Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
...dziś będzie noc w drugą stronę- zasnę o 4...
-
nick nieaktualnyJa też nie śpię. Położyłam się ok 23. Pierwsza pobudka była po 1. Wstałam,WC,położyłam się z powrotem. Trochę się powiercilam i chyba zasnęłam. Ale znów się obudziłam przez zgagę(no co z niej za cholera!) Patrzę na zegarek a tu dopiero 2:40!nie wiem czy wrócić do łóżka czy powiedzieć na kanapie :p
Aaaaa i ja też bardzo się cieszę, że piszecie o tej diecie itp. screenuje i będę wracać jak przyjdzie pora. AnnaStesia zgadzam się z Justyną- bardzo fajnie piszesz o tym wszystkimnawet na głupim słoiczku jest napisane że od 4mca prawda? Mam nadzieję, że będziecie tu nadal jak na nas przyjdzie pora i wspomożecie radą!
lusesita zdrówka dla Dominiki! Miejmy nadzieję,że to nic poważnego i szybciutko jej przejdzie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 02:56
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa pozdrawiam z drugiego nocnego karmienia. Wyspałam się bo pierwsze było o 1 i na śpiocha więc od razu poszłam spać dalej i Ania dzięki Bogu też. Teraz już będzie ciężej bo żywa i energiczna.
Jeżowa nie wiem jak znajduje siły. A ona??? Nie mam pojęcia. Jedyne co że bez problemu usypia zazwyczaj już przed 20 ewentualnie chwilę po. I ma tę dwie przerwy ale śpi do 6-7 więc chociaż te noce są w miarę ale było różnie.
W dzień to my z mężem już padamy a ona nic. Nie wiem jak takie dziecko może tak mało spać ale z jej rozwojem okej no bo byliśmy w ten wtorek u neurologa i jest dobrze. Pozostaje mi tylko zaakceptować ten fakt albo liczyć że to się zmieni później bo w tym wieku nic nie jest stale. -
JustynaG wrote:Rucola, przepraszam ale widzę niekonsekwencję. Bo z jednej strony mówisz o certyfikatach i drogich zabawkach a z drugiej pokazujesz śpiworek 3 razy tańszy. No i tak patrzę i się zastanawiam z czego wynika aż taka różnica w cenie. Myślę, że za 50zł ciężko byłoby mi kupić materiał by uszyć taki śpiworek a gdzie tu jeszcze dodać koszty robocizny...
Dla przykładu, ta sama firma produkuje foteliki samochodowe, które kupisz za około 150zł i oczywiście też szczyci się, że spełnia jakieś tam europejskie normy. Jakoś ciężko uwierzyć mi, że jest to bezpieczny produkt. A nie ukrywam chętnie bym kupiła bezpieczny produkt w tej cenie.
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/318373/s/ricokids-fotelik-samochodowy-massi-9-36-kg-szary/
EDIT: Certyfikaty certyfikatami, po prostu trzeba na wszystko spojrzeć naszym okiem. W końcu każda z nas chce dla maluszka jak najlepiej.
JustynaG lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jeśli chodzi o blw to teraz myślę że to super pomysł, tylko że jak Mały skończy 6 miesięcy to będzie początek marca
. Gdzie ja wtedy dostanę względnie bezpieczne warzywa... Chyba że np dynię czy brokuła czy marchewkę będę mrozić w najbliższym czasie. Myślicie że to dobry pomysł?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola ja już mam pomrozo w marchewki, dynie i cukinie z ogródka znajomej
warto poprosić szczególnie ze do wiosny to jakiś strasznych ilości Lew wciągnąć nie zdąży
i ja wychodzę z założenia że fajnie na początek chociaż mieć coś swojskiego, żeby przy ewentualnej alergii nie myśleć czy to chemia dodawana czy warzywo...
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dobrze że teraz o tym pomyślałam
poszukam eko warzyw i pomrożę, bo tak jak piszesz do wiosny Mały nie zje nie wiadomo ile a po co mam się później głowić...
pilik lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Dzień dobry wszystkim!
Rucola, ja bym mroziła. Sama zamroziłam dynię piżmową, maliny, mam przecier ze swoiskich jabłek, a babcia emka zrobiła sok niesłodzony ze swoiskich malin (będzie do kaszki).
Na długo to nie starszy, później będę chyba brała warzywa bio z Lidla, mam nadzieję że sa lepsze niż takie zwykłe.
Lusesita, zdrówka dla Dominiki!
U nas lepsza noc.. co prawda mała znów zasnęła dopiero o 22:30, ale były do 7 tylko 3 pobudki, więc idzie w dobra stronę. Oby znów się nie popsuło..
AnnaStesia, tak mała śpi na plecach, boję się okropnie spania na brzuszku, ale myślę że za około miesiąc-dwa ta obawa powinna być już mniejsza.Rucola, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Pilik, ja chyba mam podobne podejście jak Ty - sztywno będw sie trzymac, że rozszerzam dopiero po 6 m-cu (o matko to już niedługo!) i w pierwszym miesiącu-dwóch będę wybierać zalecane warzywa i owoce, ale później chciałabym żeby to jedzenie było bardziej na wyczucie i nie wiazało się ani dla mnie ani dla Ani ze stresem itd.
pilik lubi tę wiadomość
-
Rucola to świetny pomysł. przerabiam w sezonie wszystko co się da z działki. Dynie w kawałkach, warzywa w czastkacg, robię przecier z pomidorów, jabłka w słoiki gruszki w syropie. Mam pewność że Franka nie uczyli. Nawet mam w planie kupno większej zamrażarki z tego tytułu.
Dziś jestem matka zombie. Poszłam spać o 3.57... Na pół godzinypotem jeszcze udało mi się zasnąć od 5 do 7.20 jakaś dziwna ta noc. Staszek non stop się wiercil, kot lazil po mnie nie wiem czemu a o 2 przyszedł Franek i mówi "dzień dobry mamo" na szczęście poszedł dalej spać. Zaraz idziemy do przedszkola i jak wrócę to pewnie padne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 08:04
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola, ja Cię doskonale rozumiem. Mi bardziej chodzi o to, że tak naprawdę to oszukują nas na każdym kroku.
Ta firma w opisie fotelika ma też wpisane certyfikaty, że spełnia normy bezpieczeństwa "w swojej klasie".
I podobnie jak Ty nie lubię przepłacać tam gdzie nie jest to warte. Ale dla przykładu - mam 2 rożki, jeden Motherhood a drugi firmy krzak. Widać różnicę po kilku praniach.
Ostatnio zakupiłam otulacz samochodowy Motherhood. Myślę, że to całkiem fajny produkt właśnie przy zmiennych warunkach atmosferycznych. Naprawdę łatwo odsłonić dziecko nie wybudzając go a miejsce na pasy jest.
-
nick nieaktualny
-
Co do rozszerzania. Jak starsza się urodziła, to rozszerzało się dietę po 4 mcu (przy mm nabpewno). My zaczęlyśmy po 5tym, bo przy alergii im później tym lepiej. Ale nie miałam niestety tej wiedzy co teraz, więc podawałam też soczki i herbatki
Ale np. bardzo długo gotowałam jej osobno i wybierałam zdrowe rzeczy, więc chyba nie jestem do końca wyrodna. Poza tym nie lubilz słodyczy
Teraz u młodszej przez 6 m-cy tylko cycek był. Mimo 3 posiłków stałych, cycek dalej jest The best.
W ogóle ta mała cwaniara czołga się po mieszkaniu jak żołnierz po poligonie. I wiecie co ja ciekawi najbardziej (oprócz okruchów, kabli, itd) ? Gniazdka !!! Zgroza normalnie.
Za nami fatalna noc. Spałam godzinę. Mała miała ekspansję gilonów i kaszlala. Nie wiem co to i od czego. Czuję się jak nie matka, jak bym zawiodłaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 08:13
-
Dzień dobry! Wybaczcie, że chwilowo siebie odniosę, zresztą o rozszerzeniu diety nic nie wiem, tylko screeny robię
U nas dalej leniwie, ale na szczęście i wczoraj i dzisiaj czuje synka. Na wszelki wypadek idę po południu do lekarza, żeby mnie uspokoił. Chyba że się maluszek jednak rozhula to odwołam.
A tymczasem miłego dnia! -
nick nieaktualnyCześć Kochane,
ja tylko na szybko odnośnie rozszerzania diety - najlepiej wstrzymać się do 6m.ż., a jeśli chodzi o gluten, to wg najnowszych wytycznych nie ma potrzeby, żeby go wprowadzać przed 6-7 miesiącem, ale dobrze by było zmieścić się w 1r.ż. dziecka. Nie musicie dawać kaszki manny, możecie dać płatki owsiane, czy makaron, czy kaszę perłową, czy pieczywo.
I oczywiście wg mnie jedna z ważnych zasad - bezwzględnie nie dodawać dziecku cukru i soli do jedzenia.
Fozzie, Karma - powodzenia dzisiaj na wizycie/ktg.
Miłego dnia KochaneLusesita, Rucola, Lunaris, JuicyB, pilik lubią tę wiadomość
-
Ja też mam Pomrozone. Marchewka pietruszka dynia cukinia truskawki maliny borówki leśne i amerykańskie porzeczki śliwki królik kurczak.. Wszystko "swojskie". Hehe musieliśmy kupic zamrażarke skrzyniowa bo moje trzy szuflady w lodówce nie ogarnely tematu
Dziewczyny powodzenia na wizytach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 08:51
-
Lusesita skąd u Ciebie te rozterki??? jesteś wpaniałą mamcią, oddajesz się dziecku w 100%!!! Podejrzewam, ze to aura tak na nas działa, bo ja też ostatnio mam spadek formy psychicznej, ale skutecznie humor poprawiło mi dzisiejsze poranne ważenie, mamy 5tke z przodu!!! 59,6
zaraz jakaś trufla wskoczy w nagrodę :p
summer86, Lunaris, JustynaG, Luna1993, lamka, pilik, Jeżowa, Aga9090, olik321, olik321, olik321, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
JustynaG wrote:Rucola, ja Cię doskonale rozumiem. Mi bardziej chodzi o to, że tak naprawdę to oszukują nas na każdym kroku.
Ta firma w opisie fotelika ma też wpisane certyfikaty, że spełnia normy bezpieczeństwa "w swojej klasie".
I podobnie jak Ty nie lubię przepłacać tam gdzie nie jest to warte. Ale dla przykładu - mam 2 rożki, jeden Motherhood a drugi firmy krzak. Widać różnicę po kilku praniach.
Ostatnio zakupiłam otulacz samochodowy Motherhood. Myślę, że to całkiem fajny produkt właśnie przy zmiennych warunkach atmosferycznych. Naprawdę łatwo odsłonić dziecko nie wybudzając go a miejsce na pasy jest.kupując produkty od chińskich producentów patrze na przeznaczenie, zew zględu na to, że w Chinach nie ma obostrzeń co to wielu szkodliwych związków dodawanych do zabawek, mat piankowych czy ubranek i dlatego na Ali szukam certyfikatów bezpieczeństwa
Co do cen produktów, to z praktyki wiemy że jakośc nie zawsze idzie z cena i wtedy zazwyczaj kieruję się zdrowym rozsądkiem#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021