Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
pilik piekna Ninka i jaki cudny usmiech
Jezowa super ze wszystko dobrze
Luna tobie tez gratuluje udanej wizyty
Franio jaki sliczny, Uśmiech ma pięknyLuna1993 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyCały dzień się zbieram czy się żalić czy nie, ale jesteśmy jak rodzina, co nie? Bardzo proszę mnie ustawić do pionu. Mam zjazd psychiczny od kilku dni, smutno mi że prawie w ogóle nie cieszyłam się z ciąży, teraz jak piszecie o staraniach to tak bardzo bym chciała, a to absurdalne, kolejna ciąża nie jest dobrym pomysłem i nie zatrze złych wspomnień. Po prostu mam za sobą dwie bardzo trudne ciąże i dziś mam dzień na smutki z tego powodu. Rozumiecie mnie czy bardzo bredzę? Do tego emek nie pomaga, co zacznę temat to zgania na moje hormony. A ja to przecież wiem
tak się cieszyłam każda sekunda z Zuza i jestem zła sama na siebie, że teraz tak smece i chce by te dni mijały jak najszybciej
to sobie ulałam...
Aga najważniejsze że będziesz pod fachową opieką i nikt nie będzie na Was eksperymentować, szkoda tylko że masz tak dalekomusisz być dzielna a na nas możesz zawsze liczyć
Jeżowa super że wszystko dobrze, udanego wieczoru z emkiem :> mi gin mówił że lepiej z każdą ciaza poczekać rok, nawet po porodzie sn, bo każda ciąża to obciążenie ogromne dla organizmu i potrzebujemy czasu na regenerację. Chciałabym jednak żeby mój emek miał takie plany jak Twój
Teraz tak sobie myślę że jestem głupia i zachowuje się jak niewdzięczna, mam dwoje zdrowych dzieci, a ja mam jakieś głupie doły psychiczneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 18:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna każdy ma prawo do spadku nastroju i smutków. Nie jesteśmy z drewna. Narzekaj ile zechcesz bo po to jesteśmy żeby chociaż ojojać. Także ojojojojoj :*
A co do mac'zestawu to mmmmm sama bym wycięła coś dobrego. A tu prędzej to mnie wodzionka czeka
Ninka ty to wiesz jak chwytać za serceuśmiech cudowny
Aaaa dziewczyny zapomniałam wam napisać wiecie ile ten mój klocuszek już waży? 5100g ! A takie niskie przyrosty miała po urodzeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 18:31
Patrycja20, Jeżowa, Lunaris, pilik, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna- myślę że rozumiem.i Myślę, ze każdemu zdarzają się gorsze dni, dołki, ale ma to dobrą stronę- to mija!
Życzę Ci aby trzecia ciąża - kiedy będzie na nią czas i się wydarzy- nie przysporzyła Wam żadnych problemów!
Najważniejsze, że masz dwie zdrowe córeczki przy sobie i Emka- nawet jeśli zwala wszystko na hormony (bo wiesz. Pewnie po części ma trochę racji)
No i Dobrze,że jest nutella!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 18:32
-
Luna, ja to Cię podziwiam, że w ogóle się piszesz na trójkę! Ja wiem, że dwójka to dla mnie maksimum, żebyśmy wszyscy ostali sie przy zdrowych zmysłach. I też mi trochę smutno że nawet o to drugie pewnie nigdy jednak się nie postaramy. Nie wyobrażam sobie przeleżanej ciąży przy starszaku mniej niż 3-letnim, a za 3 lata to może być różnie. Nie wiem czy ja i mój m. jeszcze z siebie tyle wykrzesamy, żeby znowu katować się dietą, stymulacją i staraniami jako takimi. Starzy już będziemy. Trochę smutno się żegnać z wizją wymarzonej rodziny, ale przede wszystkim staram się zachować pokorę i dziękować za to co mam.
A wy jesteście oboje z emkiem tacy młodziutcy - plany zaczekają i nie uciekną. A tymczasem brawo za rozsądne podejście, danie sobie czasu na własny rozwój i ustabilizowanie sytuacji zawodowej. Ta kolejna ciąża będzie dzięki temu zupełnie inna.
-
Luna kochana nie ma nic złego w pragnieniu kolejnej ciąży, żeby móc się nią cieszyć! To, że chciałabyś znowu poczuć to piękne uczucie nie ma wpływu na wdzięczność za dwójkę zdrowych dzieci i miłość do nich. Nie musisz mieć żadnych wyrzutów sumienia. A z upływem czasu tak to już jest - jednocześnie chcemy, żeby zatrzymał się w miejscu, z drugiej strony chcemy by upływał, bo nie możemy doczekać się przyszłości
według mnie wszystko z Tobą w porządku! Ale zjedz Nutellę, na pewno pomoże
Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór!
Kate wiem że mało śmieszna sytuacja ale uwielbiam Cię za ten opis wizyty- mam banana od ucha do ucha
Ninka jak zawsze słodziasta!
Luna przecież to zupełnie normalne jak masz na głowie dom i 2 dzieci w tym niemowle! Marudź ile chceszJa dołączę do Ciebie za jakiś miesiąc myślę.
Myślę jak dziewczyny- jesteś młoda z 3 jeszcze zdążycie, odchowajcie Zuzie, odpocznij, będzie Ci łatwiej potem z bardziej samodzielnymi dziewczynkami i maluszkiem
Zaczynają mi spływać zamówienia z Alimam już prezent Frania na święta i ochraniacze do nosidełka- bardzo fajne i dobrej jakości. Jestem zadowolona, jeszcze jakieś 10 paczek
KateHawke, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie o te poduszki motylki do wózków - pamiętam, jak sama będąc w ciąży byłam na "nie", ale teraz jak widzę tę latającą główkę Agatki na nierównych chodnikach w mojej okolicy to już sama nie wiem... Dzisiaj w spokoju przejechałyśmy przez kostkę brukową, bo wzięłam ją w foteliku (u gina gondola by się nie zmieściła + mamy rozkładanego Cybexa więc nie mam takich wyrzutów sumienia), a w foteliku ta główka jest lepiej trzymana. No i teraz nie wiem, kupować tę podusię czy nie? Macie, używacie?
-
nick nieaktualnyDziękuję Wam
już myślałam że tracę rozum. Wiem, że to tylko gorszy dzien, chciałabym po prostu żeby minął i żeby było jak wcześniej, żeby cieszyć się z każdej kupy, każdego karmienia, uśmiechu itp. Z trzecim maluchem wiadomo że poczekamy dobre parę lat, chodzi mi to po głowie przez szalejące hormony, jakby to miało sprawić że spełnię marzenie o idealnej ciąży. Niestety tak pewnie nie będzie i muszę być tego świadoma, takie jest życie niestety. Moje ciążę były bardzo nieidealne ale jakie idealne dzieci się z nich urodziły !
Same z resztą wiecie, długie starania, straty, to daje w kość psychice, jak sobie przypomnę o tym co było rok temu, jak cierpiałam to od razu humor siada
Jeżowa a jaki wysoki jest ten motylek? Jak główka nie będzie za wysoko to chyba można używać?
Lunaris jaki prezent dla Franka wybrałaś?
Nika co Ty odpowiadasz, za 3 lata wcale nie będziesz stara! Rozumiem, że żeby mieć kolejne maleństwo czekałaby Was długa i ciężka droga starań, sama oceniasz czy czujesz się na siłach. Z jednym masz rację, leżałam w ciąży z 3,5 letnia córka w domu i bywało ciężko, a co dopiero z mniejszym dzieckiem -
Luna zamówiłam dla synka aparat o taki :
https://pl.aliexpress.com/item/Amkov-CD-EW-1-77-cal-WiFi-5MP-Mini-Dzieci-Aparat-Cyfrowy-Przeno-ny-Aparat-dla/32934219449.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fHAJhRN
Mały uwielbia pykać zdjęcia a nie chcę mu dawać ani mojego ciężkiego (i drogiego) Nikkona ani telefonu. Jego ojciec i dziadek są fotografami z zamiłowania i młody przejął dryg. Zakupiłam wiec jego własny- nie będzie mi podbierał mojego a my będziemy mieć fajne zdjęcia rodzinne robione przez starszego brata
Jeżowa ja nie mam motylka ale u Izy zamówiłam sobie poduszkę-naleśnik dość dużą. Zamierzam ją złożyć na pół i podkładać w wózku pod plecy, główkę i ramiona tak żeby było mięciutko i cieplutko -
Pilik ten uśmiech od razu poprawia humor
Ninka ma takiego łobuziaka w oczach
Lunka ja to rozumiem, bo sama czasem myślę, że narzekałam na te wszystkie niedogodności, wiecznie się czymś martwiłam zamiast się cieszyć tym stanem a teraz mi tego bardzo brakuje. Jak oglądałam filmiki z ruszającym się brzuchem to aż się popłakałam
Agulineczka mój do tej pory ulewa i to sporo, dopóki przyrosty są ok to żaden lekarz na to nie reaguje
Jezowa stosunkowo udanego wieczoru życzęa z tym czekaniem to trochę się dłuży, ale ostatnio koleżanka położna mi mówiła, że właśnie miała pacjentkę, która ma 15 miesięcy roznycy pomiędzy dzieciakami i niestety ostatnie 1,5 miesiąca ciąży musiała spędzić w szpitalu, bo blizna zaczela się rozchodzić - wiec warto poczekać, bo ja bym chyba uschnela z tęsknoty za Franiem
Aga trzymaj się tam, może to i lepiej dla Waszego bezpieczeństwa
Rucola ja wybrałam w końcu kinderkraft yummy - jeszcze nie dostałam przesyłki wiec jeszcze nie mogę do końca się podzielić opinią, ale wybrałam je ze względu na regulowane oparcie i podnózek. To z ikei nasza fizjoterapeutka powiedziała, że wg niej może się sprawdzić dopiero ok 10 miesiąca. Ogólnie polecała regulowane oparcia siedziska dla takich maluchów. -
Dziewczyny,
Pomóżciemiałyście do czynienia z cukrzyca ciążowa?
U mnie po odstawieniu Metformaxu poziom glukozy na czczo wzrósł do 100... Jak za starych czasów. Tyle, że po obciążeniu radzi sobie mój organizm dobrze. Jest to więc nieprawidłowa glikemia na czczo.
Trochę mnie to martwi...
Ale poza tym to w poniedziałek robiłam betę, był to 20dpo i... 1037
Jeszcze jakby tego było mało to łapie mnie chyba jakiś wirus... Prenalen katar, sok z maliny i witamina c z aceroli wraz z Isla moimi przyjaciółmi sąLunaris, -Mamunia- lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Staraniowa, piękna beta!
Przy cukrzycy ciażowej ostatni posilek o 22:30 najwcześniej. A jeśli wstajesz w nicy na siku to też dobrze coś schrupać.
Najlepiej jeśc małe posiłki co 2.5-3 godziny.
W necie jest mnóstwo diet dla cukrzyków, tam są fajne pomysły, ale generalnie wystarczy trzymać się z daleka od produktów ze śrdnim i wysokim indeksem glikemicznym. Ja unikam jedzenia z IG powyżej 40... no góra 50No i jeśli np. wezmę do obiadu makaron o indeksie 50, to do tego już tylko mięsko i warzywa w proporcjach 1:1:1 żeby cukry z makaronu gdzieś zginęły w tłumie.
Nie jest tak źle - jest mnóstwo pysznych rzeczy z niskim IG i małą ilością węglowodanów. Poszukaj sobie tabel IG.
staraniowa lubi tę wiadomość
-
Staraniowa piękna beta
Co do cukrzycy ciążowej to wiele nie wiem. Ale koleżanka kiedyś mi opowiadała (bo też miała przy obu ciążach) że np. takie pierogi z biedronki (nie mrożone tylko te drugie) mają niezwykle wysoki poziom, pewnie dlatego że są przetworzone. Także wystrzegaj się gotowych dań nawet jeśli nie podejrzewasz je o "cukier"staraniowa lubi tę wiadomość