X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio ty jesteś tak przystojny, że jak dziewczynki podrosną to będzie do ciebie długa kolejka ;) całuśny chłopak :* :* :*

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Summer i Luna super że nocki ok

Pewnie summer od razu dużo lepiej się czujesz?

U nas za to kiepska noc. Już się wydawało że koniec. Kataru u Gabi po 3 tyg. Mnie wzięło w pon. A tej nocy znowu ona. Nie. Mogła oddychac i co chwilę pobudki niestety

Oj Franio jaki przystojniak!!!!!

Lunka ja też uwielbiałam chustowanie.. Czas przeszły bo wiercidupa się kręci na prawo i lewo żeby przypadkiem czegoś nie przeoczyć i ciężko się ją nosi. Wszystko musi widzieć i chusta ja ogranicza..

Lunaris meldunek wzorowy :D

Nikus fajne zestawienie :) życzę Ci żeby Ci się data statystyczna sprawdziła :)

Mi się po raz kolejny śniło że jestem w ciazy.. I tak sobie myślę że teraz taka patowa sytuacja. Z. Jednej strony chciałabym żeby czas z Gabi płynął wolniej żebym mogła patrzeć jak się rozwija itp a z drugiej strony nie. Mogę. Się doczekać żeby był maj i żebyśmy zaczęli starania o Wojtusia - > tak tsk któraś pisała że mezu ma męskie ego isie pytał kiedy najstrujecie syna i mój emek to samo. Jak się pospieszyny to moze się obejdzie bez ponownego przetykania rur :)

Mimo niedogodności tęsknię za stanem ciazy. Tzn uwielbiam teraz być mama ale ciaza była. Czymś. Wyjątkowym. Wiem że jojczalam że mnie boli to czy tamto ale teraz z perspektywy czasu tęsknię, za byciem w ciąży.. Za ruchami w brzuchu itp :)

Z innej beczki. Czy któraś z Was ma może sprawdzony przepis na pierniczki na święta? Zaopatrzylam się w pisali do ozdabiania itp i chce rozpocząć produkcje i uświadomiłam sobie ze nie mam przepisu pewnego..

A no i mówic która ma smaka na pierogi ruskie bo rozmrozilam 2 kg sera białego (o zgrozo z ziemniakami to będzie 6 kg farszu!) i robię dziś produkcje masowa na zaś to jak coś to zapraszam na obiad :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:34

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!
    Franio!!!! Ty Słodziaku!! No amant pierwsza klasa ;)
    Nika zyczę Ci tego 40go tygodnia, bo ja w tym tygodniu urodziłam i uważam ze to było spoko. Nie doczekałam teminu, brakło mi 2 dni ale z perspektywy czasu to dobrze, mimo tego, ze spodziewałam się, ze przenosze ;)
    Mały wczoraj zasnał o 22.... a usypialiśmy Go od 7mej, więc ten tego... pobudka o 8mej :)
    Dziewczyny pamiętacie jak pisałam, ze u Małego pokazały się jakieś plamki nad łokciami? dziś to są już szorstie duże placki, ciagle się powiększają. Wizytę u lekarza mam za tydzień, bo mamy szczepienie na meningo i nie wiem czy czekać. Myślicie, ze to coś powaznego?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bc9bb748838.jpg

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to prawda- spałam do 6.30! Mam teraz taki patent. Ok 17-18 jestem taka mega padnięta że oczy mi się same zamykają. Jak na początku ciąży. Kładę się na godzinkę, przysypiam (moje biedne dziecko niepedagogicznie siedzi przy komputerze O_o) a potem wytrzymuję do 23-24 i idę spać. Tym sposobem przesypiam do 6 :) W dzień jestem wypoczęta i jest luzik.

Też patrzyłam jak to statystycznie wypada u nas :D chociaż patrząc na moją statystykę z Franiem w 43tc to jeszcze z miesiąc mogłabym w tej ciąży chodzić- Staszek dobił by do 5kg na bank :D Mnie zostało 8 dni do szpitala... odliczam!

Rucola potraktuj czymś tłustym- maścią witaminową, bepanthenem. To nie musi być AZS ale czasem u takich maluchów pojawia się jesień/zima- cieplej ubieramy więc może się przesuszać w typowych miejscach. Używasz jakichś nawilżaczy do kąpieli?

<3 Ach te Franie! Piękne chłopaki! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:53

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, u nas podobnie wygladają te plamki na policzkach.. nie mam pojęcia co to, ale lekarka póki co nie mówiła, że to coś niepokojącego.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris myję Małego Mustelą nawilżajacą, ale biore na rękę jak mydło a od kilku kąpieli na koniec dodaję olejku migdałowego i Go obmywam. AnnaStesia zalecała cetaphil. dziś idziemy do apteki to kupię cos. Bepanthen mam, moze jeszcze tą maśc witaminową kupie...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, u nas podobnie wygladają te plamki na policzkach.. nie mam pojęcia co to, ale lekarka póki co nie mówiła, że to coś niepokojącego.
    oj to dobrze, bo za tydzien mamy meningo i nie chciałabym przekładac. Już i tak przegapilismy pierwsza dawkę ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franioooo <3 <3 kurczę, to teraz mam dylemat z kim swatać Agatkę - z Franiem czy Lewciem? :P oba takie przystojniaki, że hej! :)

Summer nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę, że miałaś z Anią lepszą noc! Pewnie czujesz się jak nowonarodzona :) oby taka tendencja się utrzymała.

Ibishka szkoda, że Gabi katar przeszkadzał w spokojnym spaniu :( a maj już prawie niedługo - przy dzieciach tak szybciutko mija czas, że nim się obejrzysz, a już będziesz sikać na testy ciążowe :) i rozumiem tęsknotę za stanem ciąży, też uważam, że jest to coś tak magicznego i niezwykłego (pomimo przeciwności, mdłości i bólu), że koniecznie muszę to przeżyć ponownie :)

Nika ekstra statystyka! :D 9 grudnia polecam - urodziny mojego ukochanego brata i imieniny równie ukochanego dziadka!

Rucola oj widzę, że Lewcio zamienił się wczoraj z Agatką, która pięknie usnęła... równowaga w przyrodzie musi być. Co do suchych placków to niestety nie pomogę :(

Luna a się upiłaś tym desperadosem :D

Chciałabym wywołać Emilkę!!! Daj znać jak tam u Was :*

U nas piękny wieczór i noc. Sama wykąpałam Agatkę o 18, bo mąż był na zajęciach. Usnęła po karmieniu koło 19, obudziła się na dokładkę o 20 i potem pięknie spała do 23:30. W nocy pobudki 2 i 4, a o 8 wstałyśmy! Naprawdę jak dla mnie to może tak zostać, coś cudownego, tyle wolnego czasu wieczorem :)

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to powinno wystarczyć :) obserwuj, raczej nie będzie to przeszkadzać w szczepieniu. Ja się juz zaopatrzyłam w Mediderm i zakupiłam też emulsję do kąpieli -mam strasznie suchą skórę i Franek też choć nie odkręcamy kaloryferów. Okna niestety najczęściej zamknięta w nocy bo zimno i efekty :( Będziemy testować!

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lunka dziękuje, że pytasz . Niestety ale nie jest lepiej dzisiaj cały dzień będę wcinać czosnek i pic herbatę z sokiem z czarnego bzu jak nie pomoże to jutro chyba pójdę do lekarza ...

Minie kciuki !

Nenusia halllo ????

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja z doświadczenia polecam mediderm na takie suchości :)

Miłego dnia cioteczki, takie uśmiechu u nas od rana :) (jeśli spamuje za bardzo fotkami to proszę mnie zbesztać)

]

Patrycja tu dziewczyny mi polecały Prenalen jak byłam przeziębiona :) może spróbuj?

Franio przystojniak jak zawsze <3

Lunaris odliczamy razem z Tobą, już za tydzień Staszek będzie się do Ciebie tulił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 21:01

Lunaris, Achia, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, ibishka, Sarna84, Jeżowa, Patrycja20, Minnie89, Lena21, Yoselyn82, blue00, JustynaG, KateHawke, pilik, KateKum, Madzik34, malka lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wam się dobrze spało, a mi nie :P Z nudów zaczęłam robić listę co będzie nam potrzebne, już od razu z firmami, żeby potem nie szukać :) Zapisuję sobie jak coś polecacie (np termometr geratherm :P ), ale jak macie swoje listy z pewniakami, to chętnie bym zobaczyła :)

Franio ach Ty słodki maluchu <3

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:

jeśli spamuje za bardzo fotkami to proszę mnie zbesztać)

no wiesz! jak mogłaś tak pomyśleć :) SPAMUJ ILE SIE DA!:)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    no wiesz! jak mogłaś tak pomyśleć :) SPAMUJ ILE SIE DA!:)
    <3 <3 <3

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, spamuj choćby i codziennie! Zuza jest taka urocza :) I ten fryz, no bomba! <3

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Lunaris dziekuję za polecenie medidermu. mam nadzieję, ze bez problemu dostanę w swojej aptece :)
    Zuzia śliczna i podogna dziewczynka, ten błysk w oku coś mi mowi, ze nieraz da rodzicom popalić ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja tam tez jestem za tym abyś spamowała :) Zuzia jest piękna <3
    O dzięki podjade do apteki i kupię !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ustalmy to raz na zawsze - my tu KOCHAMY zdjęcia i nie ma czegoś takiego jak za dużo ;)

Była u mnie położna środowiskowa i trochę mi namieszała odnośnie nacięcia krocza...widzę że co lekarz to opinia. Ona jest zwolenniczką ochrony za wszelką cenę i niech natura działa sama, szpital w którym będę rodzić ma podejście, że nacinają jak widzą, że może pęknąć. Można zglupieć...

Patrycja - zdrówka życzę!

Luna1993, Patrycja20, pilik lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ależ ma oczyska Zuzinka :) ja tez zawsze mam wrażenie, że spamuje, ale w końcu zakochane mamy nie myślą do końca racjonalnie :D

Dziękuje za wszystkie miłe słowa w imieniu Franka-Amanata :p

Ibishka nie lubimy kataru :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola charakter ma ewidentnie po mamusi, więc szykujemy się na hardcore ;D mediderm powinnnas dostać, raczej to powszechnie używany krem/maść :)

Minnie moim zdaniem lepiej naciąć niż pęknąć, pęknięcie jest trudniejsze do szycia, rana nieregularna... Jak przychodzą skurcze parte to położna naciąga skórę krocza tak, by uniknąć nacięcia, nam się dwa razy udało

Lena ja jestem tak zakochana w dziewczynkach, że każdemu na ulicy bym ich zdjęcie dała :D #matkawariatka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:34

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ