Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nika takie jakby mrowienie? Mi się takie uczucie kojarzy tylko z napływaniem mleka...
Ja raz na pytanie jakiejś znajomej „karmisz?” Powiedziałam „nie, głodze”. Nic nie odpowiedziała... a że dziecko szczupłe to wiecie, może i uwierzyła? Hehe
Nienawidzę jak mi ciagle mówią że na pewno jej za zimno i co to ja robię. Uch. A w chuście jak jestem to moja babcia mówi, że jej tam nie wygodnie, nie wyśpi się a do tego garba będzie miała! Taka zła matka ze mnie!
Luna współczuje bolesnej @u mnie na szczęście jeszcze ani widu ani słychu.
StaraczkaNika, Rucola, Kaczorka, Aga9090, Jeżowa, Morusek, Lunaris, Nadzieja22, veritaserum, Sarna84, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie małpa wzięła z zaskoczenia w nocy, robiłam małej mleko i nagle bach... Ale nie ma tego złego, emek się zlitował i jedziemy do McDonald's
Kaczorka, Patrycja20, Achia, Aga9090, Bajkaaa, JuicyB, pilik, Nadzieja22, KateKum, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Nasz szczęśliwy "13" już uzupełniony
Ale lista "ciężaróweczek" naszych kochanych marniutka..
A w ogóle idziemy w następny weekend do moje koleżanki w odwiedziny (pierwsze po urodzeniu drugiego dziecka). No i tak myślę co można by było kupić dzieciakom.
Ma 2 córki - starsza 2.5 roku i młodsza 5 miesięcy. Na pytanie, czym się "interesują" uzyskałam odpowiedź, że młoda cycem a druga książeczkami i klockami. I o ile książeczki i klocki to niezbyt ciężki temat, tak z tą młodszą mam problem.
Może któraś z Was by jakiś pomysł podsunęła??
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka, może też książeczki? Księga dźwięków jest super, ale z drugiej strony mogą ją mieć po starszej córeczce.
Poszłabym chyba w jakieś zabawki na wyrost, czyli sorter na przykład.
Na teraz nadałby się oball albo jakaś piłeczka, Ania lubi też taką zabawkę:
https://www.smyk.com/babyono-zabawka-do-wozka-lub-fotelika-ptaszki.html
Rucola lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, tak sobie myślę o tym co Aneczka mogłaby dostać na święta mając 4 m-ce:
- gryzaki (w końcu kto wie kiedy pojawią się pierwsze zęby)
- jakiś zestaw do rozszerzania diety (planuję rozszerzać po 6 m-cu ale to zleci a i tak będę kupować miseczkę, kubeczek itp)Rucola lubi tę wiadomość
-
kaczorka, ja też pomyślałam o gryzaku
Mojemu małemu zamówiłam pod choinkę taki :
https://www.pakamera.pl/akcesoria-niemowlak-gryzaki-i-sliniaki-bezpieczny-klonowy-gryzak-w-ksztalcie-zabka-nr2111394.htm#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, gdy trafiłam na tego bloga to pomyślałam o Tobie
http://wege-blw.blogspot.com/pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Kaczorka u nas hitem są gryzaki i grzechotki z kuleczkami które widać. Super gryzaki są z mombelli (grzybek, słoń i małpka świetne). Z innych zabawek bardzo polecam wszelkie z Lamaze, świetne są. Dostaliśmy lamparta i jest jedna z ulubionych zabawek Ninki bo ma dźwięk inny od wszystkich.
-
nick nieaktualny
-
Luna1993
na wątku mojej kliniki jest dziewczyna, u córeczki której lekarka wypatrzyła wadę serduszka. Podpowiedziałam jej, że Ty niedawno byłaś w tej samej sytuacji i żeby Ci wysłała zaproszenie. Może dasz radę jej na priv, albo na watku:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gameta-gdynia,9285,816.html
podpowiedzieć od czego zacząć, albo polecisz jakiegoś specjalistę?
A może poprostu jako osoba, która przeszła przez coś podobnego dasz jej odrobinę wsparcia i nadziei.
-
Kaczorka, pierwszy niekapek! Te z aventa są wg mnie spoko (ale ja ogólnie lubię ich marke) i cena też przystępna bo ok 25 zl
A że względu na ich zuzywalnosc grzybkowatą, nawet jeśli już mają to j tak się przyda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:27
-
Powiem Wam, że człowiek niby ma własne dziecko, więc powinien być mądrzejszy, ale jak ma coś kupić innemu dziecku, to jest głupi :p
Na tej stronie co Rucola podała są takie piękne drewniane gryzaki z grzechotką (z takimi koralami). Może coś takiego?
Rucola, a dostałaś już przesyłkę od nich? Długo się czeka?
Chociaż z drugiej strony Aluśka miała drewniany gryzak i średnio go lubiła. Najlepszy był taki cienki z Canpola z plastikową rączką