SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha odnośnie ludzi... Gdy się spotkałam z GG to mówiła że jej ludzie komentują jak ubiera małego a do mnie nikt się jeszcze nie odważył ale chyba bym wiązanke puściła bo co to kogoś obchodzi? Ja jestem straszna franca i nie umiem nie odpowiedzieć jak ktoś głupio gada...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie i pocieszenie. No i za życzenia również. Myślę, że potrzebuję kilku dni i wszystko wróci do normy.

Achia wizytę mam w sobotę rano, a jutro morfologia i mocz. Mam nadzieję, że Domin już ma te 2800g około.

Pilik Ninka jak zwykle czarująca. :-)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, chyba bylas w moim wieku, gdy rodziłas Stasia, więc może rzeczywiście my zmienimy podejście i natura przy wsparciu medycyny jeszcze pozwoli na drugiego szkraba ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm,pierwszy bolesny skurcz pojawił się o godz.18.20,utrzymują się do teraz mniej więcej co góra 10 min.Wcześniej zwróciłam obiad.Trzeba się teraz mocno obserwować ;)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuuu Blue dawaj nam koniecznie znać :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue na wszelki wypadek zaciskam kciuki :)!
    Lamka a jak szycie? Udało się coś?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue już kciukam!!!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue- ja też na wszelki wypadek trzymam kciuki :) jak będziesz mogła to dawaj znać co i jak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać.W synka coś trafiło znów szaleje.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue czyżby Wojtuś się spieszył na obchody 100-lecia niepodległości? :) trzymam kciuki!

Summer dokładnie tak :) na wiek w ogóle nie patrz, zdrowie to inna kwestia ale jak forum pokazuje na niejednym przypadku też do przeskoczenia. Jak się zrobi lżej to się myśli o kolejnym. Bardzo podziwiam wszystkie mamy które mają dzieci w małym odstępie czasu. To ogromna praca własnym kosztem. Ja jestem wygodna i lubię mieć czas dla siebie. Mimo tego że marzyłam o drugim dziecku to cieszę się że trochę tego odstępu wiekowego jest (może 5 lat to już trochę przesada ale tak wyszło). Franek idzie do przedszkola a ja mam czas leżeć i puchnąć a za chwilę będę miała czas leżeć i karmić lub ogarniać Staszka. Pytanie co ze sobą zrobię jak już jeden i drugi będzie w szkole i przedszkolu? :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - Ninka aż tak chudo wcale nie wygląda :)

Blue - kciuki zaciśnięte, żeby dobrze się działo :)

My po szczepieniu. Były 2, bo jeszcze pneumokoki. Oczywiście był płacz, ale na szczęście tylko w trakcie podawania. Później szybko zainteresowała się kolorowymi obrazkami na ścianie ;) następne szczepienia dopiero w czerwcu.

Ale co mnie wkurzyło - zaraz za nami przyszedł do przychodni cherlający Ukrainiec.. i babka mu mówi, że lekarz jutro dopiero będzie, że teraz jest czas dla zdrowych dzieci a ten nic! Siedzi i się tam krztusi.
    Mam nadzieję tylko, że żadnej zarazy Aluśka od takiego nie załapie..

Co do ubierania w takie dni - Alutka ma na sobie cienką czapeczkę, body na długi rękaw, leginsy i cienką kurteczkę jesienną. Jak nie ma wiatru, to kurtkę rozpinam.
    A ostatnio stanęła koło nas matka z dzieckiem w wózku i chłopak miał na sobie zimową czapkę, kurtkę puchową i jeszcze owinięty był grubym kocem po same pachy.
    Patrząc na niego zastanawiałam się w co ona go ubierze zimą, gdy temperatura będzie w okolicach 0°C a nie 13-14°C..

malka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka czytając to co piszesz coraz bardziej cieszę się że u mnie w przychodni są 3 wejścia : dla dorosłych, dla dzieci chorych i dla dzieci zdrowych i poloczone to tylko służbowym przejściem i na szczepienie tylko zdrowe dzieci są

pilik, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue kciuki mam zaciśnięte! Jakby co to powodzenia :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kaczorka czytając to co piszesz coraz bardziej cieszę się że u mnie w przychodni są 3 wejścia : dla dorosłych, dla dzieci chorych i dla dzieci zdrowych i poloczone to tylko służbowym przejściem i na szczepienie tylko zdrowe dzieci są

No u nas jest bardzo mała przychodnia. Nie ma na to szans. Też nad tym ubolewam, ale na razie nie będziemy zmieniać.
    A przede wszystkim, to tego człowieka tam nie powinno wtedy być.

A jeszcze miałam napisać, że Aluśka waży tak około 8300g. Dokładnie się nie dało zważyć, bo ta kręcioła nie chciała się nawet na chwilę zatrzymać.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy taka mała przychodnie .. nie lubię tam chodzić jak umawiam to tak żebyśmy byli ostatni albo pierwsi :D
    Dobrze, że już macie z głowy i oby Ala nic nie złapała :*
    Swoją droga Olivier za każdym razem po szczepieniu miał katar ... nie wiem dlaczego .

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- tak. Leżąc na brzuchu już praktycznie od 2mż trzyma 'twardo' głowę w górze. Tylko jest nerwu jak się go położy na brzuchu. Długo tak nie poleży.
    My go nie podtrzymujemy za plecki też już jakoś od 2 miesięcy. Tylko moja babcia ciągle nawija 'trzymaj plecki i trzymaj plecki'...
    Noszę go na jednej ręce bokiem do siebie a drugą rękę mam wolną.

Wygląda to tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdd62374d35a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 22:44

Patrycja20, JustynaG, Anna Stesia, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko na taką pozycję Aniu.

Aga9090, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Oskar jest cudowny :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wow! Nie wiedziałam ze takie przychodnie istnieją... zazdroszczę!
    Kaczorka dla mnie Ona w ogóle jakoś chudo nie wygląda, a jak widzę inne dzieci to one dla mnie jakieś kluskowate ;)... kwestia przyzwyczajenia chyba.
    Lunaris a powiedz, boś zaprawiona w bojach. Takie suche placki (na czole o nóżkach kilka) to może być AZS czy bardziej alergia? I czym to smarować...? Nie widać jakiś bardzo tych zmian, ale czuć takie szorstkie placki.
    Rucola powiedz mi proszę jak się sprawdza niania z Ali? Jak dobrze to podeslalabys linka?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - właśnie sobie uświadomiłam, że w mojej przychodni też są takie 3 wejścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:29

‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ