X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia,konkretnej przyczyny nie podała.Myślę,że chodzi tu o to,bym nie urodziła przed 38 tc,bo wtedy chętna jest mnie pokroić heh.

• malka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue myślę, że lekarka radziła się powstrzymać z <3 bo przy rozwarciu 3cm i braku czopa może dojść do infekcji. Dodatkowo tak jak piszesz, żeby nie przyspieszyć akcji.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie czop jeszcze nie odszedł.

• Malwas Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja piękny, okraglutki brzuszek :)
    Minnie co za słodziak na zdjęciu :), my niestety nie mamy 3d,bo nie dała sobie zrobić
    Jezowa zdrowiej czym prędzej
    Agulineczka kciuki za Ciebie jutro!
    Blue, za Ciebie również żeby w końcu doszło do upragnionych skurczow :)

Ja się czuję dobrze, trudności ze wstawaniem wiadomo, malutka wszystko super tylko jeszcze smolki nie oddała, ma czas jeszcze 4 godziny na to, bo do 24h. Trzeba ją przystawiac na siłę do cyca, bo woli spanie :). Kolejne cyckowanie o 1:00. Jest przecudowna, przeurocza :). Tulimy się ciągle. Tata się zakochał w małej krolewnie :).

Anna Stesia, Achia, Jeżowa, lamka, Lunaris, blue00, JustynaG, Nadzieja22, malka, StaraczkaNika, pilik, Karma88, Minnie89, Aga9090, Kaczorka, Patrycja20, Rucola, Morusek, Phnappy, KateHawke, Madzik34, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jesteście cudowne. Trochę mi się przysnęło, wchodzę, a tu tyle rad... Naprawdę doceniam, zwłaszcza za przedstawienie dawkowania lekarstw. Znalazłam tylko dwa Apapy w domu, ale jakoś dociągniemy do rana i wtedy do lekarza, jeśli nic się nie zmieni. Teraz musiałabym pakować biedną Agatę ze sobą, jakoś nie mam serca.

Nika bardzo dziękuję za stronę! Przeczytałam wszystko od deski do deski. Doceniam zainteresowanie i życzę, by Tobie taka wiedza się nie przydała. Ani nikomu z Was!!!

Anna Stesia, malka, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ta pozycja jest bekowa dopóki człowiek w desperacji sam jej nie uskutecznia, roniąc przy tym łzy prosto na czoło dziecka. U nas nosi ona wdzięczną nazwę "na wilczycę" :-D i jest bardzo trudna gdy dziecko nie umie jeszcze trzymac prosto główki.

Malwas, cudownie się to czyta <3 Szybkiej rekonwalescencji! Budzenie tych naszych małych rozkosznych śpiochów łamie serce, ale trzeba.

Agulineczka, kciuki zaciśnięte!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 23:05

Malwas, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a do jakiego lekarza mam się udać? Do pierwszego kontaktu czy do jakiejś poradni ginekologicznej?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa mam nadzieję że do rana sytuacja się uspokoi :( współczuję kochana, trzymaj się i jakby co podjedzcie na ip, chociażby sama pojedź tylko po leki tak jak pisały dziewczyny, bo gorączka wysoka. Oby nie było takiej potrzeby ;*

Pilik myślę, że to może być zmęczenie. Zmęczony organizm= osłabiony organizm= wszelkiej maści infekcje. Wiem, jak to jest z małym ssakiem i przylepą mimo że nie karmię piersią. Śpię z mała na sobie, więc to pół sen. Jak tylko odkładam to się budzi. Na szczęście u nas jedzienie co 3 godziny. Wiem, że ciężko u Ciebie z pomoca, szczególnie że Ninka chce byc tylko przy Tobie. Mam cichą nadzieję, że da pospać chociaż parę godzin, żebyś mogła odpocząć i nabrać siły

Dziękuję za wszystkie komplementy, Phnappy tak, sweterek jest jeszcze mój, zrobiła go moja ukochana babcia :) mam dzieje że moje wnuki jeszcze go włożą

Agulineczka powodzenia jutro! :)

• Malwas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja leżę w szpitalu, położyli mnie na ginekologii. Mam nadzieję, że zabieg odbędzie się planowo, bo dzisiaj na zabieg jechały dziewczyny, które miały mieć cc w piątek. Może się okazać, że mnie też przesuną, ale o tyle dobrego że jestem pierwsza na liście na jutro.

MALWAS gratulacje!!!!! Piękne zdjęcie:) u mnie w szpitalu na sali operacyjnej nikt nie może być, więc nie będę mieć takiego.
    U mnie nie było ostatecznie męża na sali :). Pielegniarz się zaoferował, złoty człowiek. Może poproś kogoś :)

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Kurcze, a do jakiego lekarza mam się udać? Do pierwszego kontaktu czy do jakiejś poradni ginekologicznej?

Pierwszego kontaktu :-)

Aga9090 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

„Pierś to dla dziecka i jedzenie, i picie. Jeśli zsumujesz wszystkie swoje przekąski, posiłki i napoje, zdziwisz się, jak często „wymagasz karmienia”. Prawdopodobnie nie jadasz też w regularnych odstępach czasu ani nie funkcjonujesz bardzo długo bez choćby małej przegryzki, a ilość tego, co spożywasz -i tempo, w którym to robisz -jest za każdym razem inne. Może się nawet okazać, że -wyjąwszy noc- masz więcej karmień niż noworodek.”
    fragment książki „Po prostu piersią”

Wiem, że wyskakuję z cytatem jak Filip z konopi ale jakoś tak stwierdziłam, że jest idealny dla młodych mamusiek a tu zaraz będzie wysyp dzieciątek.
    No i mam nadzieję, że wysyp Dinusiów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 02:47

pilik, StaraczkaNika, Jeżowa, malka, Lunaris, Minnie89, Aga9090, lamka, Achia, Rucola, Morusek, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna planuje kupić tą książkę. Ostatnio pani Malwina mnie mocno uspokoiła a na początku pomogła :) pracuje w naszej regionalnej poradni i udziela na forum dla kobiet kp naszym :)

Malwas cudownie! A pielęgniarz prze miły. U nas położna zasugerowała zdjęcie, w takim szoku byliśmy ;)

Mi przez noc warga spuchła jeszcze bardziej, opryszczkę raczej wykluczam i chyba muszę do lekarza tylko nie wiem jak bo z Ninka nie pójdę na pewno!

Malwas lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - dzisiaj liczę swoją liczbę karmień :D
    Jedno już mam, bo po nocnym siku zawsze piję mleko na zgagę. Z tym sikaniem to mam w ogóle dużo zabawy - to sprawdzam pH wydzieliny przed, tam sprawdzam pH moczu w trakcie. Pisałam Wam już jak kocham papierki lakmusowe? Otóż bardzo. Prawie rekompensują mi brak sikania na testy.

Idę dziś do nowootwartego Juska - trzymajcie kciuki, bo mąż jeszcze nie wie, że kupimy tam na promce nowe krzesła - takie do stołu, którego jeszcze nie mamy (a o tym ile ten stół będzie kosztował, mężu nie dowie się aż do wypłaty). Ale będzie się dąsać na te krzesła... ale należy mu się, skoro tak się nie stara przy obrabianiu drzwi

JustynaG, pilik, Anna Stesia, Achia, Lusesita, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas super, że pielęgniarz zrobił Wam zdjęcie! Niezapomniana jest chwila, gdy po raz pierwszy widzimy nasze dzieciątko, a niestety rzadko się zdarza mieć z tego momentu pamiątkowe zdjęcie przy cc w Polsce. Jesteś szczęściarą :)

Agulineczko dzisiaj Wasz dzień!!! <3 :) Mnie budzili o 5 w dniu operacji, ciekawe czy Ty też już na nogach. Powodzenia :)

Pilik ja się nie znam, więc nie pomogę w diagnozie, ale kochana - Ty musisz być absolutnie wykończona... Kto normalny przez 4,5 miesiąca dałby radę funkcjonować z takim deficytem snu?! Twój organizm i tak późno wysłał Ci objawy wykończenia. Teraz musisz pomyśleć o sobie, mam nadzieję, że uda Ci się zorganizować wyjście do lekarza.

Justyna piękny i bardzo prawdziwy cytat!

Malwas lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Jeżowa leć lepiej do lekarza, chyba że już spadła Ci temperatura. Trzymaj się dzielnie!

Luna- świetna pamiątka ten sweterek a Zuzanka coraz bardziej do CIebie podobna!

Minnie <3 cudny synio!

Agulineczka zaczynam trzymać kciuki za Was !

Minnie89, Luna1993 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Przyłączam się do kciuków Agulineczka!
    I Jeżuś, Pilik - zdrówka, dbajcie o siebie.

Malwas - zapomnialam napisać, gratulacje, czekamy na kolejne fotki!

Ja to jestem jakaś dziwna, bo sypiam świetnie w ciąży - całą noc, szybkie przerwy na WC. Ale za to sny mam dzikie :D dziś śniło mi się że, młody Stuhr kładzie mi panele w mieszkaniu, potem że szukam znajomej pracy u pana Burnsa (The Simpsons, ktoś?), a zakończyłam snami erotycznymi z jakimś narkotykowym tłem (pewnie też skutek oglądania serialu). I tak codziennie...

Anna Stesia, pilik, Malwas, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, prawdziwie dzikie sny! :-D :-D Mnie sie od 6 miesięcy sni, że przewijam syna, tule i karmię. I cannot catch a break...

Jeżowa, jak po nocy?

Pilik, chyba się z tej książki na tym etapie nie dowiesz więcej niż wiesz. Ona jest ekstra na sam początek karmienia, bardzo systematyzuje wiedzę. Wprawdzie podaje tam potem informacje np.o odstąpieniu czy blw, ale bardzo lapidarnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 06:56

pilik, malka, Rucola lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika No to w takim razie czekam na raport na koniec dnia z liczbą zjedzonych posiłków :P

Agulineczka , trzymam kciuki!

Pilik zdrówka. Koniecznie idź do lekarza choć wiem, że nie jest łatwo to zorganizować.

Nieśmiało proszę dziś o kciuki za Aneczkę. Mamy usg brzuszka i zobaczymy co z tą torbielą na jajniku. Mam nadzieję, że jej już nie ma i będzie wszystko dobrze...

Anna Stesia, Kaczorka, lamka, veritaserum, Rucola, Lunaris, StaraczkaNika, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, powodzenia!

• Malwas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka kciuki :), będzie wszystko dobrze :)

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
‹‹ 2302 2303 2304 2305 2306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ