Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue już chwilka Wam została. Brzuszek nisko.
Pytanko mam do Was o maść witaminową. Stosowałyście? Jakąś konkretną polecacie? Widzę, że sporo jest tego na rynku.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Fozzie, kciuki za dzisiejsze echo!
Kaczorka, Aluśka na pewno będzie dzielna, Ty też bądź! Kciuki za Was
Lamka, tulę mocno, mam nadzieję, że ten zły nastrój szybko minie. Też sie zdołowałam dodatnim GBS, ale nie mamy na to wpływu niestety, ok. 30% kobiet to ma, ale na szczeście w szpitalach wiedza jak sobie z tym radzić. W Wielkiej Brytanii np. w ogóle nie ma profilaktyki GBS.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:24
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Lamka nic się nie martw- ja miałam dodatni GBS przy porodzie F i wszystko dobrze było. Teraz też się nastawiam że będzie na plusie. Medycyna sobie z tym poradzi
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Tarzana, świętujcie i wykorzystujcie ostatnie dni tylko we dwojeza chwilę będziemy tulać naszych chłopaczków
Blue jeszcze kilka-kilkanaście dni i odpalamy wózki
Mnie już dopada rozdrażnienie z powodu siedzenia w domu, bezczynności, niegramotności i niechciejstwa wszechogólnego ale nie dam się! Coś sobie będę wymyślać żeby nie zgłupieć na tej końcówce. Czekanie najgorsze. -
Lamka mi zostało malutko dni do cc. Czasami mi smutno, że po pierwsze ciąża się kończy (ja się dobrze czuję w tej ciąży, dlatego mi szkoda), po drugie wiem, że ominie mnie tym razem kontakt skora do skóry. To było wspaniałe uczucie mieć cieplutkiego synka na sobie po tym nieziemskim wysiłku.
CC to dla mnie nowość, więc jakiś strach z tyłu głowy tez jest. Jedyny plus jaki z tego widzę to, że faktycznie znam datę i mogę się przygotować. Pamiętam jak z synkiem denerwowałam się, że już jestem po terminie, a oznak porodu brak. Problem z przyjęciem do szpitala, itp. Teraz pod tym względem chociaż mam luz. Ja tez miałam dodatni GBS w ciąży z synkiem i teraz tez mam. Trudno, nie ja pierwsza, nie ostatnia. Spokojnie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyJa już po młody waży 2010 g , przepływy w normie, wody płodowe w normie, GBS pobrany, dostałam chyba już ostatnie skierowania na badania krwi i moczu (tak myśli lekarz
) za 2 tygodnie wizyta
Achia, Lunaris, pilik, Yoselyn82, Malwas, agulineczka, blue00, JustynaG, Karma88, Patrycja20, summer86, Kaczorka, KateKum, Nadzieja22, Bajkaaa, Rucola, Jeżowa, Anna Stesia, KateHawke, Emiilka, Morusek, lamka, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Kciuki dziewczyny za wizyty.
Bajka gratuluję zostania ciociąi gratulacje dla siostry.
U mnie nadal 4 pobudki w nocy
Pilik a spacery w nosidełku na wózku nie wchodzą w grę? Będzie to kolidować z waszymi ćwiczeniami? U nas tylko tak mogę wyjść na spacer, bo w gondoli zaraz jest ryk a w foteliku mała wszytsko widzi jest zadowolona. W sumie od kilku dni pokochała spacery. Chodzimy sobie na 1,5-2h i korzystamy z pogody.
-
Aga super wiadomości!
Fozzie bardzo mocno trzymam kciuki za echo.
Lamka, wszystkiego najlepszego dla Tarzana i dla Was rocznicowoOby smuteczki szybko Cię opuściły.
-
Dziękuję dziewczyny
Współczuję wam że dzieci nie chcą wam jeździć w wózkuu mnie to jedyna opcja żebym odpoczela to spacer a pogoda piękna
ten rok jest wyjątkowy
Cieszę się że dziś same dobre wiadomościRucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Bajkaa, również dołączam do gratulacji. Super, że Zosia będzie miała kuzynkę w swoim wieku
A z tym, że ten rok jest wyjątkowy to masz rację.. jest ciepło i słonecznie od kwietnia a mamy już listopad. O ile pamiętałam piękną pogodę w październiku, tak takiego listopada nie pamiętam.Rucola, Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za tyle słów zrozumienia, jestescie nieocenione
tez staram się wychodzić teraz z Franiem i korzystać ze słońca, żeby jakoś przetrwać ten gorszy nastroj
Lameczko dobrze, że jesteś - gbs się nie przejmuj, ja miałam ujemny ale w dniu porodu jeszcze nie było wyniku (pobrano mi w czwartek wieczorem, wynik chyba w poniedziałek a w sobotę było cc) i powiem Ci, ze nawet nie wiem czy coś z tym robili, pamietam tylko, że kilka razy o to pytali. Mam nadzieję, że Wasze dzisiejsze święto poprawi Wam humor :*
Fozzie ogromne kciuki !
Malka jeszcze wracając do Twojej wizyty u pediatry, to chyba jakiś trend w NFZ bo ja na kontroli w poniedziałek u neonatologa też wysłuchałam, że powinnam już zacząć podawać stałe pokarmy... w ogóle mnie to złości, bo ostatnio wszyscy dostali jakiegoś pierdolca w tym temacie, nawet moja mama, która jest ostatnią osobą którą bym o to podejrzewała. To jest równie irytujące jak pytanie czy karmisz piersią, na każdym kroku mnie wszyscy pytają czy on już coś je wrrr
Bajeczko gratulacje ciociu
Dziewczyny na końcówce ciąży wiem, że Wam ciężko i wiem, że ten czas się już pod koniec dłuży, jest dużo emocji, niewiadomych itd, ale muszę Wam powiedzieć, że mimo trudności, niedogodności i strachu w ciąży już bardzo tęsknię za tym stanem, nawet mi się ostatnio śniło, że czuje ruchy maleństwa i mam nadzieję, że w wakacje to marzenie się spełniRucola, JustynaG, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Na smyku dodatkowe -25% rabatu.
Za około 24h podglądamy synkaRucola, Lunaris, JustynaG, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość
-
A my pozdrawiamy z drugiego już dziś spacerku
Mały śpi jak suseł i tylko widzę jak rusza nozdrzami wciągając powietrze a ja czytam książkę
dziś zamówiłam sobie 3, rozszerzanie diety małych wegusków:), moje dziecko nie chce jeść i jeszcze jedną o pamięci:) ciekawe czy uda mi się przeczytać
pilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Malka, Lena i na nas trafiło gadanie o rozszerzaniu diety.. wczoraj moja mama mi marudzila, że to już pora (jeszcze 2 m-ce temu przytakiwała mi? że do 6 m-ca tylko pierś). Jej zdaniem to że Ania gorzej spi to pewnie znak, że potrzebuje już innego jedzenia.
Ja tam robię po swojemu, najwczesciej w drugiej połowie grudnia coś podam.Rucola lubi tę wiadomość
-
Jeszcze się te dzieci zdążą najeść innych posiłków niż mleko. Bez sensu jest takie przedwczesne wciskanie zupek itp.
Jak Aluśka skończyła 6 miesięcy to w ogóle nie była zainteresowana jedzeniem czegokolwiek innego poza mleczkiem. Więc nie wciskałam jej na siłę. Miesiąc później już chętniej próbowała. A teraz pochłania wszystko co jej damnajbardziej kocha zupy!
pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena, dobrze pamiętam, że to Ty pisałaś nam o dziecku co wcina flipsy? Może Twojej mamie się to spodobało?
Szczerze mówiąc, nie myślałam, że już za chwilę wszyscy będą się interesować co je moje dziecko... pewnie w święta bożego narodzenia będzie pierwsza okazja. w końcu będzie miała 4 miesiące.
Blue , piękny brzuszek! -
Achia ale sklepy podobno normalne otwarte jak w niedziele handlowa. W sumie to nie rozumiem kto nie pracuje wtedy
... chyba korpo i szkoły?
Ja na każdym kroku słyszę że Ninka jest chuda, a ja jej nawet zupek nie chce dać! Taka ze mnie okropna matka. Jak lekarz zapyta jakiś czy rozszerzam powiem, że próbowałam ale nie jest zainteresowana jedzeniem. Tak łatwiej niż wchodzić w dyskusje.
Malka niestety fotelik mamy zabroniony. Dwa razy była tak na spacerze (raz bo zasnęła, a raz byłam wykończona a musiałyśmy z psem wyjść) i jest dużo szczęśliwsza, ale ja mam wyrzuty sumienia... więc unikam jak mogę.
Dzisiaj byłyśmy pół godziny na spacerze bez płaczu! Mam nadzieje że znalazłam sposób, a nie był to przypadek... aż mi głupio znowu zdjęcie wrzucać ale muszęhaha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c93c7650e9a7.jpgblue00, Achia, JustynaG, Aga9090, Bajkaaa, Nadzieja22, Jeżowa, malka, Patrycja20, Rucola, Emiilka, Lunaris, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny