Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPilik jako alergik z AZS pozwolę sobie odpowiedzieć (Tosia też ma). Suche czerwone swędzące placki- AZS. Swędząca kaszka- alergia. Alergeny zaostrzają bardzo AZS
Ja mam steryd dla siebie i Tosi, a jak nie ma zaostrzenia to bioderma olejek do mycia, krem dla dzieci z biodermy, mediderm też super na nas działa
Blue jakby co już życzę powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:32
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Pilik, przede wszystkim Ninka cudna!!! Niech sie wszyscy od niej odpierwiastkuja.... Niania z Ali czad. Nie mam ani jednego "ale" a gdybym miała na siłe coś znaleźć to denerwuje mnie muzyczka przy włączaniu monitorka do podglądu i jest dośc głośna
oto link
https://pl.aliexpress.com/item/Portable-Infrant-Wireless-Monitor-Baby-LCD-Baby-Video-Monitor-2-Way-Audio-Baby-Sleep-Temperature-Lullabie/32808977401.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.980b5c0fjbZ3kepilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Fozzie, ale się cieszę, świetne wieści!
Lamka, rozumiem Twój stres, sama tez się popłakałam, gdy dowiedziałam się o dodatnim gbs. Ale dziewczyny tutaj na forum bardzo mi pomogły, bo to się po prostu zdarza. Dostaniesz antybiotyk podczas porodu i dzidziuś będzie chroniony, a to najwazniejsze.
Blue, oho, ciekawe, czy coś się zacznie. Dawaj znać! Lepiej, żeby synek wytrzymał chwilę, bo 36+6 to zaliczają chyba do wcześniaków.
Pilik, nie wiem, czy u Was to samo co u nas, ale mały miał bardzo szorstkie nózki, doktor powiedziała, żebyśmy smarowali cetaphilem (balsamem) i własciwie teraz już są gładziutkie. Raz dziennie smaruję synkowi też tym pyszczek, bo był zaczerwieniony od śliny.
A co do ubierania - to wydaje mi się, ze wszystko zalezy od dziecka. Część jest ciepłolubna, częśc nie i rodzice chyba najlepiej znają swoje dzieci. Mnie poza teściową nikt jeszcze nie zwrócił uwagi jak ubieram dziecko, czy za grubo, czy za cienko. Staram się go nie przegrzewać, a ponieważ teraz głównie wychodzimy w chuście, więc jest to dośc proste, bo wiem, że mały grzeje się ode mnie, więc dbam tylko o głowę i stopyNie wiem też czemu, ale jak dotąd wszyscy byli dla mnie mili - i w ciąży, i gdy czasem karmię synka publicznie, i gdy darł się jak opętany na spacerach w wózku, i teraz gdy chodzimy w chuście. Jesli ktoś zaczepia to tylko po to, żeby powiedzieć coś miłego
Oby ten stan utrzymał się jak najdłużej!
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola dziękuje!
Luna a jak sprawdzić czy malucha swędzi? Nie drapie, nie ociera, nie reaguje jak ja dotykam... mam wrażenie, że w ogóle tego nie zauważa właśnie...
AnnaStesia raczej co innego bo ma skore gładziutką, a na nóżkach z trzech czy czterech miejscach takie małe suche plamki i jedna większa na czole
Blue po którym porodzie jest się tak spokojnym i opanowanym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:49
Rucola lubi tę wiadomość
-
Pilik , w mojej rodzinnej przychodni (do której chodziłam jako dziecko) tak było. Teraz też tak jest. Dla odmiany, ja nie wiedziałam, że może być inaczej
W gruncie rzeczy większość takich maluchów wygląda kluskowato. Aneczce robi się druga broda. Dla mnie robi się z niej taki klocuszek a ma 60cm i 5160g.
Blue trzymam kciuki!
Ania , Oskar uroczo wygląda. Ale chyba najlepiej byłoby jego umiejętności skonsultować ze specjalistą.
Ahh...to wszystko jest takie stresujące. Trzeba obserwować te nasze dzieci i oceniać czy czegoś nie robią za szybko/za wolno bo każde odstępstwo może coś oznaczać. Eh.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
co do nowych umiejętności to nowe puzzle oczarowały lewka i dziś pierwszy raz nie krzyczał jak Go położyłam na brzuszku (zazwyczaj krzyczy jak już Go przewracam) i ku mojemu zaskoczeniu pieknie uniósł główkę
Zaraz wrzucę zdjęcie
blue00, pilik, Luna1993, olik321, Aga9090 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Anna Stesia, super, że trafiasz na miłych i serdecznych ludzi, obyś tylko takich spotykała. Może to wyrównanie za teściową
U nas uwagi się zdarzają, staram się je merytorycznie odpierać, ale dziś mi ręce opadły.. żaliłam się tacie, że dziś ciężki dzień. Mała wstała przed 7,była bardzo marudna, w ciągu dnia w 3 drzemkach łącznie ze spacerem spała 1,5 h, zasnęła o 20:20, a o 21 pewnie bedzie pobudka. Na co mój tato, że może ją "kosteczki bolą od leżenia ciągle" i powinnam już obkładać ją poduszkami i sadzać. Myślałam że spadnę z krzesła.. ale spokojnie odpowiedziałam, że tak się robiło kiedyś a teraz już tego nie zalecają i dziecko musi się samo nauczyć siadać. Pomijam fakt, że jeszcze tydzień temu słuchałam, że rozpieściłam małą i dlatego chce być ciągle na rękach, teraz jest teoria, że za dużo leży.
Wczoraj uwaga mamy o rozszerzaniu diety, dzisiaj to.. coś czuję, że moi rodzice mają dyskusje na temat mojego wychowywania dziecka, ale żeby przyjechać i chociaż zabrać je na spacer lub popilnować 2h to już zbyt ciężkoAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d23f49ac4796.jpg
Doczekałam sięsummer86, pilik, Nadzieja22, Achia, Patrycja20, Anna Stesia, Lunaris, veritaserum, Luna1993, blue00, Karma88, Kaczorka, Emiilka, Morusek, olik321, lamka, malka, Aga9090, JustynaG, Jeżowa, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Blue albo się pośpiesz to chyba wtedy szczepionki będą darmowe?
Justyna Ninka ma 63cm i 4980 (nie chce dobić tych 5, hehe)
Lewciomasz grzywę jak prawdziwy Lew!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:56
Anna Stesia, Rucola, Aga9090, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Rucola, pięknie! Super, że podpiera się w ten sposób na rączkach. Nam fizjo polecała, żeby na tym etapie kłaść coś interesującego przed dzieckiem aby kierowało główkę w dół.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Summer, bo wiesz jak to jest - ludzie są największymi ekspertami w wychowywaniu cudzych dzieci. Od moich teściów też już usłyszałam, żeby sadzać, ale powiedziałam stanowczo, że jest to wykluczone. I nawet nie wchodziłam w szczegóły, bo cokolwiek im wytłumaczyć to przekracza moje zdolności pedagogiczne. Zobaczysz, jakie będą komentarze, gdy nie zechcesz np. wysadzać na nocnik koło roku lub karmic dłużej niż 12 miesięcy. Ja już się szykuję na rozliczne uwagi.
-
nick nieaktualnyRucola brawa dla Lewka !!!
ubóstwiam Go
U lekarza bylismy- nie jest źle, nie jest dobrzenie chce smęcić tutaj znowu, na FB dziewczynom napisałam ;*
Pilik jak nie trze i się nie denerwuje jak Jej dotykasz to myślę, że to nie swędzi. A uwierz mi że AZS swędzi za przeproszeniem kurewskotakże może zwykle przesuszenie? Tylko czemu jest czerwone. Lunaris pomożesz?
Rucola lubi tę wiadomość
-
Pilik podpisuję się pod wszystkim co napisała Luna.
U nas była typowa alergia i Cetaphil (oraz sto innych specyfików) nic nie pomogły. Przy zwykłym AZS-ie większość kosmetyków pomoże. Nam się najlepiej sprawdziła zwykła maść witaminowa- natłuszcza a nie zawiera dodatków. Okresowo stosowałam maść cholesterolową (+ Laticort to już sterydy). Pięknie się sprawdziły kosmetyki z Ziaji oraz emolienty do kąpieli. Musicie sobie popróbować różne kosmetyki -dla mnie im mniej udziwnione tym lepiej. Polecam -tak jak Luna Mediderm (duże pudło, mało kosztuje i nie ma zbyt skomplikowanego składu).
AZS niestety upierdliwy - obstawiam że to może być to. Lubi się nasilać jesienią i wiosną ale to może z wiekiem minąć (albo i nie -jak u Luny). Nie zmieniałabym diety tylko próbowała kosmetykami nawilżać. Nie drapie więc jest duża szansa że to nie alergia. Franek drapał do krwi, w nocy się rzucał i nie spał, całe plecy miał w sączących krostach bo jak przysnął i się spocił to go swędziało. Nawet dostał od pediatry Hydroxyzynę w syropie.
I Lewcio i Oskar są cudniczy mówiłam już dzisiaj że chcę mieć Stasia obok już teraz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:13
Luna1993, Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość