X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, tulę mocno! A jakieś okłady lub kąpiel w ogole nie łagodzą tego swędzenia? :(

Blue, gratulacje! Duży chłopak :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratuluję! Jaki piękny Wojtuś :)

Yoselyn ja ci współczuję z całego serca ja bym chyba oszalała jakby mnie tak swedzialo :( i to nie ma na to sposobu? :(

Pilik tez chciałam pytać o wózek bo coś czuję że ciężko mi będzie na wiosnę wybrać coś ciekawego i lekkiego!!! Tym razem musi być lekki wózek :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, waga i wzrost mojego pierworodnego.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie, ale musze sie sama z tym uporać tym bardziej ze wiele z Was sie jeszcze stara.

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratulacje!!!!kawal chlopa:)

Yoselin biedaku:(strasznie mi przykro,ze masz takie dolegliwosci.

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratulacje, piękny Wojtuś <3 jaki ssak uroczy z niego :)

Kate przepraszam, że wcześniej nie napisałam - Natalka jest cudowna <3

Pilik wiesz co, na zdjęciu nogi Agatki faktycznie wyglądają na długie, ale w rzeczywistości wyglądają mi na standardowe :)

Yos współczuję swędzenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:23

KateHawke, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Blue, waga i wzrost mojego pierworodnego.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie, ale musze sie sama z tym uporać tym bardziej ze wiele z Was sie jeszcze stara.
    Kochana na tym wątku większośc dziewczyn ma już dzieci albo jest w ciąży. Jeśli ciąża Cię przerosła mimo tego, ze tak na nią czekałas, to na pewno chwilowy spadek dobrej energii spowodowany grą hormonalną w Twoim organizmie. Wiele kobiet czuje się w ciąży kiepsko, czy to fizycznie czy psychicznie. Nie jesteś sama!!!

Aga9090 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joie Mytrax - lekki nie jest. Coś koło 10-11kg. Mi zależało na pompowanych kołach, bo niestety w Szczecinie chodniki to porażka i inne koła średnio się nadają.
    I pod tym względem Joie daje radę :) dobrze mi się go prowadzi, rączka jest wysuwana teleskopowo, co pozwala na regulację wysokości. Buda bardzo duża - spokojnie można prawie całe dziecko zasłonić ;) siedzenie rozkłada się na płasko, więc do spania dobry. Przy mniejszym dziecku podnóżek można podnieść. Pasy dobrze trzymają (przy naszym wypadku autobusowym świetnie zabezpieczyły Aluśkę).
    Nie nadaje się natomiast na większe zakupy. Można upchnąć trochę rzeczy, ale mniejszych gabarytowo. Paczka pieluch się nie wciśnie. A przy rozłożonym na płasko oparciu dostęp do kosza jest tylko od boku.

Bajka - z lżejszych spacerówek to ponoć Valco baby snap 4 polecają. Waży trochę ponad 6.5kg.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny chciałam Wam jeszcze serdecznie polecić na fb profil "Lekarz Dawid Ciemięga". bardzo mądry facet, pisze dużo między innymi o szczepionkach. warto go sobie polubic i czytać co wrzuca. jest pediatrą. bardzo bardzo polecam :)

O właśnie czytałam w "Pani" artykuł o szczepionkach i pisali o nim. Miał sporo nieciekawych przejść z antyszczepionkowcami. Zaraz obczaje FB, dzięki :)

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - a Tobie gratuluję!! Wojtuś cudny :) i chyba taki do mamusi podobny ;)
    Witamy w klubie "16" ;)

blue00 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, gratulacje!!! Wojtusiu, witamy na świecie!

Justyna, Achia - <3 <3

Rucola, uwielbiam Dawida Ciemięgę. Najbardziej lubiłam, gdy kiedyś wrzucił screen swojego gmaila, a na górze miał zakładki "jak ukryć przelew od BigPharmy" alno "Kursy walut - szekle na złotówki".

Rucola lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratulacje !! Super chłopak :)

Mamunia każda z nas inaczej przechodziła ciąże, ale większość z nas miewała gorsze chwile, kiedy było nam bardzo ciężko - pisz jeśli potrzebujesz

Bajeczko tak jak pisakam nie jestem lekarzem, mogę Ci jedynie napisać, że przy tym poziomie hemoglobiny dostaliśmy większa dawkę żelaza - czyli wtedy było dawkowanie Actiferol start 7mg + Actiferol 15mg. Teraz przy poziomie 12.5 mamy zmniejszoną. Kiedy macie wizytę ? Podejrzewam, że tak jak tłumaczyli nam lekarze w Zabrzu Zosia ma początki anemii fizjologicznej, która dotyczy podobno wielu dzieciaczków po 3 miesiącu życia - to jest taki moment, że (w dużym uproszczeniu) krwinki z zapasu po porodzie naturalnie obumierają a organizm dopiero zaczyna produkcję i jest chwilowy spadek - myślę, że nie powinnaś się martwić, pediatra zdecyduje czy należy włączyć suplementację żelaza

Yos współczuje tych Twoich dolegliwości :( czy jest szansa, że one po ciąży ustąpią ?

Kaczorka Alusia i to jej spojrzenie rozbrajają system ;)

Ja dziś zaszalałam - wzięłam kąpiel w wannie i nawet maseczkę sobie zrobiłam - szkoda, że producent nie napisał na opakowaniu, że jest w kolorze niemowlęcej kupy, bo wybrałabym inna :D

Kaczorka, JuicyB, Rucola, malka, Anna Stesia, Nadzieja22, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratulacje!!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia pisz w każdej chwili. Po to tu jesteśmy <3

Yos kurcze , tak mi przykro że musisz się z tym męczyć. Lekarze nic nie mogą z tym zrobić?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore masci, oklady, leki tzn ktore moge brac ale pomaga mi to na chwile. A potem znow. Jedni mowia ze ciaza nasila objawy, inni ze moze wina lekow ktore biore i bralam itp

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratki!
    Żółwik dla Wojtka od Huberta:)

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratulacje!!! Witamy Wojtusia:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała hemoroidy po porodzie? Wylazl mi jeden, mimo, że cc. Da radę się tego pozbyć? wchłonie się to? Jakieś metody? Dzięki za wszelkie rady.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratuluję! Cudny chłopak :)

Jeżowa, Agatka jest super, a Ty wyglądasz rewelacyjnie.

Kate! Ale z Natury jest słodzinka :)

Lena! Franio z pieskiem boski!

Yos, tego typu sprawy mogą się w ciąży nasilać. A to masz na całym ciele czy jakieś obszary konkretne? Współczuję. Świąd jest czasem gorszy od bólu :(

A u nas pierwszy ząb! Odkryłam go przypadkiem. Wziął nas z zaskoczenia ;)

Jako, że żyję ostatnio w lekkim "niedoczasie" źle opisałam zdjęcie ;)

<3

A na spacerze dzisiaj wymarzłam strasznie i chyba mnie coś zaczyna zbierać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:26

Lusesita, KateHawke, Anna Stesia, Patrycja20, Aga9090, Nadzieja22, Bajkaaa, Jeżowa, Lunaris, Morusek, Izape_91, Sarna84, lamka, JuicyB, Kaczorka, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek wspaniale zareagował na siostrzyczko. Nie może się na nią napatrzec,co chwilę przychodzi i mówi, że jest taka piękna i malutka. Całuje, glaszcze. Dzisiaj odciagnelam prawie 20ml (póki co podaje z butelki bo mam już poranione brodawki, a nie chce dopuścić do tego co było z synkiem, że na sama myśl zagryzalam zeby). Teraz wiem, że warto podleczyc i wtedy będziemy się przystawiac. W międzyczasie pobudzam laktacje laktatorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:37

Rucola, Anna Stesia, Aga9090, Jeżowa, Izape_91, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Joie Mytrax - lekki nie jest. Coś koło 10-11kg. Mi zależało na pompowanych kołach, bo niestety w Szczecinie chodniki to porażka i inne koła średnio się nadają.
    I pod tym względem Joie daje radę :) dobrze mi się go prowadzi, rączka jest wysuwana teleskopowo, co pozwala na regulację wysokości. Buda bardzo duża - spokojnie można prawie całe dziecko zasłonić ;) siedzenie rozkłada się na płasko, więc do spania dobry. Przy mniejszym dziecku podnóżek można podnieść. Pasy dobrze trzymają (przy naszym wypadku autobusowym świetnie zabezpieczyły Aluśkę).
    Nie nadaje się natomiast na większe zakupy. Można upchnąć trochę rzeczy, ale mniejszych gabarytowo. Paczka pieluch się nie wciśnie. A przy rozłożonym na płasko oparciu dostęp do kosza jest tylko od boku.

Bajka - z lżejszych spacerówek to ponoć Valco baby snap 4 polecają. Waży trochę ponad 6.5kg.
    Ja mam Valco :) wózek idealny wg mnie ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ