Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa, AnnaStesia powiedziala już wszystko. Jeśli jakoś bardzo Cię piersi nie bolą to znaczy, że organizm dał Ci sygnał ostrzegawczy w postaci gorączki.
Ja tak miałam gdy wyszła mi dłuższa przerwa w odciąganiu. Wystarczyło częściej odciągać i samo przeszło. A w nocy jak wstawałam z gorączką to byłam tak osłabiona,że ledwo małą na rękach trzymałam. -
Dzień dobry
Malwas gratulacje MAMO!odpoczywaj i cieszcie się sobą. Dobrze że zrobili dzisiaj wolne- Emek może zrobić pępkowe
a kacowe będzie jutro
Lamka ja się sugerowałam aplikacją a tygodnie i tak sobie liczę te zaczęte a nie skończonetakże dla mnie to już 37 tc! za 6 dni będzie donoszona ciąża
. Z grzeczności puszczę jeszcze Agulineczkę, Blue i Phnappy a potem chętnie dołączę do Admirałki (chyba że też będzie chciała przeskoczyć na wcześniej) na porodówce. Równie mocno nie mogę się doczekać co zaczynam się trochę bać
zakładam rozwiązanie między 28-30 listopada, zobaczymy czy się sprawdzi
Piję od wczoraj pokrzywę i malinę, jutro zakupię wiesiołka, trzeba się szykowaćMalwas lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia Malutka mi pierś gniecie jak ją noszę do usypiania czy coś, nie w trakcie karmienia, bo karmię spod pachy, to na to miejsce nie ma opcji by uciskała. Ale jak mówisz, że powinnam przystawiać od strony zastoju to chyba powinnam spróbować krzyżowo przystawić, chociaż coś nam to nie wychodzi, ostatnio źle przystawiłam Malutką i mi pogryzła brodawkę... Biały punkcik mam, dokładnie w środku tego miejsca, gdzie mam pęknięta brodawkę obecnie.
PS. I jednak czuję się średnio, jakoś tak nagle mi się pogorszyło. gorączkę co prawda mam niezbyt wysoką teraz, bo 37,4 ale takie rozbicie ogólne już czuję od tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleż w Luxmedzie ludzi! Pierwszy raz podeszłam do przodu kolejki do recepcji i zapytałam czy mnie wpuszczą...
Co do mojej duszności- jeśli nie słyszę świstów i przechodzi po ventolinie to powiedzmy że jest ok. Nie mam bać się brać ventolinu właśnie,bo on nie zaszkodzi. A jakby było gorzej to sor albo wizyta,bo żadnych leków mi nie dodała.osłuchowo jest ok. Może jak brzuch się obniży to będzie lepiej. Mam odpoczywać i nie biegać po schodach :p
A ten wiesiołek to łykacie po prostu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:47
-
Pokrzywa poza innymi wartościami działa oczyszczająco na układ moczowy -usuwa toksyny oraz kwas moczowy, zawiera bardzo dużo żelaza i wspiera laktację dlatego zalecana jest również po porodzie.
Liście maliny- NIE napar/herbata malinowa, muszą być liście malin mają wpływ na każdą fazę porodu -skracają ich długość, poprawiają akcję skurczową.
Wiesiołek pomaga rozmiękczyć i przygotować do porodu szyjkę. Stosujemy DOPOCHWOWO! 2-3 kapsułki na noc najlepiej to nie wypłyną
Istotne jest żeby nie zacząć pić tych ziół za wcześnie żeby nie przyspieszyć sobie porodu. Najlepiej od 36-37 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:51
blue00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeżowa, ale zastój może się zrobić po prostu przez ucisk piersi czyli np. niewygodny biustonosz, przyciśnięcie piersi podczas snu
-
JustynaG wrote:Jeżowa, ale zastój może się zrobić po prostu przez ucisk piersi czyli np. niewygodny biustonosz, przyciśnięcie piersi podczas snu
Tak, tak, rozumiemodpowiadałam w kontekście korekcji pozycji do karmienia.
-
jeżowa ale jeśli pierś jest miękka i nie wyczuwasz ewidentnego zgrubienia to według mnie to raczej nie jest zastój a temperatura moze wynika z ogólnego przeziębienia... zaczerwienione miejsce też nie świadczy o zastoju, ja takie miałam na lewej piersi od wewnatrz, ale nie masowałam tylko robiłam zimne okłady i samo przechodziło. Co do przystawiania to jak miałam zastój to układalam Małego tak, żeby sciągał z tego miejsca,ale cięzko mi opisać co i jak i pod jakim kątem, sama wyczujesz jak przystawiać Małą żeby ciągnęła przede wszystkim z tego miejsca.
Dziewczyny po 2,5 miesiąca stwierdzam, że moja laktacja jest ustabilizowana i jest mi z tym zajebiscie dobrze... piersi stosunkowo luxne, jak przystawiam Małego to po kilku sekundach czuje pieczenie w piersiach, robią się pełne i czuję jak Mały ssie mleczko. Karmię jedna pierś/jedno karmienie i karmimy się średnio co 2,5 godziny, w nocy co 4 godzinyOby jak najdłuzej utrzymała się ta passa!
Achia, Lunaris, Anna Stesia, Luna1993, KateHawke, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Malwas ogromne gratulacje
mała urocza
U mnie bez zmian, jeżeli chodzi o ból brzucha. Wzięłam nospę i leżę. Ból nie jest silny ani gwałtowny, raczej odczuwam ucisk. Trudno mi powiedzieć, czy to tak powinno być czy mam się martwić. Plamień na razie nie widać.
Myślicie czy powinnam się zgłosić do lekarza, czy jeżeli nie ma plamień to leżeć i tyle.Malwas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate- mi lekarz mówił, że jeśli ból przechodzi po nospie i magnezie to nie ma powodu do niepokoju. Ale jeśli mimo to nie czujesz się z tym dobrze, to warto podejść do lekarza. Ja parę razy umawiałam się między wizytami jak się stresowałam mimo wszystko.
-
Kate, a może to przez powiększanie się macicy itp? Jak Cię to niepokoi, to raczej warto sprawdzić u gina. Daj znać jak odpisze.
-
Tak myślę, że to też może właśnie tego dotyczyć.
A i jeszcze mam pytanie odebrałam wyniki i mam obniżony poziom wolnego białka S 34% (norma 64-126). Wszystkie pozostałe badania mam w normie i żadnych mutacji. Czy w takim wypadku powinnam brać heparynę lub acard? -
Dziewczyny kciuki za wszystkie. Agulineczks jutro za Ciebie. Przepraszam że się bardziej szczegółowo nie odniosę ale dopiero wracam do żywych. Mała ma katar 8 9statnue dwie noce nie spałam w ogóle. Dosłownie w ogóle bo musiałam ja nosić bo oddychać nie mogła. Dziś się wysyfaszylam o 3 bo poszłysmy spać przed 22 a ona spała! I ja panika ze moze nie oddycha. Dospala w sumie do 4.40. Byłam w szoku. Ta większą dawka snu sprawiła że próbuje od rana nadrobić zaległości w domu z ostatnich dni.
I pochwale się.. Mężu nam jednak kupił robota sprzątającego na alie.. Wiec juz niedługo żegnaj latanie z odkurzaczem i mopem!Lunaris, Luna1993, pilik lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Anna Stesia Malutka mi pierś gniecie jak ją noszę do usypiania czy coś, nie w trakcie karmienia, bo karmię spod pachy, to na to miejsce nie ma opcji by uciskała. Ale jak mówisz, że powinnam przystawiać od strony zastoju to chyba powinnam spróbować krzyżowo przystawić, chociaż coś nam to nie wychodzi, ostatnio źle przystawiłam Malutką i mi pogryzła brodawkę... Biały punkcik mam, dokładnie w środku tego miejsca, gdzie mam pęknięta brodawkę obecnie.
PS. I jednak czuję się średnio, jakoś tak nagle mi się pogorszyło. gorączkę co prawda mam niezbyt wysoką teraz, bo 37,4 ale takie rozbicie ogólne już czuję od tego.
Kochana, jeśli masz biały punkcik to przynajmniej wiesz dokładnie co sie dzieje. Tu masz możliwe sposoby:
https://www.hafija.pl/2013/10/zatkany-kanalik-domowe-sposoby.html
Jeśli wzrośnie Ci gorączka i dostaniesz dreszczy to weź ibuprom (max 2000 jednostek na dobe). Jeśli jednak pojawi Ci się zaczerwienienie i gorączka nie spadnie to trzeba iść do lekarza po antybiotyk. Mam jednak nadzieję, ze w porę uda Ci sie tego pozbyć.Jeżowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris u mnie też weszła herbata 2x dziennie liście malin, wiesiołka biorę 2x3 kapsułki doustnie i 2 na noc dowcipnie, no i do tego daktyle 6-7 sztuk dziennie, ale to tak na zasadzie "a nuż".
Jeżowa mam nadzieję, że Ci szybko puści ta pierś.Lunaris lubi tę wiadomość