X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już spakowani, czekamy aż nasz Maluch się wybudzi z drzemki i ruszamy :)
    Chciałam Wam jeszcze napisać że zaczęliśmy puszczać Małemu piosenki, bo już wykazuje zainteresowanie i i dziwo dużo bardziej cieszy się z piosenek po angielsku :) także mam nadzieję że przedszkole językowe nie będzie dla Małego problemem :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można poradzić na wypadające włosy ? Jestem przerażona po prostu wyciągam garściami pełno włosów ... Czy po prostu muszą wypaść i tyle ?

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mam nadzieję, że już lepiej się czujesz! Przechodziłam też zapalenie żołądka, niefajna sprawa....

My się witamy w 34 tygodniu! Rozumiem, że to ostatni tydzień skrajnego wczesniactwa? Chyba jest co świętowac!

Póki co czuje się od wczoraj jak kupa. Ciśnienie grobowe, to chyba efekt zmiany pogody? Wyskoczyłam na szybkie zakupy z rana i obcy ludzie mi nawet mówili przypuszczając w kolejkach, że słabo wyglądam. Chyba sprzedam Stasia popołudniu i zalegne na kanapie. Póki co pranie i obiad....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 11:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik serdecznie dziękuję, zamówię na próbę, najwyżej będą na później :)
    Też mi się wydaje, że jak bierzesz antybiotyk to do zapalenia nie dojdzie, tak na chłopski rozum

Veritaserum mi pomógł trochę biotebal, ale lekarz mówił, że raczej co ma wypaść to wypadnie, ale za to szybko odrosną nowe włosy . Spróbuj tabletki biotebal, nie zaszkodzi :)

Rucola udanej i przede wszystkim spokojnej podróży :)

Fozzie odpoczywaj ile tylko się da, masz prawo być już zmęczona

• pilik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie skrajne to chyba do 32tc :)
    Rucola staram się pic dużo... ale już doszła gorączka, dreszcze i ból stawów więc albo mam jakąś super kumulacje w postaci infekcji, grypy i zastoju albo jednak zapalenie? Ech. Jak zawsze w sobotę...
    udanego wyjazdu!!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilk mi na ujastku mówili że do 34tc to skrajny wczesniak

My na spacerze trochę zimno ale słonko świeci, próbujemy ten śpiworek co Summer polecala ogólnie sprawia wrażenie porządnego :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że już był ten temat na tapecie, ale robiłyście badanie na HIV drugi raz? teraz jak byłam na wizycie pytałam, czy się powtarza te badania (hiv, wr itp) to mi doktor powiedział ,że nie,ale na karcie badań na poszczególne tygodnie (z luxmedu) jest wypisane to badanie ponownie. i nie wiem czy iść z kartą i zrobić- pan doktor zobaczy że zrobiłam :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Wiem,że już był ten temat na tapecie, ale robiłyście badanie na HIV drugi raz? teraz jak byłam na wizycie pytałam, czy się powtarza te badania (hiv, wr itp) to mi doktor powiedział ,że nie,ale na karcie badań na poszczególne tygodnie (z luxmedu) jest wypisane to badanie ponownie. i nie wiem czy iść z kartą i zrobić- pan doktor zobaczy że zrobiłam :p
    Aicha ja teraz powtarzałam hiv, kiłe, alloprzeciwciala, i hbs

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Aicha ja teraz powtarzałam hiv, kiłe, alloprzeciwciala, i hbs
    Ja mam powtórzone przeciwciała i hbs.

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis powtarzalam hiv i hbs. ;-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny co można poradzić na wypadające włosy ? Jestem przerażona po prostu wyciągam garściami pełno włosów ... Czy po prostu muszą wypaść i tyle ?

Sprawdź sobie poziom ferrytyny. Jeśli nizutki to dieta plus żelazo do lykania.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił się temat hemoroidów i chyba się wirtualnie zaraziłam :P myślałam, że miesiąc po porodzie jestem już bezpieczna, a tu taki klops. Najgorzej, że ja kompletnie na rozumiem, jak można sobie coś TAM aplikować...

Rucola udanego wyjazdu!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Udało mi się Was nadrobić, ale coś mam ostatnio dni śpiocha. Wczoraj i dzisiaj to jakaś porażka pod względem energii. Musiałam się dzisiaj wygrzebać z łóżka i pojechać po chleb i małe zakupy, a taki mróz był, że auto na 26 stopni nastawiłam mimo, że było w garażu.

Postanowiłam się zebrać i zacząć szukać chusty, nawet zapisałam się do grupy na fb (chusty na każdą kieszeń), ale kompletnie nie wiem czego szukać.

Widziałam Grochy, cudne są!

Zuza, Ninka i inne dzieciaczki też :)

Aha i Blue gratuluję! Wojtuś śliczny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 15:09

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik współczuję tego zastoju. Cały czas coś... Mam nadzieję, że sobie szybko z nim poradzisz.

I nas jednak nie aż tak różowo ;) dzisiaj straszne marudzenie i płacz co chwilkę, pcha do buzi wszystko a na rękach znowu zaczynają jej się robić ranki od ich ssania :/ udało mi się teraz ją uśpić na cycku i się nie ruszam. Będę tak z nią siedzieć, niech się wyśpi trochę. Emka nie ma dziś w domu a ja już nie mam siły łazić z nią na rękach cały czas.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po spacerze przyszłam do mamy miałam być chwilę i iść do siostry a inna siostra była i mi uspila Zosie i śpi do tej pory także teraz to ja pójdę ale do domu prosto za to z wyspanym dzieckiem :)

Jeżowa współczuję hemoroida :( ja dostałam zaraz po ślubie wtedy to 7 plag egipskich spadło na mnie a teraz o dziwo po porodzie nie... Mimo iż po mojej twarzy widać było że mocno parlam bo byłam cała w popekanych naczynkach na twarzy

Rucola miłego wyjazdu :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj Jeżowa :( współczuję. Ja też się trzęsę że dostanę hemoroidów bo już raz miałam i to prawdziwy koszmar. A moje trawienie w ciąży działa jak działa...

Czy Wasi mężczyźni też tak mają, że przechodzą na nich Wasze objawy ciążowe?
    Mój dziś uznał, że tak go zmęczyło sobotnie leniuchowanie, że czas na drzemkę...i spaliśmy 1,5h.
    A rano sam wpadł na pomysł, że chce sernika upiec... :D

dqprhdge2q9dik3m.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, daj znać jak ten śpiworek sie spisuje. Myślałam, że tylko ja się po ślubie "popsułam" ;) W drodze na podróż poślubną sie pochorowalam, na badaniach okresowych wyszły mi jakieś szmery w sercu i mnie diagnozowali, co chwilę zaliczałam jakies przeziębienie i zapalenie zatok. Emek się śmial, że powinni dawać gwarancje ;)

Pilik, jak sytuacja? Mam nadzieję, że jest trochę lepiej.

Blue, jak się dzis czujecie z Wojtusiem?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przed ślubem byłam wiecznie chora, ale jak poszłam na swoje w końcu wzięłam się za siebie i trochę się poprawiło... już w sumie przed ślubem zaczęłam badania bo miałam dość tego stanu.
    Malka biedna Fela :( u nas plucie, płacz i palowanie wszystkiego do buzi, ale na żeby raczej się prędko nie zanosi ;)...
    Jezowa ja mam od porodu o niestety ciężko się cholerstwa pozbyć. Muszę zamówić preparaty polecane przez AnnaStesie
    Summer niestety nic lepiej :( próbuje masować, ściągać, przystawiać ale na niewiele się to zdaje :( ibuprom pomaga przetrwać dzień...
    Veritaserum na włosy wiele nie zaradzisz :( chyba trzeba przetrwać. Możesz łykać witaminy i robić jakieś wcierki, ale co ma wypaść po ciąży to wypasc i tak musi...
    Za to wrzucę Wam jakich cudnych miałam pomocników robiąc obiad ;)
    [url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 11:18

Yoselyn82, summer86, Patrycja20, Jeżowa, Bajkaaa, JustynaG, Achia, Karma88, Aga9090, Luna1993, Lunaris, Anna Stesia, Nadzieja22, veritaserum, Izape_91, malka, Lena21, KateHawke, Sarna84, Lusesita, Morusek lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, pewnie to robiłaś, ale zapytam - probowałaś odciągać laktatorem lub ściągnąć ręcznie?
    Podobno położne potrafią ręcznie ruszyć zastój.

A Twoi pomocnicy przecudowni <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, niezły duet :)
    Tylko patrzeć, jak zaczną trzymać sztamę.

Współczuję cyckowych problemów!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2344 2345 2346 2347 2348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ