X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja jestem już 10 tyg po porodzie a przyznaje, ze boję się ćwiczyć. Jesli chodzi o krese białą to mam rozejscie w moim odczuciu około 2 cm... czytałam, że lepiej wstrzymac się z ćwiczeniami z takim rozejściem ale nie wiem do kiedy i co potem można robic...bo brzuszki na pewno odpadają. Na razie spaceruję i jest nieźle... chciałabym się tylko opanowac ze słodyczami :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - umycie włosów na drugi dzień po porodzie to była najlepsza na świecie rzecz :D

Rucola, Achia, summer86, Luna1993, Anna Stesia, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Achia - umycie włosów na drugi dzień po porodzie to była najlepsza na świecie rzecz :D
    podpisuje się pod tym... umyłabym od razu po porodzie, ale miałam jeszcze dren od znieczulenia na plecach i nie kazali bardzo moczyć ;)

Luna1993, Achia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    podpisuje się pod tym... umyłabym od razu po porodzie, ale miałam jeszcze dren od znieczulenia na plecach i nie kazali bardzo moczyć ;)

Ja poszłam od razu, jak tylko wstałam na nogi ;)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny ja tak tylko z doskoku, chciałam tylko napisac odnośnie Ali i zabawek z Ali, to zachęcam do sprawdzania, czy dana zabawka ma certyfikat, jesli ma/może lądować w buzi Maluszka. jesli taki certyfikat ma to producent wrzuca zdjęcie no i cena jest odpowiednio wyższa, np drewniane gryzaki bez certyfikatu to mniej niż dolar a te z certyfikatem powyżej 10... ja jestem przewrażliwona na tym punkcie jesli chodzi o rzeczy dla niemowląt ;)

<3

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podziwiam, nie byłam w stanie tyle ustać pod prysznicem, by włosy umyć :P

Czemu moja grzeczna przez większość dnia córeczka najbardziej zaczyna odwalać, gdy ma się uspokoić na dobranoc? Kąpiel pięknie znosi, całą pielęgnację też, a jak przychodzi do karmienia to miota się, wyrywa, płacze, łapie pierś i zaraz wypluwa, denerwuje się, etc. Światło przygaszone, cisza w domu, nastrój ogólnie bardzo senny i sama mam ochotę wskoczyć do łóżka i spać, spać, spać aż do rana...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo, mam pytanie do tych które gbs miały badane przez diagnostykę. Czy można zobaczyć wynik po zalogowaniu czy trzeba osobiście odbierać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja widziałam po zalogowaniu, może to też zależeć od tego, czy masz wyrobioną kartę diagnostyki, bo np. HIV też mogłam odczytać z konta (mam kartę).

Właśnie tak myślę, że pierwsze co pewnie będę chciała zrobić po porodzie i kontakcie skóra do skóry to wziąć prysznic i umyć włosy. Ciekawe jak to wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka no właśnie nie mam tej karty :\ w środę miałam pobierany i czekam....

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - na szczęście pod prysznicem woda sama leci z góry, więc aż tak źle nie było ;) włosy to dodatkowe 2 minuty.

A co do tego wieczornego problemu z karmieniem - to chyba przejściowe. Nie wiem czy u Was się jakiś skok rozwojowy nie zbliża.
    Aluśka miała jakiś taki czas, że niby chciała cyca a się odrywała i się motała. Nazywaliśmy ją wtedy dzięciołek, bo tak śmiesznie głową machała ;)
    Trzeba cierpliwości.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Anna Stesia- po pierwsze nie wiedziałam, że jesteś stricte z Krakowa. Siostro! <3
    A po drugie - polecam Onlyher! Staniki co prawda w cenie ok. 150- 200 zł, ale byłyśmy tam z mama na brafittingu i ja sobie co jakiś czas pozwalam na jeden lepszy stanik stamtąd, mama natomiast kupuje tylko tam. Mają cudeńka (choć ja z reguły kończę z czymś gładkim, bo jak już wydaję 150 zł to wolę by ten stanik był na maksa uniwersalny, a nie żeby mi w pracy spod białej koszuli prześwitywały piękne, ale jednak, koronki).

<3 Muszę się tam wybrać, koniecznie! Tylko że nie wiem kiedy i jak, bo jak sama wiesz, poruszanie się ulicą Długą np. tramwajem i świętego wyprowadziłoby z równowagi, a dodatkowo mam to szczeście mieszkać teraz w dzielnicy, w której odbywa się remont stulecia i aż mi słabo na myśl o dojeżdżaniu do pracy.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    AnnaStesia mój mąż właśnie przyczytał Twój wpis z rana i a) zdrowo się uśmiał b) pyta czy zawodowo zajmujesz się pisaniem, bo jak nie to powinnyście wejść w spółkę z Reset i pisać,pisać i jeszcze raz pisać,bo szkoda takich talentów :) a pisarz ćwiczy pisząc ;)

Przepraszam, nie odpowiedziałam Twojemu mężowi, ale nadrabiam forum etapami. W sumie można tak powiedzieć, bo po części zajmuję się zawodowo pisaniem, choć to, co piszę jest nudne jak flaki z olejem i żodyn, powiadam, żodyn człek o zdrowych zmysłach nie chciałby tego czytać. Ale świrów nie brakuje :-D

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwóch dniach przerwy skurcze znów powróciły,są nieregularne ale są.Bardzo mnie to cieszy.Może przyszły tydzień okaże się łaskawszy :)

Malwas, malka, Lunaris, Aga9090, Jeżowa, Nadzieja22, olik321, ibishka, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wynik gbs powinien być normalnie dostępny, nie ma żadnych przepisów ograniczających
    jego przekazywanie.

Blue, trzymam kciuki, żeby się w końcu rozkręciło!

Achia szampon bierz koniecznie! Ja polecam takie podróżne buteleczki samolotowe. Przelewasz swój szampon czy żel do kąpieli i po kłopocie.

My dzisiaj z Felką byłyśmy na badaniach w labie. Fela ma hemoglobinę super, więc nie będę się przejmować gadaniem, że jest blada. Moje wyniki też ok :)

I skoro wszystkie kupujecie rzeczy na ali to ja dziś też pierwszy raz się zdecydowałam na zakupy :)

Dodatkowo mąż mi zrobił niespodziankę i kupił mi nowy telefon :) :)

A jeszcze dodatkowo córka też mi zrobiła niespodziankę (chyba, żebym mogła się bawić nowym telefonem) i śpi od 17:30 (z jedną małą przerwa na jedzenie, zmianę pieluchy i przebranie w piżamkę)! Trzymajcie kciuki, żeby w związku z tym nie zrobiła pobudki o 5!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 23:26

lamka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wykąpana, ogolona, spakowana wyruszam jutro z rana do szpitala. Nadal to jakoś do mnie nie dociera, mimo, że mam już jedno dziecko. Trzymajcie proszę kciuki, choć jutro tylko przyjęcie i pewnie jakieś badania. W sumie to nie wiem co dzień przed cc robią ;)

Lunaris, Aga9090, blue00, malka, Ania1003, Anna Stesia, Jeżowa, Nadzieja22, Amal, JustynaG, KateKum, Bajkaaa, Karma88, StaraczkaNika, olik321, Morusek, Kaczorka, KateHawke, lamka, Patrycja20, Achia, pilik, Madzik34, Yoselyn82, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest po północy więc oficjalnie zaczęłam 9 miesiąc ciąży! wow, to już naprawdę końcówka! O czym mój organizm nieomieszka mi przypominać na każdym kroku. Poszłam spać z bólami brzucha jak na @ i ciągnącą szyjką. Obudziłam się z morderczym bólem w biodrze. Normalnie mam ochotę na jakiś przeciwbólowy :(
    Idę poczytać to przestanę marudzić!

Blue niech się dzieje co ma się dziać byle zdrowo i szczęśliwie :)

Agulineczka- powodzenia dzisiaj: miękkiego łóżka, dobrych współlokatorek no i przystojnego i sympatycznego anestezjologa! Poza badaniami to możesz się jeszcze tylko spodziewać ścisłej diety od wieczora i ewentualnie lewatywy hehe jeśli szpital preferuje.

ibishka, lamka, Patrycja20, Izape_91, Achia, pilik, Aga9090, JustynaG, Luna1993, KateHawke, Yoselyn82, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś spać nie mogę. Brzuch mnie ciągnie dzisiaj bardzo.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate może zestawik nospa + magnez?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospe wzięłam i jest dużo lepiej. Oczywiście już wypatrzyłam, że śluz ma inny kolor i że może to jakieś plamienia. Projekcja głowy wybitna, jak na tą godzinę.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, pozdrawiam z porodowki, Wiktoria przyszła na świat o 2:40, najpiękniejsza dziewczynka na świecie :).

Edit waga 3090g
    Dlugosc 51cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:03

Bajkaaa, blue00, Karma88, Jeżowa, malka, StaraczkaNika, Siwulec, olik321, KateKum, Morusek, Amal, Kaczorka, reset, ibishka, lamka, summer86, Izape_91, Patrycja20, Achia, pilik, -Mamunia-, veritaserum, Bobisia, Aga9090, JuicyB, Luna1993, Madzik34, JustynaG, KateHawke, Yoselyn82, Anna Stesia, Phnappy, Nadzieja22, Emiilka, Lunaris, Rucola, agulineczka, Bocianiątko, Lusesita, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ