Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Patrycja20 wrote:Emilka
mogłabyś mi więcej powiedzieć na temat opieki tam ? Czy cc robią w dzień przyjęcia ? ( bo ja najprawdopodobniej będę ja miała ) ? Jak ogólnie z warunkami ?
1) opieka - jeżeli chodzi o opiekę PRZED porodem, to bardzo polecam prywatną położną z fundacji. Ja nie mogę powiedzieć złego słowa, bo położna bardzo mi pomogła i przed porodem i kilka godzin po. Pomoc jest ważna i potrzebna przy pionizowaniu (6 godzin po cc), przy prysznicu (od razu po pionizowaniu idziesz pod prysznic). Położna była cały czas przy mnie, od przyjęcia na oddział, do prysznica. Zadbała, by po cc podano mi małego, by potem kangurował go tata (na czas szycia) i następnie, bym miała kontakt z synkiem „skóra do skóry” przez te prawie 6 godzin (do prysznica). Wspaniała kobieta. Nagrała nawet film i wykonała zdjęcia (b. ładne) na sali operacyjnejOdnośnie opieki bez położnej z fundacji, niestety nie mogę się wypowiedzieć.
2) kiedy robią cc - niestety nie wiem. Ja miałam rodzić sn, ale ze względu na zagrożenie życia dziecka, wykonali mi cc, jakieś 20 minut po wjeździe na salę porodową.
3) warunki - są bardzo dobre. Ja byłam na sali dwuosobowej. Wiem, że są też jedynki. Łazienka w pokoju, z prysznicem. Jedzenie moim zdaniem dobre, ale ja też nie jestem wybredna. Dziecko jest cały czas z Tobą. Dają środki higieniczne dla kobiet (podkłady) i pampersy dla dzieci. Każda mama dostaje też pudełka z prezentami - gratisami. Ogromnym plusem dla mnie była pani laktacyjna, która bardzo pomogła nam przy karmieniu. Ćwiczyła z małym, robiła mu masaże, pomogła również mi prawidłowo go dostawić. Pani jest na oddziale od pon. do pt. i przychodzi codziennie, póki jest jakiś problem. Reszta personelu, jak w każdym szpitalu - czasem niektóre zmiany miały ewidentne gorsze dni
Jeżeli masz dalsze pytania, to śmiało pytaj
Patrycja20 lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Fozzie, cudownie
bardzo się cieszę!
Karma, prosaki to coś innego, są raczej małe i rzeczywiście białe. Ania ich miała sporo na nosku.Nawet nie wiem kiedy zeszły, ale chyba stopniowo znikały. -
Emilka dziękuje Ci bardzo za opinie .. zaczęłam poważnie zastanawiać się nad tym szpitalem
no i faktycznie z tego co piszesz położna to duzyyyyyy plus ! Jeszcze raz bardzo dziękuje :*
Fozzie cieszę się bardzo!Emiilka lubi tę wiadomość
-
Patrycja20 wrote:Emilka dziękuje Ci bardzo za opinie .. zaczęłam poważnie zastanawiać się nad tym szpitalem
no i faktycznie z tego co piszesz położna to duzyyyyyy plus ! Jeszcze raz bardzo dziękuje :*
Fozzie cieszę się bardzo!
Kochana, jeszcze nawiazując do słów Kaczorki - czy Ty masz umówiony termin cc? Bo jeżeli nie, to faktycznie jest duże ryzyko, że mogą Cię odesłać do innego szpitala. Nawet w umowie, którą podpisałam z fundacją, jest zapis, że nie gwarantują mi miejsca w szpitalu. Pech chciał, że właśnie gdy przyjechałam, szpital był pełny. Gdyby nie determinacja (to jest eufemizm) mojego męża, to by mnie odesłali karetką na Pomorzany. W takiej sytuacji oddają pieniądze, ale przecież nie o to nam chodzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 18:11
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualny
-
Karma88 wrote:Summer dzięki za sprostowanie.
Karma, przy małej google i google grafika odpalałam w pierwszych tygodniach co chwilę, bo właśnie położna na SR o czymś mówiła, ale ciężko było mi samej ocenić czy to na pewno to.
Z drugim dzieckiem powinno być łatwie, ale chyba nie będę miała okazji by się przekonać.
U nas kolejny ciężki dzień po ciężkiej nocy i ledwo już patrzę na oczy.. odliczam do 20. Jeszcze w sobotę mamy gości, przychodzi rodzina eMka na mini parapetówę, nie wiem kiedy ja to ogarnę, chyba w piątek w nocy -
Karma88 wrote:Summer, ale czemu nie będziesz miała okazji, żeby się przekonać? Nie będziecie się starać o rodzeństwo dla Ani?
Ja mam mieszane uczucia, z jednej strony bardzo nie chciałabym, żeby Ania była sama i tęskno mi za takim malutkim noworodkiem, ale nie jestem wewnętrznie gotowa na drugie dziecko w najbliższych 2 latach. Nikt nam nie pomaga i poza dzieckiem i obiadami (3 razy w tyg. na 2 dni) niewiele ogarniam, więc nie wyobrażam sobie jakby to było z dwójką.
Natomiast eMek mówi, że on drugiego dziecka nie chce, że małą bardzo kocha, ale jeśli chodzi o drugie to on woli iść na wazektomię. Nigdy tak nie pilnował aby prezerwatywy były w domu jak teraz
Sam proces starań u nas też musi być pod okiem lekarza, bo nie mogę starać się przy owu z prawego jajnika.
Może za 2-3 lata zmienimy zdanie i może będę jeszcze wtedy w stanie zajść w ciążę. -
W takim razie życzę, aby wszystko ułożyło się dla Was jak najlepiej. Ania daje Wam dużo radości na pewno i myślę, że skupienie się na niej, na Waszym związku jest najważniejsze. A co będzie to będzie. Zostaniecie z Anią będzie dobrze, pokaże się drugie maleństwo też na pewno sobie poradzicie.
summer86 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Fozzie, super wieści!!
-
nick nieaktualnyPrzepraszam że tak wpadam, zaraz nadrobię, z jakiej strony obliczacie siatki centylowe dzieci?
Jeżowa potówki wyglądają trochę inaczej, niestety bardziej nie pomogę, ale widzę że dziewczyny już napisały ;*
Fozzie
Aga kawał chłopaka nosisz pod swoim sercem
Na mnie też patrzą jak na wariatkę, jak Zuza ma tylko bluzę i bawełniana czapkę (od Pilik)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 18:55
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Fozzie wspaniale, że serduszko Klary zdrowe!!
Luna ja używam tej http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_6.pdf?ua=1
Ogólnie polecam aplikacje, tak dokładnie pokazuje i masz wykres od razu(ma ios polecam „growth” na androida podobno fajna „child growth tracker”)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 19:10
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadrobiłam popołudniowe wpisy.
Ninka cudna i jak widać bardzo zadowolonaPilik lej na to co ludzie gadają i rób to co uważasz. MATKA WIE NAJLEPIEJ! a tak patrząc to ona jest dłuuuuga -może dlatego szczupła bo na zabidzoną to wcale mi nie wygląda żeby ją trzeba było zupą tuczyć
Jeżowa popieram wszystko co dziewczyny napisały, nie wygląda to na żadną alergie -mówię jako mama mega alergicznego dziecka
Fozzie -dobre wiadomościcieszę się.
Aga chyba doktorek zdąży jeszcze Cię nie raz zobaczyćgratulacje dorodnego synka!
Summer wierzę Ci że teraz to nie jest dobry czas na myślenie o kolejnym dziecku ale jak czytam to przypomina mi się jak sama miałam takie teorie: jak widać potem robi się lżej i człowiek znowu chce maleństewkocieszcie się Anią i sobą a życie samo napisze scenariusz
summer86, Aga9090, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Ania mam pytanie dot Oskara i jego ponoszenia które cię tak przerażaja, jak on się zachowuje leżąc na brzuchu? Ładnie trzyma główkę?
Moja Zosia też będzie jedynaczka w sumie jeśli miałaby takie podejście do rodzeństwa jak jej tatuś to lepiej by była sama -
Jeżowa, wygląda na trądzik, choc pewnie oceni lekarz na pierwszej wizycie. Dobrze, żeby mała nie drapala za mocno - u nas przez to mały miał maści z antybiotyków, bo zrobiła mu się ropna wydzielina . Na pewno nie polecam smarowania rumiankiem ani nadmanganianem potasu. U nas w pierwszej fazie świąd łagodzil bepanthen sensiderm. Ale sama przygotowana woda powinna wystarczyć, jeśli nic sie nie powiększy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 19:22
Jeżowa lubi tę wiadomość