X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, według mnie warto działać intuicyjnie, ale przeczytanie podręcznika i wyciągniecie z niego tego, co jest najlepsze nie zaszkodzi. Takie jest moje zdanie. Co do Twojego Maluszka AnnaStesia to T.H. opisuje taki typ osobowości i wierzę Ci, ze nie jesteś w stanie Małego "wstawić" w jakieś schematy. Najważniejsze, ze sobie radzisz i wszyscy są cali, zdrowi i szczęsliwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:37

pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam uważnie co piszecie o IV trymestrze i chciałam Wam podziękować! Chyba sobie screeny zrobię nawet.

Aha Minnie, u mnie na obiad była tortilla (na kolację też będzie) :D Mąż wprawdzie będzie jadł gulasz z kaszą, ale smaka mi narobiłaś :P

Minnie89 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja a Ty mi smaka narobilas na tortillę !! Mniammmm

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale nadrobię wieczorem albo jakoś w nocy, bo mamy straszny dzień... Szczepienie okropne, mała bardzo się zaniosła, nie dało się jej uspokoić. Niestety na pneumo jedziemy za dwa tygodnie, bo na rączce ma jeszcze odczyn z gruźlicy, więc kolejny stres będzie... Rotawirusy wypiła bardzo ładnie.

W przyszłym przedszkolu młodej nie wymagają szczepień, obdzwoniłam pół miasta i w żadnym nie ma wymogu... Więc kolejny stres...

Mi się znowu odezwał pęcherzyk żółciowy, już w przyszłym tyg muszę iść na usg i to ogarnąć bo się wykoncze :(

Zaraz się szykuje do gina.
    Z pozytywnych rzeczy chusta boska! Malutka bardzo marudzi po szczepieniu, źle się czuje biedna a w chuście szybciutko zasnęła
    ]

Wybaczcie że tak o sobie, ale naprawdę mamy ciężki zabiegany dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 08:29

StaraczkaNika, Nadzieja22, Yoselyn82, Patrycja20, Rucola, Jeżowa, KateHawke, pilik, Lunaris, Kaczorka, Achia, Sarna84, malka lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie. Tortille, gulasze....
    A u mnie ino krupnik. I mielone - i to bez cebuli. Bo zapomniałam. (swoją drogą j tak nieźle u mnie z pamięcią obecnie, kiedyś zrobiłam gołąbki - bez ryzu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:53

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wspolczuje przeżycia związanego ze szczepieniem :(
    Co do szczepień w przedszkolu u nas tez nie ma takiego wymogu :/
    Oby u ginka były same dobre wieści !
    I wyglądacie pięknie <3

Fozzie haha mielone bez cebuli jeszcze da się zjeść ale żeby gołąbki bez ryżu ? :) :) :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja polecam :) U mnie w środku same warzywka.

Luna, biedna Zuzia :( Z tymi szczepieniami to super... W ogóle przedszkola nie myślą racjonalnie, że przecież jakieś dziecko może mieć młodsze rodzeństwo, które jest dopiero w trakcie szczepień. Na usg się umów koniecznie i daj znać kiedy, to potrzymamy kciuki. Chusta śliczna!

Fozzie krupnik i mielone to dużo! Ja często zapominam dać czegoś do mielonych, zazwyczaj to jest sól/cebula/pietruszka ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja tez uwielbiam duzo warzyw :) chyba jutro zrobię :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Lunka tak patrzę na Was i zazdroszcze... co mojemu podwinę bioderka to za 2 sekundy jest wyprost. nawet jak Go zamotam jakos to szuka ujścia dla rak, wysuwa głowe i się strasznie prostuje. Musze podskakiwac, to jest w miarę spokojny, ale ileż można skakac....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a jak tam waga Zuzi? rośnie ładnie?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Fozzie krupnik i mielone to dużo! Ja często zapominam dać czegoś do mielonych, zazwyczaj to jest sól/cebula/pietruszka ;)
    Ooooo! Pietruszka!

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, nie martw się - za chwilę bedziecie miec z głowy kolejną szczepionkę. Dobrze że maleńka (no bo jeeeny, jaka ona maleńka <3) dała się utulić w nowej chuście.

Wymóg szczepień jest w tylko nielicznych przedszkolach prywatnych - publiczne placówki nie mają narzędzi, żeby wymagać i kontrolować. Za to parę lat temu sama pracowałam w przedszkolu i nyła sytuacja, że mamy wzięły na przyjacielską rozmowę jedną taka mamę z Ukrainy i wytłumaczyły gdzie i jak załatwić szczepienia dla dzieciaków i nawet same pomogly to zorganizować. No ale u nas w przedszkolu była duża świadomość po tym jak jedno dziecko przywiozło sobie z zagranicznych wakacji krztuśca i sprzedało go innym dzieciakom. Dużo sie da załatwić, jak się ukaże trochę serca. Gorzej jak się trafi na rodzica antyszczepionkowca, który nie szczepi bo nie...

Zdjęcie piękne, nawet pieseł się załapał :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie, ale bym zjadła coś dobrego i wcale nie dietetycznego! Chyba po jutrzejszej wizycie wstąpię na jakiś syf do galerii obok przychodni. Skoro i tak mam problemy po dietetycznym krupniku czy budyniu, to równie dobrze mogę zjeść coś na co mam smaka :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Aha Minnie, u mnie na obiad była tortilla (na kolację też będzie) :D Mąż wprawdzie będzie jadł gulasz z kaszą, ale smaka mi narobiłaś :P

Haha, niech je gulasz, ale tortille mu daj pozwijać ;)

Ja odkryłam dobry sklep z rybami, więc teraz ciągle wcinam różne ryby w różnych wariacjach...mmm <3

Luna - współczuję przeżyć z Zuzia, bidulka... :( to chociaż że swojej wizyty przynieś dobre wieści!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajny artykuł dotyczący aktywnosci poporodowej :)
    http://treningdlamam.com/10-bledow-treningowych-po-porodzie/

KateHawke lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziołszki ;)
    No dobra co pamiętam...:

Blue super że wyszliście dzisiaj! A Wojtuś przeuroczą ma buzinkę <3 <3 <3 wycałuj czółko od e-cioci :*

Luna chusta przezarąbista! A wy wyglądacie mega słodko <3 to mówisz że jak jest odczyn to nie będzie pneumo...? Bo Nat dopiero od niedawna ma odczyn.

Pilik i Ibishka cieszę się że z waszymi rodzicami już dobrze. Kamień z serca jak takie wiadomości się słyszy.

Jeżowa u mnie na razie IV trymestr ale planuję od ukończenia 2 miesiąca zacząć wprowadzać jakieś "schematy". Teraz jeszcze jestem za mało ogarnięta na to.

Reset po pierwsze gratuluję wygranej sprawy! To na prawdę wyczyn wygrać z takimi rekinami. A po drugie trzymam kciuki za ten cykl bo podczytałam że działaliście i warunki są korzystne po zabiegu więc &&&&&&&

U mnie chyba przeszło na zatoki... Nos cały zapchany i boli mnie przeokrutnie głowa. Gardło nie boli już zbytnio ale czuję za to węzły chłonne. Chyba to jutrzejsze szczepienie Nat niewypału. Boję się że nawet jak jeszcze nie jest chora to może być w ciągu tych najbliższych dni. A poza tym czuję się chooooyową matką bo nawet jakby Nat coś rozkładało to ja nie wiem czy zauważę, że np. zaczyna jej się katar albo że boli gardło albo czy kaszel ma z choroby czy tak sobie tylko kaszlę bo się mleko cofło czy coś. Czuję się totalnie niewyedukowana...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ojacie, ale bym zjadła coś dobrego i wcale nie dietetycznego! Chyba po jutrzejszej wizycie wstąpię na jakiś syf do galerii obok przychodni. Skoro i tak mam problemy po dietetycznym krupniku czy budyniu, to równie dobrze mogę zjeść coś na co mam smaka :P

Od wczoraj chodzę za mężem i mówię mu, że na weekend musimy podjechać do MD na McFlurry.. wieki nie jadłam.

I jakąs pizzę dobrą bym wciągnęła..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia jest dokładnie tak jak piszesz. Ja działam na tyle na ile pozwala mi dziecko na codzień, a na szczęście pozwala na dużo. Dlatego już mogę decydować o tym jak wygląda dzień. U Was przyjdzie na to pora nieco później i niestety nie masz na to wpłwu :(

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że odczyn po szczepieniu na gruźlicę znika dopiero koło roku?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę w aucie i idę na wizytę ;)

Kate tak nam mówiła pielęgniarka, bo nie miała gdzie się wkłuć :/ daj znać jutro (dobrze pamiętam?) Czy Wam zrobili cały komplet szczepień

Rucola a nie próbowałaś na piłce tak jak Pilik? Żeby Go uspokoić trochę? Moja właśnie ładnie współpracuje z chusta i czasem się wkurzam, bo jak ją wyciągnę to wpada w szal, tak bardzo lubi być blisko wtulona. Prawie z ojcem nie chce się tulic, bo on chusty jeszcze się boi ;)

Nika właśnie mowa o prywatnych przedszkolach stąd moje zdziwienie że nigdzie nie ma wymogu... Nic nie wymyślę, pośle ją pod domem (dosłownie) przynajmniej będę trzymać rękę na pulsie pod względem opieki i jej zaklimatyzowania sie. Spróbuję jeszcze podpytać na grupie na fb, może znajdę jakieś

Kaczorka odczyn w sensie strupek. A właśnie! Odpadł jak wróciliśmy do domu :D złośliwość losu...

Waga 4200 więc dalej okruszek jak na 7 tydzień. Ale ciągle idzie równo 10 centylem z tego co patrzyłam na szybko. Nie martwić się? Urodzeniowa 3100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 19:38

‹‹ 2406 2407 2408 2409 2410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ