X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie jest czerwone właśnie :) takie zwykle suche placki. Nie widoczne, dopiero jak dotykam to czuć, że suche i szorstkie. I właśnie też słyszałam że AZS bardzo swędzi, a przy moim wrażliwcu to raczej bym wiedziała że ją to wkurza ;)...

AnnaStesia to samo chciałam pisać o zebrze :D

Anna Stesia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a te piastki na zdjęciu to są sine czy tylko tak zdjęcie wyszło?

Wiesz wydaje mi się że faktycznie fizjo jak zobaczy dziecko w ruchu to dużo powie bo faktycznie zadziwiające że Oskar tak szybko głowę trzymał.

Aaa no i Blue kciuki :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, od tego tu jesteśmy, żeby dzielić i radości i smutki.

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, moja doktor własnie dlatego dała nam Cetaphil - bo nie swędzi. Twierdzi, że to dlatego, że mały się zrobił ruchliwy i ociera się ciałkiem o wszystko a także dlatego, że jest sezon grzewczy. Byłam sceptyczna, bardziej przypuszczałam, że to kwestia alergii np. na płyn do prania, ale Cetaphil zadziałał i musiałam jak niepyszna przyznać jej w duszy rację ;-)

Luna, jak to nie jest dobrze? To nie jest smęcenie, wszystkie trzymałyśmy tu kciuki za Zuzinkę i dalej martwimy się o nią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:17

pilik lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Oskar jest cudowny! Takie ma diabełki w oczach ;-) Też bym sprawdziła u fizjoterapeuty, skąd takie zachowanie. Lpeije trzymać rękę na pulsie, moja fizjoteraputka mówi zawsze, że czasem lepiej, gdy dziecko zdobędzie jakąś umiejętność nieco później niż za szybko, gdy kościec nie jest na to gotowy.

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wiarę <3 mnie chyba dopiero 0lpuszcza stresowka.

Pilik, Staszek ma takie placki przesuszone, podczas kąpieli robią się czerwone - zaczęło się jak miał kilka miesięcy, teraz wychodzą mu malutkie już tylko punktowo - nasila się w okresie grzewczym, pomaga nam baaardzo balsam z biodermy z owsem - polecam i podpisuje się pod nim rękami i nogami - dostępny w super pharmie

Blue, nie wiem czy już chcesz rodzic, ale jak coś to weź przed 24 - darmowe szczepienia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:22

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik AZS się nasila w okresie kiedy w organizmie zachodzą duże zmiany hormonalne- dojrzewanie, poród, ciąża, menopauza itp. ja mam od urodzenia do teraz, ale po ciąży z Tosia miałam całe ciało w otwartych ranach. Płakałam, drapalam, kąpałam się we wrzątku, rok byłam na zastrzykach sterydowych. Tak to swędzi :( mam nadzieję, że u Ninki to nie to! I tak jak Lunaris pisze, mediderm działa naprawdę super, bardzo nawilża głęboko skórę, spróbuj :) bioderma jednak droga

Summer wiem kochana :* dziękuję. Lekarza tak jak ginekologa martwi waga Zuzy, ich zdaniem powinna być większa z jej aptetytem i na mm. Z serduszkiem osłuchowo nie najgorzej ale dopiero echo w grudniu wszystko wyjaśni. Wrócił mi cały stres z wakacji i jeżdżenia do łodzi... :( To czekanie i strach, że znowu z drobnej rzeczy okaże się coś poważniejszego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:22

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą dzięki Lunka za przypomnienie o Medidermie :) jak już zdiagnozowałam co szkodzi Frankowi i wyeliminowałam alergeny to skończyły się nasze problemy, przestałam kupować inne rzeczy niż maść witaminową. Ale nawet jak Stasio będzie zdrowy to zaopatrzę się Medka bo on świetnie działa na wszystkie przesuszenia- a ja mam bardzo przesuszone ręce w zimie, na niemowlęcą pupcie też dobrze działa jak się odparzy :D

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- a lekarz mówił coś więcej,w sensie co może być przyczyną niskiej wagi Zuzi? ja mam nadzieje,że to też "jej uroda" i wszystko będzie dobrze ! i za echo trzymać będziemy kciuki!
    a ja mam też pyt do Ciebie- miałas jakieś większe problemy z oddychaniem w ciąży?w sensie astma się nasiliła? bo kurczę,od paru dni czuje sie faktycznie gorzej. Gorzej mi się oddycha.nie wiem na ile to astma,a na ile Mały mi może coś uciskać, ale ventolin poszedł w ruch :/

A może któraś z Was miała taki problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:30

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Luna nie jest czerwone właśnie :) takie zwykle suche placki. Nie widoczne, dopiero jak dotykam to czuć, że suche i szorstkie. I właśnie też słyszałam że AZS bardzo swędzi, a przy moim wrażliwcu to raczej bym wiedziała że ją to wkurza ;)...

AnnaStesia to samo chciałam pisać o zebrze :D

Pilik, Aluśce się coś takiego kiedyś pojawiło, tylko na plecach i brzuszku. Szorstkie, w kolorze ciała.
    Nie szłam z tym do lekarza, ale kupiłam żel do kąpieli z emolientem i mleczko nawilżające (wszystko z serii Nivea) i po kilku kąpielach ślad po tym zaginął. Więc może to jakieś przesuszenie i wystarczy nawilżyć :)

Rucola - Lewcio silny chłopiec :)

Summer - przykre to jest, że rodzice do pouczania są pierwsi, ale na ich realną pomoc nie można liczyć.
    Znając siebie, to ja bym swoim to wypomniała.. ;)

Swoją drogą nie wiem czemu ludzie tak na siłę chcą dzieci sadzać, uczyć chodzić czy karmić wszystkim.

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a jak przyrastała Tosia? Dużo szybciej przyrastała na wadze niż Zuzia? Ile Zuzia aktualnie waży?

Kto jak kto, ale Ty musisz wierzyć w swoją córeczkę w to, że wszystko jest dobrze. Ja wierzę, że taka po prostu jej uroda. Oczywiście trzeba badać i sprawdzać, żeby niczego nie przeoczyć. Wiem, że to niełatwe, ale postaraj się nie zamartwiać, bo nadz humor udziela się maluszkom. Tulę mocno!

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko 'czuję'. Czuję się też jakbym obsługiwała półroczne dziecko... Od początku nosiliśmy go przodem do świata, bo tak mówiła fizjo. I on w takiej pozycji czy tej że zdjęcia jedynie jest skłonny być na rękach.
    Reszta to już poważniejszy problem. Ostatnio największa frajda, to stawianie na nogi. Bez względu na pozycję w jakiej się znajdzie, tak się wywinie że staje. Jakby ćwiczył przysiady.

Zobaczymy jutro czy dorwę telefon o przyzwoitej porze aby zadzwonić do fizjo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,raczej nie załapię się na te szczepienia ;) skurcze słabną,są dłuższe przerwy.Dziś Wojtuś chyba chciał mnie sprawdzić heh.Za pół godziny będzie leciała Opowieść podręcznej na stopklatce.

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia podejrzewam, że taka nasza uroda- oboje z mężem jesteśmy niscy, Tosia też szczuplutka. Mamy po prostu obserwować i ważyć w domu. Myślę, że skoro cała ciążę była na granicy z podejrzeniem hipo to nie ma jak nagle wskoczyć na 50 centyl ;)
    Co do astmy- dokładnie na tym etapie co Ty miałam okropne duszności, ventolin poszedł w ruch, ale lekarz pozwalal. Przeszło po ok tygodniu, nie wiem z czym to było związane :(

Summer Tosia w ciąży szła 50 centylem i urodzona w 36 tc ważyła tyle co Zuza w 40 tc. Więc wiadomo od początku że jest mniejsza. Teraz waży 3600 więc jest dalej na 10 centylu. Tylko ona ma straszny apetyt, naprawdę dużo je a ja jej nie odmawiam. Zmartwiło mnie po prostu że już drugi lekarz zwrócił na to uwagę. Jutro już humor będzie lepszy, a w grudniu po wizycie u kardiologa zapanuje wreszcie spokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:38

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, pewnie te problemy z brzuszkiem też mogą miec wpływ na przybieranie na wadze. Trzymam kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku a Zuzia troszkę przyspieszyła z wagą.

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja Wam współczuję tego AZS! Z opisu brzmi to przerażająco! Dorosły jakoś sobie poradzi, ale skąd małe dziecko może wiedzieć, w czym rzecz.

Kaczorka, ja też tego nie rozumiem, takiego pospieszania. Ostatnio właśnie wyedukowalam się w sprawach związanych z wysadzaniem na nocnik i uświadomiłam sobie, że większość moich koleżanek a także w rodzinie sadzala maluchy zdecydowanie za wcześnie. Więc tu świadomość chyba jest jeszcze mniejsza niż w temacie np.rozszerzania diety.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, myślę, że świat byłby szczesliwszy, gdyby nie siatki centylowe i lekarze, którzy traktują je jak wyrocznie. Dzisiaj rozmawiałam z kumpela, która do mnie zadzwoniła, bo jej 6-tygodniowy brzdąc przerasta po 80-100 g na tydzień i lekarze ją stresuja. Rozumiem ja, bo sama dostawalam regularnych palpitacji gdy kladlam dziecko na wagę, do tej pory zresztą się tym martwię, ale na litość boską, czasem chyba trzeba spojrzeć na dziecko nieco szerzej niż tylko przez siatki.

Rucola, Luna1993, Lunaris, pilik, Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia a można wysadzac na nocnik za wczesnie? Myślałam, ze jesli dziecko już porządnie siedzi i widze po jego minie, ze będzie kupa to mogę wysadzac... prawda, ze nie zgłębiałam jeszcze tematu ale tak sobie w głowie ułożyłam póki co :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a jak brzuszek Zuzi? pomógł ten debridat?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dziękuję, też tak myślę, że brzuszek robi swoje. Spróbuję się nie martwić, waga aż tak mnie nie stresuje jak to serduszko. Na samo słowo "serce/kardiolog/echo" mam mdłości ze stresu

AnnaStesia dokładnie! Każde dziecko jest inne, tak samo jak każdy dorosły. Jedne większe, drugie mniejsze, grubsze, szczuplejsze. Naprawdę wolę tak, niż odmawiać dziecku jedzenia bo ważyłoby za dużo. Mała jest aktywna, wygląda zdrowo a to najważniejsze

Rucola tak, pomógł i to jak! Z pół dniowej kolki mamy max godzine, zdarza się więcej, czasami nawet mniej :) narazie mamy jeszcze podawać, a jak poprawa się utrzyma to spróbować odstawić na dzień dwa i w razie czego podać ponownie, bo można stosować przewlekle, ale wiadomo, im krócej tym lepiej. Dziękuję że pytasz :)

O właśnie! Nasz lekarz też mówił żeby nie naciskać na Tosie żeby robiła na nocnik, żeby nie miała urazu, nie wstrzymywała ze stresu i nie miała przez to infekcji :) sama do tego dojrzała przed 3 urodzinami- pewnie dla niektórych dosyć późno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 22:12

Anna Stesia lubi tę wiadomość

‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ