X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha odnośnie ludzi... Gdy się spotkałam z GG to mówiła że jej ludzie komentują jak ubiera małego a do mnie nikt się jeszcze nie odważył ale chyba bym wiązanke puściła bo co to kogoś obchodzi? Ja jestem straszna franca i nie umiem nie odpowiedzieć jak ktoś głupio gada...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie i pocieszenie. No i za życzenia również. Myślę, że potrzebuję kilku dni i wszystko wróci do normy.

Achia wizytę mam w sobotę rano, a jutro morfologia i mocz. Mam nadzieję, że Domin już ma te 2800g około.

Pilik Ninka jak zwykle czarująca. :-)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, chyba bylas w moim wieku, gdy rodziłas Stasia, więc może rzeczywiście my zmienimy podejście i natura przy wsparciu medycyny jeszcze pozwoli na drugiego szkraba ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm,pierwszy bolesny skurcz pojawił się o godz.18.20,utrzymują się do teraz mniej więcej co góra 10 min.Wcześniej zwróciłam obiad.Trzeba się teraz mocno obserwować ;)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuuu Blue dawaj nam koniecznie znać :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue na wszelki wypadek zaciskam kciuki :)!
    Lamka a jak szycie? Udało się coś?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue już kciukam!!!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue- ja też na wszelki wypadek trzymam kciuki :) jak będziesz mogła to dawaj znać co i jak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać.W synka coś trafiło znów szaleje.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue czyżby Wojtuś się spieszył na obchody 100-lecia niepodległości? :) trzymam kciuki!

Summer dokładnie tak :) na wiek w ogóle nie patrz, zdrowie to inna kwestia ale jak forum pokazuje na niejednym przypadku też do przeskoczenia. Jak się zrobi lżej to się myśli o kolejnym. Bardzo podziwiam wszystkie mamy które mają dzieci w małym odstępie czasu. To ogromna praca własnym kosztem. Ja jestem wygodna i lubię mieć czas dla siebie. Mimo tego że marzyłam o drugim dziecku to cieszę się że trochę tego odstępu wiekowego jest (może 5 lat to już trochę przesada ale tak wyszło). Franek idzie do przedszkola a ja mam czas leżeć i puchnąć a za chwilę będę miała czas leżeć i karmić lub ogarniać Staszka. Pytanie co ze sobą zrobię jak już jeden i drugi będzie w szkole i przedszkolu? :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - Ninka aż tak chudo wcale nie wygląda :)

Blue - kciuki zaciśnięte, żeby dobrze się działo :)

My po szczepieniu. Były 2, bo jeszcze pneumokoki. Oczywiście był płacz, ale na szczęście tylko w trakcie podawania. Później szybko zainteresowała się kolorowymi obrazkami na ścianie ;) następne szczepienia dopiero w czerwcu.

Ale co mnie wkurzyło - zaraz za nami przyszedł do przychodni cherlający Ukrainiec.. i babka mu mówi, że lekarz jutro dopiero będzie, że teraz jest czas dla zdrowych dzieci a ten nic! Siedzi i się tam krztusi.
    Mam nadzieję tylko, że żadnej zarazy Aluśka od takiego nie załapie..

Co do ubierania w takie dni - Alutka ma na sobie cienką czapeczkę, body na długi rękaw, leginsy i cienką kurteczkę jesienną. Jak nie ma wiatru, to kurtkę rozpinam.
    A ostatnio stanęła koło nas matka z dzieckiem w wózku i chłopak miał na sobie zimową czapkę, kurtkę puchową i jeszcze owinięty był grubym kocem po same pachy.
    Patrząc na niego zastanawiałam się w co ona go ubierze zimą, gdy temperatura będzie w okolicach 0°C a nie 13-14°C..

malka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka czytając to co piszesz coraz bardziej cieszę się że u mnie w przychodni są 3 wejścia : dla dorosłych, dla dzieci chorych i dla dzieci zdrowych i poloczone to tylko służbowym przejściem i na szczepienie tylko zdrowe dzieci są

pilik, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue kciuki mam zaciśnięte! Jakby co to powodzenia :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kaczorka czytając to co piszesz coraz bardziej cieszę się że u mnie w przychodni są 3 wejścia : dla dorosłych, dla dzieci chorych i dla dzieci zdrowych i poloczone to tylko służbowym przejściem i na szczepienie tylko zdrowe dzieci są

No u nas jest bardzo mała przychodnia. Nie ma na to szans. Też nad tym ubolewam, ale na razie nie będziemy zmieniać.
    A przede wszystkim, to tego człowieka tam nie powinno wtedy być.

A jeszcze miałam napisać, że Aluśka waży tak około 8300g. Dokładnie się nie dało zważyć, bo ta kręcioła nie chciała się nawet na chwilę zatrzymać.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy taka mała przychodnie .. nie lubię tam chodzić jak umawiam to tak żebyśmy byli ostatni albo pierwsi :D
    Dobrze, że już macie z głowy i oby Ala nic nie złapała :*
    Swoją droga Olivier za każdym razem po szczepieniu miał katar ... nie wiem dlaczego .

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- tak. Leżąc na brzuchu już praktycznie od 2mż trzyma 'twardo' głowę w górze. Tylko jest nerwu jak się go położy na brzuchu. Długo tak nie poleży.
    My go nie podtrzymujemy za plecki też już jakoś od 2 miesięcy. Tylko moja babcia ciągle nawija 'trzymaj plecki i trzymaj plecki'...
    Noszę go na jednej ręce bokiem do siebie a drugą rękę mam wolną.

Wygląda to tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdd62374d35a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 22:44

Patrycja20, JustynaG, Anna Stesia, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko na taką pozycję Aniu.

Aga9090, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Oskar jest cudowny :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wow! Nie wiedziałam ze takie przychodnie istnieją... zazdroszczę!
    Kaczorka dla mnie Ona w ogóle jakoś chudo nie wygląda, a jak widzę inne dzieci to one dla mnie jakieś kluskowate ;)... kwestia przyzwyczajenia chyba.
    Lunaris a powiedz, boś zaprawiona w bojach. Takie suche placki (na czole o nóżkach kilka) to może być AZS czy bardziej alergia? I czym to smarować...? Nie widać jakiś bardzo tych zmian, ale czuć takie szorstkie placki.
    Rucola powiedz mi proszę jak się sprawdza niania z Ali? Jak dobrze to podeslalabys linka?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - właśnie sobie uświadomiłam, że w mojej przychodni też są takie 3 wejścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:29

‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ