X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie tak, jesteśmy w domciu i Nat śpi na razie. Ale płakała przed zaśnięciem jeszcze.

Luna przytulaski niestety odpadają bo ja dalej chora. I serce mi się kraje bo nie mogę jej nawet poprzytulać i wycałować :(

Minnie89 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj się i popatrz na to z tej strony, ze będzie operował Cię specjalista a nie byle kto z przypadku. Znajoma tydzień temu miała podobna operację, to było bodajże 34+5, chłopczyk zdrowiutki, macica uratowana. Zabieg był planowany i brał w nim udział ginekolog, chirurg, urolog i neonatolog. I anestezjolog oczywiście. Myślę, ze u Ciebie to będzie podobnie wyglądało!!

Achia, Aga9090, Jeżowa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jestem zła, wściekła i załamana... Łożysko wrasta w bliznę po cięciach cesarskich i wolą mnie tam wysłać, bo tam podobno więcej takich przypadków było, a tu się boją tego podjąć... Juz nie wspomnę, że Bytom to szpital 3 ref..

• reset Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- na pewno pani doktor nie podobało się w historii leczenia stosowanie estradiolu. Naczyniaki są wrażliwe na estrogeny... A u mnie bez tego to mogę nabawić się marskości wątroby od wina, a endometrium nie wyhoduje większego niż 5 mm :/

Dzięki Dziewczyny za ojojanie. Już mi lepiej :) Pomijając straszne słowo na "n" to po prostu chyba wyszło ze mnie zmęczenie ostatniego tygodnia. Tydzień temu jak obuchem po głowie dostałam endomendą (bo co innego, gdybym szła na zabieg i wiedziała, że ktoś to podejrzewał), teraz naczyniak itp.

Ale ogólnie jestem dobrej myśli. Tzn. wiem, że mam te pół roku na starania, a jak nie to IVF. Wiadomo, że teraz każdy kolejny cykl będzie obciążony nadziejami i planami, ale każda z nas to przeszła. Wierzę, że kiedyś się uda :) Najwyżej będę mieć większą motywację, by o siebie dbać, żeby dziecku wstydu nie przynosić w przedszkolu :P

Nenusia- to będziesz chyba w tym samym budynku co ja, tylko piętro lub dwa niżej. Zobaczysz, ten szpital to świetni specjaliści, sam prof. Huras też jest w Krakowie znany (chyba się leczy u niego nasza Anaaa z dinusiów). Ja wiem, że daleko od domu, ale z punktu widzenia bezpieczeństwa Twojego i dziecka to najlepsze wyjście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 16:20

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Aga- no co za... wiem,że na pewno masz już tego dosyć,ale wierzę,że widok synka Ci wszystko wynagrodzi! przeszłaś już tyle w tej ciąży, jesteś mega dzielna! kciuki za przyjęcie! Ten profesor rozumiem jakiś dobry jest i Cię nie odeśle?
    Nie nie odeślą, bo to juz Bytom umawiał mnie z tamtym szpitalem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 16:25

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, kurczę, ja pierdzielę, co za cioły! Przecież to się nie pojawiło wczoraj - mogli Cię umawiać do tego Krakowa już dawno temu, zamiast wysyłać tu, tam i siam.

No nic, najważniejsze jest żeby się skończyło dobrze dla Ciebie i Ernesta. W Krakowie są świetni specjaliści, wiec oboje będziecie bezpieczni i zaopiekowani. Wiadomo już, kiedy masz się stawic w Krakowie na oddziale?
    Tak czy siak, kciuki non-stop za pomyślne rozwiązanie.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- będziemy tu mocno tzymać za Ciebie kciuki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jutro rano tam jestem umówiona.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mocne kciuki za Was! Wiem, że to ogromny stres dla Ciebie, ale zgadzam się z dziewczynami - dobrze że będziesz pod opieką najlepszych specjalistow.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kciuki za was :) dobrze ze bedziesz pod opieka lekarzy co maja wieksze doswiadczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 16:54

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nika jutro rano tam jestem umówiona.
    Daj znać na kiedy zaplanują cesarkę! Obstawimy Was kciukami, modłami i innymi formami mentalnego wsparcia!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga szkoda, że tak na ostatnią chwilę wszystko załatwione, ale Bogu dzięki, że ogarnęli brak umiejętności zanim Cię pokroili. Dobrze, że przynajmniej szczerze uznali, że nie dadzą rady i nie próbowali się na Tobie uczyć. W Krakowie zajmie się Tobą specjalista, więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Dużo stresu, ale wkrótce zobaczysz synka i mam nadzieję zapomnisz o wszystkich ciążowych problemach :*

Kate bardzo mi przykro, że Natalia tak ciężko przeżyła szczepienia :( obyście obie wkrótce poczuły się lepiej. Kuruj się kochana.

Achia pandy ekstra <3 mam taką pieluszką flanelową :D

Luna serio, jednorożce? :D no nie spodziewałabym się! ale masz rację, nigdy więcej nie oddawaj sterów mężczyźnie :P

Ja po wizycie u gina, wszystko w porządku! Agatka przespała całą drogę w tą i z powrotem (szłyśmy pieszo, wiec fajniutki spacer zaliczony) i w trakcie wizyty też nawet nie kwilnęła, za co jej bardzo dziękuję :D zaraz zamówię u męża bezalkoholowe piwo (choć marzą mi się desperadosy, dzięki Luna!!!) i będę na wieczór łatwa :P ach i jeszcze - mój mąż nie wiedział, że po cesarce należy odczekać rok na kolejną ciążę, więc jak mu powiedziałam, to się zasmucił, bo był pewien, że w wakacje wracamy pełną parą do starań...

KateHawke, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję bardzo Wam za wsparcie ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- tylko prosimy odzywaj się z tego Krakowa żebyśmy wiedziały że Cię np smok wawelski nie porwał przypadkiem! :)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! A przypomniało mi się teraz - oczywiście kalafior mi nie minął po ciąży i jak zapisywałam w kalendarzu termin szczepienia to w oparciu o zapis w książeczce. Patrzę na zapis, oki, 27.11 na 12:00 to zapisujemy co by nie zapomnieć. Biorę kalendarz i zapisuję 28.11 na 12:00 :D dalej patrząc na książeczkę. Kurde że ja się nie skapłam XD a dzisiaj mi pani mówi, że wczoraj mi kartotekę wyciągała. Facepalm na całego :P
    No i przez to nie byłam u przystojnego doktorka tylko u jakiegoś starego ciula (uwaga! Ciul po Śląsku to nie przekleństwo :D ). Gość mnie potraktował po macoszemu. Szybko zbadał Nat i "ić Pani stont". Jak zapytałam czy przepisze mi robioną maść witaminową to powiedział że on nie ma takiej pieczątki (sic!) i niech mi mój lekarz wypisze "jak taki mondry". A na odchodne to już za przeproszeniem j*błam... On mi gada "czekolady nie jeść, słodycze odstawić!!!" I wskazuje na wysypkę na twarzy Nat. Czaicie że ten stary pryk trądzik niemowlęcy który Nat ma przez moje hormony uznał za uczulenie na czekoladę nie pytając mnie nawet czy ją jadam... "Rynce opadajo" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 17:21

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa super że wszystko ok z podwoziem :) to teraz możesz wykorzystać eMka :D Fajnie że tak chciał od razu rodzeństwo majstrować <3 <3 <3

Jeżowa lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, uwielbiam za te śląskie wstawki, nie za ciulowego/ciulowatego (?) doktora. Dobrych snów dla Nat :*

KateHawke lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jaki Franio uroczy chłopak! Uśmiech ma piękny <3

U nas noc bardzo słaba, zęby bardzo męczą, dałam w końcu paracetamol to spała od 22 do 2, ale potem do 7 popłakiwała, nie mogłam odłożyć bo od razu straszny płacz. Porządnie zasnęła po 7, a po 8 musiałam Ją obudzić bo jechałyśmy do lekarza. Przez dzień też mocno bidule dziąsła męczą, aż jeść nie chce co znowu mnie stresuje...

Ibishka no patrz, jeden rocznik, razem się starałyśmy za pierwszym razem i za drugim chyba znowu będziemy razem! I to mój mąż „poluje” na syna ;) (a szczerze ja bym chyba wolała drugą córkę to wtedy by się nie opierał przed trzecim :p)

Rucola u nas takie były tylko mniejsze i prawie zniknęły odkąd właśnie bepanthenem traktuje

Jak wywołujemy to jestem bardzo ciekawa jak się je radzi Phappy z bliźniakami! To musi być dopiero jazda bez trzymanki.

Ochhh Zuzinku piękny! <3

Reset dobrze że nic groźnego!
    Mam nadzieję że nie namieszam, ale każda zmiana tego typu jest nowotworem, ale tylko złośliwa jest rakiem. I właśnie łagodnymi nowotworami w większości nie ma co się przejmować (Ty to pewnie wiesz, ale tak na chłopski rozum do mnie takie tłumaczenie trafiło :))

Agulineczka pytałaś wczoraj bodajże o usg piersi karmiąc. Jeżeli ma to być rutynowe badanie, lepiej czekać na koniec karmienia. Jeżeli jednak badanie zrobić musisz to warto znaleźć radiologa który ma doświadczeniu w badaniach kobiet kp. (Info od cdl)

Aga bardzo mi przykro że tyle stresów i nerwów :( ale już coraz bliżej poznania Ernesta!!

A na ten ponury dzień dla wszystkich uśmiech od mojej Panienki <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e0f512073d6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 17:38

Achia, Yoselyn82, Patrycja20, KateKum, Luna1993, Rucola, blue00, KateHawke, veritaserum, summer86, Lunaris, JustynaG, Bajkaaa, Lena21, Kaczorka, Nadzieja22, JuicyB, Lusesita, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa super, że wszystko ok :) Ja już też umówiłam wizytę kontrolną za 2 tyg. Moja mama wtedy przyjedzie i zostanie z niunia. Umówiłam od razu usg piersi.
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też sporo ulewaly na początku? Nasz okruszek potrafi nawet 2h po jedzeniu ulac. Staram się ja odbijać, ale nie zawsze się to uda. Noszę Ja w pionie, staram się nie ruszac/przewijac zaraz po jedzeniu, ale mimo to ulewa. Praktycznie po każdym cycusiu. W przyszły wtorek mamy pierwsza wizytę u pediatry, jestem ciekawa jak przybiera na wadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 17:41

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna Ninka:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2411 2412 2413 2414 2415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ