Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karma88 wrote:
Dziewczyny mam pytanie czy elektroniczna niania i monitor oddechu są potrzebne czy raczej przereklamowane i nie ma sensu kupować?
Nie zauważyłam by było mi potrzebne ale mam mobilne łóżeczko więc w dzien mała śpi w nim, w salonie.
Mieszkanie 70m. Pewnie gdyby spała w sypialni w dzień to bym bardziej panikowała bo jednak mała ulewa i zawsze jest ryzyko zakrztuszenia.
Phnappy też się nie załapałam na Twoje cuda(
Jeżowa a lekarz pierwszego kontaktu nie przyjmie Cię poza kolejką? Mi zdarzyło się kilka razy. Poza tym - pamietaj - jesteś w okresie POŁOGU i wydaje mi się, że nadal powinnaś być obsługiwana poza kolejnością. Jeśli się mylę, poprawcie mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 10:50
-
Ech, nie załapałam się na zdjęcie, bo mi akurat klient wparował... Następnym razem ogłaszajcie z wyprzedzeniem, o której ważne wydarzenia na forum
JustynaG lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Phappy cudowne maluchy i jakie szczęście na Twojej twarzy!
Rucola haha, jak to dostojnie brzmi! Lew daje popalić ale wiesz... coś za coś. Ja myślałam że nie przetrwam ostatniego skoku, ale po nim Ninka jest taka inna, taj dużo potrafi, wszystkim się interesuje. Cudowne to jest! A skoki mijają, trzeba do nich podejść zadaniowo. Ja sobie to tłumaczyłam tak jak ja zakuwałam do sesji. Chodziłam zła, nie wyspana itd. No i nasze maluchy też, codziennie potrafią więcej, ale dużo ich to kosztuje...
Lamka piękny brzuszek
Jezowa ale mówisz że coś poszło? Może za słabo ssał? :p albo technika zła, dzieciaczki inaczej zupełnie ciągną... tak czy siak, mam nadzieje ze się szybko idą pokonać. Co do lekarza nie pomogę niestetyLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarma ja też nie mam żadnych monitorów itp. ale mam mieszkanie 42m i jak się okazało mała jest 24/7 przyklejona do mnie. Jak bym miała dom to albo mobilne łóżeczko albo kupiłabym właśnie monitor oddechu
Lusesita w piątek idę do rodzinnego i albo powie mi co to (jest anestezjologiem więc oceni co poszło nie tak z zzo) albo da pewnie jakieś skierowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 10:55
-
nick nieaktualnyJa poszłam na drzemkę i też się nie załapałam. Wnosze o wrzucenie zdjęcia ponownie :p
Karma- ja też nie kupuje ani jednego ani drugiego. Przy siostrzeńcu pożyczyłam elektroniczna nianie od koleżanki, ale w sumie okazała się zbędna.za każdym szelestem biegło się sprawdzić a młody to np spał wtedy w najlepsze :prozważyłabym taki zakup gdybym miała piętrowy dom.
Luna- kurcze faktycznie nie dobrze że nie jest lepiej..niby do piątku niedużo zostało ale jak dostaniesz skierowanie to i tak dopeito w przyszłym tyg się umówisz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 10:58
-
nick nieaktualny
-
U nas aktualnie spoko, lew tarmosi małpę, jakkolwiek to brzmi
znąca sie nad nią niemłosiernie i daje mu to radośc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8e25eb33a57.jpg
Ja dziś z samego rana na wadze 60.0 i marzę o 5tce w przodunatomiast razem z lewciem golaskiem 65,5. Myślę, ze to całkiem realny wynik, ale dokładnie dowiemy się za tydzień
Patrycja20, Aga9090, reset, Luna1993, blue00, Jeżowa, Lusesita, Achia, Lunaris, lamka, Morusek, Yoselyn82, Anna Stesia, Kaczorka, Lena21, KateHawke, Nadzieja22, Ania1003, pilik, Emiilka, Bajkaaa, KateKum lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola gratulacje super wagi, piątka z przodu to kwestia dni
A Lewek jak zwykle like a boss
Co do niani, to my nie kupujemy ze względu na małe mieszkanie (może w domu to się zmieni), a monitor oddechu jest ponoć bez sensu przy dostawce, więc też nie bierzemy.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JEŻOWA pozwolę się wtrącić bo przeszłam zapalenie na podobnym etapie co Ty - Mała miała 3 tygodnie.
Położne są różne i uważam że ta zbagatelizowała sprawę. POWYŻEJ 38,5 STOPNI GORĄCZKI TO JEST ZAPALENIE, NIE ZASTÓJ! Rozróżnienie masz tu w linku poniżej
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/02/zapalenie-piersi-i-zastoj-roznicowanie/
W tym artykule masz też nazwy antybiotyków, ale wkleję je od razu tu:
dicloxacillin,
flucloxacillin,
cloxacillin,
amoxycillin + clavulanate,
cephalexin,
erythromycin,
clindamycin,
ciprofloxacin,
nafcillin,
Bo jak pójdziesz do internisty to idź z tą listą bo może za przeproszeniem g*wno wiedzieć.
Ja byłam wtedy u swojej gin prowadzącej ciążę. Wzięła mnie bez kolejki i dała AMOXYCYLLINĘ na 10 dni.
SOR to średni pomysł bo będziesz pół dnia siedzieć. Najlepiej byłoby prywatną wizytę w trybie pilnym u jakiegoś ginekologa (bo cyckami zajmują się ginekolodzy). I nie daj się spławić w rejestracji bo pokazanie cycka i wypisanie recepty to jest max 5 minut!
Od tamtej pory miałam myślę że około 20 zastoi i kilka zatkanych kanalików. Średnio co 2 tygodnie, czasem rzadziej, czasem dwa w tygodniu. Na chwilę nawet odstawiłam czekoladę bo tak mnie ciągnie że na początku karmienia robiliśmy z Mężem jedną dziennie na pół. Potem dołączyłam lecytynę. Rewelacyjnych efektów nie było więc wróciłąm do czekoladyPoprawiło się około 5 skończonego miesiąca jak laktacja totalnie sie ustabilizowała i przestało prawie kapać z drugiego cycka przy karmieniu. Teraz wcinam codziennie tabliczkę (jak mam dobry dzień to półtora...) i miałam zastój w zeszłym tygodniu a wcześniej chyba z 1,5 mieciąca był spokój. Także czekolady bym nie demonizowała. Na pewno pić trzeba więcej no i w miarę sie staram
Mam nadzieję ze pomogłam
Edit: Aha, zapomniałam napisać że mój Mąż też jest słabym ssakiem. Nie ta technika po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 11:40
Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
My od dwóch dni mamy matę i obie jesteśmy z niej bardzo zadowolone
i tak, jeszcze jej nie ubrałam w dzienne ubranko, ups
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a625bc6f7ed.jpg
Jadranka dziękuję kochana! Jak już jesteś na linii to napisz co u Wasoprócz zastojów rzecz jasna!
Co do tej gorączki - od wczoraj nie mam, mimo że nic nie brałam, więc sama nie wiem jak to wytłumaczyć...
Rucola - gratuluję i zazdroszczę wagi! Ja dokładnie 10kg więcej, a też mi się marzy 5 z przodu! Za to Wy nadrabiacie, bo u Ciebie 5 będzie za chwilę, a u Lewcia już najprawdopodobniej jestWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 11:54
Patrycja20, Yoselyn82, Lusesita, Luna1993, blue00, Aga9090, lamka, Anna Stesia, KateHawke, Nadzieja22, Ania1003, Rucola, pilik, Emiilka, KateKum, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za rady. Nianię będziemy musieli ogarnąć, mieszkamy w domu, niby piętro jest nasze, ale zawsze to gdzieś człowiek pójdzie, wyjdzie. W mieszkaniu trochę inaczej. Muszę tylko poszukać czegoś w rozsądnej cenie.
Jeżowa ja nie pomogę odnośnie piersi, ale mam nadzieję, że uda się zapanować nad tym.
A tu fotka na skończony 34tc. Później usunę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 18:18
blue00, Jeżowa, Luna1993, Aga9090, lamka, Minnie89, Anna Stesia, Achia, Kaczorka, JustynaG, KateHawke, Nadzieja22, Lusesita, Ania1003, Yoselyn82, Rucola, Morusek, pilik, Patrycja20, Bajkaaa, JuicyB, KateKum lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma, my mamy monitor i mnie jako poschizowana matkę mocno uspokaja, szczególnie w pierwszych 3 miesiacach. Inna strona medalu, tak się przyzwyczailam że monitor "pilnuje" oddechu Ani, że jeśli zasnie gdziekolwiek indziej (oprócz wózka) to ją odkładam do łożeczka.
Nianię dopiero teraz zamówilìsmy na Ali, wiec jak dojdzie bedziemy sprawdzac przydatność, ale odczuam potrzebę posiadania, żeby jak mała zaśnie zamknąc jej drzwi i nie czatować czy już się obudziła i zaczyna płakać, to szczególnie przydatne gdy ktoś przyjdzie w odwiedziny i siedzimy na dole. W mieszkaniu nie odczuwalam potrzeby, bo byla mała powierzchnia.
Rucola, Lewcio jak prawdziwy król dżungli! Dla odmiany nasza Ania na bujaczku FP ma wiszacego lwa i też go tarmosisłonik jej nie interesuje.
Luna, trzymam kciuki żeby lekarz coś zaradził na ten ból pleców, bo domyślam się jakie to męczace przy maleństwie i 3-latce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 12:01
Rucola lubi tę wiadomość