Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna piękne piersi! I stanik też
Nika super, że GBS ujemnyi też zgadzam się z Summer, że w szpitalu masz jakąś nadprzyrodzoną energię i ja również dopiero w domu poczułam zmęczenie, niemoc, przerażenie, etc. Ale nie chcę straszyć oczywiście, każdy przechodzi to po swojemu i mam nadzieję, że Ty przejdziesz początki macierzyństwa bezproblemowo
swoją drogą wymądrzam się, jakbym z dziesięcioro dzieci odchowała, a tu jedno niespełna czteromiesięczne (taa, brawo matka: czterotygodniowe haha) mam na koncie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 13:19
StaraczkaNika, Achia, summer86, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blue, ale wtedy podawany jest on dziecku, a chodzi o to żeby nieobciążac maleńkiego organizmu od razu antybiotykiem.
-
summer86 wrote:Blue, ale wtedy podawany jest on dziecku, a chodzi o to żeby nieobciążac maleńkiego organizmu od razu antybiotykiem.
Kurcze powiem wam że dalej jestem zachwycona ta pogoda w tym rokujest 11.11 a ja za oknem mam 15stopni i pełne słońce
cudne spacery oby tak było jak najdłużej
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:A moja Zosia chyba nie miała antybiotyku mimo iż ja po 1,5 godz od antybiotyku urodziłam więc nie wiem czemu:/
Kurcze powiem wam że dalej jestem zachwycona ta pogoda w tym rokujest 11.11 a ja za oknem mam 15stopni i pełne słońce
więc korzystajcie skoro u Was jest pięknie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 14:36
-
Bajkaaa wrote:A moja Zosia chyba nie miała antybiotyku mimo iż ja po 1,5 godz od antybiotyku urodziłam więc nie wiem czemu:/
U nas też nie zadziałal w pełni, bo nie minęly 4h i dlatego badali CRP. Wyszlo podwyższone, gdyby przy kolejnym badaniu nie spadło wowczas podaliby antybiotyk.
Nie wiem czy takie postępowanie jest standardowe, ale wydaje sie rozsądne. -
summer86 wrote:U nas też nie zadziałal w pełni, bo nie minęly 4h i dlatego badali CRP. Wyszlo podwyższone, gdyby przy kolejnym badaniu nie spadło wowczas podaliby antybiotyk.
Nie wiem czy takie postępowanie jest standardowe, ale wydaje sie rozsądne.summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPotwierdzam, w szpitalu dostaje się nadludzkiej mocy i energii a zmęczenie przyszło w domu
U Was też dzisiaj taki senny dzień? Achia w Bydgoszczy też pochmurno i mgła, mimo że ciepło
Chciałam spytać ile wchłania się brzuch po ciąży i kiedy można zacząć ćwiczyć ? Z Tośką nie wiem ile to trwało, bo od razu byłam na sterydach i tylko tyłam więc zauważyłam efekt odwrotny -
nick nieaktualnyLuna u mnie podwójnie senny- i przez pogodę i przez tą fatalną nockę... Ale cieszę się na jutro i spędzenie dnia z mężem-kino i co tam sobie wymyślimy
A w środę zobaczymy synka- jeszcze na USGWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 16:21
Luna1993, summer86 lubią tę wiadomość
-
Luna, z ćwiczeniami wstrzymałam się do 6 tygodni po porodzie i wizyty popołogowej, wcześniej po prostu dużo spacerowałam. Sprawdź sobie czy nie masz rozstępu mięśni brzucha.
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Slyszalyscie o tej aplikacji akuku mamo? Ja ja ściągalam ale ode mnie z miasta są tam 3 osoby ale może akurat któraś jak nie ma z kim się spotkać na spacer z wózkami to może akurat pozna? To chyba dość młoda aplikacja ale warto zobaczyć co tam mają
Luna mi nawet rok po porodzie brzuch się nie wchlonie także ja nie umiem pomoc
A jeszcze zapytam, rozgladacie się za spacerówkami? U mnie to temat na wiosnę chyba ale koleżanka szuka i zaczelam oglądać i wcale to nie taki łatwy temat...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 17:04
-
Lamka Dzięki! No tak myślałam... eMek twierdzi, że bardzo dobrze ale w tych kwestiach nie ma co mu ufać.
Nika Gratuluję GBSa! -
nick nieaktualnyDziewczyny po porodzie
możecie podpowiedzieć co przydaje się w szpitalu z tych mniej oczywistych rzeczy? jak np wspominany wczesniej mokry papier toaletowycoś z mini produktów warto mieć? mam zapisaną tylko pastę do zębów, bo nie sądzę bym w szpitalu myła włosy ;p
i jakie przekąski się Wam sprawdziły?
robię już sobie listę- tak mi się nudziWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 17:54
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tak tylko z doskoku, chciałam tylko napisac odnośnie Ali i zabawek z Ali, to zachęcam do sprawdzania, czy dana zabawka ma certyfikat, jesli ma/może lądować w buzi Maluszka. jesli taki certyfikat ma to producent wrzuca zdjęcie no i cena jest odpowiednio wyższa, np drewniane gryzaki bez certyfikatu to mniej niż dolar a te z certyfikatem powyżej 10... ja jestem przewrażliwona na tym punkcie jesli chodzi o rzeczy dla niemowląt
Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Achia, jeśli chcesz brać szampon to najlepiej próbkę
zajmie niewiele miejsca.
Polecam wizytę w Rossmanie i wybór miniaturek kosmetyków.Luna1993, blue00, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Achia, jeśli chcesz brać szampon to najlepiej próbkę
zajmie niewiele miejsca.
Polecam wizytę w Rossmanie i wybór miniaturek kosmetyków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 18:27
Luna1993, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Justyna, na biustonoszach się nie znam, ale wypełnienie miodzio!
Luna, podobno trzeba odczekać te 6 tygodni, ale dobrze się potem pokazać fizjoterapeucie. Wcześniej można ćwiczyć tylko mięśnie dna miednicy.
Nika, gratuluję ujemnego gbsa, jedno zmartwienie mniej. A po porodzie bywa różnie. Ja byłam straszliwie zmęczona, a mimo to nie byłam w stanie zasnąć tylko gapiłam się całą noc na synka. Potem tego żałowałam, bo następne noce były niemal kompletnie bezsenne (i tak już zostało)
Luna1993, StaraczkaNika, JustynaG lubią tę wiadomość