SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To jak mogę mieć prośbę to chuchajcie i dla mnie, i dla Boćka, bo ona też jutro testuje (obie mamy ten sam dc).
    Dziękuję <3 <3 <3
    Trzymamy i grzejemy miejsca dla was :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To jak mogę mieć prośbę to chuchajcie i dla mnie, i dla Boćka, bo ona też jutro testuje (obie mamy ten sam dc).
    Dziękuję <3 <3 <3

Trzymamy kciuki, i czekamy na Was!! <3

Kurcze, ja mam dziś problem z oddychaniem. Astma?młody? Nie wiem... Ale mój doraźny ventolin poszedł w ruch. I mam nadzieję, że pomoże. Bo jak nadal byloby ciężko mi oddychać to co wtedy? IP?

Summer- a ten serial w internecie można gdzieś obejrzeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:25

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my ogladaliśmy na HBO Go. Jeśli nie korzystałas to 1 m-c jest za darmo na próbę.

Juicy, sprawdzę ten serial. Takie wieczorne ogladanie daje nam trochę poczucie normalnosci i starych czasów ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też dzień do niczego.. Marcel był " mamo nie odchodź bo będę wył"

Co do rączek zaciśniętych, tak jak Pilik piszę, trzeba dotykać różne przedmioty, głaskać gilać, robić cacy cacy itd.
    Veritaserum nasz maluch jakoś od 2 tygodni wie, że ma rączki. Sssie je namiętnie, patrzy, czasami uda mu się złapać jakaś zabawkę, ale to raczej przypadkiem.

Summer nam znajomi polecali maty z Skip hop, ale cena mnie przeraża..https://www.smyk.com/skip-hop-playspot-black-cream-geo-mata.html?gclid=EAIaIQobChMI5YSt8tS43gIVDM53Ch215Az6EAQYBSABEgKfW_D_BwE

na allegro rozważam jeszcze
    https://allegro.pl/mata-piankowa-edukacyjna-duza-180-120-1-5cm-puzzle-i7642212413.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=NTJlY2QxYTYtZTQ2ZC00Mzk2LTljNDctMWQ0YjA3ZjczYjE4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=63e31d81-f666-4bac-8654-6cb80efb9a6f

https://allegro.pl/mata-piankowa-xxl-60x60-cm-puzzle-piankowe-6szt-i6949877262.html?reco_id=35dc2ba5-df96-11e8-9f25-246e9677f8d8

Reset czekamy tu na Ciebie, mam nadzieję, że pojawisz się razem z Boćkiem :)

P.S. co do dni.. to mi przelatują przez palce.. Marcys skończył dziś 11 tygodni, a mi się wydaje, że wczoraj rodziłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:39

summer86 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer my z niemężem oglądamy razem "Ślepnąc od świateł". Obydwoje czytaliśmy też książkę i nie mogliśmy się doczekać. Pozostałe seriale oglądam sama w ciągu dnia jak mały mi pozwoli.
    Jeeeszcze 22 minuty

summer86, ibishka lubią tę wiadomość

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haah JuicyB u nas już Bobik spi, kładziemy go o 19 :)

Fozzie Bear, JuicyB, JustynaG, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jeszcze 11 minut, kąpanie i spanie! Sialalalala! (taniec szczescia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:49

JuicyB, Lunaris, Achia, olik321, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na taki czas, gdy będę mogła powiedzieć "kładę Agatkę o 19/20/21(nieważne) spać" :D nie mogę się doczekać aż będzie można mniej więcej wypracować jakiś schemat dnia - albo przynajmniej schemat poranku i schemat wieczoru, bo dnie pewnie i tak będą nieprzewidywalne.

Olik ależ ten czas leci, faktycznie! 11 tygodni ma już Marcelek... Pamiętam, że gdy rodziłaś to byłam u rodziców i wszyscy Ci kibicowaliśmy! :) Maty skip hop bardzo mi się podobają, ale cena odstrasza skutecznie.

To jutro trzymamy mocne kciuki za Ciebie Reset i za Bociusia. Przyznaję bez bicia - wątek Dinusiowy śledzę wyrywkowo ostatnimi czasy, jakoś doba mi się skurczyła i czasem nawet na tym wątku nie nadążam. Ale kibicuję nieustannie.

Agatka chyba wyczuła, że na nią naskarżyłam i teraz drzemie już ponad godzinę obok mnie na kanapie :P

olik321 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też oglądamy "Ślepnąc od świateł" -mocny jak dla mnie i zastanawiałam się czy na ciążę czegoś bardziej lajtowego nie wybrać ale wciągnęłam się i nie odstawiamy. Zresztą Ciastek nie chce ze mną oglądać "Księgi czarownic" -też mi się spodobało jak ktoś lubi fantasy. A teraz jeszcze zaczęłam "New Amsterdam" medyczny, ciekawie się zapowiada.

lamka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a do której Wam śpi?
    U nas budzi się czasami przed 6:00, więc wolę nie kłaść wcześniej. Poza tym i tak tatuś wraca z pracy po 19:00, a tylko on kąpie malucha.

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris z medycznych jakiś czas temu widziałam "The Resident". Bardzo spoko.
    Gra tam Logan z Gilmore Girls. Ja wprawdzie jestem w teamie Jessa, ale Logan też całkiem spoko. Ech... poczułam się znowu jak nastolatka.

summer86, lamka lubią tę wiadomość

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninktez śpi, u niej regres snu bardzo mocno widoczny, ale wieczorem łatwiej zasypia (zwykle usypiałam ponad godzinę, ostatnie dni czasem 10 minut i odlot). Szybki prysznic i the voice. Ja ostatnio wieczorami nadrabiam seriale bo w dzień mi prawie przestała spać, a jak nie śpi to nie włączam tv.
    Olik te ze skip hop cudne, ale są tak drogie że w życiu bym się nie zdecydowała.
    Reset za Bocka niezmiennie też zaciskam od wielu miesięcy i wierzę, że tu z nami będzie wkrótce...!

reset lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak emek go nie obudzi to śpi tak do 7, maksymalnie 7:30
    W nocy ma dwie pobudki- koło 2.30 i koło 6.00

później mamy drzemkę w oklicach 9.30 ( jakieś 40 minut)
    i koło 11.30 zasypia na 2h-3h
    ostatnia drzemka koło 16 i tu różnie, raz śpi 20 minut raz godzinę

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB a ogladalas Gilmore Girls po latach, te niwe cztery odcinki?
    I gdzie dorwałaś the resident? Mam go w planach. Lubię medyczne, ja polecam Good doctor

Olik teraz tak patrzę i Ciebie w stopkę - 2+2+2 to 11 tygodni, a moje 4+4 to 18 tygodni. Leci to nieubłaganie. Nie raz patrzę na Ninke i się zastanawiam kiedy Ona urosła i się tak zmieniła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:02

olik321 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik zazdroszczę że tyle śpi Marcel

Ja lecę spać bo Zosia chyba śpi to i ja korzystam.
    Jeżowa tak jak ty czekasz na jakiś rytm tak ja czekam na dzień kiedy będę wolała iść coś oglądać niż iść spać wieczorem hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:10

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik leci czas leci.
    Ale w sumie jak teraz jest tak że z małym mam ćwiczyć troche rączki troche brzuszek plus troche czytamy i sam się bawi to dzień leci pyk i juz.

Dziś emek kupił mi kwiaty bo stwierdził że jak wytrzymuje z małym takie dni to cud. On juz nie miał sił i cierpliwości kolo poludnia.

Achia, pilik, JuicyB, Emiilka, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na ciążę wybieram tylko lekkie klimaty. Teraz odświeżam jeden z moich ukochanych brytolskich sitcomów - The Vicar of Dibley.
    Jest cały dostępny na dailymotion - jak kto ogarnia bez napisów to polecam.
    Odkąd siedzę na zwolnieniu przerobiłam już z 5 sitcomów :D

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja dziś tez zaraz idę spać. U nas chyba kluczem bylo to ze usypiałam go jak ewidentnie był śpiący. Nawet czasami go przeciągałam o 15-20minut. Inaczej zasypiał mi na maksymalnie 30 minut i od nowa historia.

A tak wymecze dziada i potem śpi :)

Aga9090, Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z uwagi na pracę (w nocy trzeba siedzieć bez możliwości położenia się, między 24 a 6 rano już nie ma nic do roboty jeśli nie ma przyjęć to coś trzeba robić :P ) ponadto 3 miesiące zwolnienia w zeszłym roku jak noga w gipsie była i samotne wieczory na tygodniu bez Ciastka a teraz ciąża : obejrzałam ze 30 seriali od deski do deski i w zasadzie teraz oglądam tylko nowości bo bieżące odcinki moich starych seriali za wolno się pojawiają :D jestem serialomaniaczką :D

Oglądam na efilmy i zalukaj

Ps Residenta na bieżąco skończyłam 2 tyg temu ;) Gray's anathomy jest nie do pobicia mimo że Chicago Med też fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 20:44

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny!!! w końcu nadrobiłam.
    My zaczelismy dziesiejszy dzień o 4. Mały ględził w łóżeczku to wzięłam Go na karmienie i tak już z nami został i ględził do 7mej, tylko ze emek może spać przy tym ględzeniu, ja niestety nie :( więc o 7mej zabrał Go do salonu a ja dospałam do 9 ;) a Młody w salonie oczywiście zasnał...
    Poza tym cały dzień u dziadków jednych i drugich, Młody zachowywał się wzorowo a aktualnie sobie smacznie śpi :)
    Amal, jak czytałam opis Twojego porodu to przypomniał mi sie mój... swój opisałabym bardzo podobnie, zzo dostałam przy 2-3cm a na partych to już wyłam z bezsilności... ale córeczkę masz piękną. Skup się teraz na tym. Co do bólu, było-minęło. Za jakis czas popatrzysz na to z dystansem. Ogromnie Ci gratuluję że dałas radę!!!
    Summer wczesniej odpisałam Ci wyrywkowo, matę do zdjęc kupiłam z firmy Bemini, ale nie widziałam ich więcej na allegro czy amazonie.
    Co do mat na podłogę czy do ćwiczeń, to przeglądnęłam internet i doczytałam się, ze trzeba bardzo zwracac uwagę na materiały z których maty są wykonywane i jest kilka firm polecanych, które mają certyfikaty bezpieczeństwa - te maty warto kupowac, co do innych nie ma pewności, trzebaby przestudiować skład. Te bezpieczne maty to miedzy innymi Skip Hop i Mały geniusz z Czech. ja wybrałam Małego Geniusza, zamówiłam 4 puzzle o wymiarach 60x60cm o grugości 16mm. jeden puzzel około 34zł, w zalezmności od kursu waluty. Mały będzie to lizał, bo widze co robi z kocem gdy kłade Go na podłodze, to chcę mieć pewnośc, ze to co będzie lizał będzoe bezpieczne :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ