X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - to chyba nie od wieku zależy, bo u nas tak od początku ;) tylko robi się ciemno a młoda już jest marudna, śpiącą i ciężko z nią wytrzymać. Niestety teraz już po 16 słońce zachodzi..

Bajka - gratulacje dla siostry :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gratulacje, ciociu :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) zbieram się na wizytę ale nie wiem czy się coś sensownego dowiem...

Miłego dnia

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gratulacje!!
    Justyna nie musisz nic robić zle. Szczerze? Marze o spacerze z wózkiem. Chustę chciałam używać na szybkie spacery z psem, niestety Ninka ma swoj plan ;). Serio taki spacer z wózkiem na dwie godziny... ach, rozmarzyłam się. Jeszcze w ciąży opowiadałam psu, że polubi Ninke i że dzięki niej będzie wychodzić na długie spacery. A tu bidok żadnych korzyści nie ma. W chuście wychodzimy na maks godzinę bo wrzask. A zwykle to pół godzinne przewietrzenie bo inaczej wierzga i się wkurza. Czekam aż siądzie, kupimy wtedy spacerówkę do której mam nadzieje sie przekona.
    Olik możesz na próbę podać zawsze mm, ale niestety tak jak dziewczyny piszą to może nie pomoc. No chyba że chodzi o to że małego w nocy mąż nakarmi a Ty się wyśpisz. Ale z drugiej strony patrząc na wiek Marcela to może być skok i potrzeba bliskości...
    U nas dzisiaj jedna z najlepszych nocy od urodzenia, wstała na jedzenie po 23 i po 2, dała się po tym odłożyć do łóżeczka. Kolejna pobudka przed 5, musiała już zostać ze mną w łóżku bo inaczej bym miała imprezę a tak dospała do 7. Jak widzicie, dobra noc to pojęcie bardzo względne :) ja marze o 3-4 pobudkach w nocy, do tej pory jest ich koło 6-7 każdej nocy. A w dzień nie ma opcji odłożenia. Żeby zrobić cokolwiek w domu odkładam ją na matę albo w kuchni do kosza mojzesza, zabawiam i szybko robię co konieczne bo zawsze marudzi i popłakuje. Niestety musiałam nauczyć się robić pewne rzeczy jak płacze. Inaczej bym nie jadła, nie sikała i cały dzień w piżamie chodziła...
    a dzisiaj pierwszy raz mi zasnęła na koale bez chusty. Na cycu były nerwy (mleko leciało a ona chciała ciumkać a nie jeść...) i się udała utulić <3
    [url=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 19:42

Yoselyn82, Lunaris, Kaczorka, admiralka, Patrycja20, Nadzieja22, Lusesita, malka, Rucola, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KACZORKA kciuki za szczepienie

BAJKA, ciociu gratulacje! <3

Ja zaraz znów lecę na szkołę rodzenia, dziś zajęcia z oddychania podczas porodu - jestem w 38 tygodniu i mam wciąż dziecko ułożone poprzecznie - naprawdę muszę mocno żyć nadzieją, że tam idę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:23

Kaczorka, pilik, Emiilka, summer86 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Bajka- gratuluję nowego członka rodziny :)

Ja już zdecydowanie lepiej sypiam, skoro obudzilam się 10min temu :p oczywiście wstaje do WC, ale potem zasypiam bez problemow

Wie ktoś co u Lamki?

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaa gratulacje dla siostry :) Faktycznie kruszynka :)

Olik nie będzie tak cąły czas. Z dzieckiem jedno jest pewne - nie ma nic pewnego ;)
    Zobaczysz, możliwe, że już całkiem niedługo zacznie inaczej spać. Mój synek tez miał różne okresy. Budził się średnio 2-3 razy na początku. Oczywiście zdarzały się pojedyncze noce kiedy zaskakiwał i spał pięknie do rana (niestety było ich niewiele). Później budził się dwa razy - zazwyczaj około 2:00 i później przed 5:00. DO tego szybko przywykłam i nie czułam dużego zmęczenia. Myślalam, że będzie już tylko lepiej. Niestety między 7 a 9 miesiącem myślalam, ze zwariuję. Budzil się nawet po 5 razy w nocy (od początku kp, karmiłam 14 m-cy). Minął 9 miesiąc i nie to samo dziecko. Całe noce zaczął przesypiać po roczku. Teraz śpi sam w swoim pokoju, zazwyczaj ładnie, ale zdarza się mu obudzić i zawołać: "mamuniuuuu' ;) Przychodzę, głaszczę, wychodzę. Są tygodnie, że pięknie śpi, przychodzi jakiś gorszy okres i cześciej sie budzi. Nie jest powiedziane, że jak podasz mm nagle będzie lepiej. Ja pamiętam jak mi doradzały "mądre głowy", żeby dać mu butlę to będzie spał całą noc. Taaa. Znam wiele przypadków dzieci na mm budzących się w nocy. Dobrze, że posłuchałam siebie. Odstawiając go od piersi nie przechodziłam w ogóle na mm i nie dawałam mu butelki, także nie było problemów, żeby później od niej odzwyczaić. Szybko nauczył się pić z kubka. Mam znajomą, której 3 letni synek nadal budzi się w nocy na mlecko z butelki ze smoczkiem.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik podziwiam. Nie wiem jak ja bym się odnalazła w tak wymagającej roli i czy w ogóle

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie początek 39 tygodnia, 95% ciąży za mną.
    Sześć dni do spotkania z Uleńką :)

Patrycja20, JuicyB, Yoselyn82, admiralka, Achia, JustynaG, Lunaris, pilik, Kaczorka, Emiilka, olik321, Nadzieja22, Karma88, KateHawke, Jeżowa, malka, Rucola, Bajkaaa, Lusesita, Morusek lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ale piekne zdjecia Alutki! :) pieknie wyszla!! :)

Bajka gratuluje ciociu :)

Karma gratuluje udanej wizyty :)

Agulineczka to juz tak szybko, super :) juz nie dlugo utulisz swoja Uleńke :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    U mnie początek 39 tygodnia, 95% ciąży za mną.
    Sześć dni do spotkania z Uleńką :)

Co za emocje!! :D :D <3 <3

U mnie 17 dni do terminu, do cesarki prawdopodobnie 16 dni <3

Emiilka, Nadzieja22, Jeżowa, Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow zaczyna się robić gorącooooo :)

Yos a jak tam Twoje swędziołki? lepiej coś, doktory coś poradziły?

Też się zastanawiam gdzie nam przepadła Lameczka... może utknęła przy maszynie? ;)

AMAL jak tam pierwsza noc w domu? jak się macie? córeczka grzeczna czy z tych wymagających?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie ma co podziwiać. Jakby Marcel taki był od początku to pewnie byś to traktowała za normalne jak ja. Jakiś trzeba zacisnąć żeby i funkcjonować. Nikt nie pyta czy daje radę bo i tak zmienić nic się nie da.
    Agulineczka już tuż tuż...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:02

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Kaczorka a jaka opinie słyszałaś o Zdrojach ???

Patrycja, ja rodziłam w Zdrojach, równo 3 tygodnie i 1 dzień temu :) W razie czego, służę pomocą. Tylko proszę pisz tutaj na forum, bo wiecznie zapominam wchodzić w prywatne wiadomości ;) Na pewno odpiszę. Być może po dłuższej chwili, bo Domin jest dość absorbujący, ale chętnie pomogę :)

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka kciuki za szczepienie.

Bajka, gratulacje ciociu :)

Aga jak wizyta?

Agulineczka już tak blisko do Waszego spotkania :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka :) mogłabyś mi więcej powiedzieć na temat opieki tam ? Czy cc robią w dzień przyjęcia ? ( bo ja najprawdopodobniej będę ja miała ) ? Jak ogólnie z warunkami ? :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    u mnie tak sobie, dopadło mnie takie przytłoczenie na końcówce, lęk, panika, strasznie się rozryczałam parę dni temu, ale wygadałam się Tarzanowi i jakoś sobie radzimy. Do tego gbs mi wyszedł dodatni. Dzisiaj zaczynamy 37. tydzień, Tarzan ma urodziny i świętujemy też 7. rocznicę związku. Tak sobie myślę, szkoda, że nie da się określić dokładnie daty porodu, na pewno wiele z nas byłoby spokojniejsza mając taką wiedzę.

Przepraszam, że się tym razem nie odniosę. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty (Fozzie, Luna, Aga).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko- dobrze,że się odezwałaś! trzymam za Ciebie kciuki, myślę,że emocje na końcówce mogą być tak różne, że przytłoczenie, strach to każdą dopadną..dlatego ja się trochę waham czy zapraszać siostrę- zwłaszcza po tych m-cach ciązy,co wiadomo jak przeżywałam jej zachowanie... a masz jakąś wizytę niedługo,coby zobaczyć czy coś się tam już szykuje? Tulę :)
    doczytałam- najlepszego dla Tarzana! i dla Was z okazji rocznicy! macie jakieś plany na wieczór ?:)

Fozzie o której echo? kciuki!!

za resztę wizyt tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:40

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka to duzo miłości dla Was w tym dniu <3 i głowa do góry kochana !

Kuźwa mi umknęły gdzies dzisiaj informacje o wizytach ... oczywiście za wszystkie trzymam mocno kciuki !
    Fozzie daj koniecznie znać, wierze że wszystko jest dobrze!

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) .Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.Ja dziś wstałam przed szósta,zjadłam śniadanie i poszłam dalej spać.Od wczoraj czuję się bardziej senna.Podczas leżenia dretwieje mi jedna noga,maluch też już tak nie szaleje,zrobił się bardziej spokojniejszy,zapewne szykuje się na wyjście ;)

Bajeczka,gratuluję nowego członka rodziny :)

Dziś zrobiłam podajże ostatnie zdjęcie brzucha,jutro ciąża donoszona.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bec4603def42.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be0ce798b978.jpg

Yoselyn82, Karma88, pilik, Lunaris, Aga9090, Patrycja20, JustynaG, malka, Rucola, KateKum, Nadzieja22, Bajkaaa, admiralka, KateHawke, Emiilka, Morusek, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ