Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna nam powiedzial lekarz że może to świadczyc o tym trzeba będzie brać żelazo bo moja się urodziła na granicy wczesniactwa a ze zdaza jej się do teraz robić taka marmurkowa to już prawie pewna jestem że dostaniemy lek a nie suplement
Kurde ale dziś mamy przymrozek aż myślałam że to śnieg spadł hehe -
nick nieaktualny
-
Phnappy, nie wiem które jest które, ale oboje są cudowni
Powodzenia z karmieniem i pobudkami.
Dziewczyny, czy na Boże Narodzenie moje dziecko będzie nosić rozmiar 56?
Termin na 13.12, 9 dni temu wazyła ok 2635, 4 dni temu "ok. 3 kilo"
Chciałam jej kupić ładną sukienkę na święta - wiecie, taką czerwona w kratkę i z falbaną itd
Luna - póki kamyki są male to tak jak pisze Aga - można usunąć laparoskopowo, ale jeśli są duże to już normalna operacja. Niby są jakieś szarlatańskie sposoby na usuwanie z grejpfrutem i olejem lnianym, ale jakoś w to nie wierzę. Najważniejsze żebyś do kazdego posiłku miała odrobinę zdrowego oleju - wtedy kamyki nie będą rosnąć. Wystarczy garść słonecznika albo lyżka oleju lnianego po jedzeniu, jeśli sam posiłek nie jest tłusty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 08:08
-
Nika ja bym brała 62 bo do 13.12 dziecko może mieć 3,5 kg i na święta to tu 56 może będziesz dawać w prezencie komuś innemu... Chyba że okaże się że jednak Renata będzie Calineczka wtedy 56 się sprawdzi także mega ciężko doradzić...
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nika, w sukienkach fajne jest to że jak nawet zą troszkę za duże to i tak dobrze wyglądają na maluszkach (o ile są bez rękawków
). Nasza urodziła się 3170 (na USG wychodziło prawie 3,5) i prawie 3 tygodnie nosiła rozmiar 50, bo w 56 pływała
Lunka, nie miałam wczoraj sił już odpisać, ale strasznie się zmartwiłam gdy przeczytałamno wizycie na IP. Uważaj na siebie i niech emek o Ciebie dba.
Phnappy, Grochy są cudowneA Ty jesteś dzielną mamusią!
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Ej, to gdzie ten etap z maleństwem-okruszkiem? Toć 62 to już duże dziecko... Rany, już mi szkoda, ze tak szybko rośnie, chociaż tak szczerze to nie mogę się doczekać kiedy będzie prawdziwy kontakt z dzieckiem - jakaś komunikacja itd.
-
nick nieaktualny
-
Nika ja bym brała 56, to i tak sukienka na 2-3 wyjścia więc weź taką dobrze pasującą
Malka buziaczki dla Felicia że była taka dzielna i już ma pierwszego ząbka!! Uwielbiam dzieci-kasowniki :p
Phnappy od razu widać który chłopiec która dziewcYnkay, nawet na pajace patrzeć nie trzeba... Są piękne...
Lunka mega współczujękiedy masz wizytę u tego innego lekarza? Jak teraz się czujesz?
malka, pilik, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Phnappy, dziękuję za to zdjęcie! Są absolutnie czarujący!
Phnappy lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Nika, jedyne co mi przychodzi do głowy to dla takiego maluszka ciężko może być dostać takie małe rajstopki. Na naszej rozmiar 56, mimo że takie nosila body i pajace, mocno wisiały. Dużo zależy od budowy dziecka
Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Zaczynam 35 tc, jeszcze 2 tygodnie i ciąża donoszona
Na tą chwilę młody jakby się urodził to będzie tylko wczesniakiem a nie skrajnym wczesniakiemAga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Jeszcze 3 tyg bo liczy się skończone tyg
Na tą chwilę młody jakby się urodził to będzie tylko wczesniakiem a nie skrajnym wczesniakiemale i tak się cieszę, bo nikt nie dawał szans
W ogóle to położna mi liczy wg zaczętych tygodni i wg niej termin porodu na 24.12, wg aplikacji na 31.12, a wg belly 29.12..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 08:56
-
Dzień dobry
Blue - wielkie gratulacje, cudowny Wojtus
Phnappy - Grochy są genialne
Admiralka - Tobie chyba tez jeszcze nie gratulowałam, wiec moje GRATULACJE !!!!
Życzę Wam miłego i dobrego dnia :* :* :*