Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm ja jestem już 10 tyg po porodzie a przyznaje, ze boję się ćwiczyć. Jesli chodzi o krese białą to mam rozejscie w moim odczuciu około 2 cm... czytałam, że lepiej wstrzymac się z ćwiczeniami z takim rozejściem ale nie wiem do kiedy i co potem można robic...bo brzuszki na pewno odpadają. Na razie spaceruję i jest nieźle... chciałabym się tylko opanowac ze słodyczami#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kaczorka wrote:Achia - umycie włosów na drugi dzień po porodzie to była najlepsza na świecie rzecz
Luna1993, Achia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Dziewczyny ja tak tylko z doskoku, chciałam tylko napisac odnośnie Ali i zabawek z Ali, to zachęcam do sprawdzania, czy dana zabawka ma certyfikat, jesli ma/może lądować w buzi Maluszka. jesli taki certyfikat ma to producent wrzuca zdjęcie no i cena jest odpowiednio wyższa, np drewniane gryzaki bez certyfikatu to mniej niż dolar a te z certyfikatem powyżej 10... ja jestem przewrażliwona na tym punkcie jesli chodzi o rzeczy dla niemowląt
-
To ja podziwiam, nie byłam w stanie tyle ustać pod prysznicem, by włosy umyć
Czemu moja grzeczna przez większość dnia córeczka najbardziej zaczyna odwalać, gdy ma się uspokoić na dobranoc? Kąpiel pięknie znosi, całą pielęgnację też, a jak przychodzi do karmienia to miota się, wyrywa, płacze, łapie pierś i zaraz wypluwa, denerwuje się, etc. Światło przygaszone, cisza w domu, nastrój ogólnie bardzo senny i sama mam ochotę wskoczyć do łóżka i spać, spać, spać aż do rana... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga ja widziałam po zalogowaniu, może to też zależeć od tego, czy masz wyrobioną kartę diagnostyki, bo np. HIV też mogłam odczytać z konta (mam kartę).
Właśnie tak myślę, że pierwsze co pewnie będę chciała zrobić po porodzie i kontakcie skóra do skóry to wziąć prysznic i umyć włosy. Ciekawe jak to wyjdzie. -
nick nieaktualny
-
Jeżowa - na szczęście pod prysznicem woda sama leci z góry, więc aż tak źle nie było
włosy to dodatkowe 2 minuty.
A co do tego wieczornego problemu z karmieniem - to chyba przejściowe. Nie wiem czy u Was się jakiś skok rozwojowy nie zbliża.
Aluśka miała jakiś taki czas, że niby chciała cyca a się odrywała i się motała. Nazywaliśmy ją wtedy dzięciołek, bo tak śmiesznie głową machała
Trzeba cierpliwości. -
reset wrote:Anna Stesia- po pierwsze nie wiedziałam, że jesteś stricte z Krakowa. Siostro!
A po drugie - polecam Onlyher! Staniki co prawda w cenie ok. 150- 200 zł, ale byłyśmy tam z mama na brafittingu i ja sobie co jakiś czas pozwalam na jeden lepszy stanik stamtąd, mama natomiast kupuje tylko tam. Mają cudeńka (choć ja z reguły kończę z czymś gładkim, bo jak już wydaję 150 zł to wolę by ten stanik był na maksa uniwersalny, a nie żeby mi w pracy spod białej koszuli prześwitywały piękne, ale jednak, koronki).
Muszę się tam wybrać, koniecznie! Tylko że nie wiem kiedy i jak, bo jak sama wiesz, poruszanie się ulicą Długą np. tramwajem i świętego wyprowadziłoby z równowagi, a dodatkowo mam to szczeście mieszkać teraz w dzielnicy, w której odbywa się remont stulecia i aż mi słabo na myśl o dojeżdżaniu do pracy.
-
Achia wrote:AnnaStesia mój mąż właśnie przyczytał Twój wpis z rana i a) zdrowo się uśmiał b) pyta czy zawodowo zajmujesz się pisaniem, bo jak nie to powinnyście wejść w spółkę z Reset i pisać,pisać i jeszcze raz pisać,bo szkoda takich talentów
a pisarz ćwiczy pisząc
Przepraszam, nie odpowiedziałam Twojemu mężowi, ale nadrabiam forum etapami. W sumie można tak powiedzieć, bo po części zajmuję się zawodowo pisaniem, choć to, co piszę jest nudne jak flaki z olejem i żodyn, powiadam, żodyn człek o zdrowych zmysłach nie chciałby tego czytać. Ale świrów nie brakujeRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga wynik gbs powinien być normalnie dostępny, nie ma żadnych przepisów ograniczających
jego przekazywanie.
Blue, trzymam kciuki, żeby się w końcu rozkręciło!
Achia szampon bierz koniecznie! Ja polecam takie podróżne buteleczki samolotowe. Przelewasz swój szampon czy żel do kąpieli i po kłopocie.
My dzisiaj z Felką byłyśmy na badaniach w labie. Fela ma hemoglobinę super, więc nie będę się przejmować gadaniem, że jest blada. Moje wyniki też ok
I skoro wszystkie kupujecie rzeczy na ali to ja dziś też pierwszy raz się zdecydowałam na zakupy
Dodatkowo mąż mi zrobił niespodziankę i kupił mi nowy telefon
A jeszcze dodatkowo córka też mi zrobiła niespodziankę (chyba, żebym mogła się bawić nowym telefonem) i śpi od 17:30 (z jedną małą przerwa na jedzenie, zmianę pieluchy i przebranie w piżamkę)! Trzymajcie kciuki, żeby w związku z tym nie zrobiła pobudki o 5!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 23:26
lamka lubi tę wiadomość
-
A ja wykąpana, ogolona, spakowana wyruszam jutro z rana do szpitala. Nadal to jakoś do mnie nie dociera, mimo, że mam już jedno dziecko. Trzymajcie proszę kciuki, choć jutro tylko przyjęcie i pewnie jakieś badania. W sumie to nie wiem co dzień przed cc robią
Lunaris, Aga9090, blue00, malka, Ania1003, Anna Stesia, Jeżowa, Nadzieja22, Amal, JustynaG, KateKum, Bajkaaa, Karma88, StaraczkaNika, olik321, Morusek, Kaczorka, KateHawke, lamka, Patrycja20, Achia, pilik, Madzik34, Yoselyn82, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Jest po północy więc oficjalnie zaczęłam 9 miesiąc ciąży! wow, to już naprawdę końcówka! O czym mój organizm nieomieszka mi przypominać na każdym kroku. Poszłam spać z bólami brzucha jak na @ i ciągnącą szyjką. Obudziłam się z morderczym bólem w biodrze. Normalnie mam ochotę na jakiś przeciwbólowy
Idę poczytać to przestanę marudzić!
Blue niech się dzieje co ma się dziać byle zdrowo i szczęśliwie
Agulineczka- powodzenia dzisiaj: miękkiego łóżka, dobrych współlokatorek no i przystojnego i sympatycznego anestezjologa! Poza badaniami to możesz się jeszcze tylko spodziewać ścisłej diety od wieczora i ewentualnie lewatywy hehe jeśli szpital preferuje.ibishka, lamka, Patrycja20, Izape_91, Achia, pilik, Aga9090, JustynaG, Luna1993, KateHawke, Yoselyn82, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Kate może zestawik nospa + magnez?
-
Witajcie dziewczyny, pozdrawiam z porodowki, Wiktoria przyszła na świat o 2:40, najpiękniejsza dziewczynka na świecie
.
Edit waga 3090g
Dlugosc 51cmWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:03
Bajkaaa, blue00, Karma88, Jeżowa, malka, StaraczkaNika, Siwulec, olik321, KateKum, Morusek, Amal, Kaczorka, reset, ibishka, lamka, summer86, Izape_91, Patrycja20, Achia, pilik, -Mamunia-, veritaserum, Bobisia, Aga9090, JuicyB, Luna1993, Madzik34, JustynaG, KateHawke, Yoselyn82, Anna Stesia, Phnappy, Nadzieja22, Emiilka, Lunaris, Rucola, agulineczka, Bocianiątko, Lusesita, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;