X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam 5 z przodu po pół roku siedzenia non stop z dzieckiem w domu, braku prawidłowego żywienia i ciągle nieprzespanych nocach :D także jestem w głębokim przekonaniu że jak będę już miała 2 małych terrorystów w domu a pomoc w postaci dużego tylko w weekend to szybko wrócę choćby do 6 na przedzie :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, no właśnie - zdrowy rozsądek! To jest to co jest nam potrzebne :)

A jak tam stres przed nocką poza domem? My jutro z rana wyjeżdżamy i ja się zastanawiam ile czego spakować...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kciuki za wizyty kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 09:18

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Tydzień temu w czwartek złapały mnie skurcze ale nici z tego były.Dziś z rana obudził mnie mocno idący w krzyz i tak zostało,są krótkie odstępy.Ale nie panikuję,patrząc na to co było wcześniej.Synek postanowił przepuścić wszystkie panie(a ja w niego nie wierzyłam hehehe),teraz kolej na niego.I albo się zaczyna,albo bawić się chce ze mną w kotka i myszkę,czas pokaże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue kciuki za dzisiejszy dzień, może to jednak nie fałszywy alarm :-)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to trzymam kciuki by Wojtek już się zadeklarował :)

A my idziemy dzisiaj na pobranie krwi i już się boję bo robię morfologie tsh ft4 Zosi i już słyszę ten płacz :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, trzymam kciuki!

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, zaczęłaś już 39 tydzień, więc Wojtuś niech się już nie krępuje i śmiało wychodzi przywitać się z rodzicami.
    Masz już plan co z pozostałymi dziećmi na czas Twojego pobytu w szpitalu? Dobrze by było żebyś się nie musiała o to martwić.

Edit: A w ogóle to dzień dobry i miłego dnia.
    Ja powitałam dzień z podejrzanie obfitą wydzieliną i kłuciem w ??? Szyjce? Pochwie? No tam na dole. Chyba powolutku idzie ku porodowi. Mogę się tak bujać i 4 tygodnie, ale coś wątpię żeby aż tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 09:39

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue no to faktycznie może dziś wasz dzień ? Kciuki mocne :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Blue! Mocne kciuki ;*

dqprhdge2q9dik3m.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue kciuki! Może Wojtuś w końcu podejmie męska decyzję i postanowi wyjść! :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue dobry weekend na poród- śnieg ma podobno u nas padać to można przeleżeć w szpitalu ;) Wojtek dawaj na Andrzejki do nas!

I jeszcze kciuki za Zosię- żeby trafiła na dobrą pielęgniarkę i dla mamy-żeby była dzielna :D

Zasuwam śniadanko i idę chyba spać, w końcu kiedyś trzeba ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue- kciuki!
    Bajka- za Was tez- żeby było lepiej niż myślisz no i za dobry wynik!
    Minie- ja bym poszła na wizytę nawet jak synek się rozkopie :p tak dla dobrych wrażeń przed weekendem :)
    Jeśli ktoś dziś jeszcze wizytuje- powodzenia :)

I miłego dnia!:)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Rucola, no właśnie - zdrowy rozsądek! To jest to co jest nam potrzebne :)

A jak tam stres przed nocką poza domem? My jutro z rana wyjeżdżamy i ja się zastanawiam ile czego spakować...
    hmm wstępnie mam już przygototwane : łóżeczko turystyczne, materacyk dokupiłam taki składany, karuzelka tinylove ta mobilna i lampki choinkowe, zeby czuł się jak w domu :p do spania biorę pajaca, spiworek i na to kocyk, bo u rodziców bywa chłodniej nocami niż u nas a reszta??? to juz jutro spakuję kilka bodziaków, spodenki, sweterek, termometr, aspirator do noska, pieluchy... :P hahaha trochę tego wyjdzie :) i ogólnie jestem pozytywnie nastawiona, tylko wiem, ze będe musiała hamowac rodzinę przed "przyduszaniem" Małego :p

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris u mnie już w nocy pierwszy śnieg. Teraz jest 2 stopnie heh a od nocy i jutro ma by. Do - 10 i konkretne opady śniegu! Ehh a tak było pięknie :)

Ojejku nocka poza domem.. Jest stresior nie? Nas czeka końcem listopada pierwsza bo na eeg jedziemy do Krakowa i dzień wcześniej pojadę i u siostry przenocujeny. I też się boję bo tam będzie mała spała że mną i nie wiem jak będzie z zasypianiem bo w domu kładę. Więc, krem do łóżeczka i siedzę obok tylko mówię Ciiiii i podaje cumla jak w akcie pozdrowienia fanów go wyjmie z buzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 10:04

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - powodzenia, jeśli się zaczęło :)

Co do certyfikatów, to pamiętajcie, że są certyfikaty i... certyfikaty. Zobaczcie na to:
    https://www.facebook.com/czytamyetykiety/photos/a.356640901135243/1429056957226960/?type=3&theater
    I jaki znaczek na opakowaniu? Instytut Matki i dziecka. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest znak jakości, ale ile mam tego nie wie? 11 kostek cukru! w 200 ml! produkt dla dzieci! matkobosko!

Ja staram się wybierać produkty dobre jakościowo tam, gdzie ma coś nam służyć dłużej niż 3 miesiące i tam gdzie produkt będzie "jedzony", "lizany", i mocno ekslopatowany. Też lubię Motherhood i na produktach tej firmy się nie zawiodłam ani razu. Mam też na koncie kilka zakupów tanich i na oko bublowatych produktów, które sprawdziły się doskonale np. stojak do zabawy, leżaczek, który mam u mamy i jeszcze kilka innych.
    Ostatnio poruszany był temat mat podłogowych, napisałam nawet posta, ale wcięło go i potem już nie miałam czasu. My kupiliśmy matę dużą, jednoczęściową, bo puzzle u nas się nie sprawdzały. Muszę sprzątać matę codziennie, bo koty strzępią o matę pazury i już w 1 tygodniu dwa puzzle miałam do wywalenia. Chciałam więc matę dużą, grubą i kupiliśmy najtańszą z allegro. Sprawdzała się świetnie, ale niestety obszyta była na krawędziach materiałem i zwykłą nicią. Po 4ch miesiącach ciągłego używania nić zaczęła się rwać i jak tylko mały próbował ją jeść trzeba było to jakoś "naprawić". Niestety nitki powychodziły w tylu miejscach, że postanowiłam kupić nową matę, bo ta stara już się do naprawy nie nadawała. Zaczęłam jednak drążyć temat tych rakotwórczych elementów w matach i okazało się, że tak naprawdę nie ma mat, które byłyby wolne od produktów szkodliwych. Nawet skip hop czy ta firma czeska. Tylko wiecie, to nie jest tak, że dziecko to poliże i już ma komórki rakowe.
    Ja to dość rozważnie podchodzę do wszelkiej maści znaczków jakości i certyfikatów, bo 10 lat siedzę w reklamie i wiem jak wiele takich znaczków da się kupić albo jak to w badaniach się robi różne sztuczki, aby coś wyszło nieco lepiej lub tak, aby było dobrze.
    Wracając do mat. Dla mnie najważniejsze, aby jednak była w całości a nie w puzzlach i aby nie było tych nieszczęsnych nitek i jak się okazuje wybór mat mi się skurczył do kilku sztuk, bo ten rynek nie jest jednak tak szeroki jak mi się na początku wydawało.
    A już tak podsumowując... nie wiem w jakim otoczeniu Wy mieszkacie, ale ja nawet jakbym się otoczyła super eko i extra bezpiecznymi rzeczami wokół (w tym meblami, podłogami, dywanami, bo to wszystko jest lizane u mnie już non stop), to potem i tak wychodzę na spacer wśród małych bloczków, budyneczków, gdzie ludzie NIE używają do ogrzewania ekogroszka i tak sobie wdychamy trujące opary w drodze do super "bezpiecznego" domku :)

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjazdy zawsze jeszcze Paracetamol zabieram. Maluchy to dziwne istoty, które lubią przychorować w najmniej odpowiednim momencie, więc lepiej mieć coś na zbicie temperatury :)

Bajka - kciuki za Zosię, żeby dzielnie zniosła pobranie krwi! :)

Blue - ciekawe czy tym razem Wojtuś skusi się, żeby opuścić brzuszek ;)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue jestes może na grupie naturalnie po cc ? Na fb ? Miałam pytać ostatnio bo widziałam post który idealnie opisywał Twoja ostatnia sytuacje :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no swiata nie zmienimy ale drobnymi rzeczami mozemy choć minimalnie zredukować ryzyko, według mnie warto :) Co do reklamy to sie nie znam, ale to przykre że certyfikaty mozna kupic.... za to powinni wsadzać do paki na dozywocie.
    Co do drobnych rzeczy to się wydaje, ze nie mają znaczenia, ale jak przechodziłam na wegetarianizm i tłumaczyłam rodzicom, że dzieki temu ocale kilka stworzeń przez kilka lat to smiali się ze mnie a po kilku latach moja rodzina bardzo mocno ograniczyła spożycie mięsa i wspólnie ocalilismy już kilkanascie stworzeń :)

JuicyB, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny już nie mogę się doczekać jak forum zaleje fala zdjęć maluszków próbujących jeść :) staram się nastawić pozytywnie, mamy jeszcze miesiąc i myślę, że oprócz kupna krzesełka jestemy całkiem dobrze przygotowani :)

Blue kciuki za Wojtusia, teraz już gentelman może wyjść

Lunaris współczuję tych nieprzespanych nocy i mam nadzieję, że u Ciebie będzie odwrotnie niż zwykle i wyśpisz się po porodzie !

Tak patrzę na Wasze suwaczki i nie mogę uwierzyć jak czas leci, czekam tez z ogromnymi kciukami na nasze dinusie <3

Rucola gratulacje 5 :) ja jestem z tych małych Mi wiec czekam z utęsknieniem na 4 :O ale moja waga od porodu stoi w miejscu

Olik pytałam wczoraj nasza fizjo o Marcelka, powiedziała że oczywiście trudno jej ocenić kiedy nie widzi dziecka, ale ona pracuje z maluchami już 20 lat i choć teraz wykorzystuje głównie bobath to czasem stosuje tez elementy vojty, bo to indywidualna sprawa - obserwuje na co dziecko lepiej reaguje, co przynosi efekty, czy jest wrażliwe na taki dotyk itd. Mój Franek np. w ogóle nie płacze na fizjo, ale czasem dzieciaczki słychać na cały budynek

Ostatnio mnie tu trochę mniej, bo Franio jest coraz bardziej zainteresowany światem i coraz mniej spi wiec kiedy zasypia to ćwiczę ninja chwyty, żeby go odłożyć i chociaż obiad ugotować

U nas dziś święto ! Franio ma 5 miesięcy i zaprzyjaźnia się powoli z Maszką

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23fc5556d245.jpg

Yoselyn82, Patrycja20, KateHawke, StaraczkaNika, blue00, Bajkaaa, Rucola, lamka, Lusesita, Luna1993, Jeżowa, summer86, Kaczorka, Achia, JuicyB, Aga9090, Morusek, Nadzieja22, Lunaris, Karma88, veritaserum, olik321, Sarna84, pilik, malka, Bobisia lubią tę wiadomość

‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ