X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos tych zestawów:
    https://pl.aliexpress.com/item/Pacifier-Clip-Wooden-Organic-and-Silicone-Beads-1PC-Rattle-Holder-Chewable-Baby-Accessories-pendant/32823777093.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f8w4EAz

To gotowe już w sprzedaży a na Ali można kupić półprodukty i sprzedawać potem (na Pakamerze, Allegro czy OLX) to tak apropo's naszych rozmów na temat sprawdzania czy coś ma atest czy jest chińskie ;)

Mam zawieszkę na smoczek z tych silikonowych kuleczek i te drewniane kółeczka na bransoletce z kulek, ciekawa jestem czy dziecko będzie się tym bawić.

Wybieram się jutro do Lidla- nie ukrywam że sprawdzić te sławetne gniazdka :D i zobaczyć kosmetyki Hippa- może jeszcze coś zostało?

Amal- Nadia śliczna <3 szkoda że tak Wam się nie zgrywa to rodzicielstwo, z doświadczenia nie spodziewałam się nic innego ale mam nadzieję że tatuś jednak zaakceptuje sytuację i córkę która tak się pięknie uśmiecha i na złość mu przecież nie zrobiła pojawiając się na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:08

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, gratulacje, kochana!! Tosieńko, witamy na świecie, niech będzie dla Ciebie dobry!

Sarenko, jak dobrze, że się odezwałaś! Adasio do schrupania! Udał Wam się chłopczyk, no naprawdę rozkoszniaczek!

Olik, byłam dzisiaj u fizjo i podpytałam w Twojej sprawie. Stwierdziła, że w sumie jeśli nie widzi dziecka to nie może się wypowiadać, ale wypowie się o samej metodzie Vojty, której nie poleca, a już na pewno nie przy drobnych sprawach, bo szkoda męczyć dziecka.

Kaczorka, zdecydowanie gryzaki Mombella, są po prostu genialne. Zwłaszcza słonik, bo ma wypustki i można szorować dziąsełka – taki wstęp do szczoteczki. Mój syn je uwielbia.

Summer, czy Ania śpi na wznak? Dzisiaj fizjo zobaczyła, że wyglądam jakbym brała udział w castingu do Świtu żywych trupów i od słowa do słowa zaczęłyśmy rozmawiać o śnie mojego dziecka. Zasugerowała, że skoro umie się już obracać można by go powoli uczyć spania na brzuszku, może wtedy przejście między jedną fazą a drugą snu nie będzie go tak wybudzało. Boję się tego, ale chyba powoli będę próbowała, bo mam za sobą 3 miesiące mordęgi.

W dodatku rozmawiałyśmy o masażu shantala, mój jest już trochę za duży na ten masaż, bo nie poleży spokojnie 2 sekund, ale każda mama noworodka lub mająca jeszcze maleństwo w brzuchu – poczytajcie coś o tym! Ponoć fajnie wycisza i stymuluje dzieciaki!

Kotowa, wspaniale było Cie tu zobaczyć (marzę sobie, że na stałe)! Masz genialny awatar!

Lusesita, gratuluję ząbka! Daj znać, jak Wam idzie karmienie!

Juicy, a jak u Was? Udało Ci się przejść na samą butlę?

Jeżowa, super, że z piersią lepiej! Mnie zadziwia, jaka to przemyślna konstrukcja te nasze piersi i jak świetnie łączą się z naszymi dziećmi – takie unikatowe pary :-D Pytałaś, czy od początku planowałam powrót do pracy po 6 miesiącach. Szczerze mówiąc będąc w ciąży planowałam po 4,5, ale teraz widzę, że byłoby to szaleństwo. U mnie to trochę kwestia obaw o umowę (mam tylko do czerwca), a trochę niezastępowalności.

A wiecie, ja się zgadzam z tym, że TAK TA JEDNA BUTELKA W SZPITALU MA ZNACZENIE. Owszem ma. Bez niej mój syn by głodował.

Kotowa, Lusesita, summer86, Bajkaaa, veritaserum, Aga9090, Rucola, Lunaris, Nadzieja22, Jeżowa, JuicyB, olik321, Sarna84 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:

A wiecie, ja się zgadzam z tym, że TAK TA JEDNA BUTELKA W SZPITALU MA ZNACZENIE. Owszem ma. Bez niej mój syn by głodował.

Świetnie ujęte!
    Najlepiej skrytykować matkę nie dając jej żadnej pomocy. Nawet tu na forum, niewiele z nas miało pomoc laktacyjną w szpitalu.

Rucola, pilik, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka ogromne gratulacje :) wspaniAle że masz już córeczke przy sobie. Dużo zdrówka dla Was !

U nas ciężkie dni. Ania nie śpi w ogóle w dzień jestem wykończona i chodzę jak zombie. Dosłownie. Teraz po kąpieli znowu nie chciała spać, zrezygnowana poszlam robić kolację a ja zostawiłam w łóżeczku troche marudząca ale nie płacząca. Po 5 minutach cisza. Wchodzę do pokoju a dziecko śpi. I tak sobie pomyślałam że na nic te nasze usilne starania, usypianie itp. jak ma spać to sama zaśnie :)

Pilik dzięki za polecenie polaru dla dwojga z pentelki ;) już do mnie jedzie i nie mogę się doczekać kiedy z Ania się wybierzemy razem na spacer bo póki co tylko po domu się nosimy.

A wiecie co ja to mam dziwna rodzinę chyba. U mnie ani babcia ani mama nie rozumieją że ja chcę karmic piersią. Non stop słyszę historie jak to kogoś dziecko pięknie przesypia całe noce bo karmi mm a ja się uparłam na tą pierś i dziecko niedojada. No a że mam kuzynkę co ma córkę 3 tyg starsza od Ani która śpi pół dnia to już w ogóle ciągle porównania. Moja przy niej to diabełek. Naprawdę. Babcia nie rozumie dlaczego nie podaje dziecku wody czy herbatki z rumianku. ...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Powiem Wam, że człowiek niby ma własne dziecko, więc powinien być mądrzejszy, ale jak ma coś kupić innemu dziecku, to jest głupi :p

Na tej stronie co Rucola podała są takie piękne drewniane gryzaki z grzechotką (z takimi koralami). Może coś takiego?
    Rucola, a dostałaś już przesyłkę od nich? Długo się czeka?

Chociaż z drugiej strony Aluśka miała drewniany gryzak i średnio go lubiła. Najlepszy był taki cienki z Canpola z plastikową rączką ;)
    jeszcze nie doszedł a zamawiałam w poniedziałek. Spodziewam się przesyłki jutro... mam nadzieje...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mozna kupowac na Ali ale zobacz że na Ali jedne produkty są tanie a drugie praktycznie identyczne drogie i jak wchodzisz na zdjęcia tych drogich to tam masz atesty bezpieczeństwa. zazwyczaj produkują to firmy europejskie z siedziba w Chinach :)
    Co do zawieszek i tych koralików to na pewno nic takiego nie kupie, bo mam straszną panikę przed tym, ze to się jakimś cudem przerwie i wpadnie dziecku do buzi albo dziecko samo sobie wsadzi taka kulke. Na pewno nie kupię gryzaka z takimi drobnymi elementami :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, prawie cały dzień mnie w domu nie było, tylko na szybko Was czytałam w międzyczasie. Przed snem poczytam dokładniej :)

Chciałam tylko potwierdzić, to co napisała Anna Stesia, a dokładnie o masażu shantala. On jest super, moja szefowa zna i uczy innych, no i powiem szczerze, że serio daje super efekty.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne dzieciaczki.
    Adas już taki duzy.... po dzieciach widac jak ten czas leci :)
    Nadia cudnie się uśmiecha, bedzie z niej pogodna dziewczyna :) Ba! Już jest!!
    AnnaStesia bardzo trafione z ta jedną butelką :) Ja do dziś pamietam te błagające oczy mojego dziecka wciskajacego sobie smoczek do ust z całej siły... dałam mu wtedy mm i zobaczyłam błogość na Jego twarzy i po chwili usnał. warto było niezaleznie od tego co pisze autorka, nie mniej jednak ja cały czas jestem orędowniczką kp i uważam ze mm mleka matki nie zastąpi :) aczkolwiek wybór zawsze nalezy do matki i mi nic do tego.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola pewnie tak, nasunęło mi się tylko a propos Pakamery (którą osobiście kocham i kupuję sporo prezentów tam), nie sądzę jednak że dają na niej certyfikaty bezpieczeństwa. Jeśli coś ma atest to pewnie nie jest z taniej produkcji. Choć ja jestem takim niedowiarkiem -banany też miały być BIO a jak się okazało nie koniecznie zawsze są ...

Veritaserum -odnośnie przesypiania nocy na mm to G.... prawda :] syn co 2h jak w zegareczku wstawał na mleczko przez pierwsze 1,5 roku :) a najgorsze było to że nie mogłam go "przekarmić" to znaczy nie zjadł więcej niż zwyczajowo i wstawałna kolejne porcje. Nie słuchaj głupot i rób swoje. Po prostu -jedne dzieci śpią a inne potrzebują częściej jeść.

a ja jutro odbieram z poczty przesyłkę od IZY :D :D :D moja kocia pościel przyszła !!! wybaczcie euforię ale już się nie mogę doczekać do rana :D

Lusesita, Aga9090, Jeżowa, Anna Stesia, veritaserum lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris rozumiem Twoja euforię bo tak samo jak Ty czekałam na przesyłkę od Izy :)

Lunaris, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale dziś już Was nie doczytam...przebeczałam ostatnie kilka godzin bo mi się maluszek nie chciał ruszać w ogóle. Ostatecznie coś tam czuje, chociaż na mocniejsze kopnięcia nie mam co liczyć dziś. Mam nadzieję, że jutro już będzie normalnie.

Spróbuję zasnąć, dobranoc Mamusie!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez cos zamowie od Izy, takie piekne rzeczy robi :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika napisałam na tamtym wątku, spłakałam się przy tym jak bóbr, wszystkie emocje wracają. Mam nadzieję, że i jej maleństwo z tego "wyjdzie", że na tym etapie to się cofnie. Mam nadzieję że będę mogła pomóc

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie-a nie chciałabyś podjechać na IP?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Summer poleciła mi spiworek do wózka Babymatex, na allegro kosztuje 150zł a ja dziś znalazłam taki, w sumie nawet podobny :P Myślicie że jest ok?
    https://allegro.pl/spiworek-do-wozka-sanek-cieply-gondola-ricokids-02-i7671506506.html

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola super ten gryzaczek-ząbek :) ej i ten śpiworek też cudowny aż sama chyba kupię :D

Lunaris euforia w pełni zrozumiała, na pewno dostaniesz cudne cudeńka, oczywiście czekam na zdjęcie jutro :D

Sarna Twój Adaś to taki duży chłopak już <3

Veritaserum aż spojrzałam, żeby się upewnić ile ma Twoja Ania, która nic nie śpi w dzień... to musi być naprawdę wykańczające. Jakim cudem ona ma na to siły? Jakim cudem Ty masz na to siły? Oby uległo to poprawie, na pewno też na to czekasz. Dobrze, że chociaż wieczorem usnęła (kiedyś musi pospać!)

My tradycyjnie walczymy z usypianiem (tzn. mąż, ale ja mu kibicuję). Po kąpieli wstępuje w naszą córę jakaś energia. Może powinnam kąpać ją rano? Żartuję oczywiście, ale czasami mam wrażenie, że kąpiel wszystko psuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 21:35

Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że będą zdjęcia :D

Rucola mnie się ten śpiworek bardzo podoba -najważniejsze że ma otwory na pasy przez co jest wielofunkcyjny. Wygląda porządnie i nie jest drogi. Ja bym brała :)

Jeżowa możesz spróbować 3 wyjścia: rano, wieczorem ale tak ze 2-3h przed spaniem to spali energię, zmęczy się, zje i zaśnie... a trzecie wyjście nie myć wcale :D to tak a propo: "a karmi Pani?" - a myje Pani? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 21:44

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Przepraszam, ale dziś już Was nie doczytam...przebeczałam ostatnie kilka godzin bo mi się maluszek nie chciał ruszać w ogóle. Ostatecznie coś tam czuje, chociaż na mocniejsze kopnięcia nie mam co liczyć dziś. Mam nadzieję, że jutro już będzie normalnie.

Spróbuję zasnąć, dobranoc Mamusie!
    Nie martw się - na pewnym etapie ruchy się zmieniają - dziecko jest juz za duze zeby wziąć dobry zamach. I wtedy zamiast kopów zaczyna się takie przesuwanie i rozciąganie brzucha. Trzeba się przestawić :)
    Duzo się tez zmienia jak maluch fiknie na główkę

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nika napisałam na tamtym wątku, spłakałam się przy tym jak bóbr, wszystkie emocje wracają. Mam nadzieję, że i jej maleństwo z tego "wyjdzie", że na tym etapie to się cofnie. Mam nadzieję że będę mogła pomóc
    Dziękuję <3

Doceniam bo wiem, że jak mówi czy pisze osoba , która przeszła przez to samo, to przyjmuje się to jakoś inaczej.

Też mam nadzieję że to albo zła diagnoza, albo chociaż że to nic tak poważnego.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pytanie za 100 punktów czy prawdą jest ze dzieci na mm po 4 mż powinny mieć rozszerzona dietę? Bo dziś tak usłyszałam...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ