Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Amal gratulacje!
pilik lubi tę wiadomość
-
Justyna, super podpis
to pokazuje ile mamy KPI wkładają wysilku w karmienie swoich maluszków.
Mocno kibicuję!JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amal gratuluję! Śliczna córcia
Fozzieale Ci brzusio urósł
Justyna - Twoje imię czterdzieści i cztery! Ale nie na długo, bo nie zamykasz "warsztatu"! Podziwiam i trzymam kciuki za dalszą wytrwałośćJustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
Justyna polubiłam za nową stopkę!
W jak przy ilościach... Juicy pewnie kasz zliczone, ile odciagnęłaś dla Hubiego?
Wrzucam Ninke na macie naszej(pozowanie to u nas nie najmocniejsza strona
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81c0af9d1999.jpg
A dziewczyny które decydujecie się na kojec - jaki?Achia, Aga9090, Yoselyn82, Patrycja20, malka, Morusek, olik321, veritaserum, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22, Kaczorka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlez się wkurzyłam na pocztę polską. Kochana Ania wysłała mi papierki lakmusowe, paczka + ekspresem,cobym miała szybko dostarczone do domu, a burak z poczty nawet awizo nie zostawił, okazało się że poszłam nie do tej placówki (nr wskazywał na tą, ale okazało się że mam iść do filii-ktora jest zamknięta dziś). No ale skąd miałam wiedzieć jak nie miałam awiza.. taki kurier powinien za każdą przesyłkę za pobraniem sam płacić jak odwala takie numery. Mogę się o to kłócić ?-bo z jakiej racji mam płacić za coś, z czego poczta się nie wywiązała? To mała kwota, ale chodzi mi o zasadę rzecz jasna.
-
nick nieaktualny
-
Achia bardzo łatwo. Minus piankowych - mój psiak robi delikatne dziurki pazurami
ale plus że jest tania dość więc jak sie za kilka miesięcy zużyje to najwyżej nową kupię. Ten sprzedawca ma tez opcje mniejszej ilości puzzli więc mozna zawsze dokupić mniej jak któryś się zniszczy. Ma fajną delikatną fakturę, Ninka uwielbia drapać po niej pazurkami ostatnio
A co do poczty - złożyłbym skargę. Ogólnie może być tak, że w poniedziałek dostaniesz paczkę, bo wczoraj kurier się nie wyrobił i w ogóle do Ciebie nie dotarł, ale jak to była jakaś z określonym czasem dostarczenia to bym się tez wkurzyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 13:32
-
nick nieaktualnyDzięki pilik za opis. Mam dużo przemyśleń na ten temat i nie chcę się rozpisywać. Wszyscy mówią że przesadzam.
Mieliśmy wizytę fizjo z programu 'rodzić w opolskim'. Oskar miał wtedy 1m. Kazała go karmić w foteliku i nosić przodem do świata jak na krzesełku. Mówiła o lekkiej asymetrii w lewo.
Przez ślub nie miałam czasu na to. Zaczęłam się martwić po tym jak od tygodnia staje na nogi. Wystarczy mu podać ręce. Sam się pociągnie do siadu a potem od razu na nogi. Nie ma mowy o jakiś pozycjach na płasko. Najlepiej to podoba się siedzenie na kolanach przy stole.
W Bjornie się nie podnosi (leży na najniższym), foteliku też. Zwykle głową idzie w gondoli Stokke, spacerówce Balios i gdziekolwiek gdzie leży na płasko.
Fizjo wtedy mówiła że kubełki są ble i trzeba patrzeć na pozycję. A ja widzę że mamy większy problem z płaskim niż profilowanymi rzeczami. W kubełku Stokke leżał raz. Wyglądał ok. Jeździmy jeszcze gondolą. Ale widzę że zaczyna się w niej częściej dźwigać.
Nie wiem już co mam robić. Chyba się umówię w poniedziałek prywatnie. -
Ania to jest ewidentny problem właśnie w tym gdzie ma środek ciężkości. Jak jest pochylony to idzie wszystko w tyłek więc się nie dźwiga. Musisz z nim powalczyć, żeby leżał na płasko. Jak podwiniesz miednice to nie da rady podnieść głowy. Podsylalam Rucoli ćwiczenia które idealnie się wpisują w Oskara po opisie, jak chc raz to Ci podeśle. W 1m asymetria akurat jest całkowicie normalna i fizjologiczna
A ja szukam sposobu na uspanie i odłożenie dziecka w dzień. Ktoś ma jakieś wskazówki? Zaczynam być lekko wykończona, zasypia tylko w chuście albo na mnie. W chuście plecy mi już odmawiają posłuszeństwa, a na brzuchu jak mi dłużej poleży to potem mnie boli. Już nie wspomnę o tym że nie jestem w stanie w domu zrobić totalnie nic, ale to już mi najmniej w tym wszystkim przeszkadza chyba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 13:56
Ania1003 lubi tę wiadomość
-
Pilik, a wg Twojej wiedzy kiedy trzeba zacząć się martwić brakiem obrotów? Ania nadal się nie obraca, zdarzyło się 3 razy, ale w długich ponad tygodniowych odstępach. Na boki się ładnie przewraca, ale widac żw do obrotu na brzuch sporo jeszczs brakuje.
-
nick nieaktualnyWięc fizjo znowu potrzebna...
Ta co u nas była właśnie wciskala mu brzuch jak się wyginał w C do tyłu.
On zwykle leżał/ spał z głową w górze (klin itd.) bo mamy ciągle problem z dławieniem się i ulewaniem. Stąd te pozycje do karmienia/ odbijania były zalecane.
Summer u nas miesiąc temu zaczął się namiętnie obracać z brzucha na plecy i po pewnym czasie przestał. Teraz woli patrzeć przed siebie i nie w głowie mu obroty. Też się zastanawiam czy to ok skoro 'przeszedł do siedzenia'.
Pilik chętnie przygarnę ćwiczenia żeby zobaczyć czy fizjo będzie miała taki sam pomysł.
W nocy M się odezwał. Miał problem z internetem. Płyną na Hawaje, potem Panama i 6go grudnia USA. Napisał że Polska podpisała kontrakt z USA na dostawy gazu z tego portu co oni gaz zabierają i łudzi się na podróż do Polski...
-
Pilik, odnośnie usypiania w dzień.. od 2 dni przestawilam się na karmienie na leżąco, dzięki temu zdarza się 1-2 razy dziennie, że Ania tak zaśnie i mogę ją zostawić. Przekladanie z poduszki do karmienia z reguły ją wybudzało.
Druga opcja to niestety bujanie, ale tu mamy postęp bo udaje się w pozycji siedzacej wczesniej tylko przy staniu/chodzeniu usypiała. Gdy już twardo uśnie odkładam ją, ale caly czas śpiewam kolysankę i jeszcze chwile głaszczę ją po główce.Rucola lubi tę wiadomość
-
Amal - gratulacje!
Pilik - mam wszystko zapisane, ale ostatnio tylko w zeszytach. Obiecałam sobie, że podsumuję to w excelu jak już skończę przygodę z laktatoremMam nadzieję, że to już zaraz. Przy okazji potwierdziła się u mnie jedna z reguł KPI: brak nocnego odciągania = super spadki ilości mleka.
Summer - ja polecam taką dużą matę: https://allegro.pl/mata-piankowa-240x180-edukacyjna-dwustronna-xxl-i7616532248.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=YmY1MmZjMTUtODI5ZS00MDFmLTgxOTQtNTU0YzYzMDdiMWI0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=0b73075e-663b-4cdc-8cb3-783f9470e502
Mamy też puzzle, ale ich ciągłe składanie i rozkładanie mnie wykańczało. A tę dużą matę składam na pół na noc lub na 4 jak sprzątam i wszystko zajmuje sekundy.
Na takiej macie mały zrobił mi największe postępy jeśli chodzi o obroty oraz teraz pełza po niej jak rambo.
Za to puzzle wykorzystam później do zrobienie ścieżki sensorycznej.
Kojec - mamy od kilku dni baby design play. Chciałam play up (bo są takie kółka do nauki wstawania), ale pomyliłam się przy zamówieniu. Co ciekawe kółka dokupiłam osobno jakiejś innej firmy i sumarycznie wyszło mi taniej niż jakbym zamówiłam play up
Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki bo chyba w końcu wyjdą mu górne jedynki i nasz koszmar chwilowo się skończy. Serio tyle łez ile oboje wylaliśmy w ostatnich dniach, że chyba więcej tego niż mam mleka w cyckach. -
nick nieaktualnyI jeszcze pytanie z rodzaju 'ujowa Pai domu'.
Uzytkuje ktoś pionowy odkurzacz z funkcją mycia?
Mam poważny problem z kręgosłupem a jak zacznie się pełzanie to nie będę w stanie codziennie targać odkurzacza i potem szorować jeszcze mopem bo Oskar mi nie da więcej jak 10min dla siebie. -
Amal moje gratulacje!
Ból masz już za sobą na szczęście i już o nim nie myśl. Życzę szybkiego dojścia do siebie. Moje parte też trwały ponad godzinę, ale krzyk był tylko w I fazie porodu (u mnie bez zzo). W drugiej fazie mimo koszmarnego zmęczenia byłam max skupiona, żeby już urodzić synka. Niestety szedł z rączką przy twarzy i też się cofal. Czasami mąż powtarzał mi co mówi położna
na ale w końcu wyszły 4kg największego szczęścia na świecie
O bolu za jakiś czas się zapomina, zobaczysz.
P.S. Skoro Amal urodziła no to teraz chyba pora na mnielamka, Malwas, JustynaG, Achia, veritaserum, Aga9090, Emiilka, Jeżowa, Lunaris, blue00, olik321, Nadzieja22, Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:I jeszcze pytanie z rodzaju 'ujowa Pai domu'.
Uzytkuje ktoś pionowy odkurzacz z funkcją mycia?
Mam poważny problem z kręgosłupem a jak zacznie się pełzanie to nie będę w stanie codziennie targać odkurzacza i potem szorować jeszcze mopem bo Oskar mi nie da więcej jak 10min dla siebie.