Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka super maluch To teraz w spokoju do kolejnego badania, gdzie pewnie już będzie wiadomo jaka płeć.
Pilik - ja mam podobną strategię - nie szukam informacji w Internecie. Za dużo bzdur, za dużo stresu.
Wczoraj podpisałam umowę z położną, zobaczyłam też szpital (aczkolwiek nie widziałam sal porodowych). Ciekawe doświadczenie. Jeśli Wasz szpital umożliwia sprawdzenie jak to wyglada przed porodem, to bardzo polecam. Troszkę odczarowałam to miejsce i jestem spokojniejsza.
A ja mam pytanko do dziewczyn, które już po porodzie, albo po 30 tygodniu. Czy na USG jakie miałyście po 30 tyg. dzidzia zawsze była już główką do dołu?Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Bajka, super wieści Jak mąż reagował va Malucha?
Juicy moja tydzień temu była główka w dół ale jeszcze ma swobodę obracania. Pytałam ostatnio o to lekarki i mniej więcej do 34. tygodnia powinien się maluch juz odwrócić. Tez to niedługo będę przeżywać bo bardzo chce rodzic siłami naturyBajkaaa lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Malka serio? To teraz zgłupiałam... to badanie zlecają przy heparynie jako podstawowe i na jego podstawie dostosowują dawki... i już nie wiem o co tu chodzi...
Bajka cudowne wieści!
Na pewno duży wpływ na wynik aptt ma heparyna niefrakcjonowana, ale takiej raczej nie bierzesz. Drobnocząsteczkową z tego co mi wiadomo, az takiego wpływu nie ma, głównie dlatego, że jest stosowana w mniejszych dawkach. Ale skonsultuj to dzisiaj jeszcze z lekarzem. Ogólnie do monitorowania leczenia heparyna drobnocząsteczkową służy czynnik Xa ale mało gdzie można go wykonac.
-
Ja się podobno odwróciłam w noc przed planowaną cesarka w 38 tygodniu. Ale to niestandardowy przypadek bo mama ma łukowatą macice a ja ważyłam tylko 2340 g. Wiec może mimo tej macicy miałam trochę więcej miejsca niż standardowo
-
Wczoraj położna była nieco zaskoczona, że nadal się obraca, bo jest dość spory, a brzuch mam raczej taki mniejszy. No ale już rozumiem czemu czasami mam ochotę po ścianach chodzić jak mały sobie urządza wędrówki.
No nic, zobaczymy w poniedziałek czy się obrócił, choć po tym jak mi masakruje okolice pachwin podejrzewam, że jeszcze nie. Mimo wszystko wolałabym rodzić SN.
Kaczorka, a poprzeczne ułożenie od razu kwalifikuje do CC? -
Pytacie jak mąż, hehe on jest specyficzny, mówił że ni tak mało widział i że mogłam my sama to opowiedzieć hehe no ale on jest bardzo daleki od pokazywania uczuć jedynie nieraz się wygada że w pracy np mówili o dzieciach albo o tym że nie tylko my straciliśmy już jedną ciąże, także czasem się trochę otworzy mój emek ale to jak się zapomni hehe ja byłam zadowolona ze był tam ze mną, a najbardziej jestem zadowolona ze nie namawiał mnie na pappa powiedział jakie on ma zdanie na ten temat i ogólnie gdyby mnie było stać to pewnie u niego bym ciąże prowadziła bo jest super lekarz no ale mnie nie stać to chodzę tutaj, dziękuję dziewczyny za wszystko i naprawdę teraz mam zamiar się cieszyć z ciąży
Jadranka, malka, summer86, KateHawke, olik321 lubią tę wiadomość
-
malka wrote:Na pewno duży wpływ na wynik aptt ma heparyna niefrakcjonowana, ale takiej raczej nie bierzesz. Drobnocząsteczkową z tego co mi wiadomo, az takiego wpływu nie ma, głównie dlatego, że jest stosowana w mniejszych dawkach. Ale skonsultuj to dzisiaj jeszcze z lekarzem. Ogólnie do monitorowania leczenia heparyna drobnocząsteczkową służy czynnik Xa ale mało gdzie można go wykonac.
Pilik, malka ma chyba rację... rozmawiałam z moim lekarzem i potwierdzał to co malka napisała, czyli że drobnocząsteczkowa heparyna nie ma wpływu na podstawowe wskaźniki krzepnięcia i ich robienie w celu sprawdzenia jej działania jest bez sensu.
-
Bajkaaa, cudownie że wszystko ok a z eMkiem Cię rozumiem, mój też średnio wylewny jeśli chodzi o te tematu sam fakt, że jeszcze na usg ze mną nie był ale coraz częściej mówi o nas w liczbie mnogiej i to jest akurat słodkie
Buko, piękna beta! Mam nadzieję, że teraz już jesteś spokojniejsza.
Justya85, witaj i zostan z nami U mnie też łożysko nisko, najważniejsze aby nie było przodujące, wtedy trzeba bardziej uważać. A nawet przy przodującym są duże szanse na podniesienie. Ponizej fragment z mamaginekolog:
"Jeżeli stwierdzimy łożysko przodujące w 20 tygodniu, to nie oznacza to, że będzie ono przodujące do końca ciąży. 90%!!! łożysk, które są za nisko nad ujściem macicy na tym etapie, wraz ze wzrostem macicy „podciąga” się do góry i przestaje przodować. Położenie nisko leżącego łożyska warto kontrolować w USG ok. raz na miesiąc."Bajkaaa, Justya85 lubią tę wiadomość
-
też mam narazie łożysko nisko.. tylko nie wiem na której ścianie, moje gin twierdziła w styczniu, że na tylnej, a ostatnio na badaniach prenatalnych inny gin w opisie ujął, że na przedniej
dziewczyny zmienię trochę temat, polecacie jakiś sklep z meblami typu Vox czy Agata Meble?
Szukamy narożnika do salonu, nie za miliony monet. Mieliśmy kiedyś z ikea i nie byliśmy zadowoleni.. -
Ja słyszałam, że łożysko może nawet wędrować
Summer - jak urodzisz i Twój mąż zobaczy córkę to mu się całkiem pozmienia
My już po szczepieniu moja dzielna dziewczynka płakała, ale krótko. Następne dopiero za 2 miesiące!
I kruszyna waży jedynie 5690g. Szykuje się zgrabna laseczka :psummer86, Bajkaaa, olik321, Jadranka, Sarna84, JustynaG, KateHawke, Siwulec lubią tę wiadomość
-
My mamy z Agata Meble sofe, fotel i podnóżek, stół i krzesła do jadalni mogę Wam polecić z czystym sumieniem
U mnie od dwóch dni nawrót deprechy..myślałam, że tej zimy mnie ominie..bezsenne noce i dół do granic możliwości..staram się myśleć pozytywnie, ale nikt nie pomaga.. trzeba mi sie zebrać do kupyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 18:13
-
Ruth a co jest czynnikiem który wywołał u ciebie teraz ten stan? Kurcze nie zazdroszczę tymbardziej kiedy ma się zawirowania z hormonami, życzę Ci by szybko wrócił do dy humor a depresja odeszła i nigdy już nie wróciła
A co do łożyska to mi też lekarz napisał że jest nisko i na przedniej ścianie cokolwiek to znaczyRuth lubi tę wiadomość