Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała hemoroidy po porodzie? Wylazl mi jeden, mimo, że cc. Da radę się tego pozbyć? wchłonie się to? Jakieś metody? Dzięki za wszelkie rady.
Aesculan maść i criorectum. Ewentualnie posterisan, ale trzeba uważać przy kp. Do tego ekstremalna higiena - ciągle się podmywać, przemywać można też korą dębu. -
Blue gratuluję!
-
nick nieaktualnyBlue gratuluję
a synuś podobny do mamusi
podziwiam Twoj spokój i opanowanie
Przepraszam, ale więcej się nie odniose dzisiaj, miałam randkę z IP i dopiero dojeżdżamy do domu. Zapalenie błony śluzowej żołądka albo kamienie w pęcherzyku żółciowym, mam powtórzyć usg za jakiś czas. Ledwo na oczy widzę, oprocz porodu to nigdy takiego bólu nie czułam, myślałam że zejdę. Podejrzewamy z mama że to kamienie, babcia miała, tata ma, a ja miałam typowe objawy- wzmożony ból przy wdechu, promiebiowal do pleców, ból bardziej po prawej stronie nadbrzusza, nagły atak bólu. W ciąży też taki miałam, pisałam wam że Zuza chyba uciska wątrobę. Więc reasumując. Zajebiście -
Hej...
Szybka odezwa, że żyjemy
jest bardzo ciezko...
W zasadzie nie śpię i nie jem.
Maluchy nie płaczą, głównie śpią co jest moja zmora wbrew pozorom bo bardzo trudno mi je nakarmić jak sa zaspanymi elfikami i rygor 3 godzin mnie wykańcza
Mała zasysa pierś, ale raz tylko bylo efektywne porządne karmienie i trwało... 1,5 godziny...... Synek ma trochę problemów ze ssaniem. Podobno zachowuja się jak wczesniaki mimo 37 tygodnia, przez to ze to bliźniaki.
Mam pokarm, ale od dzisiaj dopiero odciagam moj, dokarmiamy moim plus mleko z banku.
PRZRASZAM, ze poprzednie zdj wrzuciłam na tak krótko, ale bylo bardzo intymne
w ramach rekompensaty wrzucam Grochyzgaduj zgadula kto chłopiec kto dziewczyna
ale tez prosze nie cytujcie
i znowu znikam... Prosze o wyrozumiałość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:24
Barbarka1984, olik321, blue00, Bajkaaa, JustynaG, Achia, Yoselyn82, Lusesita, Karma88, Jeżowa, Lunaris, Amal, Anna Stesia, Morusek, Izape_91, StaraczkaNika, -Mamunia-, lamka, Sarna84, Aga9090, JuicyB, Patrycja20, Rucola, veritaserum, Madzik34, Siwulec, Minnie89, Kaczorka, pilik, Nadzieja22, Bocianiątko, KateHawke, KateKum lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Phnappy super że się odezwałaś!
Rygor 3 godz jest okropny mnie to przerazilo bo nie zdawałam sobie sprawy ze to tak wygląda...
Agulineczka super że brat pokochał siostre
Lena też bym brała inna maseczkę hehe
A my idziemy w poniedziałek do lekarza bo mamy szczepienie a ta morfologia to raczej była taka bo ona często się robi taka marmurkowa i dlatego mieliśmy się zbadać -
nick nieaktualnyPhnappy- śliczne Grochy! Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej!
Luna- biedactwo! Ale to oni teraz nie widzieli czy to kamienie?jakie jest leczenie?a ulżyli Ci w bólu chociaż na tej IP? kurcze, mam nadzieję, że nie będziesz musiała długo cierpieć! Tulę! -
nick nieaktualnyPhnappy zakochałam się w Twoich maluchach
musicie się siebie nauczyć jeszcze ;* są cudowne a Ty jesteś najlepszą mamą dla nich
Bajka a co to znaczy jak dziecko się takie robi? To coś złego?
Agulineczka super czytać, że brat tak zareagował na siostrę
Achia lekarz mówił że raczej zapalenie żołądka (tak mam na wypisie) ale lekarka od usg rąbiąc badanie uznala, że to raczej te drobne kamienie w pęcherzyku, bo dotykając głowica żołądka nie czułam nic, a gdy badała pęcherzyk to znów bolało, mimo podania kroplówki z pyralgina. Po 2 godzinach męki na ip, gdzie płakałam i jedyną znośna pozycja było klęczenie na podłodze mnie przyjęlibo to nie był pilny przypadek
dostałam antybiotyk na zaś na żołądek i się umowie na usg prywatnie z lepszym sprzętem. Przez to wszystko nie pojechałam do mojego lekarza z plecami. Dziękuję że pytasz ;* jak żołądek to antybiotyk wystarczy, a jeśli to kamienie to chyba się usuwa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 03:58
-
Phnappy piękne są Twoje Grochy
wierzę, że jest Ci bardzo ciężko, szczerze mówiąc kompletnie nie potrafię sobie wyobrazić opieki nad bliźniakami, więc nieustannie będę Ci bić pokłony za to, że DAJESZ RADĘ :*
Luna dziewczyno, Ty to nie możesz mieć spokoju, co?Współczuję całym sercem. Tylko co teraz? Masz po prostu czekać na to kolejne USG? Albo na kolejny taki atak?
Trzymaj się, niech ten los da Ci w końcu chwilę wytchnienia!!!
Malka gratuluję ząbkajakiś wysyp ostatnio
Fela jest przecudowna!
Agulineczka cieszę się, że synek tak kocha siostrzyczkęlecz brodawki kochana, masz rację, nie ma co zagryzać zębów na myśl o karmieniu własnego dziecka, powodzenia
malka lubi tę wiadomość
-
Blue gratulacje dzielna mamusiu! szybka akcja
Phnappy Grochy są boskie!początki są trudne a u Was trudności podwójne i podwójne zmęczenie- daj sobie i im czas. Obstawiam że po lewej synek a po prawej córeczka
Lunka znowu cośmiejmy nadzieję że nie będzie Cię męczyć
kamienie w zależności od wielkości- można lekami sobie pomóc a jeśli duże to usuwa się cały woreczek lub rozbija laserowo. Ja nie bardzo w tematach chirurgicznych, musisz podpytać specjalistę. Z tego co opisujesz to faktycznie lepiej chyba to diagnozujesz niż lekarz z IP- bardziej to wygląda na drogi żółciowe niż żołądek
Agulineczka moje marzenie taka reakcja starszakao hemoroidach pięknie już Anna Stesia napisała, ja dodam tylko że miałam masakre w temacie zaraz po porodzie ale maści szybko pomogły także smaruj i będzie got za chwilę
brodawek współczuję, tu człowiek chce wszystko zrobić żeby zachować i rozkręcić KP a ciągle pod górkę... ale to na początku. Za chwilę będzie lepiej.
Malka gratulacje ząbkaszykuj ubranie ochronne
malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Phnappy, jakie śliczne Grochy!! Jesteś moja bohaterka, że próbujesz karmić bliźnięta piersią- nie jest to łatwe, zwłaszcza po cc! Dużo dużo dużo sił i cierpliwości!
Luna, miałam zapalenie żołądka i objawy są inne, przynajmniej u mnie. Poza tym usg tego nie stwierdzi, musiałam mieć gastroskopie. Bardziej więc drogi zolciowe. Współczuję bólu i mam nadzieję, ze szerszą diagnostyka pozwoli Ci się szybko uporać z problemem! -
nick nieaktualny