Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyreset wrote:To jak mogę mieć prośbę to chuchajcie i dla mnie, i dla Boćka, bo ona też jutro testuje (obie mamy ten sam dc).
Dziękuję
Trzymamy kciuki, i czekamy na Was!!
Kurcze, ja mam dziś problem z oddychaniem. Astma?młody? Nie wiem... Ale mój doraźny ventolin poszedł w ruch. I mam nadzieję, że pomoże. Bo jak nadal byloby ciężko mi oddychać to co wtedy? IP?
Summer- a ten serial w internecie można gdzieś obejrzeć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:25
-
Achia my ogladaliśmy na HBO Go. Jeśli nie korzystałas to 1 m-c jest za darmo na próbę.
Juicy, sprawdzę ten serial. Takie wieczorne ogladanie daje nam trochę poczucie normalnosci i starych czasów -
U nas dziś też dzień do niczego.. Marcel był " mamo nie odchodź bo będę wył"
Co do rączek zaciśniętych, tak jak Pilik piszę, trzeba dotykać różne przedmioty, głaskać gilać, robić cacy cacy itd.
Veritaserum nasz maluch jakoś od 2 tygodni wie, że ma rączki. Sssie je namiętnie, patrzy, czasami uda mu się złapać jakaś zabawkę, ale to raczej przypadkiem.
Summer nam znajomi polecali maty z Skip hop, ale cena mnie przeraża..https://www.smyk.com/skip-hop-playspot-black-cream-geo-mata.html?gclid=EAIaIQobChMI5YSt8tS43gIVDM53Ch215Az6EAQYBSABEgKfW_D_BwE
na allegro rozważam jeszcze
https://allegro.pl/mata-piankowa-edukacyjna-duza-180-120-1-5cm-puzzle-i7642212413.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=NTJlY2QxYTYtZTQ2ZC00Mzk2LTljNDctMWQ0YjA3ZjczYjE4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=63e31d81-f666-4bac-8654-6cb80efb9a6f
https://allegro.pl/mata-piankowa-xxl-60x60-cm-puzzle-piankowe-6szt-i6949877262.html?reco_id=35dc2ba5-df96-11e8-9f25-246e9677f8d8
Reset czekamy tu na Ciebie, mam nadzieję, że pojawisz się razem z Boćkiem
P.S. co do dni.. to mi przelatują przez palce.. Marcys skończył dziś 11 tygodni, a mi się wydaje, że wczoraj rodziłamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:39
summer86 lubi tę wiadomość
-
Czekam na taki czas, gdy będę mogła powiedzieć "kładę Agatkę o 19/20/21(nieważne) spać"
nie mogę się doczekać aż będzie można mniej więcej wypracować jakiś schemat dnia - albo przynajmniej schemat poranku i schemat wieczoru, bo dnie pewnie i tak będą nieprzewidywalne.
Olik ależ ten czas leci, faktycznie! 11 tygodni ma już Marcelek... Pamiętam, że gdy rodziłaś to byłam u rodziców i wszyscy Ci kibicowaliśmy!Maty skip hop bardzo mi się podobają, ale cena odstrasza skutecznie.
To jutro trzymamy mocne kciuki za Ciebie Reset i za Bociusia. Przyznaję bez bicia - wątek Dinusiowy śledzę wyrywkowo ostatnimi czasy, jakoś doba mi się skurczyła i czasem nawet na tym wątku nie nadążam. Ale kibicuję nieustannie.
Agatka chyba wyczuła, że na nią naskarżyłam i teraz drzemie już ponad godzinę obok mnie na kanapie
olik321 lubi tę wiadomość
-
My też oglądamy "Ślepnąc od świateł" -mocny jak dla mnie i zastanawiałam się czy na ciążę czegoś bardziej lajtowego nie wybrać ale wciągnęłam się i nie odstawiamy. Zresztą Ciastek nie chce ze mną oglądać "Księgi czarownic" -też mi się spodobało jak ktoś lubi fantasy. A teraz jeszcze zaczęłam "New Amsterdam" medyczny, ciekawie się zapowiada.
lamka lubi tę wiadomość
-
Lunaris z medycznych jakiś czas temu widziałam "The Resident". Bardzo spoko.
Gra tam Logan z Gilmore Girls. Ja wprawdzie jestem w teamie Jessa, ale Logan też całkiem spoko. Ech... poczułam się znowu jak nastolatka.summer86, lamka lubią tę wiadomość
-
Ninktez śpi, u niej regres snu bardzo mocno widoczny, ale wieczorem łatwiej zasypia (zwykle usypiałam ponad godzinę, ostatnie dni czasem 10 minut i odlot). Szybki prysznic i the voice. Ja ostatnio wieczorami nadrabiam seriale bo w dzień mi prawie przestała spać, a jak nie śpi to nie włączam tv.
Olik te ze skip hop cudne, ale są tak drogie że w życiu bym się nie zdecydowała.
Reset za Bocka niezmiennie też zaciskam od wielu miesięcy i wierzę, że tu z nami będzie wkrótce...!reset lubi tę wiadomość
-
Jak emek go nie obudzi to śpi tak do 7, maksymalnie 7:30
W nocy ma dwie pobudki- koło 2.30 i koło 6.00
później mamy drzemkę w oklicach 9.30 ( jakieś 40 minut)
i koło 11.30 zasypia na 2h-3h
ostatnia drzemka koło 16 i tu różnie, raz śpi 20 minut raz godzinę -
JuicyB a ogladalas Gilmore Girls po latach, te niwe cztery odcinki?
I gdzie dorwałaś the resident? Mam go w planach. Lubię medyczne, ja polecam Good doctor
Olik teraz tak patrzę i Ciebie w stopkę - 2+2+2 to 11 tygodni, a moje 4+4 to 18 tygodni. Leci to nieubłaganie. Nie raz patrzę na Ninke i się zastanawiam kiedy Ona urosła i się tak zmieniła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:02
olik321 lubi tę wiadomość
-
Olik zazdroszczę że tyle śpi Marcel
Ja lecę spać bo Zosia chyba śpi to i ja korzystam.
Jeżowa tak jak ty czekasz na jakiś rytm tak ja czekam na dzień kiedy będę wolała iść coś oglądać niż iść spać wieczorem heheWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:10
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Pilik leci czas leci.
Ale w sumie jak teraz jest tak że z małym mam ćwiczyć troche rączki troche brzuszek plus troche czytamy i sam się bawi to dzień leci pyk i juz.
Dziś emek kupił mi kwiaty bo stwierdził że jak wytrzymuje z małym takie dni to cud. On juz nie miał sił i cierpliwości kolo poludnia.Achia, pilik, JuicyB, Emiilka, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
A ja na ciążę wybieram tylko lekkie klimaty. Teraz odświeżam jeden z moich ukochanych brytolskich sitcomów - The Vicar of Dibley.
Jest cały dostępny na dailymotion - jak kto ogarnia bez napisów to polecam.
Odkąd siedzę na zwolnieniu przerobiłam już z 5 sitcomów
-
Bajka ja dziś tez zaraz idę spać. U nas chyba kluczem bylo to ze usypiałam go jak ewidentnie był śpiący. Nawet czasami go przeciągałam o 15-20minut. Inaczej zasypiał mi na maksymalnie 30 minut i od nowa historia.
A tak wymecze dziada i potem śpiAga9090, Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Z uwagi na pracę (w nocy trzeba siedzieć bez możliwości położenia się, między 24 a 6 rano już nie ma nic do roboty jeśli nie ma przyjęć to coś trzeba robić
) ponadto 3 miesiące zwolnienia w zeszłym roku jak noga w gipsie była i samotne wieczory na tygodniu bez Ciastka a teraz ciąża : obejrzałam ze 30 seriali od deski do deski i w zasadzie teraz oglądam tylko nowości bo bieżące odcinki moich starych seriali za wolno się pojawiają
jestem serialomaniaczką
Oglądam na efilmy i zalukaj
Ps Residenta na bieżąco skończyłam 2 tyg temuGray's anathomy jest nie do pobicia mimo że Chicago Med też fajne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:44
-
Dobry wieczór dziewczyny!!! w końcu nadrobiłam.
My zaczelismy dziesiejszy dzień o 4. Mały ględził w łóżeczku to wzięłam Go na karmienie i tak już z nami został i ględził do 7mej, tylko ze emek może spać przy tym ględzeniu, ja niestety niewięc o 7mej zabrał Go do salonu a ja dospałam do 9
a Młody w salonie oczywiście zasnał...
Poza tym cały dzień u dziadków jednych i drugich, Młody zachowywał się wzorowo a aktualnie sobie smacznie śpi
Amal, jak czytałam opis Twojego porodu to przypomniał mi sie mój... swój opisałabym bardzo podobnie, zzo dostałam przy 2-3cm a na partych to już wyłam z bezsilności... ale córeczkę masz piękną. Skup się teraz na tym. Co do bólu, było-minęło. Za jakis czas popatrzysz na to z dystansem. Ogromnie Ci gratuluję że dałas radę!!!
Summer wczesniej odpisałam Ci wyrywkowo, matę do zdjęc kupiłam z firmy Bemini, ale nie widziałam ich więcej na allegro czy amazonie.
Co do mat na podłogę czy do ćwiczeń, to przeglądnęłam internet i doczytałam się, ze trzeba bardzo zwracac uwagę na materiały z których maty są wykonywane i jest kilka firm polecanych, które mają certyfikaty bezpieczeństwa - te maty warto kupowac, co do innych nie ma pewności, trzebaby przestudiować skład. Te bezpieczne maty to miedzy innymi Skip Hop i Mały geniusz z Czech. ja wybrałam Małego Geniusza, zamówiłam 4 puzzle o wymiarach 60x60cm o grugości 16mm. jeden puzzel około 34zł, w zalezmności od kursu waluty. Mały będzie to lizał, bo widze co robi z kocem gdy kłade Go na podłodze, to chcę mieć pewnośc, ze to co będzie lizał będzoe bezpieczne
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021