Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,może twoje piersi szykuja sie do karmienia.Ja natomiast odczuwam często mrowienie,tak jakby pokarm zaraz miał wypłynąć i wtedy sutki są większe ;)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika takie jakby mrowienie? Mi się takie uczucie kojarzy tylko z napływaniem mleka...
    Ja raz na pytanie jakiejś znajomej „karmisz?” Powiedziałam „nie, głodze”. Nic nie odpowiedziała ;)... a że dziecko szczupłe to wiecie, może i uwierzyła? Hehe
    Nienawidzę jak mi ciagle mówią że na pewno jej za zimno i co to ja robię. Uch. A w chuście jak jestem to moja babcia mówi, że jej tam nie wygodnie, nie wyśpi się a do tego garba będzie miała! Taka zła matka ze mnie!
    Luna współczuje bolesnej @ :( u mnie na szczęście jeszcze ani widu ani słychu.

StaraczkaNika, Rucola, Kaczorka, nick nieaktualny, Jeżowa, Morusek, Lunaris, Nadzieja22, nick nieaktualny, Sarna84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, nie mrowienie - takie bardziej parzenie. Bardzo niefajne :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni tez odczuwam właśnie tak jakby mleko napływało .. i bez wkładek laktacyjnych z domu już nie wychodzę :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie małpa wzięła z zaskoczenia w nocy, robiłam małej mleko i nagle bach... Ale nie ma tego złego, emek się zlitował i jedziemy do McDonald's :D

Kaczorka, Patrycja20, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bajkaaa, JuicyB, pilik, Nadzieja22, KateKum, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J parzenie w piersi odczuwam dziś, ale to przy napływie mleka.. zazwyczaj to było przyjemne mrowienie ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz szczęśliwy "13" już uzupełniony :)
    Ale lista "ciężaróweczek" naszych kochanych marniutka..

A w ogóle idziemy w następny weekend do moje koleżanki w odwiedziny (pierwsze po urodzeniu drugiego dziecka). No i tak myślę co można by było kupić dzieciakom.
    Ma 2 córki - starsza 2.5 roku i młodsza 5 miesięcy. Na pytanie, czym się "interesują" uzyskałam odpowiedź, że młoda cycem a druga książeczkami i klockami. I o ile książeczki i klocki to niezbyt ciężki temat, tak z tą młodszą mam problem.
    Może któraś z Was by jakiś pomysł podsunęła??

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja żadnych objawów ze strony piersi nie mam... ani siara nie wypływa,ani nic...mam nadzieję,że to nie ma wpływu na późniejszą laktację.

Luna- smacznego :D

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zazdraszczam ja do najbliższego maka mam 40km :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, może też książeczki? Księga dźwięków jest super, ale z drugiej strony mogą ją mieć po starszej córeczce.

Poszłabym chyba w jakieś zabawki na wyrost, czyli sorter na przykład.
    Na teraz nadałby się oball albo jakaś piłeczka, Ania lubi też taką zabawkę:

https://www.smyk.com/babyono-zabawka-do-wozka-lub-fotelika-ptaszki.html

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, tak sobie myślę o tym co Aneczka mogłaby dostać na święta mając 4 m-ce:
    - gryzaki (w końcu kto wie kiedy pojawią się pierwsze zęby)
    - jakiś zestaw do rozszerzania diety (planuję rozszerzać po 6 m-cu ale to zleci a i tak będę kupować miseczkę, kubeczek itp)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczorka, ja też pomyślałam o gryzaku :) Mojemu małemu zamówiłam pod choinkę taki :
    https://www.pakamera.pl/akcesoria-niemowlak-gryzaki-i-sliniaki-bezpieczny-klonowy-gryzak-w-ksztalcie-zabka-nr2111394.htm

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, gdy trafiłam na tego bloga to pomyślałam o Tobie
    http://wege-blw.blogspot.com/

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka u nas hitem są gryzaki i grzechotki z kuleczkami które widać. Super gryzaki są z mombelli (grzybek, słoń i małpka świetne). Z innych zabawek bardzo polecam wszelkie z Lamaze, świetne są. Dostaliśmy lamparta i jest jedna z ulubionych zabawek Ninki bo ma dźwięk inny od wszystkich.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- a wybrałaś się w końcu do Lidla?:)

• pilik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia miałam pisać - też w ciąży nie miałam żadnych „objawów” ze strony piersi, możesz się cieszyć tym stanem :) nie ma to żadnego wpływu na późniejszą laktację. I nie pisałam jeszcze - piękny brzuszek! :)

Rucola, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993
    na wątku mojej kliniki jest dziewczyna, u córeczki której lekarka wypatrzyła wadę serduszka. Podpowiedziałam jej, że Ty niedawno byłaś w tej samej sytuacji i żeby Ci wysłała zaproszenie. Może dasz radę jej na priv, albo na watku:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gameta-gdynia,9285,816.html
    podpowiedzieć od czego zacząć, albo polecisz jakiegoś specjalistę?
    A może poprostu jako osoba, która przeszła przez coś podobnego dasz jej odrobinę wsparcia i nadziei.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, pierwszy niekapek! Te z aventa są wg mnie spoko (ale ja ogólnie lubię ich marke) i cena też przystępna bo ok 25 zl

A że względu na ich zuzywalnosc grzybkowatą, nawet jeśli już mają to j tak się przyda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:27

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że człowiek niby ma własne dziecko, więc powinien być mądrzejszy, ale jak ma coś kupić innemu dziecku, to jest głupi :p

Na tej stronie co Rucola podała są takie piękne drewniane gryzaki z grzechotką (z takimi koralami). Może coś takiego?
    Rucola, a dostałaś już przesyłkę od nich? Długo się czeka?

Chociaż z drugiej strony Aluśka miała drewniany gryzak i średnio go lubiła. Najlepszy był taki cienki z Canpola z plastikową rączką ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - a w Lidlu w końcu nie byłam :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ