X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio ale z Ciebie przystojniak <3
    ZazdroszcZe tej 5 z przodu :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Blue jestes może na grupie naturalnie po cc ? Na fb ? Miałam pytać ostatnio bo widziałam post który idealnie opisywał Twoja ostatnia sytuacje :)
    Tak :)

• KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Blue trzymam kciuki za rozwój sytuacji &&&

Agatka, Dominiś wszystkiego najlepszego z okazji ukończonego miesiąca! <3 teraz oficjalnie jesteście niemowlętami :) <3

Lena21, Bajkaaa, Rucola, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Franio wyglada jakby nad czymś rozmyślał. Widać już ze to nie taki noworodzio <3
    Kudłaczek też świetny.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Franio ale z Ciebie przystojniak <3
    ZazdroszcZe tej 5 z przodu :)

Pati ja z tych malutkich wiec nawet w ciąży nie doszłam do 6 z przodu :O

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Franio jak zawsze czarujący :) a jesli jesteś taka drobniutka to jestem w szoku tych 3.600 w 36.6 :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio jaki zamyslony i czarujacy :)

Blue trzymam kciuki za szybkie plum :)

Agatka, Dominiś gratuluje skonczonego miesiaca :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też juz bym chciala z waga 4 z przodu zobaczyc.

Lena Franio przystojniak <3

A co do ocalania stworzeń, wczoraj jechslismy na zakupy. Patrzę, na środku ulicy leży kot. Serce zabolało, bo znów jakiś biedak stracil życie, ale patrzę on jakiś taki przycupniety. Mówię do męża, stój bo on żyje. Mąż oczywiście gadka, no co Ty, nie żyje itd, ale w końcu się zatrzymał. Pobieglismy. Kot się ruszał, był w szoku. Wydaje mi się że miał złamaną łapkę przednią. Mimo to zaczął uciekać. 2 razy go mieliśmy i 2 razy się wyrwał. Mało znów nie wpadł pod auto. Jakiś gość jeszcze przyszedł nam pomóc. W końcu kot po walce, przeskoczył przez płot, polezal chwilę w trawie i uciekł.
    On musiał być z pobliskich bloków, bo potrącony był naprzeciwko dziury s tym płocie. Poza tym był duży i śliczny.
    Mam nadzieję że ktoś zdołał mu udzielić pomocy.
    Najgorsze jest To, że tyle osób przyjeżdżalo obok niego i nikt się nie zatrzymał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:05

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio, wszystkiego najlepszego z okazji 5 miesięcy <3

Ten czas stanowczo za szybko mija..

JuicyB jak już się zdecydujesz na nową matę, daj znać jaką wzięłaś, bo ja nadal nie wybrałąm ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiu Ty Przystojniaku pięciomiesięczny <3 jesteś cały do schrupania <3 Lena cudny synuś, naprawdę :)

Kate widzę, że mnie uprzedziłaś - bardzo dziękuję w imieniu Agatki :) Twoja Nat to też już niemowlę, więc przyjmij gratulacje zwrotne! :D jak tam u Was?

A to moja niemowlaczkowa Agatka, prawie dokładnie miesięczna, bo urodziła się o 11:05 :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b22f5be87d5a.jpg

Dziewczyny powodzenia na wizytach, oczywiście liczę na same dobre wieści :)

Blue trzymam kciuki za Ciebie, może to jednak nie fałszywy alarm :)

Rucola to oficjalnie gratuluję Ci 5 z przodu!!! Nagroda się oczywiście należy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:10

Yoselyn82, lamka, Lusesita, Rucola, Patrycja20, blue00, Achia, Luna1993, KateHawke, Aga9090, Morusek, Nadzieja22, Lunaris, Karma88, olik321, Bajkaaa, Sarna84, pilik, malka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, dzisiaj "16"! Dla Agatki, Dominika i Frania dużo buziaków z okazji ukończonego pierwszego/kolejnego miesiąca <3

Ja na swoją dziś musiałam "nakrzyczeć" (chyba z okazji skończonych 13 miesięcy), bo normalnie jedzeniem pluła..
    Po mojej gadce umoralniającej i groźbie głodówki zjadła już bez wypluwania. Taka bestia! :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lena Franio jak zawsze czarujący :) a jesli jesteś taka drobniutka to jestem w szoku tych 3.600 w 36.6 :P

Myślę, że wszyscy byli w szoku :) położne w Zabrzu próbowały mi wmówić, że źle wyliczyli na początku i nie pomagaly tłumaczenia, że miałam monitoring i betę wyłapaną od 35 w 11 dpo :) ja mam 159 cm i przed ciąża ważyłam ok 49 kg, przytyłam ok 9 -10kg, zaraz po porodzie ważyłam 52 kg i tak ważę cały czas, ale jem jak czołg

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja już jem praktycznie jak przed ciążą tylko dorzucam kilka trufli, jakąs muffinke albo coś w tym stylu :P w ciąży przytyłam 16 kg i do zrzutki zostało mi niecałe 4 ale jakoś nie mam parcia na to, zeby schudnąć natychmiast. Myślę, ze powoli wróce do wagi i formy :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zazdroszczę :) ja szybko tyje ale tez potrafię szybko zgubić ..

Jezowa Agatka jest przepiękna <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to widzę, że 16 to ogólnoforumowe święto :) wszystkiego najpiękniejszego dla solenizantow !

Summer ja wybrałam puzzle 60x60 z allegro, koszt 135 zł za 10szt. ( mam 6 w pokoju Frania i 4 w salonie) niby maja certyfikat, po rozpakowaniu zapach był kiepski, ale po jednym dniu już ok. Ogólnie wybrałam takie kolory, bo fizjo doradzała, żeby już dodatkowo nie bodźcować małego - na macie będą kolorowe zabawki itd wiec sugerowała stonowane podłoże.

Sorki za spam, ale mam tylko takie zdjęcie, bo teraz Franek śpi na mnie i nie mogę się ruszyć :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6da358903c8c.jpg

Patrycja20, Yoselyn82, Aga9090, Lunaris, Karma88, JustynaG, olik321, KateHawke, Bajkaaa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - masz rację - zmiany zawsze warto wprowadzać od siebie. Wierz mi lub nie, ale wiele z tego co piszesz, zapamiętuję, biorę do serca i potem pamiętam przy okazji różnych zakupów.

Jedyne przed czym przestrzegam to 100% wiara we wszystko co pisze producent. Za każdym produktem stoi ktoś kto chce na nas zarobić. Większość certyfikatów na rynku jest pod kątem badań zleconych przez firmy komercyjne. Niektóre badania robią po to aby sprzedać swój produkt, a niektóre bardziej po to, aby nie kupować taniej konkurencji.
    Niestety w reklamie nadal można napisać co się chce a konsekwencje kłamstw to pikuś dla dużych firm. Takim sztandarowym dla mnie przykładem kłamliwej reklamy była jakaś wanienka, której reklamę widziałam na FB jeszcze w ciąży. Podobno jedyna wanienka, w której dziecko jest w odpowiedniej pozycji nie obciążającej kręgosłupa. Koszt - 120 zł. I powiem Wam że zaśmiałam się tylko, że jak można tak kłamać, ale potem ze 2 tygodnie codziennie patrzyłam na naszą wanienkę, którą dostaliśmy za darmo od znajomej i w głowie mi coś szeptało, że może jednak nasza wanienka jest zła. Potem przeszło :)

Podsumowując - super ważne jest świadome podejmowanie decyzji zakupowych (np. o tym że parafina w kosmetykach jest fee albo że cukier jest fee itp.). Natomiast jeśl coś już jest polecane przez inne mamy, nie posiada rażąco złych składników a nam się tego używa doskonale, dziecko i my to kochamy, to to ważniejsze niż to, że konkurent ma o 20% lepsze cośtam niż to co my mamy.

Achia, Rucola lubią tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jak ja Ci zazdroszę że macie już sztamę dzidzia-zwierzak. Z kotami to jednak trudniejsza przeprawa i być może nigdy nie będzie tu porozumienia.

Summer - matę już kupiłam, dziś ma być, ale zanim poelcę, to potestujemy :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już kolejny skurcz,gdzie mam uczucie,że dziecko mocno spychane jest w dół.Dość silny i napierający na odbyt.Mam wrażenie,że zaraz wody pójda od tego naporu ;) Poza tym czyści mnie a w gębie sahara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:31

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue dziś w tv o Tobie będzie, że w domu urodziłas ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:33

Luna1993, Rucola, summer86, Aga9090, Nadzieja22, Karma88, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla niemowlaczków!

Kate - może pochwalisz się jakaś fotka Natalki?
    Jeżowa - Agatkowy fryz mnie rozbraja, ale będziesz miała czesania! <3

Achia - pewnie się wybiorę, nic tak nie uspokaja jak serduszko własnego dziecka :)

Patrycja - a co do wagi, to ja też jakoś podobnie jak u Ciebie, już +10. Ciekawe czy uda się kiedyś wrócić poniżej 55...bo apetyty rosną, a ze zrzucaniem już nie tak łatwo jak kiedyś. A ja jeszcze jestem niska, więc krągłości widać bardzo.

Jeżowa lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 2335 2336 2337 2338 2339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ