Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
My już spakowani, czekamy aż nasz Maluch się wybudzi z drzemki i ruszamy
Chciałam Wam jeszcze napisać że zaczęliśmy puszczać Małemu piosenki, bo już wykazuje zainteresowanie i i dziwo dużo bardziej cieszy się z piosenek po angielskutakże mam nadzieję że przedszkole językowe nie będzie dla Małego problemem
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Luna mam nadzieję, że już lepiej się czujesz! Przechodziłam też zapalenie żołądka, niefajna sprawa....
My się witamy w 34 tygodniu! Rozumiem, że to ostatni tydzień skrajnego wczesniactwa? Chyba jest co świętowac!
Póki co czuje się od wczoraj jak kupa. Ciśnienie grobowe, to chyba efekt zmiany pogody? Wyskoczyłam na szybkie zakupy z rana i obcy ludzie mi nawet mówili przypuszczając w kolejkach, że słabo wyglądam. Chyba sprzedam Stasia popołudniu i zalegne na kanapie. Póki co pranie i obiad....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 11:27
-
nick nieaktualnyPilik serdecznie dziękuję, zamówię na próbę, najwyżej będą na później
Też mi się wydaje, że jak bierzesz antybiotyk to do zapalenia nie dojdzie, tak na chłopski rozum
Veritaserum mi pomógł trochę biotebal, ale lekarz mówił, że raczej co ma wypaść to wypadnie, ale za to szybko odrosną nowe włosy . Spróbuj tabletki biotebal, nie zaszkodzi
Rucola udanej i przede wszystkim spokojnej podróży
Fozzie odpoczywaj ile tylko się da, masz prawo być już zmęczona -
Fozzie skrajne to chyba do 32tc
Rucola staram się pic dużo... ale już doszła gorączka, dreszcze i ból stawów więc albo mam jakąś super kumulacje w postaci infekcji, grypy i zastoju albo jednak zapalenie? Ech. Jak zawsze w sobotę...
udanego wyjazdu!! -
nick nieaktualnyWiem,że już był ten temat na tapecie, ale robiłyście badanie na HIV drugi raz? teraz jak byłam na wizycie pytałam, czy się powtarza te badania (hiv, wr itp) to mi doktor powiedział ,że nie,ale na karcie badań na poszczególne tygodnie (z luxmedu) jest wypisane to badanie ponownie. i nie wiem czy iść z kartą i zrobić- pan doktor zobaczy że zrobiłam :p
-
nick nieaktualnyAchia wrote:Wiem,że już był ten temat na tapecie, ale robiłyście badanie na HIV drugi raz? teraz jak byłam na wizycie pytałam, czy się powtarza te badania (hiv, wr itp) to mi doktor powiedział ,że nie,ale na karcie badań na poszczególne tygodnie (z luxmedu) jest wypisane to badanie ponownie. i nie wiem czy iść z kartą i zrobić- pan doktor zobaczy że zrobiłam :p
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny co można poradzić na wypadające włosy ? Jestem przerażona po prostu wyciągam garściami pełno włosów ... Czy po prostu muszą wypaść i tyle ?
Sprawdź sobie poziom ferrytyny. Jeśli nizutki to dieta plus żelazo do lykania.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Pojawił się temat hemoroidów i chyba się wirtualnie zaraziłam
myślałam, że miesiąc po porodzie jestem już bezpieczna, a tu taki klops. Najgorzej, że ja kompletnie na rozumiem, jak można sobie coś TAM aplikować...
Rucola udanego wyjazdu! -
Witajcie,
Udało mi się Was nadrobić, ale coś mam ostatnio dni śpiocha. Wczoraj i dzisiaj to jakaś porażka pod względem energii. Musiałam się dzisiaj wygrzebać z łóżka i pojechać po chleb i małe zakupy, a taki mróz był, że auto na 26 stopni nastawiłam mimo, że było w garażu.
Postanowiłam się zebrać i zacząć szukać chusty, nawet zapisałam się do grupy na fb (chusty na każdą kieszeń), ale kompletnie nie wiem czego szukać.
Widziałam Grochy, cudne są!
Zuza, Ninka i inne dzieciaczki też
Aha i Blue gratuluję! Wojtuś śliczny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 15:09
-
Pilik współczuję tego zastoju. Cały czas coś... Mam nadzieję, że sobie szybko z nim poradzisz.
I nas jednak nie aż tak różowodzisiaj straszne marudzenie i płacz co chwilkę, pcha do buzi wszystko a na rękach znowu zaczynają jej się robić ranki od ich ssania
udało mi się teraz ją uśpić na cycku i się nie ruszam. Będę tak z nią siedzieć, niech się wyśpi trochę. Emka nie ma dziś w domu a ja już nie mam siły łazić z nią na rękach cały czas.
-
A ja po spacerze przyszłam do mamy miałam być chwilę i iść do siostry a inna siostra była i mi uspila Zosie i śpi do tej pory także teraz to ja pójdę ale do domu prosto za to z wyspanym dzieckiem
Jeżowa współczuję hemoroidaja dostałam zaraz po ślubie wtedy to 7 plag egipskich spadło na mnie a teraz o dziwo po porodzie nie... Mimo iż po mojej twarzy widać było że mocno parlam bo byłam cała w popekanych naczynkach na twarzy
Rucola miłego wyjazdu -
Ajjj Jeżowa
współczuję. Ja też się trzęsę że dostanę hemoroidów bo już raz miałam i to prawdziwy koszmar. A moje trawienie w ciąży działa jak działa...
Czy Wasi mężczyźni też tak mają, że przechodzą na nich Wasze objawy ciążowe?
Mój dziś uznał, że tak go zmęczyło sobotnie leniuchowanie, że czas na drzemkę...i spaliśmy 1,5h.
A rano sam wpadł na pomysł, że chce sernika upiec... -
Bajkaaa, daj znać jak ten śpiworek sie spisuje. Myślałam, że tylko ja się po ślubie "popsułam"
W drodze na podróż poślubną sie pochorowalam, na badaniach okresowych wyszły mi jakieś szmery w sercu i mnie diagnozowali, co chwilę zaliczałam jakies przeziębienie i zapalenie zatok. Emek się śmial, że powinni dawać gwarancje
Pilik, jak sytuacja? Mam nadzieję, że jest trochę lepiej.
Blue, jak się dzis czujecie z Wojtusiem? -
To ja przed ślubem byłam wiecznie chora, ale jak poszłam na swoje w końcu wzięłam się za siebie i trochę się poprawiło... już w sumie przed ślubem zaczęłam badania bo miałam dość tego stanu.
Malka biedna Felau nas plucie, płacz i palowanie wszystkiego do buzi, ale na żeby raczej się prędko nie zanosi
...
Jezowa ja mam od porodu o niestety ciężko się cholerstwa pozbyć. Muszę zamówić preparaty polecane przez AnnaStesie
Summer niestety nic lepiejpróbuje masować, ściągać, przystawiać ale na niewiele się to zdaje
ibuprom pomaga przetrwać dzień...
Veritaserum na włosy wiele nie zaradziszchyba trzeba przetrwać. Możesz łykać witaminy i robić jakieś wcierki, ale co ma wypaść po ciąży to wypasc i tak musi...
Za to wrzucę Wam jakich cudnych miałam pomocników robiąc obiad
[urlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 11:18
Yoselyn82, summer86, Patrycja20, Jeżowa, Bajkaaa, JustynaG, Achia, Karma88, Aga9090, Luna1993, Lunaris, Anna Stesia, Nadzieja22, veritaserum, Izape_91, malka, Lena21, KateHawke, Sarna84, Lusesita, Morusek lubią tę wiadomość
-
Pilik, pewnie to robiłaś, ale zapytam - probowałaś odciągać laktatorem lub ściągnąć ręcznie?
Podobno położne potrafią ręcznie ruszyć zastój.
A Twoi pomocnicy przecudowni