X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- jako osoba uczulona na nikiel powiem Ci tak - on jest tak samo w produktach z naszych sieciówek (typu hm, reserved), jak i w srebrze z jakichś renomowanych salonów (typu apart). Dowcip polega na tym, że on tam jest nie zawsze i czasem kolczyki za 19,90 noszą się świetnie, a takie za 199 zł z salonu uczulają.
    Teraz np. muszę przerobić wkręty od kolczyków, bo za egzamin dostałam od rodziców prawdziwe perły, ale sztyft jest ze srebrem - no i uczula niemiłosiernie.

Co lepsze, jak organizm zaczyna walczyć z alergią na nikiel to zaczyna mnie wtedy każdy metal uczulać i aktualnie ani obrączki, ani pierścionka zaręczynowego nie założę, mimo że z białego złota, a nie ze srebra.

Ania1003 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych co nic nie ruszyło do tej pory. Już tyle badziewia nosiłam na ciele i nigdy mnie nic nie uczuliło dlatego ja nie mam problemu z tanią biżuterią.

Po prostu jak M słyszy 'Ali' to jest choroba na każdy produkt jaki znajdę.

Że uczulać może wszystko to wiem. Tylko gdybym miała tak na wszystko patrzeć co kupujemy na allegro, w pepco, kiku, to już dawno bym wmówiła sobie raka, HIV itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas- gratulacje!!:) Odpoczywaj :)

Malwas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uczuleń- to mnie uczula właśnie ta tania biżuteria.. nie zdarzyło mi się,żeby uczulily mnie kolczyki, czy naszyjnik z aparatu czy innego salonu. Nawet nie wiedziałam, że w nich może być też składnik uczulający..więc może miałam szczęście, że na takowy nie natrafiłam :)

Ja dziś spałam wybornie! Wstałam tylko 2 razy do WC, resztę trzymałam do rana, bo dziś badania :p

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania te rzeczy możesz tak samo kupić w Polsce, tylko za wyższą cenę i nawet się nie zorientujesz. Zresztą sieciówki też szyją w Azji. Co do zabawek to ciężko powiedzieć, ale jak np. kocyk mogę uprać w wysokiej temperaturze to nie robi to na mnie wrażenia czy jest z Chin czy nie.

Ba, trafiłam niedawno na recenzję sukienki z Ali na grupie fb i jakaś dziewczyna pod spodem pisze, że kupiła identyczną w Polsce w butiku, a na metce, że niby wyprodukowana lokalnie w Częstochowie. A model był charakterystyczny, więc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:04

Rucola lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas gratulacje!
    Ania ja mam opory takie, że nie kupuje rzeczy które miałyby kontakt z żywnością i teraz też zabawki Nince bym nie wzięła. Ale ubranka, akcesoria do włosów i inne dziwne gadżety tak. Wczoraj video nianie tez zamówiłam. Ogólnie tak jak pisze Reset o niklu, to ubranka tak samo skażone niestety możesz kupić w sieciówkach typu h&m ;)...
    Edit. A zabawki starszym dzieciakom z rodziny wczoraj nakupowalam na święta ;) ale już ich do buzi pchać nie będą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:08

Malwas, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas GRATULACJE!!!

Ja tak przegladam te rzeczy z Ali i nic ciekawego nie widze, zawieszki pluszowe na wozek wychodzą po 15 zł a w pepco mam za 20 zl. I bez czekania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:20

Malwas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas gratuluje mamusiu :)

Malwas lubi tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas ale niepodzianka z samego rana!!!!
    Gratulacje!!!!

Malwas lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Witajcie dziewczyny, pozdrawiam z porodowki, Wiktoria przyszła na świat o 2:40, najpiękniejsza dziewczynka na świecie :).

WIELKIE GRATULACJE!! :) zdrowka dla was <3

zdjecie piekne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:49

Malwas lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas gratulacje, piękne zdjęcie :) odpoczywajcie teraz z Wiki

Lunaris gratulacje z okazji 9 miesiąca <3 już za chwilę rodzisz! :)

Kate jak się dzisiaj czujesz?

Jeżowa my tak od 5 tygodni funkcjonujemy z Zuza na rękach wszędzie ;) królestwo za spokój :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:48

Malwas, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, najserdeczniejsze gratulacje!! Szybkiego powrotu do sil! Tulcie się ile wlezie!

Kate, mam nadzieję, ze to nic poważnego! Daj znać, jak sie czujesz!

Summer, wspolczuje :-( Ja niestety nie znalazłam złotego rozwiązania i tak sie meczymy. Dzisiaj na domiar złego synek każda pobudkę zaczynał od okropnego płaczu. Może u nas to też zęby, ale wątpię.

Malwas lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas - gratulacje!!! :) śliczna córeczka :)

Malwas lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Ali to wydaje mi się, że i Rucola, i mąż Ani mają rację. Poza tym jeśli coś jest bardzo tanie to wiem, że wynika z oszczędności. A oszczędza się najlepiej na czym? Na cudzej pracy. Dlatego moje dziecko wielu rzeczy mieć nie będzie, trudno. To co ma na razie musi mu wystarczyć.

Ania1003, summer86, pilik lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, gtatuluję narodzin córeczki dzielna Mamusiu :) Zdjęcie przeurocze :) Szybkiego powrotu do formy i dużo pociechy z Wiktorii <3

Agulineczko, mocne kciuki za jutrzejszą cc! Dzisiaj ostatni dzień bez Małej po naszej stronie brzuszka ;) Odpoczywaj Kochana :)

Blue, kciuki za rozkręcenie akcji :) Gwarantujesz ogromne emocje! Czekamy, wraz z Tobą, na kolejne dzieciątko <3

Malwas, agulineczka lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas , gdy dziś weszłam na forum i zobaczyłam ile stron przybyło to wyczułam nowe dzieciątko ale Wiktorii to się nie spodziewałam.
    Odpoczywajcie! Słodkości!

Aniu , jeśli chodzi o zakupy na aliexpressie to ja byłam bardzo ostrożna i zresztą jestem. Ale... w Polsce też kupujemy rzeczy z Chin. Kupując na allegro często widzę te same produkty, tylko cena wyższa.
    Bardzo zadowolona byłam z ozdoby do włosów, którą założyłam w dniu ślubu. Pewnie już jej nie założę dlatego nie chciałam przepłacać w PL.
    Oprócz tego kupowałam staniki. I naprawdę są wygodne i ładne. Kwestia dobrania rozmiaru. Teraz zamówiłam ten co Lamka polecała w rozmiarze większym niż brałam ostatnio. Liczę na to, że zanim dotrze mi się rozmiar nie zmieni i będzie dobry :)
    Najlepszy zakup na ali to torba do wózka i telefon Xiaomi.
    I

Malwas, Ania1003, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Lamka dziękuję, że pytacie - na razie nie mam gorączki, ale tak jak zasugerowała Summer zastanawiam się czy to nie coś od piersi. W prawej piersi mam takie tkliwe miejsce od wewnętrznej strony (przy mostku), ale po karmieniu jest miękkie jak reszta piersi, więc nie wiem czy to zastój? To też jest miejsce gdzie często Malutka mi wciska łokieć, jak mam ją na rękach, więc nie wiem czy to nie od tego mnie boli. No ale ta gorączka w nocy mnie zaniepokoiła. Czytałam, że przy zastoju trzeba dużo dziecko przystawiać - oczywiście tak będę robić. Ale czy ma ktoś jeszcze jakieś rady? Anna Stesia wydaje mi się, że Ty chyba dużo walczyłaś z zastojami?

Co do Ali - zgadzam się, że w Polsce też jest mnóstwo chińszczyzny i nikt się nie boi, jak kupi rzecz z metką "made on China", chociażby w wielu sklepach sieciowych z ciuchami. Ja osobiście nie kupiłabym na Ali np. gryzaka czy bidonu czy talerzy, zwłaszcza z tworzyw sztucznych, bo siedzę w tym zawodowo i zgadzam się, że niska cena takich produktów wynika ze stosowania najtańszych dodatków (typu plastyfikatory - to przez nie "chińskie" rzeczy mają taki charakterystyczny zapach). W Polsce też się je oczywiście stosuje, no ale są jakieś przepisy, które regulują typ i procentową zawartość takich potencjalnie szkodliwych dodatków w akcesoriach dziecięcych, do jedzenia etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:30

Ania1003 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas gratulacje! Córcia piękna :)

Byliśmy wczoraj na Bohemian Rhapsody, super film :) A wcześniej zjedliśmy pyszną bruschettę i deser :) Dzisiaj odpoczywamy, znaczy ja odpoczywam, a mąż robi garderobę.

No i zaczynamy 25 tydzień :)

Malwas, Luna1993 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, zgadza się. Co pomaga to ciepły oklad lub prysznic tuż przed karmieniem, przystawianie dziecka w odpowiedniej pozycji (od strony zastoju), dokładne opróżnianie piersi. Jeśli dojdzie do tego zapalenie to w ruch idzie ibuprom i zimne okłady do przykładania po karmieniu.

Mechaniczny ucisk właśnie powoduje uszkodzenie kanalikow więc dobrze by skorygować nieco technikę przystawiania, aby mała Cię nie gniotla.

Sprawdź też, czy nie masz na brodawce jakiegoś małego białego punkciku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:30

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas moje gratulacje dla dzielnej mamy <3

Malwas lubi tę wiadomość

‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ