X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna piękne piersi! I stanik też :)

Nika super, że GBS ujemny :) i też zgadzam się z Summer, że w szpitalu masz jakąś nadprzyrodzoną energię i ja również dopiero w domu poczułam zmęczenie, niemoc, przerażenie, etc. Ale nie chcę straszyć oczywiście, każdy przechodzi to po swojemu i mam nadzieję, że Ty przejdziesz początki macierzyństwa bezproblemowo :) swoją drogą wymądrzam się, jakbym z dziesięcioro dzieci odchowała, a tu jedno niespełna czteromiesięczne (taa, brawo matka: czterotygodniowe haha) mam na koncie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 13:19

StaraczkaNika, Achia, summer86, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyk można też podać zaraz po narodzinach.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, ale wtedy podawany jest on dziecku, a chodzi o to żeby nieobciążac maleńkiego organizmu od razu antybiotykiem.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Blue, ale wtedy podawany jest on dziecku, a chodzi o to żeby nieobciążac maleńkiego organizmu od razu antybiotykiem.
    A moja Zosia chyba nie miała antybiotyku mimo iż ja po 1,5 godz od antybiotyku urodziłam więc nie wiem czemu:/

Kurcze powiem wam że dalej jestem zachwycona ta pogoda w tym roku :) jest 11.11 a ja za oknem mam 15stopni i pełne słońce :) cudne spacery oby tak było jak najdłużej :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A moja Zosia chyba nie miała antybiotyku mimo iż ja po 1,5 godz od antybiotyku urodziłam więc nie wiem czemu:/

Kurcze powiem wam że dalej jestem zachwycona ta pogoda w tym roku :) jest 11.11 a ja za oknem mam 15stopni i pełne słońce :) cudne spacery oby tak było jak najdłużej :)
    a w Gdańsku szAro, buro i mgliście :( więc korzystajcie skoro u Was jest pięknie ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 14:36

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

U nas też nie zadziałal w pełni, bo nie minęly 4h i dlatego badali CRP. Wyszlo podwyższone, gdyby przy kolejnym badaniu nie spadło wowczas podaliby antybiotyk.
    Nie wiem czy takie postępowanie jest standardowe, ale wydaje sie rozsądne.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    U nas też nie zadziałal w pełni, bo nie minęly 4h i dlatego badali CRP. Wyszlo podwyższone, gdyby przy kolejnym badaniu nie spadło wowczas podaliby antybiotyk.
    Nie wiem czy takie postępowanie jest standardowe, ale wydaje sie rozsądne.
    A no to u nas też crp badali i wyszło niskie to już rozumiem :)

summer86 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, w szpitalu dostaje się nadludzkiej mocy i energii a zmęczenie przyszło w domu ;)

U Was też dzisiaj taki senny dzień? Achia w Bydgoszczy też pochmurno i mgła, mimo że ciepło

Chciałam spytać ile wchłania się brzuch po ciąży i kiedy można zacząć ćwiczyć ? Z Tośką nie wiem ile to trwało, bo od razu byłam na sterydach i tylko tyłam więc zauważyłam efekt odwrotny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u mnie podwójnie senny- i przez pogodę i przez tą fatalną nockę... Ale cieszę się na jutro i spędzenie dnia z mężem-kino i co tam sobie wymyślimy :)
    A w środę zobaczymy synka- jeszcze na USG <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 16:21

Luna1993, summer86 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, z ćwiczeniami wstrzymałam się do 6 tygodni po porodzie i wizyty popołogowej, wcześniej po prostu dużo spacerowałam. Sprawdź sobie czy nie masz rozstępu mięśni brzucha.

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o tej aplikacji akuku mamo? Ja ja ściągalam ale ode mnie z miasta są tam 3 osoby ale może akurat któraś jak nie ma z kim się spotkać na spacer z wózkami to może akurat pozna? To chyba dość młoda aplikacja ale warto zobaczyć co tam mają :)

Luna mi nawet rok po porodzie brzuch się nie wchlonie także ja nie umiem pomoc :)

A jeszcze zapytam, rozgladacie się za spacerówkami? U mnie to temat na wiosnę chyba ale koleżanka szuka i zaczelam oglądać i wcale to nie taki łatwy temat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 17:04

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Dzięki! No tak myślałam... eMek twierdzi, że bardzo dobrze ale w tych kwestiach nie ma co mu ufać.

Nika Gratuluję GBSa!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po porodzie :)
    możecie podpowiedzieć co przydaje się w szpitalu z tych mniej oczywistych rzeczy? jak np wspominany wczesniej mokry papier toaletowy :) coś z mini produktów warto mieć? mam zapisaną tylko pastę do zębów, bo nie sądzę bym w szpitalu myła włosy ;p
    i jakie przekąski się Wam sprawdziły?
    robię już sobie listę- tak mi się nudzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dziękuję :)

Achia ja myłam włosy w szpitalu, bo się bardzo pocilam po porodzie ;)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak tylko z doskoku, chciałam tylko napisac odnośnie Ali i zabawek z Ali, to zachęcam do sprawdzania, czy dana zabawka ma certyfikat, jesli ma/może lądować w buzi Maluszka. jesli taki certyfikat ma to producent wrzuca zdjęcie no i cena jest odpowiednio wyższa, np drewniane gryzaki bez certyfikatu to mniej niż dolar a te z certyfikatem powyżej 10... ja jestem przewrażliwona na tym punkcie jesli chodzi o rzeczy dla niemowląt ;)

Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Summer dziękuję :)

Achia ja myłam włosy w szpitalu, bo się bardzo pocilam po porodzie ;)
    szamponik- dopisany ;)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jeśli chcesz brać szampon to najlepiej próbkę :) zajmie niewiele miejsca.
    Polecam wizytę w Rossmanie i wybór miniaturek kosmetyków.

Luna1993, blue00, Karma88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, jeśli chcesz brać szampon to najlepiej próbkę :) zajmie niewiele miejsca.
    Polecam wizytę w Rossmanie i wybór miniaturek kosmetyków.
    tak mam plan :p właśnie sobie przypomniałam,że mam masę mini produktów np ze szkołly rodzenia- johnons baby czy dove baby- nie będę ich używac dla Oskara,ale dla mnie jak znalazł do szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 18:27

Luna1993, JustynaG lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, do jedzenia polecam musy owocowe, mnie bardzo krzepiły i pomagały w sprawach toaletowych. Z tego względu dobrze mieć też ze sobą śliwki suszone i czopki glicerynowe. Weź też wodę butelkowaną do picia.

Achia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, na biustonoszach się nie znam, ale wypełnienie miodzio!

Luna, podobno trzeba odczekać te 6 tygodni, ale dobrze się potem pokazać fizjoterapeucie. Wcześniej można ćwiczyć tylko mięśnie dna miednicy.

Nika, gratuluję ujemnego gbsa, jedno zmartwienie mniej. A po porodzie bywa różnie. Ja byłam straszliwie zmęczona, a mimo to nie byłam w stanie zasnąć tylko gapiłam się całą noc na synka. Potem tego żałowałam, bo następne noce były niemal kompletnie bezsenne (i tak już zostało :-D)

Luna1993, StaraczkaNika, JustynaG lubią tę wiadomość

‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ