Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga - dopiero doczytałam, powodzenia jutro! Parę osób z Krakowa tu masz, więc gdybyś czegokolwiek potrzebowała to dawaj znać!
Na szybko po wizycie - szyjka 2,7cm, więc tragedii nie ma.
Za to mój mały łobuz ma już prawie 2kg! Mamuśka musi przystopować z tym obżarstwem
Co do dylematów o ciążach - czyż każda z nas ich nie ma? Ja czasami tłukę się po głowie, bo marzyłam o ciąży kilka lat, a teraz zdarza mi się pomyśleć, że to ogromne przedsięwzięcie, masakra dla psychiki i co ja żem narobiła. Ale w życiu bym tego nie cofnęła. W życiu! Nie widzialam jeszcze tego maleństwa, a tak bardzo je kochamNadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Reset, w takim razie trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze!
Achia ładna mufka, gdzie kupowałaś?Chyba też kupię, bo nie wiadomo jaką pogodę będziemy mieć jak Miki się urodzi.
Luna, jednorożec jest spoko przecieżWymieniłaś na inny czy zostawiłaś?
Aga, kurczę szkoda, że dopiero jak tam pojechałaś to Ci powiedzieli, że się nie podejmą. Trzymam kciuki za jutro i koniecznie się melduj.
Jeżowa cieszę się, że wizyta udana, a Agatka dała Ci się zbadać. Stosunkowo udanego wieczoru
Nineczko jakaś Ty piękna
Lunka, przecież jesteśmy tu po to, żeby słuchać i radości i żali. Twoje emocje są całkowicie zrozumiałe. Naprawdę nie miałaś łatwo w ciąży, bo nie dość, że musiałaś się oszczędzać przy jednoczesnej opiece nad Tosią, to wyszły problemy z serduszkiem Zuzi, do tego nauka, egzamin. Hormony wcale nie ułatwiają sprawy, ale wiedz, że to zupełnie normalne co czujesz.
Aha, jeszcze chciałam napisać, że piękne zdjęcie dodałaś na kocyku od lullaloveJakoś buzia maluszka wydała mi się znajoma
Staraniowa super beta i jaki ładny suwaczekreset, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/faf6043ed254.jpg
Jeżowa ja mam taki i chwała Bogu bo bez niego Zosi głowa latala bardzo ale zdania na temat motylka są różne.
Dziewczyny cudne dzieci wasze rosnąza chwilę będą sesje świąteczne
No i nowe dzieciaczki
Aga trzymaj się w tym Krakowie, ja leżałam gdzie indziej ale najważniejsze że będziesz pod dobra opieka, swoją drogą w szoku jestem że Bytom nie radzi sobie z takim przypadkiem...
I tyle pamiętam, przepraszamJeżowa lubi tę wiadomość
-
Staraniowa gratulacje pięknej bety
wpadaj do nas częściej -nowe brzuszki mile widziane!
Aga bardzo mi przykro że tak to się układa ciągle pod górke u Ciebieale Twój mały fajterek już pokazał jaki jest dzielny i wojowniczy. Ty też jesteś super dzielną mamą i wiem że ten ostatni zakręt również dzielnie pokonacie! Już niewiele czasu zostało na szczęście. Trzymam za Was nieustannie kciuki i mam nadzieję że dobry net mają w Krakowie żebyśmy mogły na bieżąco Ci dopingować
staraniowa lubi tę wiadomość
-
Ps ja to dopiero mam problemy! Koleżanki chcą mi coś kupić dla Stasia ale pytają co bo ja przecież wszystko mam (i w nadmiarze
). Kurcze nic nie mogę wymyślić! Coś pamiątkowego bym chciała ale normalnie nie wiem co! o zgrozo! chyba wykupiłam cały asortyment dziecięcy
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lunaris, może sesję noworodkową?
W kilka osób można już coś fajnego zebrać. Nie wiem jak to wygląda cenowo, ale może.. ?
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnyLunaris-a masz taką książkę pamiątkową dla dziecka , gdzie piszesz jak był ubrany jak wyszedł ze szpitala, ile w tym czasie coś kosztowało, miejsca na zdjęcia itp? albo to na odlew rączki i stópki?
Nadzieja- allegrou tego sprzedawcy https://allegro.pl/uzytkownik/Alan207?order=m
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Staraniowa, może przedyskutuj jeszcze z ginem lub diabetologiem odstawienie mety? Ja po rozmowie z moim ginem zdecydowałam, że nie odstawiam mimo zaleceń PTG i brałam do 15 tygodnia ciąży. W innych krajach metformina jest cześto stosowana w trakcie ciąży i zdaniem tamtejszych lekarzy może zapobiegać poronieniom na wczesnym etapie u osób z zaburzeniami gospodarki cukrowo-insulinowej.
I tak jak pisały dziewczyny, najlepiej mieć wczesną i późną kolację, wtedy cukry rano nie szaleją.staraniowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Może jakiś uroczy mikołajkowy kubraczek na sesję + do ubrania w święta?
Ja kupiłam dla córeńki sukienusię czerwoną w kratkęBędziemy się stroić na Wigilię.
Mam też czapeczkę i butki mikołajkowe do zrobienia kilku zdjęć na kartkę świąteczną
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Staraniowa, może przedyskutuj jeszcze z ginem lub diabetologiem odstawienie mety? Ja po rozmowie z moim ginem zdecydowałam, że nie odstawiam mimo zaleceń PTG i brałam do 15 tygodnia ciąży. W innych krajach metformina jest cześto stosowana w trakcie ciąży i zdaniem tamtejszych lekarzy może zapobiegać poronieniom na wczesnym etapie u osób z zaburzeniami gospodarki cukrowo-insulinowej.
I tak jak pisały dziewczyny, najlepiej mieć wczesną i późną kolację, wtedy cukry rano nie szaleją.
Właśnie mój gin jest świadomy tego, że w Stanach się mwtforminę bierze nawet cała ciążę. W Polsce jednak to zabronione i też mi kazał odstawić. Pewnie się martwi też o siebie - trudno się dziwić...
Zapytam jeszcze endokrynolog. I faktycznie, może późne kolacje załatwią sprawę. Śniadania jem o 8:00. Wtedy docieram do pracy a od 6 jestem na nogach. Niestety mam do pracy 50 min pociągiem a po wzięciu Euthyroxu trzeba odczekać trochę... Ech...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Staraniowa, mi mój gin wyłożył sytuację bardzo klarownie, informując, że PTG zaleca odstawienie, ale właśnie w Stanach i krajach zachodniej Europy stosuje się metforminę całą ciążę. Powiedział, że jest to lek z kategorii i będąc na moim miejscu, mając taką historię starań o ciążę, brałby przynajmniej w I trymestrze, ale decyzję pozostawia mi. Przewertowałam wtedy pół internetu po polsku i angielsku, zdecydowałam się brać nadal, choć nie była to łatwa decyzja.
Rucola, staraniowa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny na Was zawsze można liczyć!
Niestety i książkę i ubranko już mam... myślałam o sesji ale to są 2 koleżanki więc wyszło by dość drogo
ALE! dzięki Wam w sumie wpadłam na coś- od kiedy urodził się Franio kupuję co roku 1 bombkę bardzo ładną. Podpisuję markerem z którego jest roku.
Poproszę koleżanki o jakąś fajną i piękną dla Stasiabędzie pamiątka od cioć i jednocześnie podtrzymanie tradycji
Chyba że jeszcze coś innego wymyślęRucola, pilik, Kaczorka, StaraczkaNika, blue00, JuicyB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris genialny pomysł z tym prezentem dla Franka
na bank będzie zadowolony
Dla maluszka może jakieś ładne wyjściowe ubranko które zachowasz na pamiątkę? Sesja zdjęciowa?
Minie o matko jaka piękna waga! Moja miała 2 kg jakoś koło 35 tcbrawo dla Milana
Nadzieja ślicznie dziękuję ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 21:20
Rucola, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna też sobie pozwoliłam Cię dorwać :*
Minie piękna waga
Bajka a z jakiej firmy masz tę podusię? Bo widzę, że ta środkowa część jest taka płaska jakbym chciała
U nas już po stosunkowo miłym wieczorze, nic z tego, posucha taka, że nie da rady... Muszę coś zakupić, było tutaj polecane, tylko zapomniałam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 21:34
-
nick nieaktualny
-
https://lulusklep.com/producent/lulu-kids-baby/antywstrzas-jezyki-szare
Jeżowa coś takiego mam tylko inny wzórJeżowa lubi tę wiadomość
-
Przepraszam dziewczyny, że tak mało się udzielam, ale emka nie było parę dni, Fela w dzień nie uznaje ostatnio drzemek i jakoś tak mi ten czas leciał i nie miałam kiedy zajrzeć.
Aga skoro Bytom woli nie robić tej CC to może dobrze, że jednak jedziesz do Krakowa. Tam będziesz w lepszych, bardziej doświadczonych rękach i będziesz mam nadzieję spokojniejsza, że wszystko będzie ok. Trzymam kciuki za Was!
Rucola, Fela ma dokładnie takie same plamy na udach i w zgięciach łokciowych. Ma też trochę na twarzy. Myślę intensywnie czy nie odstawić mleka. Już ostatnio miałam próbę, ale poległam po tygodniu. Też się zastanawiam czy nie iść szybciej do pediatry, bo szczepienie mamy dopiero za 2 tygodnie. Smaruje ma razie medidermem i bepanthenem. Jest może troszkę lepiej, ale nie znika a nawet doszło kilka nowych plam