X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - po 3 ;) i powiedziałam "jeszcze!" :D

Nikt nie ma wieści od Agi? Mam nadzieję że wszystko tam okej...

Ibishka - ojej cudownie to uchwyciłaś! Łobuzerski uśmiech <3

KateHawke lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka cudna Gabi! Uśmiech absolutnie rozbrajający :D

Luna no bo Zuzia nadaje się nie tylko na ścianę gabinetu, ale i na plakaty! Razem z Tosią oczywiście :) a body Pinokio, ale odziedziczone po córeczkach brata :(

W imieniu Agatki dziękuję za komplementy :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Odnośnie owulacji ( wiem ja zawsze nie na temat :-D )Reset jaki miałaś test owulacyjny ba tym zdjeciu ostatnio? Bo byl bardzo wyrazny. Chcialam kupic i sprawdzić co tam u mnie słychać hehe

To było facelle z Rossmanna. Tylko nie wiem, czy on taki idealny, bo mnie długo wychodził mocny... Ale jeśli nie zależy Ci by idealnie trafić w owulację, a jedynie sprawdzić co się dzieje, to chyba będzie ok. U mnie wyglądał tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/307a2cb944bd.jpg

Btw. temperatura owulacji nie potwierdza, ciekawe jaki będzie progesteron za tydzień.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To było facelle z Rossmanna. Tylko nie wiem, czy on taki idealny, bo mnie długo wychodził mocny... Ale jeśli nie zależy Ci by idealnie trafić w owulację, a jedynie sprawdzić co się dzieje, to chyba będzie ok. U mnie wyglądał tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/307a2cb944bd.jpg

Btw. temperatura owulacji nie potwierdza, ciekawe jaki będzie progesteron za tydzień.

No właśnie temperatury jeszcze nie mierze, bo karmiące nocy i mam pobudki o różnych częstotliwościach. A zaczyna mnie ciekawic co i jak.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset po zabiegu ta temperatura może szaleć. Ja po zwykłym hsg miałam przez kilka dni podniesioną temperaturę, a jajowody były niby drożne i zabieg mnie nie bolał. Także może odpuść mierzenie tempki w tym cyklu? Wtedy się dużo lepiej sypia ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, mi to się wlecze ten czas i już się boję, bo dużo z Was pisało, że końcówka to się dopiero ciągnie :P Chciałabym już chociaż początek lutego :)

Ibishka uśmiech to Gabi ma perfekcyjny :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, tu na forum kiedyś były polecone owulaki: https://allegro.pl/testy-owulacyjne-25szt-ciazowe-5szt-premium-i6689719961.html

Pilik, przeglądałam niedawno książeczkę zdrowia (swoją i siostry) i co ciekawe obie najniższą wagę miałyśmy w 4 dobie, a kiedyś trzymało się w szpitalach dłużej. Zastanawiam się czy byłyśmy jakimiś wyjątkami czy tak naprawdę waga nie jest najniższa w momencie wyjścia ze szpitala.

Lusesita lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Po pierwsze to mamy śliczne forumowe dzieciaczki <3

Po drugie blue świetnie że wróciliście do domu :)

Po trzecie melduję że nie rodzę ;)

Miłego dnia!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - i teraz powinnaś tak robić codziennie, żeby się resztą ciężarnych nie stresowała! ;)

Poproszę dziś o małe kciuki, idę na 19 skontrolować moja szyjkę, i mam nadzieję że młodzieńca również przy okazji :)

Jak Wasze nocki? Wpisów niewiele, czy to znaczy że ktoś się w końcu wyspał?

Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - czyżbyś zaczęła lepiej sypiać przed porodem? Dziwnie jak tak piszesz o 7 zamiast o 4.

Też nie rodzę - nawet cholernego czopa jeszcze nie urodziłam :(

A dzisiaj w Gdansku biało! Nie wiem tylko czy to śnieg, czy szron, bo jest też gęsta mgła i nic nie widać.

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaglądam w nocy,bo po ciemku karmię i idę dalej spać :) Powodzenia na wizycie :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, przykro mi, że Franio tak cierpiał na fizjoterapii. Trzymam kciuki aby zajęcia szybko przyniosły dobre rezultaty.

Ibishka, Gabi sama słodycz! <3

U nas dziś noc marzenie.. co prawda między 20 a 22 dwie pobudki, ale później spała już do 6:30.. nie pamiętam już kiedy tak było. Wiele energii wkładam ostatnio w jej rytm dnia, najgorsze jest to, że nawet zmeczona i senna nie zaśnie sama i wymaga długiego usypiania, przy którym się denerwuje, więc czasem schodzi pół godziny usypiania dla 20 minut snu, ale może będą jakieś postępy.

JuicyB, Lunaris, Jeżowa, Sarna84, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nika- też się właśnie zdziwiłam jak otworzyłam żaluzje.a na uchylnym oknie w ogóle mam biało!

Aga- mam nadzieję że wszystko u Ciebie ok!
    Minnie- będziemy trzymac kciuki :)

Ja jakoś tak lepiej sypiam, ale spojenie trochę dokucza jak wstaje do WC :/

Admiralka- a jak u Was? Odnaleźliscie się już w tej nowej rzeczywistości?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) nasz cudowny wieczór skończył się tak, że po piwie zasnęłam przy filmie i podobno nie dało się mnie dobudzić ;)

Jeżowa muszę zerknąć co mają w asortymencie, bo są śliczne takie delikatne i dziewczęce. Pięknie stroisz Agatke ;* zawsze z klasą!

Minie oczywiście że będą kciuki :) również za to, żeby podejrzeć co słychać u Milana :)

Pilik <3 mnie też chusty bardzo wkręciły, jeszcze super nie motam, ale uwielbiam to! Szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie, to byśmy razem chodziły na chustospacery :) u nas też niewiele mam nosi, ale wczoraj zauważyłam jedną i to naprawdę uroczy widok <3

Nadzieja mi teraz z perspektywy czasu się wydaje, że ciąża minela szybciej. W pierwszej ciąży bardzo mi się dłużyło i też przebierałam nogami na poznanie córeczki :) a jak urodziłam to żałowałam, że to tak szybko. Teraz chciałam bardziej świadomie i na spokojnie cieszyć się ciąża, ale wyszło jak wyszło przez te nasze kłopoty. Mam nadzieję że trzecia ciąża będzie wreszcie spokojna, choć mam świadomość, że z naszymi problemami nikła na to szansa ;)

O matko Achia! Jutro masz donoszona ciążę ! <3

Patrycja jak się dzisiaj czujesz? Gardło dalej boli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 08:31

Nadzieja22, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gabi świetna ! :) aż się uśmiechnęłam z rana

Minnie kciuki za wizytę i szyjkę

Summer gratulacje pięknej nocki ! Oby tak już zostało

Nika Renia na pewno wybierze odpowiedni dla niej moment <3 daj jej jeszcze chwilkę :)

My dziś noc ok, ale za to wyjątkowo Franio nie poszedł na „drzemkę po nocy” i tym sposobem zamiast jakoś dospać do ok 8, nie śpimy od 6, ale chociaż on jest w dobrym nastroju :) (jako przykładna matka liczę, że niedługo sam padnie)

[ur

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 15:23

blue00, Luna1993, Achia, Kaczorka, ibishka, KateHawke, JustynaG, Nadzieja22, Lusesita, JuicyB, Lunaris, Bajkaaa, lamka, Minnie89, Jeżowa, Anna Stesia, Patrycja20, Ania1003, olik321, veritaserum, pilik lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- masz rację co temperatury, nie pomyślałam. A przecież obniżona ma prawo być choćby po tym jak niedojadam i na ile osłabiłam organizm (3 kg w 6 dni to przy mojej ostatniej wadze ładne kilka % masy ciała).
    Tyle, że wiesz, że ja mierzyłam nie tyle po to, by się od 2 dpo nakręcać, ale by w ogóle wiedzieć, czy ta niby owulacja była. No nic, poczekam do progesteronu i tyle. Termometr odłożę :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprowadziłam badania nie-kliniczne na randomizowanej grupie ciężarnych (czyli obejrzałam dokładnie naszą listę z 1 strony sątku). Okazuje sie, ze najwięcej "naszych" dzueci urodziło się w 40 tc.

35+ - 1
    36+ - 2
    37+ - 5
    38+ - 6
    39+ - 9
    40+ - 5
    41+ - 3

Statystycznie największe prawdopodobieństwo porodu wypada mi na ok 9 grudnia. Ale wiecie... statystycznie to ja i mój kot mamy po 3 nogi, więc nie wiem czemu marnuję czas na te obliczenia ;)

summer86, Achia, ibishka, KateHawke, JustynaG, Nadzieja22, Lusesita, Lunaris, Bajkaaa, Minnie89, Jeżowa, Anna Stesia, Patrycja20, Sarna84, pilik, malka lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, u nas dobre spanie też oznaczało pobudkę o 6:30.. ale już wolę tak szybko dzień zaczynać niż nie spać od 2 do 5 ;)

Franio jak zwykle przesłodki! Nasz forumowy mały amant ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lena, u nas dobre spanie też oznaczało pobudkę o 6:30.. ale już wolę tak szybko dzień zaczynać niż nie spać od 2 do 5 ;)

Franio jak zwykle przesłodki! Nasz forumowy mały amant ;)

On miał jeszcze pobudkę o 3, ale spał od 20... zawsze jest coś za coś :) ja potrzebuje mieć choć kawałeczek wieczoru dla siebie, w ogóle to to jest dla mnie najtrudniejsza część macierzyństwa, to poranne wstawanie, bo ja kocham spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- poczekajmy do końca roku- zobaczymy jak wtedy wyjdzie ta statystyka ;)

Luna- sama jestem w szoku ! Szkoda że z tej okazji nie mam wizyty i muszę jeszcze tydzień poczekać :p

Franio jest boski <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:13

‹‹ 2408 2409 2410 2411 2412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ