X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To jak mogę mieć prośbę to chuchajcie i dla mnie, i dla Boćka, bo ona też jutro testuje (obie mamy ten sam dc).
    Dziękuję <3 <3 <3
    Trzymamy i grzejemy miejsca dla was :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To jak mogę mieć prośbę to chuchajcie i dla mnie, i dla Boćka, bo ona też jutro testuje (obie mamy ten sam dc).
    Dziękuję <3 <3 <3

Trzymamy kciuki, i czekamy na Was!! <3

Kurcze, ja mam dziś problem z oddychaniem. Astma?młody? Nie wiem... Ale mój doraźny ventolin poszedł w ruch. I mam nadzieję, że pomoże. Bo jak nadal byloby ciężko mi oddychać to co wtedy? IP?

Summer- a ten serial w internecie można gdzieś obejrzeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:25

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my ogladaliśmy na HBO Go. Jeśli nie korzystałas to 1 m-c jest za darmo na próbę.

Juicy, sprawdzę ten serial. Takie wieczorne ogladanie daje nam trochę poczucie normalnosci i starych czasów ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też dzień do niczego.. Marcel był " mamo nie odchodź bo będę wył"

Co do rączek zaciśniętych, tak jak Pilik piszę, trzeba dotykać różne przedmioty, głaskać gilać, robić cacy cacy itd.
    Veritaserum nasz maluch jakoś od 2 tygodni wie, że ma rączki. Sssie je namiętnie, patrzy, czasami uda mu się złapać jakaś zabawkę, ale to raczej przypadkiem.

Summer nam znajomi polecali maty z Skip hop, ale cena mnie przeraża..https://www.smyk.com/skip-hop-playspot-black-cream-geo-mata.html?gclid=EAIaIQobChMI5YSt8tS43gIVDM53Ch215Az6EAQYBSABEgKfW_D_BwE

na allegro rozważam jeszcze
    https://allegro.pl/mata-piankowa-edukacyjna-duza-180-120-1-5cm-puzzle-i7642212413.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=NTJlY2QxYTYtZTQ2ZC00Mzk2LTljNDctMWQ0YjA3ZjczYjE4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=63e31d81-f666-4bac-8654-6cb80efb9a6f

https://allegro.pl/mata-piankowa-xxl-60x60-cm-puzzle-piankowe-6szt-i6949877262.html?reco_id=35dc2ba5-df96-11e8-9f25-246e9677f8d8

Reset czekamy tu na Ciebie, mam nadzieję, że pojawisz się razem z Boćkiem :)

P.S. co do dni.. to mi przelatują przez palce.. Marcys skończył dziś 11 tygodni, a mi się wydaje, że wczoraj rodziłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:39

summer86 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer my z niemężem oglądamy razem "Ślepnąc od świateł". Obydwoje czytaliśmy też książkę i nie mogliśmy się doczekać. Pozostałe seriale oglądam sama w ciągu dnia jak mały mi pozwoli.
    Jeeeszcze 22 minuty

summer86, ibishka lubią tę wiadomość

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haah JuicyB u nas już Bobik spi, kładziemy go o 19 :)

Fozzie Bear, JuicyB, JustynaG, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jeszcze 11 minut, kąpanie i spanie! Sialalalala! (taniec szczescia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:49

JuicyB, Lunaris, Achia, olik321, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na taki czas, gdy będę mogła powiedzieć "kładę Agatkę o 19/20/21(nieważne) spać" :D nie mogę się doczekać aż będzie można mniej więcej wypracować jakiś schemat dnia - albo przynajmniej schemat poranku i schemat wieczoru, bo dnie pewnie i tak będą nieprzewidywalne.

Olik ależ ten czas leci, faktycznie! 11 tygodni ma już Marcelek... Pamiętam, że gdy rodziłaś to byłam u rodziców i wszyscy Ci kibicowaliśmy! :) Maty skip hop bardzo mi się podobają, ale cena odstrasza skutecznie.

To jutro trzymamy mocne kciuki za Ciebie Reset i za Bociusia. Przyznaję bez bicia - wątek Dinusiowy śledzę wyrywkowo ostatnimi czasy, jakoś doba mi się skurczyła i czasem nawet na tym wątku nie nadążam. Ale kibicuję nieustannie.

Agatka chyba wyczuła, że na nią naskarżyłam i teraz drzemie już ponad godzinę obok mnie na kanapie :P

olik321 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też oglądamy "Ślepnąc od świateł" -mocny jak dla mnie i zastanawiałam się czy na ciążę czegoś bardziej lajtowego nie wybrać ale wciągnęłam się i nie odstawiamy. Zresztą Ciastek nie chce ze mną oglądać "Księgi czarownic" -też mi się spodobało jak ktoś lubi fantasy. A teraz jeszcze zaczęłam "New Amsterdam" medyczny, ciekawie się zapowiada.

lamka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a do której Wam śpi?
    U nas budzi się czasami przed 6:00, więc wolę nie kłaść wcześniej. Poza tym i tak tatuś wraca z pracy po 19:00, a tylko on kąpie malucha.

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris z medycznych jakiś czas temu widziałam "The Resident". Bardzo spoko.
    Gra tam Logan z Gilmore Girls. Ja wprawdzie jestem w teamie Jessa, ale Logan też całkiem spoko. Ech... poczułam się znowu jak nastolatka.

summer86, lamka lubią tę wiadomość

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninktez śpi, u niej regres snu bardzo mocno widoczny, ale wieczorem łatwiej zasypia (zwykle usypiałam ponad godzinę, ostatnie dni czasem 10 minut i odlot). Szybki prysznic i the voice. Ja ostatnio wieczorami nadrabiam seriale bo w dzień mi prawie przestała spać, a jak nie śpi to nie włączam tv.
    Olik te ze skip hop cudne, ale są tak drogie że w życiu bym się nie zdecydowała.
    Reset za Bocka niezmiennie też zaciskam od wielu miesięcy i wierzę, że tu z nami będzie wkrótce...!

reset lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak emek go nie obudzi to śpi tak do 7, maksymalnie 7:30
    W nocy ma dwie pobudki- koło 2.30 i koło 6.00

później mamy drzemkę w oklicach 9.30 ( jakieś 40 minut)
    i koło 11.30 zasypia na 2h-3h
    ostatnia drzemka koło 16 i tu różnie, raz śpi 20 minut raz godzinę

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB a ogladalas Gilmore Girls po latach, te niwe cztery odcinki?
    I gdzie dorwałaś the resident? Mam go w planach. Lubię medyczne, ja polecam Good doctor

Olik teraz tak patrzę i Ciebie w stopkę - 2+2+2 to 11 tygodni, a moje 4+4 to 18 tygodni. Leci to nieubłaganie. Nie raz patrzę na Ninke i się zastanawiam kiedy Ona urosła i się tak zmieniła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:02

olik321 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik zazdroszczę że tyle śpi Marcel

Ja lecę spać bo Zosia chyba śpi to i ja korzystam.
    Jeżowa tak jak ty czekasz na jakiś rytm tak ja czekam na dzień kiedy będę wolała iść coś oglądać niż iść spać wieczorem hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:10

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik leci czas leci.
    Ale w sumie jak teraz jest tak że z małym mam ćwiczyć troche rączki troche brzuszek plus troche czytamy i sam się bawi to dzień leci pyk i juz.

Dziś emek kupił mi kwiaty bo stwierdził że jak wytrzymuje z małym takie dni to cud. On juz nie miał sił i cierpliwości kolo poludnia.

Achia, pilik, JuicyB, Emiilka, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na ciążę wybieram tylko lekkie klimaty. Teraz odświeżam jeden z moich ukochanych brytolskich sitcomów - The Vicar of Dibley.
    Jest cały dostępny na dailymotion - jak kto ogarnia bez napisów to polecam.
    Odkąd siedzę na zwolnieniu przerobiłam już z 5 sitcomów :D

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja dziś tez zaraz idę spać. U nas chyba kluczem bylo to ze usypiałam go jak ewidentnie był śpiący. Nawet czasami go przeciągałam o 15-20minut. Inaczej zasypiał mi na maksymalnie 30 minut i od nowa historia.

A tak wymecze dziada i potem śpi :)

Aga9090, Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z uwagi na pracę (w nocy trzeba siedzieć bez możliwości położenia się, między 24 a 6 rano już nie ma nic do roboty jeśli nie ma przyjęć to coś trzeba robić :P ) ponadto 3 miesiące zwolnienia w zeszłym roku jak noga w gipsie była i samotne wieczory na tygodniu bez Ciastka a teraz ciąża : obejrzałam ze 30 seriali od deski do deski i w zasadzie teraz oglądam tylko nowości bo bieżące odcinki moich starych seriali za wolno się pojawiają :D jestem serialomaniaczką :D

Oglądam na efilmy i zalukaj

Ps Residenta na bieżąco skończyłam 2 tyg temu ;) Gray's anathomy jest nie do pobicia mimo że Chicago Med też fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:44

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny!!! w końcu nadrobiłam.
    My zaczelismy dziesiejszy dzień o 4. Mały ględził w łóżeczku to wzięłam Go na karmienie i tak już z nami został i ględził do 7mej, tylko ze emek może spać przy tym ględzeniu, ja niestety nie :( więc o 7mej zabrał Go do salonu a ja dospałam do 9 ;) a Młody w salonie oczywiście zasnał...
    Poza tym cały dzień u dziadków jednych i drugich, Młody zachowywał się wzorowo a aktualnie sobie smacznie śpi :)
    Amal, jak czytałam opis Twojego porodu to przypomniał mi sie mój... swój opisałabym bardzo podobnie, zzo dostałam przy 2-3cm a na partych to już wyłam z bezsilności... ale córeczkę masz piękną. Skup się teraz na tym. Co do bólu, było-minęło. Za jakis czas popatrzysz na to z dystansem. Ogromnie Ci gratuluję że dałas radę!!!
    Summer wczesniej odpisałam Ci wyrywkowo, matę do zdjęc kupiłam z firmy Bemini, ale nie widziałam ich więcej na allegro czy amazonie.
    Co do mat na podłogę czy do ćwiczeń, to przeglądnęłam internet i doczytałam się, ze trzeba bardzo zwracac uwagę na materiały z których maty są wykonywane i jest kilka firm polecanych, które mają certyfikaty bezpieczeństwa - te maty warto kupowac, co do innych nie ma pewności, trzebaby przestudiować skład. Te bezpieczne maty to miedzy innymi Skip Hop i Mały geniusz z Czech. ja wybrałam Małego Geniusza, zamówiłam 4 puzzle o wymiarach 60x60cm o grugości 16mm. jeden puzzel około 34zł, w zalezmności od kursu waluty. Mały będzie to lizał, bo widze co robi z kocem gdy kłade Go na podłodze, to chcę mieć pewnośc, ze to co będzie lizał będzoe bezpieczne :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ