X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Patrycja jaka Ty jesteś prześliczna <3

Minie cudne zdjęcie synka, piękna twarzyczka <3

KateKum dobrze, że jutro idziesz - uspokoisz się. A spokój jest na wagę złota!

Luna Zuzia to też słodziak pierwsza klasa :) no i piękny sweterek z historią!

My walczymy dalej z zastojem, jest zdecydowanie gorzej... Przede wszystkim pierś boli mnie zdecydowanie bardziej :( gorączka po południu doszła do 38,8. Staram się przystawiać Malutką tak, by ściągała z tego miejsca, ale nie wiem czy robię to skutecznie (choć w trakcie karmienia i tuż po zdecydowanie czuję ulgę). Każde karmienie zaczynam od chorej piersi, choć normalnie karmię systemem jedno karmienie/jedna pierś, ale teraz to ja sama potrzebuję pomocy ze strony córeczki. Co więcej, przysięgam, że mam wrażenie, że ona wie, że musi dużo ssać, bo każde karmienie z danej piersi trwa zdecydowanie dłużej niż normalnie. Nigdy nie sądziłam, że tak szybko będę miała za co dziękować Agatce, a tutaj już dostała szansę pomocy mamie i nikt nie może jej zastąpić!

Kochana, masz w domu ibuprom? Jesli masz temperaturę powyżej 38 stopni to ja bym nie zwlekała tylko wzięła. Możesz brać co 6 godzin dawkę 500 mg. Super, że Agatka pomaga, właściwie tylko ona może cokolwiek tu zdziałać. Dobrze, żebyś wdrożyła już system ogrzewanie piersi - karmienie - ochładzanie (może byc kapustą, ale może być czymkolwiek innym, ja przykładałam schłodzoną w zamrażalniku mokrą tetrę, ale trzeba uważać, żeby nie uszkodzić sobie skóry). Możesz też ewentualnie sięgnąć jutro po lecytynę.

Ważna też rzecz - zastoje lubią czekoladę, więc teraz staraj sie unikać. I druga wazna rzecz - zastój to pierwszy sygnał dla organizmu mamy, że jest przemęczona. Odpuść wszystko, co możesz odpuścić i przystawiaj Malutką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue- a czemu doktor z IP zabronił Wam przyjemności?

Pilik- położna w SR też nam mówiła, że można poprosić męża o pomoc w takiej sytuacji. Wszyscy panowie byli lekko zdegustowani, a mój powiedział, że oczywiście że zrobiłby to gdyby była taka potzeba..mam nadzieję, że nie będę musiała sprawdzać jego deklaracji
    Jeżowa mam nadzieję że Rady Dziewczyn Ci pomogą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 20:41

Jeżowa lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, a masz wibrator? Na zatkany kanalik polecają masaż piersi wibratorem :D

Ja jestem wykończona patrzeniem jak mąż wygładza ściany wokół drzwi i "sprząta". Tk pewnie hormony, ale pół dnia przeryczałam, bo ja bym to wszystko zrobiła lepiej, a nie mogę. Już nie tylko rozsądek ale i ciało mówi mi, że trzeba się oszczędzać. No to leżę i patrzę cały dzień na ten obraz nędzy i rozpaczy...

lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Amal jak tam mąż? Przeszło mu już? Czy dalej ma depresję i rozwolnienie? A jak nie to napisz jak sobie poradziliscie z tym

Lepiej, żeby mu przeszło, bo po tygodniu rozwolnienia to odwodnienie jak nic ;)

pilik, Luna1993, JustynaG, Bajkaaa, Meśka, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ja w październiku miałam megaprzeziebienie i mały się nie zaraził. Masz w mleku przeciwciała, więc bądź dobrej myśli. Oczywiście staraj się unikac kichania i kaszlania na córeczkę ;-)

• pilik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia właśnie nie kicham ani nic, ale rozsadza mi głowę i spuchły mi usta i węzły chłonne. Jakbym miała opryszczkę,
    Ale sama nie wiem? Takie trzy kulki wielkie bolące na ustach się zrobili. Nie miałam nigdy czegoś takiego. Stad stres bo nie wiem co się dzieje :( mam nadzieje że to kwestia przemęczenia, od porodu nie przespałam więcej nic dwóch godzin ciągniem, a od ponad tygodnia śpię bo pół godziny do godziny i powoli mnie to wykańcza i to chyba pierwsze poważne ostrzeżenie...

Anna Stesia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia tak, mam Ibuprom, brałam trzy godziny temu, a tu znowu prawie 39 stopni... :( No nic, trzeba dać radę jakoś. I będę robiła tak jak radzisz z ogrzewaniem i chłodzeniem :)

Nika nosz cholera wibratora nie mam :/

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, no to gratuluję poświęcenia męża. Mój nie chce smakować mojego mleka i nawet jak ma nakarmić małą to mnie woła bym sprawdziła czy mleko jest dobre :D

Nika, a Twoja mama już pojechała?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa współczuję ogromnie, Twój pierwszy opis był "niewinny" w porównaniu z tym co piszesz teraz.... Jesli temperatura się utrzyma albo podniesie to jutro pędzikiem do lekarza po antybiotyk, ale karm malutką cały czas no i według mnie trzeba wdrozyć leczenie przeciwzapalne, 400mg ibuprofenu co 6 godzin,z tego co wiem można stosowac przy karmieniu. gdyby ból był bardzo silny to możesz dołozyć paracetamol 500mg co 6 godzin czyli coś przeciwbólowego co 3 godziny na zmiane ibuprofen-paracetamol....
    co do odsysania przez emka to mój sie zdeklarował jak miałam zastój, ale jak zmieniłam pozycję karmienia to Mały mi go ściagnał na raz...
    Pilik a miewasz opryszczkę?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Anna Stesia tak, mam Ibuprom, brałam trzy godziny temu, a tu znowu prawie 39 stopni... :( No nic, trzeba dać radę jakoś. I będę robiła tak jak radzisz z ogrzewaniem i chłodzeniem :)

Super, kibicuję! Przepraszam, że tak się angażuję, ale przeszłam ostre zapalenie piersi i nie polecam nikomu, więc bardzo chciałabym, żebyś tego uniknęła.

Niektórzy mówią, że zamiast wibratora może być eletryczna szczoteczka do zębów (ale tylko w tym celu, w innych radze nie zamieniać! ;-))

Jeżowa, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa jesli masz 39 stopni to jesli macie możliwośc to podjedźcie na pogotowie po receptę na antybiotyk. Im szybciej zaczniesz brać tym szybciej przejdzie... i koniecznie ibuprofen400/paracetamol500 co 3 godziny

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jezowa współczuję ogromnie, Twój pierwszy opis był "niewinny" w porównaniu z tym co piszesz teraz.... Jesli temperatura się utrzyma albo podniesie to jutro pędzikiem do lekarza po antybiotyk, ale karm malutką cały czas no i według mnie trzeba wdrozyć leczenie przeciwzapalne, 400mg ibuprofenu co 6 godzin,z tego co wiem można stosowac przy karmieniu. gdyby ból był bardzo silny to możesz dołozyć paracetamol 500mg co 6 godzin czyli coś przeciwbólowego co 3 godziny na zmiane ibuprofen-paracetamol....
    co do odsysania przez emka to mój sie zdeklarował jak miałam zastój, ale jak zmieniłam pozycję karmienia to Mały mi go ściagnał na raz...
    Pilik a miewasz opryszczkę?

Tak, Rucola mi uświadomiła, że nie 500 mg, tylko 400 mg co 6 godzin (dobowo może być 1600 mg, przepraszam za wprowadzenie w błąd, pomerdało mi się z paracetamolem, którego przy karmieniu piersią nie można brac więcej niż 2000 mg).

Jesli będziesz musiała brac antybiotyk to nie można brac krócej niż 14 dni, i nie duomox (który lubią przepisywać lekarze), tylko zinnat - łagodniejszy dla maluszka. Powtarzam, jak mnie ratowała cdl. A na brodawkę poranioną - solcoseryl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 21:10

Rucola lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    AnnaStesia właśnie nie kicham ani nic, ale rozsadza mi głowę i spuchły mi usta i węzły chłonne. Jakbym miała opryszczkę,
    Ale sama nie wiem? Takie trzy kulki wielkie bolące na ustach się zrobili. Nie miałam nigdy czegoś takiego. Stad stres bo nie wiem co się dzieje :( mam nadzieje że to kwestia przemęczenia, od porodu nie przespałam więcej nic dwóch godzin ciągniem, a od ponad tygodnia śpię bo pół godziny do godziny i powoli mnie to wykańcza i to chyba pierwsze poważne ostrzeżenie...

Nie wiem, co się dzieje, ale na bank ma to związek z przemęczeniem. Masz możliwość zrobić taki myk, jaki ja zrobiłam wczoraj? Byłam tak straszliwe zmęczona, że wręczyłam ojcu jego dziecko, włozyłam stopery do uszu, powiedziałam, że ma mi go przynieśc za godzinę na jedzenie i zapadłam w błogi sen. Przespałam cięgiem godzinę i to było naprawdę krzepiące. Doszłam do wniosku, że z powodu przemęczenia mogę zrobic dziecku krzywdę - ostatnio jest bardzo zwiercony i wygina mi sie w ramionach tak, że nie jestem w stanie go dobrze trzymać.

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Wyślij jutro męża do seks szopu :D
    Nooo... ewentualnie do Rossmanna. To nędzie prawdziwy test dla jego miłosci!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, u mnie podobnie jak u Anna Stesi, też bylam przeziębiona jakiś czas temu i maleńka się nie zaraziła.

pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie miewam, chyba nigdy nie miałam dlatego nie wiem czy to by mogło być to, ale mam taką ogromną kulkę bolącą na wardze górnej... na dolnej dwie mniejsze się robią. Boli i denerwuje. Do tego z tej strony co kulka powiększyła się ślinianka i węzeł chłonny na lini ucha tuż pod żuchwą. Pierwszy razem mam takie dziwne objawy. Cały dzień byłam jakaś słaba i zlewały mnie poty (uczucie gorączki, ale bez gorączki). No i ból głowy dość mocny od soboty.

Jezowa oby szybko minęło, u mnie po nocy intensywnych okładów, masowania i przykładania plus właśnie ibuprom i paracetamol tak jak pisze Rucola było lepiej, ale nie miałam tak wysokiej gorączki...

AnnaStesia Ninka śpi, kąpie się i idę spać. Mam nadzieje ze chociaż dwie godziny mi da snu... chociaż ostatnio z zegarkiem w ręku chyba śpi i budzi się między 22.30-23 i potem już z reguły co godzinę. Przy czym Ona nie płacze jeżeli od razu jej dam cyca i przytule, jak dam ojcu to się rozpęta wojna więc generalnie nie mam takiej opcji. Ja niby śpię, ale muszę pilnować i poprawiać cyca więc to takie drzemanie, a nie spanie... moja ostatnio tak samo się wygina, że czasami zaspana mam problem żeby podnieść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 21:20

ds022el.png

u4uGp2.png

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nika, a Twoja mama już pojechała?
    Tak, 2 dni temu. Jakby nie to, że jej koty zostały w domu to pewnie by jeszcze posiedziała, a tak to nie chciała żeby przy święcie ktoś musiał do nich przychodzić. Pewnie wróci dopiero po porodzie. Ale jej dobrze, że nie widzi co tu się wyprawia!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik pytam, bo ja też nie miewam opryszczek ale Twój opis raczej nie wyglada na opryszczkę... może ktoś kto miewa opryszczkę oceni???

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, o spaniu mówie w ciągu dnia :-) U nas w ciągu nocy też by nie przeszło. Ale była sobota, mąż był w domu przez dłuższą chwilę i postanowiłam to wykorzystać. Może u Was też się da, ale pewnie musisz czekać do weekendu.

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżuś, na tej stronie:
    http://loveandbreastmilk.com/wp/blocked-ducts/
    masz namalowane jak karmić żeby dziecko ściągnęło zastój. Bekowa ta pozycja z wiszeniem nad dzieckiem, ale może faktycznie pomoże?
    Jest tam też dużo innych porad z tym że po angielsku

pilik, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2301 2302 2303 2304 2305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ