam łzy w oczach jak sobie o tym pomyślę...

Mały update co u nas - wczoraj na wizycie ręcznie sprawdzana szyjka już "licha" i mam leżeć + lutka. Także tak... :(
    Skoro leżeć i lutka to nie jest źle :) mogliby cię kłaść do szpitala jakby było źle także spokojnie do 37tc wytrzymacie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ