Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Phnappy wspaniale, że trafiłaś na lekarkę, która wolała trzy razy sprawdzić! Cieszcie się teraz Groszkami
to musi być cudne uczucie mieć dwa malutkie bobasy.
Achia kciuki za wizytę
U nas niby jest poprawa, ale nie do końca. Od wieczora nie mam gorączki, więc jest jakiś postęp. Niestety zastój wciąż jest, choć przez krótką chwilę jak odciągałam laktatorem to myślałam, że po wszystkim, bo tak nagle chlusnęło dużo mleka... Ale nie. Robię te ciepłe/zimne okłady, ale zaczynam się co raz bardziej stresować o tę pierś. Boję się, że to się rozwinie w coś gorszego. Mąż podjął próbę pokonania zastoju, lecz słaby z niego ssakmam dosyć, że gadam i myślę tylko o tym, a na dodatek ciężko pieścić się z własną piersią, gdy jest się samą przy malutkim dziecku. To już ponad 48 godzin...
-
nick nieaktualnyPhnappy jak się cieszę, że Groszki są już z Wami i są bezpieczne. A Ty jak się czujesz po cc?
Agulineczka jeszcze raz gratulacje, czekamy na foty Uli
Achia powodzenia na wizycie.
Nika już niedługo Twoja kolej i przestaniesz się stresować (ciążą)
Resecik dziękuję
Admirałka co u Ciebie?
I właśnie witam się dzisiaj z donoszonym Dominikiem.Wczoraj uświadomiłam sobie, że jestem trzecia w kolejce do porodu po Blue i Admiralce, więc strach mnie obleciał, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać synka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 09:19
Lunaris, Luna1993, Aga9090, JustynaG, Patrycja20, Rucola, Bajkaaa, Kaczorka, Achia, Lusesita, veritaserum, KateHawke, Siwulec, Lena21, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa same ciepłe okłady to za malo jak to tak długo trwa. Ogrzej pierś pod prysznicem. 10 minut bardzo gorącego strumienia na pierś tam gdzie masz twarde. Cycek po prysznicu musi być czerwony, tylko uważaj by nie przesadzić i nie poparzyć się.
Jeśli masz szczoteczkę elektryczną do zębów, to po prysznicu pomasuj guza szczoteczką minutę-dwie i dopiero wtedy ściągaj. Jeśli nie minie przez kolejne 24h i znowu będzie gorączka to koniecznie do lekarza, aby stan zapalny nie zmienl się w ropień.Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Achia - i wzajemnie
Biorę 3x1, czasem nawet na wieczór biorę jedną dodatkową jak bardzo dokucza. Mam nadzieję że nie każą leżeć...
Jeżowa - a wybierasz się z tym do lekarza dodatkowo? Przepraszam jeśli umknęło mi info, ale chyba tylko ta laktacyjna to widziała?
Lamka - gratuluję donoszonej ciąży! -
nick nieaktualny
-
Reset ja zaczęłam 9 miesiąc- liczę skończone tygodnie a nie zaczęta także generalnie z gratulacjami można było już tydzień wcześniej ale ja wolę ostrożnie
tygodnie tylko patrzę na zaczęte a nie skończone- żeby dotrwać z tą cholestazą do 38. W poniedziałek będzie donoszona ciąża
Nika tak to sobie obkalkulowałam:
3- Admirałka
2-Blue
1-Lamka
i ja STARTchoć wcale się nie zdziwię jak nam Blue teraz wyskoczy z brzucha a Ty i Lamka mnie prześcigniecie. Nigdy nic nie wiadomo
potem reszta naszych grudnióweczek
Phnappy pięknie Ci się poród rozkręcił przed CC, wspaniałego dnia z maluchami!
Lamka jak samopoczucie?
Blue u Ciebie spokój?
Amal jak tam Nadia się ma? jak się czujesz?
Malwas jak u Was? "widziałam" Cię w nocy
Mój Stasek się roi- od 4 się rozpycha, jak poszedł spać to o 5.30 wstał Franek i postanowił mnie zagadaćzasnęłam koło 7 a on bajki włączył. Ledwo do przedszkola zdążyliśmy! Dziś koleżanki zabierają mnie na miasto, potem idę zaliczyć "Bohemian Rhapsody" a po południu jakaś niespodzianka od koleżanek...? już się boję!
-
JuicyB wrote:Agulineczka, Phnappy - wielkie gratulacje!
Phnappy w którym szpitalu urodziłaś? Czas to jednak leci szybko, dopiero co testowałaś w Stanach o ile dobrze pamiętam
heheh dokladnietestowalam w las vegas :p
Jeżowa, JuicyB, pilik, KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Phnappy wrote:heheh dokladnie
testowalam w las vegas :p
Może napisz o tym do konsulatu amerykańskiego... Jak nie wiza, to może chociaż śpioszki w paski i gwiazdki się Grochom należą?Aga9090, pilik, Rucola, malka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
JuicyB wrote:Jeżowa same ciepłe okłady to za malo jak to tak długo trwa. Ogrzej pierś pod prysznicem. 10 minut bardzo gorącego strumienia na pierś tam gdzie masz twarde. Cycek po prysznicu musi być czerwony, tylko uważaj by nie przesadzić i nie poparzyć się.
Jeśli masz szczoteczkę elektryczną do zębów, to po prysznicu pomasuj guza szczoteczką minutę-dwie i dopiero wtedy ściągaj. Jeśli nie minie przez kolejne 24h i znowu będzie gorączka to koniecznie do lekarza, aby stan zapalny nie zmienl się w ropień.
Dziękuję!
Minie poczekam jeszcze dzisiaj i jutro już koniecznie lekarz jak nic się nie zmieni... -
nick nieaktualnyLunaris,poza bólem krzyza z rana zaraz po przebudzeniu na razie nic wielkiego się nie dzieje.Dziś znów mam dzień załatwiania spraw,więc kto wie,może w końcu ruszy machina.Bardzo bym chciała
.Gdybym uparła się na cc,to juz jutro mogłabym kłaść się do szpitala,ale wybieram opcję nr 2
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 09:49
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Phnappy dobrze, że byłaś uparta i nie dałaś za wygraną.
Dziewczyny mam pytanie czy elektroniczna niania i monitor oddechu są potrzebne czy raczej przereklamowane i nie ma sensu kupować?Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Jeżowa polecam też kupić lecytynę forte przy okazji jakiś aptekowych zakupów. Przy zastojach 3 tabsy dziennie bardzo poprawiają przepływ mleka. Tylko ważne, aby stosować jedynie doraźnie przy zastojach, bo cycki przyzwyczajają się do lecytyny i traci ona swoją skuteczność, a po jej odstawieniu zastoje wrócą ze zdwojoną siłą.
Daj znać czy się udałoAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
A ja mam "problem" bo nie mam miejsca w zamrażarce na zapasy mleka.
No i muszę zjeść te lody. A mam 2 duże litrowe pudełka
Karma88, pilik, Aga9090, lamka, Patrycja20, Kaczorka, Luna1993, Lunaris, Lusesita, Achia, veritaserum, Morusek, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Witamy Grochy po drugiej stronie brzucha
gratulacje Phappy! Cudowne okruszki na pewno
Nadzieja bardzo to ciężkie i smutne na pewno
Lamka kiedy to zleciało?! Pamietam Twój stres po pozytywie, a to już?!
Lunaris niespodzianka na pewno będzie super!
Ja właśnie dzisiaj wymyśliłam że w sumie mogłabym iść do kina, musiał by ze mną EMek pojechać z Ninką, poszłabym na sam film oni by się musieli dwie godziny zająć to w sumie by dali radę? Hehe.
Jezowa mam nadzieje że minie, a jak nie to tak jak dziewczyny piszą, po antybiotyk. Nie ma co się męczyć i ryzykować dłużeju mnie w trzeciej dobie puściło więc może akurat i Tobie się uda? Oby!!
Karma ja uważam że monitor bez wskazań medycznych często nakręca jeszcze bardziej jakoś, ale elektroniczną nianie polecam. Tylko koniecznie z video nocnym. Po samym dźwięku można nie potrzebnie obudzić dziecko. Ja korzystałam do tej pory z aplikacji, w dzień suoer bo obrać jest, w nocy sam dźwięk i trzeba się domyślać duzo. Teraz zamówiłam video nianie z Ali i czekam z nadzieją że będzie fajna
-
Karma88 wrote:Phnappy dobrze, że byłaś uparta i nie dałaś za wygraną.
Dziewczyny mam pytanie czy elektroniczna niania i monitor oddechu są potrzebne czy raczej przereklamowane i nie ma sensu kupować?
Niania koniecznie z kamerką. Komfort niesamowity. Nie musisz co chwilę latac, uchylać drzwi i tym samym prowokować wybudzenie.
Ja mam to i to i obok wózka espiro i babybjorna to moje najlepsze wybory#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Phnappy możesz być dumna za swojego ciała!!! Maluchy mają piękną wage, samo to, ze dostałaś je od razu świadczy o ich świetnej kondycji. Wszystko dzięki Twojej czujności... Wypoczywaj teraz dużo. Zyczę Ci, zeby rodzina zaangażowała się w pomoc i oby Maluchy dały Ci fory i były aniołkami albo dziecmi podręcznikowymi (podział wg Tracy Hogg:))#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
U nas skok rozwojowy w pełni, Mały budził się 21, 23, 00.30 a potem juz co godzine a o czwartej zaczał dyskusję z wyimaginowanym przyjacielem... mam wrazenie ze dzieci faktycznie widzą duchy
i oczywiscie wylądował z nami w łóżku, my połamani, Mały zadowolony.... W naszym domu rzadzi Lew!!!
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021