X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia masz rację :) do końca roku co chwilę będzie ktoś rodzic :)

Czy wam też dziś tak strasznie się dluzy dzień?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Kurdelek, no jak nic brzuch mi opadł. Nie za szybko? Ile czasu mi zostało?!
    Mój lekarz powiedział, że opada na 3-4 tygodnie przed porodem :).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Mnie bardzo ;) Ale jak się jest 10 dpo to trudno, by się nie dłużył ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, to nie ja wymyślam tylko moje dziecko - ją przekonajcie do siedzenia w brzuchu ;)
    Już widzę że ten dzieciak w ogóle nie uznaje ojcowskiego autorytetu i jest niewrażliwy na prośby matki - będzie z niej niewychowana pyskata zosia samosia chyba :/ W sumie to ma po kim mieć takie predyspozycje...
    Malwas wrote:
    Mój lekarz powiedział, że opada na 3-4 tygodnie przed porodem :).
    Jakby aż tyle to jeszcze ujdzie. Bałam się ze max 2 tygodnie. Ale jak będzie mi tą wielką głową tak cisnąć na szyjkę jak dzisiaj to nie wróżę sobie aż tyle czasu w dwupaku.

Bajkaaa wrote:
    Achia masz rację :) do końca roku co chwilę będzie ktoś rodzic :)

Ja mam w domu mamę - to był baaardzo długi dzień!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 17:44

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mi opadł dwa tygodnie temu, zgaga minęła etc... na razie postępu nie widzę :). Trzymam kciuki, żebyś spokojnie dotrwała do 38-39, myślę, że jest to całkiem realne ;). Tylko spokój nas uratuje.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka my dziś wstaliśmy o 7 i mam to samo uczucie co Ty. Tak mi się dłuży dzień że to masakra. Czekam tylko aż Ania zaśnie na noc , troszkę spędzę czasu z mężem i spacccc :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Bajka my dziś wstaliśmy o 7 i mam to samo uczucie co Ty. Tak mi się dłuży dzień że to masakra. Czekam tylko aż Ania zaśnie na noc , troszkę spędzę czasu z mężem i spacccc :)

Moja dzień zaczął się od 6.30... A na dodatek boli mnie bardzo dziś kręgosłup, mam nadzieję że jutro będzie lepiej...

Reset no to nie dziwię się że Ci się dluzy ale taki paradoks niby sobota (dzień który ledwo się zaczyna a juz się kończy) ale na w gdy jesteś 10dpo :)
    (albo sama cały dzień z dzieckiem które nie lubi spać w ciągu dnia)

Nika u mnie mamy właśnie nie było i dlatego też się dluzy:)

P.s. Oby jak najmniej takich dni jak dziś

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się obijamy dzisiaj- głównie ja bo nawet na dwór nie wyszłam, chłopaki to chociaż do sklepu poszli i na plac na chwilę.

c.d. odkurzacz mimo czyszczenia szczotki jakoś słabiej idzie teraz. Mam wrażenie że nie mam siły dobrze dopiąć kubełka. Swoją drogą szczotka jest super i bardzo dobrze zbiera włosy- mój kot może sobie teraz zrzucać kłaki cały rok. I tak najwięcej jest moich włosów co dopiero widać po odkurzaniu ile tego było w dywanie!
    Ania co do mopowania to tak jak mówisz- jedzie najpierw odkurzacz a potem ściera. Ja robię tak że najpierw odkurzam a potem biorę przystawkę mopującą. Jeśli mi się nie chce to jadę do przodu a potem wracam po tym samym kawałku żeby nie zbierać brudu obok. Nie płuczę ścierki w czasie sprzątania, po całości ją piorę. Jest dużo cichszy niż zwykły odkurzacz i fajna jeszcze jest ta mniejsza odczepiana część- kupiłam z myślą o sprzątaniu auta (oczywiście ani razu nie wybrałam się z nią do samochodu :] ).

Nika może spokojnie doczekasz aczkolwiek trzeba się już powoli nastawiać że czas ucieka i przy krótkiej szyjce może być wcześniej. Dziś w nocy właśnie myślałam o tym że marzę żeby ten brzuch już opadł bo ciężko oddychać. Jedyny plus że jeść nie bardzo mogę :P dupa nie rośnie :D

Ania1003, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio wszystkie dni szybko mijają, chciałabym żeby czas trochę zwolnił..

Przez ostatnie dni oglądaliśmy wieczorami z M. serial Ostre Przedmioty. Jeśli ktoś lubi takie kryminalno psychologiczne klimaty to polecam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam nowy serial na netflixie "Sabrina", ale jest raczej mocno niewychowawczy :D

pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nawet nie mów. Z utęsknieniem czekałam na moment usypiania. Ninka nie spała dzisiaj od 4! Do niespełna 7 w łóżku byłyśmy ale było wiercenie, marudzenie i cyckanie w każdej pozycji, bez spania. A przez cały dzień łącznie spała 1,5 godz.! Jestem szczęśliwa ze obie dotrwalysmy do wieczora...

Ania jeszcze co do siadania - dziecko nie siada z leżenia, a z pozycji czworaczej. Teraz może robić coś wyglądającego na chęć siedzenia, ale to zupełnie nie to co ma być.

Reset sikasz też jutro? Bardzo mocno zaciskam kciuki!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Reset sikasz też jutro? Bardzo mocno zaciskam kciuki!

Sikam! :)
    A jeśli będzie cokolwiek widać to jadę też na betę, bo chyba do poniedziałku nie wyrobię.
    Choć zaczęło mnie boleć @, więc liczę się z bielą jutro...
    Dziękuję za wiarę <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik współczuję! Moja córeczka zasnela jakiś czas temu (tzn w wózku ja ululalam) i modlę się o jeszcze pół godz jej snu bo wtedy będę mogła ją uśpić na noc, tzn teraz wstanie to przebranie i jedzenie i do spania i oby zasnela bo mój organizm dziś odmawia posłuszeństwa nie dość że @ przyszła to ten kręgosłup tak boli...

Ehh alr z drugiej strony jak tak patrzę na nią jak śpi to chciałabym zatrzymać ta chwile by nie rosła by nie stała się nastolatka hehe :) ahh te matki :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Sikam! :)
    A jeśli będzie cokolwiek widać to jadę też na betę, bo chyba do poniedziałku nie wyrobię.
    Choć zaczęło mnie boleć @, więc liczę się z bielą jutro...
    Dziękuję za wiarę <3
    Reset jesteś tutaj wyczekiwana :) i każda z nas trzyma kciuki za jutrzejszy test :)

reset, pilik, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, Bajka, mi też się dłuży dzisiejszy dzień! A od poniedziałku będzie mi się każdy dzień dłużył jeszcze bardziej, bo zostaję sama z Małą - mąż wraca do pracy, mama wraca do siebie. Już się trzęsę na samą myśl o tej samodzielności...

Nika pamiętam, że na SR mówili, że brzuszek lubi opadać 2-3 tygodnie przed porodem, więc myślę, że jeszcze masz odrobinkę czasu :) choć zapewne odrobinkę mniej niż gdyby nie opadł.

Agatka pospała dzisiaj 25 minut w łóżeczku, a reszta drzemek na rękach i trochę na kanapie, ale może łącznie z godzinkę bym tych drzemek naliczyła od 14. Po rodzicach powinna być śpiochem, a tu klops :D

Reset kciuki za jutrzejszego sika! Mnie w szczęśliwym cyklu brzuch jak na okres bolał naprawdę mocno kilka dni wcześniej i skreśliłam ten cykl całkowicie - jak widać niesłusznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:05

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też cały dzień jakoś względnie szybko leci, a ostatnia godzina przed kąpielą i spaniem to udręka? U mnie od 19 do 20 czas stoi :(

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Czy Wam też cały dzień jakoś względnie szybko leci, a ostatnia godzina przed kąpielą i spaniem to udręka? U mnie od 19 do 20 czas stoi :(
    Hehehe nie licząc dzisiejszego dnia to tak jest jak piszesz

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset będziemy chuchać i dmuchać co by Twój test zaczarować! Tak jak Bajka pisze, czekamy tu na Ciebie. Dzisiaj się zwolnił jeden brzuszek więc wiesz...
    Bajka moja już śpi na noc. Jeszcze na mnie, ale myśle że do 20 minut uda się odłożyć...

reset, Bajkaaa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JuicyB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mi ostatnio wszystkie dni szybko mijają, chciałabym żeby czas trochę zwolnił..

Przez ostatnie dni oglądaliśmy wieczorami z M. serial Ostre Przedmioty. Jeśli ktoś lubi takie kryminalno psychologiczne klimaty to polecam.

Ja to oglądałam jednym okiem i bardzo się cieszyłam, bo dość szybko wytypowałam kto zabijał :)
    W ostatnim tygodniu łyknęłam Bodyguarda - super serial, mega trzyma w napięciu.

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Reset będziemy chuchać i dmuchać co by Twój test zaczarować! Tak jak Bajka pisze, czekamy tu na Ciebie. Dzisiaj się zwolnił jeden brzuszek więc wiesz...
    Bajka moja już śpi na noc. Jeszcze na mnie, ale myśle że do 20 minut uda się odłożyć...

To jak mogę mieć prośbę to chuchajcie i dla mnie, i dla Boćka, bo ona też jutro testuje (obie mamy ten sam dc).
    Dziękuję <3 <3 <3

JuicyB, pilik, Fozzie Bear, Lena21, Rucola, Nadzieja22, -Mamunia-, summer86, ibishka, KateHawke, Morusek, Emiilka, Amy333, Lusesita lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ