X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a nie idą zęby? Może zanim Ania porządnie zaśnie to ją jakiś ból związany z ząbkowaniem wybudza. Bo dziwne, że z płaczem się budzi.

Ja się nie znam na wegańskich przepisach za bardzo, ale czasem korzystam z przepisow z jadłonomii. Polecam

U nas chyba też jakiś skok rozwojowy był. Od wczoraj mam inne dziecko ;) zobaczymy jaka noc będzie dzisiaj. Mam nadzieję, że bez tyłu pobudek.

summer86, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, nie mam kiedy nadrobić... Malutka jakas nieodkladalna się zrobila dzisiaj. Zasypia na cycku a jak próbuję odłożyć, bo pobudka i płacz.. Na leżąco nie chce ciągnąć.. Mam nadzieję w ogóle że jej starcza tego co jej tam kapie.. Mąż mnie wkurzył.. Oby noc była dobra, czego i wam życzę.. :)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, mam złą wiadomość. U nas tak właśnie jest od końca sierpnia. Mały wieczorem zasypia na 20-40 minut, po czym budzi się z płaczem i czasami dajemy rade go uśpić, a czasami całkiem się rozbudza i daje się uśpić dopiero za dwie godziny. a potem standardowo - do północy budzi się co półtorej godziny, a po północy co godzinę. Jeszcze od wczoraj budzi się o 4 rano rześki i wyspany, oczekując współpracy.

Próbowałam go wieczoram przetrzymać, ale tak płacze, że lepiej go uśpić licząc się z tym, że się zaraz obudzi. Ciężki temat ten sen szczerze mówiąc. Jeszcze kiedyś było tak, że chociaż budził się w nocy często to zaraz po jedzeniu odbity zasypiał, a teraz kopie mnie, drapie, szczypie, pomiaukuje. gdyby nie blog Magdy Komsty tobym chyba zwariowała, bo tak się na dłuższą mete nie da funkcjonować. Zaczęłam porządnie angażowac męża w nocne harce, bo bywa naprawde męcząco. Czasem to aż zazdroszczę tym mamom, które mówią, że ich dzieci przesypiają całe noce, albo że mają tylko np. 2 pobudki. Najgorsze jest jednak to, ze z tego, co czytam, potem jest jeszcze weselej - pierdyliard pobudek, siadanie, rozmowy nocne, samoobsługa z szarpaniem i skakaniem, wykręcanie sutków (cycoradio) itp. Na razie mój syn idzie zgodnie z tym harkdkorowym scenariuszem, więc szczerze mówiąc nie wiem, czy po 12 mc się nie wyrzeknę kp, choć chciałam karmić do samoodstawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 00:41

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, o zęby podejrzewalismy ją jakoś 1,5 tygodnia temu bo ten płacz był mocny i nagły. Teraz to wygląda bardziej tak jakvy budziła się i płakała, bo nas obok nie ma (płacz jest spokojniejszy i narastający, gdy wchodzę do pokoju i mówię do niej od razu się uspokaja).

Malka, ten 4 skok jest długi może trwać nawet 4-5 tygodni, więc moźna naprawdę pomyśleć, że to żaden skok a już taki charakter dziecka, ale na szczeście wszystko przechodzi :)

Anna Stesia, przykro mi że u Was podobny problem jak u nas. W takim razie muszę się nastawić, że może to długo potrwać :/ Jeśli chodzi o dalszą część nocy to nie jest źle, bo są max 2 pobudki, czyli o 1 więcej niż przez dłuższy czas przed tą zmianą. Z opisu nie wyglądało mi to na typowy regres snu, ale może nasza mała jakoś inaczej to przechodzi.
    Ja im dłużej karmię tym bardziej chciałabym do samoodstawienia spróbować (zależało mi żeby karmić przez pierwsze miesiące pobytu w żłobku), ale raczej skończę po 12 miesiącach. Jeszcze zobaczę jak to będzie przy zębach, bo nawet bez nich Ania potrafi mi ból sprawić, więc obawiam się jak to będzie gdy już się pojawią ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za rady,mam nadzieje ze jeszcze troche pociągne z tym kp. Po nocy,jak mala 6-7 godzin pospi,to rzeczywiscie mam piersi jak kamienie i rano Lena sie najada. A w dzien kiepsko,szarpie piers,krzyczy,ale bedziemy walczyly:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer może Ania łagodniej przechodzi regres? U nas pobudki bez płaczu, ale jak potrafiła przespać od 20 do 2 tak teraz jak zaśnie o 20 budzi się maks 22, a potem co godzinę do rana. Dzisiaj miała dobrą noc bo obudziła się „tylko” pięć razy i poza nie spaniem od 1 do 2 dawała się odkładać po zjedzeniu... myśle że regres może u każdego dziecka wyglądać całkiem inaczej
    AnnaStesia ja się panicznie boje nauki raczkowania i tych „większych” umiejetnosci skoro z mniejszymi sobie tak kiepsko radzi. Drugi tydzienmamy totalną panikę w obcych miejscach i przy innych ludziach. Dosłownie potrafi trząść się ze strachu bidulka :(
    A w sobotę jedziemy na urodziny babci, biorę chustę i w razie czego ucieknę na spacer i szybko wrócimy do domu...
    Amy u Was 9 tydzień czyli pewnie skok i kryzys typowy, to powinno minąć po kilku dniach ale musisz przystawiać jak najczęściej żeby mała rozkręciła odpowiednie ilości. Ja nigdy nie mam twardych piersi, ale tez nigdy nie mam przerwy większej niż 2 godziny w karmieniu.
    Rucola bardzo dziękuje za przepis! Niestety zapomniałam dodać że nie lubię mleczka kokosowego a wszystkie kremy właśnie na jego bazie... a co do ciasta wegańskiego orzechowego pomyśle, ale ciężki temat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 06:20

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - w sprawie snu nie pomogę, ale jeśli chodzi o KP i zęby, to jak dzieć nie jest złośliwy, to nie będzie gryźć ;) u nas kilka razy zdarzyło się, że ugryzła, ale to serio jest sporadyczne :)

pilik lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to,że dziecko bawi gdy ugryzie heheheheh.Witam was wszystkich juz po śniadaniu :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Poniedziałek -dzień rozmyślań. Zaczynam kolejny tydzień ciąży i zawsze nachodzą mnie w tym dniu analizy i filozofie. Za miesiąc będziemy już w powiększonym gronie! Kiedy to zlecialo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 07:03

Karma88, malka, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zleciało :) Będzie brakować brzuszka i tych kopniaków,ale z drugiej strony bardzo się już chce być sprawniejszą a nie jak słonica,zadyszka po kilku krokach.

Lunaris lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :) lecę odstawić młodego do przedszkola :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana :)

Może jutro już wyjdziemy?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 15:07

Kaczorka, olik321, Patrycja20, Yoselyn82, blue00, JustynaG, StaraczkaNika, pilik, -Mamunia-, Morusek, Achia, Aga9090, Lunaris, Madzik34, ibishka, malka, Nadzieja22, KateHawke, Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U nas również kiepska noc.. i jestem przerażona tym co piszecie o regresie snu.
    My zamiast 2-max 3 pobudek, mieliśmy dziś 5. Od 1:00 w nocy co godzinę..
    Był cyc albo tylko pogłaskanie plus zapakowanie smoczka i zasypiał.
    Wydaje mi się, że odreagowuje nowe zabawy ( polecany przez fizjoterapeutkę) i nowy sposób noszenia.
    Nie wiem czy mu nie odpuszcze dziś ćwiczenia, bo ładnie robi postępy, rączki już otwiera.. ale chyba przeżywa to bardzo. W dzień też jest większą marudą
    Choć od piątku sam chwyta zabawki i wkłada je sobie do buzi.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade do szpitala na oddzial po wynik. Mam nadzieje ze to nic powaznego.. moze w koncu zastosuje dzisiaj jakies leczenie bo normalnie juz dostaje "pierdolca" od tego wszystkiego!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, a jak mąż się zachowuje po narodzinach córeczki? Jego podejście się poprawiło?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal - słodki nosek niuni :) kciuki za wyjście! I dużo spokoju dla Ciebie.

Człowiek tak sobie żyje z dnia na dzień a czas zasuwa i normalnie wierzyć się nie chce, że grudzień za pasem i zaraz tyle nowych dzieciątek się pojawi po tej stronie! :)

Ja to teraz ciągle w niedoczasie jestem. Aluśka już chodzi na całego i krąży non stop po mieszkaniu. Nawet na chwilę nie usiądzie. Więc czytam Was, ale normalnie nie ma kiedy odpisać..
    Pochwalę się tylko, że dziś będziemy już mieli zdjęcia z sesji :) sama jestem ich ciekawa :p

Bajkaaa, Lunaris, lamka, Lusesita lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

U nas noc z interesującą przerwą od 3:30 do 5:30 - Małej po jedzeniu załączył się tryb czuwania, a nie spania i do tego jeszcze męczyły ją bączki. Ale jak usnęła to posłała do 7:30, więc nie narzekam. Teraz po cycu usnęła jeszcze, więc korzystam i jem śniadanie :) dzisiaj nasz pierwszy w 100% samodzielny dzień, trzymajcie kciuki, żeby jakoś to było!

Bajkaaa, Lunaris, lamka, veritaserum, KateHawke, Lusesita, Amal lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mam nadzieję, że się pochwalisz!! :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - dacie radę :) dzielne dziewczyny jesteście :D

Yose - kciuki, żeby jakoś Ci pomogli i dali coś na to swędzenie.

A to jeszcze Wam powiem, że z naszej małej taki przytulas jest. Dzisiaj mąż się do pracy szykował a Aluśka łaziła za nim i się do nóg tuliła ;) jak ją na ręce brał to się w niego wtulała i nie chciała puścić. Taki mały słodziak <3

JustynaG, Bajkaaa, Aga9090, Lunaris, KateHawke, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kaczorka mam nadzieję, że się pochwalisz!! :)

Heh, jestem chwalipięta, więc pewnie tak :p

summer86, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2245 2246 2247 2248 2249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ