Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia mój tez miał z tym problem niestety.
Przez Was wpadłam na szalony pomysł zorganizowania Wigilii u siebie :p muszę to dobrze przemyśleć, zawsze takie rzeczy lubiłam, teraz się boje czy dam radę przy Nince.
Phappy końcoweczka! Tez mi bardzo przykro że tak u Dinusiow -
tez liczyłam, ze reset i bociek do nas dołączą. może kolejny miesiąc będzie szczęśliwy.
-
Achia, mój mimo 8 m-cy postu też miał opory. Pomogło wytłumaczenie, że z całym szacunkiem ale aż tak dlugiego nie ma, poza tym dziecko jest w worku owodniowym więc główkę go nie uderzy
No ale w grę wchodziła tylko pozycja od tyłu.
Odnośnie ksiażeczek to w Lidlu przy kasach byly u nas za 15 zł takie fajne, z dziurka na maskotke zwierzatko, w która można włożyć palec i jest taką mini pacynką. Zawsze to jakies urozmaicenie przy czytaniu.
Cos w tym stylu:
http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2014/03/ksiazeczki-z-futrzakami.html?m=1
Edit: Też mi dzis smutno z powodu Dinusiów. Przyznam, że tydzien temu na mszy modliłam się oprócz zdrowia i szczesliwego życia dla naszej Anulki o to aby wszystkich, ktorzy tego pragną i tak walcza jak najszybciej spotkało szczęście w postaci ciąży i narodzin dzieciątka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 14:51
Rucola, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Pilik ja też dziękuję za te książeczki! Jeszcze mamy czas oczywiście, ale chciałabym stworzyć piękną biblioteczkę dziecięcą
Justyna - śpiewałam zawsze Donalda mojej najmłodszej bratanicy i też to uwielbiała
My pozdrawiamy razem z Agatką - Śpioszkiem, ma dzisiaj dobry dzień, a niedługo pozna ciocię i wujka, bo czekamy na gości o 17
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aa395ade7ac.jpg
Phnappy jeszcze tylko tydzień i donosisz Grochy! Czy w ciąży bliźniaczej ciąża donoszona jest wcześniej?
Co do książek to od siebie polecam Nie trzeba słówWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 15:42
JustynaG, Aga9090, Patrycja20, Achia, Morusek, Bajkaaa, summer86, Karma88, Yoselyn82, lamka, pilik, -Mamunia-, blue00, Lunaris, Fozzie Bear, Luna1993, Nadzieja22, Lusesita, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Dziewczyny, trzymajcie mnie
Właśnie gadałam z mężem apropo porodu i tych akcji przed( wiecie, masaże, seks itp) i on mowi,że przed porodem seks to nieeee
Że już tyle wytrzymał, a tam dziecko już nisko będzie i w ogóle. No nie wierzę, stary pryk i takie teksty :p czy Wasi mężowie mieli z tym problem? Oczywiście będę go namawiaćwiadomo ,potem połóg i znów nie można. Tak się tylko zastanawiam czy on mówił serio czy żartował, bo on z tych wesołych i dowcipnych ( bo czasami jeszcze nie potrafię wyłapać któregoś jego żartu :p )
.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Pokopiowałam nazwy książeczek - dzięki, dziewczyny, przyda się kiedyś taka lista.
Ja mam dziś jakiś senny dzień. Zmusiłam się i skończyłam drugi z 4 zaplanowanych mobili dla małej. Taki inspirowany montessoriańskim monari. Mam już gobi, a do zrobienia pozostaja hexagony i tańcerze, ale te są najłatwiejsze bo z papieru. No i najważniejsze, że mam już ten, bo on idzie jako pierwszy.
Jak znam życie to dziecku wcale się nie spodoba i nie bedzie chciało się gapić ma moją radosną twórczość, ale przynajmniej mam satysfakcję że już dbam o rozwój dziecka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d4f7d7e2830.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3fe02cb0224.jpg
Siwulec, Achia, pilik, Jeżowa, Aga9090, -Mamunia-, Bajkaaa, Lunaris, Rucola, Nadzieja22, Lena21, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Kupiłam ostatnio kilka książeczek dla Aluśki z serii Empik. Za jedną wręcz szaleje - "mówi się". Dużo w niej dźwięków do powtarzania, piękne obrazki. Świetna
Mamy Kicie-kocię dla młodszych dzieci, ale nie urzekła ani mnie, ani młodej.
Nika - Renata z pewnością doceni prace mamy -
nick nieaktualny
-
Nika, rewelacja!
U mnie emek właśnie majsterkuje w piwnicy bo postanowił zrobić własnoręcznie taki pałąk na zabawki (dziewczyny tu na forum polecały)Achia, pilik, Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika,zdolniacha jesteś
.Co do seksu,chcemy bardzo oboje,ale to teraz z mojej strony są wielkie opory,związane z trochę mniej już przyjemnymi doznaniami
.Jak już to tylko w pozycji klasycznej,od tyłu odpada,bo nie może się wcisnąć,a od przodu to ja kontroluję głębokość.Ubolewam,że na tym etapie ciąży są takie problemy.Jednak dla dobra sprawy nie zamierzam rezygnować
-
Dobry wieczór wszystkim!
Jeżowa cudne jesteście obie z Agatkąi miło widzieć taki uśmiech na Twojej twarzy
(poza tym zazdro obudowy telefonu!)
Nika -super ten pałąk!przeglądałam pinteresta w tej sprawie bo też chciałam zrobić coś sama- mam fajną karuzelę ale z brzydkimi starymi maskotkami, chce je zdjąć i zrobić coś takiego:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a758b20393a9.jpg
ale obawiam się że wyjdzie fatalnie
u nas ostatnie sexowe weekendy -już zapowiedziałam że za tydzień ostatnie podrygi i przerwa, zawsze można robić coś innego ale to nie to samo :] generalnie mnie chyba bardziej szkoda niż Ciastkowi -
nick nieaktualnyNika wow wyszło super! Podziwiam
Jeżowa wyglądasz kwitnaco
U nas pojawił się pierwszy uśmiech "nie na śpiocha", mniej lub bardziej świadomy. I były pierwszepo porodzie, miałam ochotę ryczeć ze stresu więc korzystajcie kochane ciężaróweczki
Mam nadzieję że będzie mnie tu już więcej od jutra. I jutro kończymy 4 tygodnie -
Dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z wybudzaniem się dziecka chwilę po zaśnięciu? Mamy wieczorny rutuał karmienie-kąpiel-karmienie-usypianie. Przez długi czas to działało i mała szła spać do pierwszej pobudki. Od ponad tygodnia wybudza się po 30-40 minutach z płaczem, tak jakby traktowała to jako drzemkę. Usypiam ją wtedy na piersi lub jeśli się nie udaje to bujaniem. Nie ma tu znaczenia godzina, myśleliśmy, że może za wcześnie ją kładziemy spać (najczęściej około 20), ale ostatnio usnęła o 20:45 i była taka sama sytuacja.
Zastanawiam się czy to normalne i przejdzie czy może jest jakiś sposób na to. -
Patrycja PIONA
mi tez jakoś nic a nic, a stary się dziś wziął i ogolił....
summer86, Patrycja20, pilik, blue00, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:Patrycja PIONA
mi tez jakoś nic a nic, a stary się dziś wziął i ogolił....
Siwulec to brzmi poważnie. Może liczy przynajmniej na "środę"?
A sytuacji z remontem współczuję. Proponuję, żebyście porozmawiali z ekipą i zapytali jak widzą harmonogram prac i dotrzymanie terminu. Lepiej wiedzieć na czym się stoi. U nas wszystko przesunęło się o prawie 1,5 m-ca.
Co do mebli, macie już pozamawiane? Ja nie wiedziałam, że na meble typu sofa, łóżko, stół czeka się nawet 8 tygodni. Dobrze, że jest Ikea gdzie można kupić wszystko od ręki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 20:41
Siwulec lubi tę wiadomość