X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, i nie usłyszałaś na spacerze "a gdzie czapeczka?" :d

Miło widzieć normalnie ubrane dziecko (stosownie do pogody) bo u siebie widzę same opatulone jak na zimę dzieciaki.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Pilik, i nie usłyszałaś na spacerze "a gdzie czapeczka?" :d

Miło widzieć normalnie ubrane dziecko (stosownie do pogody) bo u siebie widzę same opatulone jak na zimę dzieciaki.
    Justyna- dokładnie. byłam z psem i widziałam dziewczynkę w wieku szkolnym- gruba kurtka (juz zimowa może) czapka, szalik.. a było to przed 13.słońce w pełni i naprawdę było ciepło... tzn ja gdybym była ubrana jak ta dziewczynka to bym się na pewno ugotowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 16:07

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, zaraz będę nadrabiać, ale mam pytanko o te krostki widoczne na twarzy Agatki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35c033daa854.jpg

Koleżanka "zdiagnozowała" jej alergię na coś co jem, ale chciałabym poznać Waszą opinię, jeśli coś wiecie w tym temacie. Ja myślałam, że to trądzik niemowlęcy albo potówki. Byłam dzisiaj u dermatologa z jej znamieniem na główce i przez myśl mi nie przeszło pytanie o te krostki. A lekarka też widziała pewnie i nic nie komentowała.

blue00 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to ja chyba za cieplo ubieram Anią, bo zakładam cienką bawełnianą czapeczkę i jesli ma tylko bluzę i spodenki, przykrywam ją kocykiem. Ale u nas dziś mimo słonka, było tylko 14 stopni i wiało dość mocno.

Pilik, u nas też złożona budka od gondoli to teraz podstawa, mała uwielbia obserwować w trakcie spaceru.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, alergię może stwierdzic tylko lekarz, także odważna koleżanka, że stawia od razu takie diagnozy ;) (chyba że jest lekarzem).
    Potówki u nas wyglądaly inaczej, stawiałabym na tradzik niemowlęcy, ale u nas go nie było, więc pewności nie mam.
    Zawsze w razie czego możesz iść do PDZ i zapytać pediatrę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 16:40

Jeżowa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ubieram za ciepło dziecko tylko że... Jak jest lżej ubrana to nie może zasnąć na dworze, ja jej ubieram dres z kapturem czapkę pod spód no i ciężki koc bo bez tego ani rusz... Ale i tak jest jedną z mniej ubranych na spacerze bo wiem że chodzą ciepłej ubrani... Ale nie ma potowek więc jej pasuje :)

Kurcze a ja dalej nie wiem czy przychodnia będzie pracowac w poniedziałek a mamy szczepienie i nie wiem czy iść teraz robić zosi morfologie czy za tydzień dopiero... Masakra z tym 12...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer, ja widzę dzieciaki w kombinezonach/kurtkach (wyglądaja na ciepłe), oprócz tego gruba czapka i szalik. no i jeszcze są w śpiworach.
    a Aneczka w pajacyku, cienkiej czapeczce i apaszce przykryta kocykiem. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- najlepiej zadzwonić do przychodni i zapytać. Prywatne placówki mają pracować, a czy przychodnie to nie wiem....

• malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, mi pediatra na takie krostki powiedziała, że zejdą ;) i zeszły. Skóra jest jeszcze bardzo wrażliwa i reaguje na wszytsko. U takich maluszków zmiany skórne są powszechne i w sumie nic się z nimi nie robi. Alrgia na skórze może wyjść dopiero około 3-4m.ż a to z prostego powodu, że dopiero wtedy dziecko zaczyna produkować swoje przeciwciała. Wczesniej nie, więc nie ma za bardzo opcji na alergię.

Jeżowa, Emiilka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak to gdzie czapeczka? Leży obok głowy, haha. Za każdym razem słyszę „niech pani ubierze to dziecko”
    Ja zawsze mam koc ze sobą i w razie czego nakrywam.
    Co do czapki to też oceniam, jak uszka zimne to ubieram. Dzisiaj wyszłyśmy z ale uznałam ze za ciepło, a Ninka nie lubi przegrzewania.
    Achia dzieci szkolne jestem w stanie o tyle zrozumieć ze rano jest strasznie zimno i jezelinwracaja same do domu to im się pewne nie chce nosić kurtki (wiem jak za dzieciaka nie raz wolałam się zgrzać z lenistwa. Mój eMek ma to do dziś...! Albo rano mu zimno albo po południu się grzeje. Nigdy go nie zrozumiem w tej kwestii ;))
    Summer a nie razi Ani słońce? Co do ubioru Ty oceniasz jak Twojej córeczce najlepiej! Każde dziecko inne. Wczoraj np. Ja byłam z Ninką w samym body, cienkie spodenki i czapeczka, mijałam matkę z dwójka chodzących dzieci w grubych bluzach, zimowych czapkach i szaliki.
    Sama szła w cienkim swetrze. To dla mnie przesada ;) ja do chusty Ninke ubieram jak siebie a do wózka też tylko kocyk albo bluzę dodaje.
    Jezowa specem nie jestem, ale bardziej mi to na trądzik wyglada. Przemywaj swoim mlekiem

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka powinna przychodnia pracować, bo rozporządzenie nie obejmuje służby zdrowia.

Ja ubieram na dwór Felę w bodziak i bluzę z długim rękawem. Cienka czapeczka bawełniana i kocyk na nóżki. Ja jestem podobnie ubrana na dworze i jest mi ok :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Espiro ma na końcu budy taki daszek i on w sumie dużo cienia rzuca nawet jak budka jest złożona, jak idziemy tak że słońce swieci to rozkładam budę.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Bajka- najlepiej zadzwonić do przychodni i zapytać. Prywatne placówki mają pracować, a czy przychodnie to nie wiem....
    Sek w tym że ja tam codzienne dzwonię i jeszcze nie wiedzą...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa mi wygląda to na trądzik niemowlęcy. Zejdzie samo, przemywac buzie wacikiem z ciepła przegotowana woda.

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Sek w tym że ja tam codzienne dzwonię i jeszcze nie wiedzą...

Zgodnie z ustawą, którą Sejm dziś uchwalił:

Art. 4. 1. Świadczenia opieki zdrowotnej w szpitalach i świadczenia opieki zdrowotnej w ambulatoryjnej opiece zdrowotnej udzielane na podstawie ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1510, z późn. zm.[1])), które mają być udzielone w dniu 12 listopada 2018 r. w godzinach ich udzielania przez świadczeniodawcę, który zawarł umowę o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej, są udzielane w dniu 12 listopada 2018 r. według zaplanowanej na ten dzień kolejności zgłoszenia.

2. Apteka ogólnodostępna, która zgodnie z uchwałą rady powiatu, o której mowa w art. 94 ust. 2 ustawy z dnia 6 września 2001 r. – Prawo farmaceutyczne (Dz. U. z 2017 r. poz. 2211, z późn. zm.[2])) jest obowiązana zapewnić dostępność świadczeń na terenie powiatu w dni wolne od pracy, zapewnia tę dostępność także w dniu 12 listopada 2018 r.

Natomiast handel na pewno nie będzie działał, więc przypominam o sobotnich zakupach :) Żadne urzędy również nie będą otwarte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 16:55

Achia, Bajkaaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - dziękujemy!:)

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko - mamy się nie martwić, echo wygląda bardzo ładnie, mamy tylko po porodzie zrobić zrobić ekg!

Achia, pilik, admiralka, Nadzieja22, summer86, StaraczkaNika, Patrycja20, malka, Emiilka, Bajkaaa, agulineczka, JustynaG, Jeżowa, blue00, Lunaris, Morusek, lamka, Nat90, Anna Stesia, Kaczorka, Rucola, olik321, Lusesita, Lena21 lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie powinnam się wypowiadać, ale Jeżowa mieliśmy teraz w poniedziałek na Szkole Rodzenia zajęcia o noworodkach i może to są prosaki. Połozna mówiła, że to są takie białe kropeczki/krostki na twarzy, czole, nosku, bródce. Przejściowe i nie trzeba tego ruszać.

Nie wiem czy to to samo co trądzik noworodka. Wiec dziewczyny poprawcie jeśli coś pokręciłam. ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, będę dalej przemywać przegotowaną wodą, jak dotąd :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FOZZLE super, że echo w porządku!

U nas dziś i wczoraj tak ciepło, że ja bez kurtki chodziłam. Trochę mi było dziwnie z myślą, że to listopad :D

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ