Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do opadania brzucha to mi w ogóle nie opadł więc nie doradze, ale Nika renatka i tak już Cię przegoniła
Ty sie urodziłas w 32tc i wszystko było dobrze
Nie mniej jednak myślę, ze tak dbasz o Małą, ze jeszcze troszkę posiedzi w brzuchu
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nika a ten sitcom da radę jak ktoś rozumie tak 80% oglądając hmm big bang theory? Myśle czy oglądać czy się będę wkurzać
.
Lunaris też jestem maniakiem serialowym...
Rucola te co ja linkowałam też niby z atestami, ale szczerze nie orientowałam się czy jeszcze jakieś dodatkowe powinny mieć czy te co mają są wystarczające. Ale Ninka nie liże na szczęście nic na ziemi i liczę że tak zostanie :p...Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Juicy, Pilik też uwielbiałam Gilmore Girls.
Odcinki "po latach" obejrzałam z sentymentu, ale to już nie było to samo.pilik lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Nika a ten sitcom da radę jak ktoś rozumie tak 80% oglądając hmm big bang theory? Myśle czy oglądać czy się będę wkurzać
.
Spróbuj 1 odcinek i zobaczysz sama
Rucola, ja jakoś już od kilku tyg. nie martwię się o to jak dziecko sobie poradzi po tej stronie - to o nas się martwięPóki co jesteśmy w połowir wymiany drzwi w mieszkaniu, bałagan msmy potworny i zamiast szykować się na przybycie dziecka, my tylko komplikujemy sytuację
Nie jesteśmy gotowi mentalnie i organizacyjnie - niby wiemy o dziecku od pół roku a jakoś nie wyszło
Najpierw było "żeby nie zapeszyć" i jakoś tak ten strach został. Niby kupowałam jakieś rzeczy, ale wszystko rzucałam tylko na Bukę - przykrywałam kocem i straszyły w kącie.
A dzisiaj siedzę i mówię Brzuniowi że musi zaczekać, bo jesteśmy z ojcem w ciemnym lesie z przygotowaniami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 21:59
Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Obejrzałam te nowe GG nawet dwa razy. W sumie poprzednie sezony też widziałam chyba 3 razy
uwielbiam ten serial i bardzo żałuję, że ostatni sezon oraz te 4 najnowsze odcinki to już nie to samo co na początku.
Ja poza netflixem, hbo go mam jeszcze coś co nazywa się KODI + Covenant i tu widziałam the resident. To już bardziej zaawansowana opcja do oglądania filmów i seriali ze streamów - ja się na tym nie znam, ale na szczęście pilota od tego umiem obsłużyć
Greysów oglądam na bieżąco. To jest mój taki ultra babski czas, gdy stary wyjeżdża. Oglądam wtedy po 2 odcinki, zazwyczaj jak mały śpi.
Ja jak mam fazę na seriale, to lecą u mnie taśmowo. W ciąży chyba wszystko widziałam co mogłam
Jest taki horror teraz na netflixie, coś tam o nawiedzonym domu. Tylko ja jestem strachliwa baba. Niby lubię horrory, ale potem sama w nocy zawału dostaję jak coś się obok ruszy. W ciąży jak dużo w nocy czytałam Jo Nesbo, to potem się bałam sama zostawać na noc i spałam przy ikeowym jezyku.
Teraz mam ogromne zaległości, ale jakoś nie żałuję. Oglądam jak mam okazję, ale nie skupiam się na tym jak kiedyś.
Co za wieczór. Dopiero 10 minut temu mały zasnął, a zazwyczaj o 20:30 śpi jak zabity.Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Juicy polubiłam za spanie przy zapalonym jeżyku po czytaniu Nesbo
uwielbiam Nesbo, ale zawsze doceniałam, że mam się do kogo przytulić, gdy gasiłam światło. "Wybawiciel" i "Syn" to chyba moje dwie ulubione książki
no i jak był we Wrocławiu to nie omieszkałam wybrać się po autograf
Nika uwielbiam Twoją Bukę
Co do seriali to Grey's anatomy też uwielbiam, ale niestety nie jestem na bieżąco, zatrzymałam się bodajże na poprzednim sezonie - muszę nadrobić, bo zawsze się w to wkręcam na maksa. Obecnie tylko z Big bangiem jestem w miarę na bieżąco.
Odnośnie seriali medycznych to nieustannie polecam The Knick - tylko dwa sezony po c kilkanaście odcinków, ale wartoa jak ktoś lubi klimaty typu House od cards to polecam jeszcze nieco dawniejszą produkcję Damages (po polsku Układy) - mój ulubiony serial wszechczasów. Pierwszy sezon petarda, drugi nieco gorszy, ale potem poziom tylko rośnie do piątego (ostatniego) sezonu włącznie
PS. Agatka znowu śpi w łóżeczku!!! Co prawda nie dzięki mnie, a dzięki dziadkowi, ale nieważne, ważne, że przyzwyczaja się do widoku "zza krat"Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 22:30
Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość
-
Amal, gratuluję z całego serca! Twój opis porodu niestety przypomniał mi część moich traum poporodowych. Trzymaj się i szybko regeneruj! Buziaki dla córeczki!
Summer, jeśli chodzi o obroty to dziecko ma czas do końca 6 miesiąca (z pleców na brzuszek) i do końca 8 miesiąca jeśli chodzi o z brzuszka na plecy. Naprawdę nie ma się do czego śpieszyćMój synek dopiero w zeszłym tygodniu nauczył się obracać z pleców na brzuszek i wcale nie uważam, że późno. Gdy miał 7 tygodni byliśmy u fizjoterapeutki, która mówiła mi, że mały rozwija się bardzo prawidłowo, nie ma żadnych asymetrii ani wzmożonego napięcia. Więc żebym tylko go obserwowała. Wprawdzie idziemy w połowie listopada znów do naszej fizjo, ale po to, by mi obejrzała dziecko, czy nie zmarnowałam go ciągłym noszeniem oraz żeby dała mi wskazówki do rozszerzania diety. I tak jak pilik, zaczytuję się w blogu mamy fizjoterapeuty, choć wiadomo, że każde dziecko jest inne i nie zastąpi to indywidualnej konsultacji. Tu masz wieści o obrotach:
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/
Aniu, jak dajecie radę we dwójkę z Oskarem? Dużo o Was myślę.
Amy, a chciałabyś wrócić do pełnego kp? Jesli tak to mogę Ci różne rzeczy podpowiedzieć na priv.
Zazdroszczę Wam oglądania seriali. U mnie wieczorami, w przerwach, gdy mały śpi, głównie praca. Wprawdzie wracam do chodzenia do pracy pod koniec listopada, ale już teraz wieczorami siedzę nad projektem, dlatego pewnie będę trochę mniej na bieżąco, nad czym ubolewam, bo niedługo znów rozpocznie się wspaniała seria cudów narodzin.
-
nick nieaktualnyDziękujemy dziewczyny za wszystkie gratulacje i miłe słowa o malutkiej.. Wla się karmimy. Mała ssie i przysypia.. Mam nadzieję że cis tam jej kapnie.. Oczywiście kupke u wali chwilę po ubraniu nowej pieluszki.. Jest taka malutka
Ja mocno obolała ale mam nadzieję że z każdym dniem będzie lepiej. Po ilu dniach idzie normalna kupa a nie smolka? Ciężko mi ją z tego wymyc.. -
nick nieaktualnyAnna Stesia pomału do przodu. Muszę wpaść w rytm. M wyjechał i inne dziecko. Lepiej śpi w dzień. Noce mamy od dawna super. Właśnie udało mi się go uspac i nie jest to 1. Zostaje teraz pospać do 9 bez pobudek. I liczę że z każdym dniem uda mi się uspac go o godzinę szybciej. Bo do tej pory nic nie można w domu zrobić. A jak śpi to nie hałasuję.
Był mój tato od 19-23. Wykąpał Oskara, 2x nakarmił, ponosił. Ja w tym czasie odkurzylam, umylam się, zmywarka, pranie, zmieniłam pościel, posprzatalam i mi lepiej. W końcu mieszkanie jako tako wygląda. Wychodząc zabrał mi śmieci.
Mama przychodzi codziennie i robi mi obiad. Jutro się chcę wybrać do nich.
Odliczam do świąt. Potem już do marca jakoś zleci. 15go mamy sesję świąteczną. Czekam na zdjęcia i film ze ślubu. Minął tydzień...
Niestety nie można się łączyć video że statkiem ale już mi lepiej ze dał znać.
Muszę jakoś przetrwać. Najważniejsze że mam pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 23:32
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Amal gratuluję, piękna córeczka!
Ja bym chciała wrócić do wieczornego czytania, ale emek mnie namawia do złego i co chwilę zaczynamy nowy serialteraz oglądamy "dark". Spoko, ale bez większego szału. Chirurgów już porzuciłam dawno. To był super serial, ale od serii gdzie była katastrofa samolotu to już mnie wkurzał. Ostatnio mi kuzynką próbowała opowiedzieć co się tam dalej działo i płakałam ze śmiechu
-
Z pokoju obok:
F - Mamo!
Ja- Co się dzieje Franiu?
F - Ja chce Ci powiedzieć że Cię bardzo kocham!
Ja-Franiu ja Ciebie też ale śpij już bo jest środek nocy...
No i pospaneto może serialik
Edit: poleciał najnowszy odc gray's no i się poryczałam, ach te hormony ciążowe!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 03:33
olik321, summer86, Morusek, malka, pilik, Emiilka, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Lunaris, jak słodko
U nas przerwa na nocne piski i gadanie
Anna Stesia, dobrze Cię tu widziećbędę czekać na info z powrotu do pracy i trzymam kciuki!
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:
Amy, a chciałabyś wrócić do pełnego kp? Jesli tak to mogę Ci różne rzeczy podpowiedzieć na priv.
Nie wiem,czy z tych moich cyckow cos sie jeszcze da wykrzesac:/ wczoraj nakarmilad malą rano i dopiero kolo 19ej zrobily sie pełne. Jak masz jakies zlote rady,to bardzo chetnie:)
-
Dzien dobry.
Maz pojechal do pracy, a my... Zobaczymy czy pospimy.
O wlasnie musimy nowych Greysow ogarnac! Oboje ogladamy, ale to juz nie to samo co kiedys Bez McBoskiego i MCSexy.
U nas to jeszcze sterta roznych seriali. Wspolnie ogladamy jeszcze Last Ship, The Walking Dead. Kiedys jeszcze Spartacusa ogladalismy. Zajebisty serial.
Maz ma swoje jeszcze, a ja Zabojcze umysly, MR Mercedes, Castle Rock i w cholere roznych, ktorych nie pamietam juz. Ostatnie miesiace mam potworne zaleglosci i nie mam kiedy ich nadgonic.lamka lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Amy, miękkość piersi nie mówi nic o tym czy masz mleko czy nie. Z tego co pamiętam to Rucola mówiła, że wolała ten czas gdy miała nabrzmiałe bo miała pewność, że jest mleko. Ale karmi z powodzeniem Lewka i nie dokarmia go mm.
Rucola, pilik, Aga9090, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Nie wiem,czy z tych moich cyckow cos sie jeszcze da wykrzesac:/ wczoraj nakarmilad malą rano i dopiero kolo 19ej zrobily sie pełne. Jak masz jakies zlote rady,to bardzo chetnie:)
Amy333 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Justyna dokładnie tak. Piersi mam już zazwyczaj luźne ale jak mały się przysysa to czuję mrowienie i gruczoły zaczynają pracować. Trwa to kilka-kilkanascie sekund i piersi robią się pełne a Młody póki co się najada bo bardzo często po jednej piersi już się odstawia i nie chce drugiej, ale czasem weźmie
Dziś mieliśmy super noc, karmienia 19, 00.30 i 6. Mogłoby już tak zostaćale u nas każda noc jest inna...
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021