X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Ewelina :)
    Na l4 idź tak szybko jak możesz tymbardziej że mówisz że przeziębienie cię nie opuszcza, a ponoć teraz ciąża leci już szybko więc kochana spraw sobie prezent na walentynki i idź na l4 :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dzień dobry w niedzielny poranek :)

Na fioletowej stronie donoszą, że od 19 lutego w Lidlu mają być ubranka dla niemowląt i odzież ciążowa ;)
    Próbuje odszukać informacji o tym i nie ma nigdzie :( pewnie dopiero w połowie tygodnia będzie a ja już bym sobie popatrzyła:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dobrze wiedzieć :-)
    Ostatni się zastanawiałam kiedy coś się d Lidlu pokażę :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Lidlu raz w miesiącu są jakieś ubranka. Ostatnio kupiłam dwie pary rajstop i spodenki. Uwielbiam takie zzakupy. Tylko nie mam jeszcze 100% pewności że będzie chłopak,więc muszę się trochę ograniczać z zakupami.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam apke na telefon tropiciel okazji, są tam gazetki wszystkich marketów. Wczoraj oglądałam właśnie gazetka Lidla z ubrankami. Carrefour też ma teraz podobna ofertę.

summer86, KateHawke lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Próbuje odszukać informacji o tym i nie ma nigdzie :( pewnie dopiero w połowie tygodnia będzie a ja już bym sobie popatrzyła:)

https://lidl.gazetki-promocyjne.net.pl/gazetka-promocyjna-lidl/19-02-2018/13391/1/

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam czekać z zakupami do III trymestru, ale jeśli połówkowe we wtorek będą ok to może się odważę na kilka rzeczy dla maluszka, bo słyszałam dobre opinie o tych ubrankach z Lidla.

Na pewno kupię też rajstopy ciążowe, póki co ciągle w normalnych chodzę ale pewnie długo to nie potrwa.

malka, Anna Stesia, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer to kciuki za wtorek :-)

summer86 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Buko ta aplikacja jest super :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma wieści co u Innej bo dawno nie widziałam żadnych postów od niej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety Matkujące! <3

Jak zwykle podczytuję i oblizuję ekran z Waszych wirusków, przy okazji wysyłam pozdrowienia i jeszcze coś muszę wrzucić bo nie mogłam się powstrzymać. Dedykowany Agnieszce jesteś gotowa na takie widoki? :) <3
    https://www.facebook.com/MetDaanMagazine/videos/2360517420852635/

summer86, Bajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Czy ktoś ma wieści co u Innej bo dawno nie widziałam żadnych postów od niej

Cisza póki co. Mam nadzieję, że wszystko u Innej i Michałka w porządku, ale ostatnie przygotowania tak ją pochłaniają, że nie ma czasu do nas zaglądać :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Cisza póki co. Mam nadzieję, że wszystko u Innej i Michałka w porządku, ale ostatnie przygotowania tak ją pochłaniają, że nie ma czasu do nas zaglądać :)
    Bo myślałam że może młody ją zaskoczył :)
    To czekamy cierpliwie :)
    Dziękuję Summer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 10:53

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek z Lidla - rajstopki bym sobie darowała, bo mają długie nogawki, ale są wąskie w pasie. Moja Luśka to szczuplak a mimo wszystko ciężko mi było ją wcisnąć.
    Natomiast body, pajace i spodenki są zawsze większe niż to wynika z rozmiarówki.
    Pajac Luśka miała na 56-62 a do tej pory jest za duży ;)
    Najlepiej sprawdzają się mimo wszystko body i spodenki :) skarpetki też są spoko.

A jeszcze jak się mogę wypowiedzieć to Wam powiem, że mi najbardziej przysłużyły się body firmy F&F z TESCO. Takie z wielopaków. Są solidne, dobry materiał, nie rozciągają się nadmiernie.

PEPCO wbrew kiepskiej opinii też mi pasuje. Cena jest bardzo niska, więc nie można wymagać cudów, ale w tych pierwszych miesiącach dzieci rosną tak szybko, że te ubranka nie mają szansy się zużyć.
    Wczoraj nawet kupiłam jej 3 szt. body i dałam 26zł.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43249d0195a9.jpg

Z H&M to znowu zależy jak się trafi. Niektóre rzeczy bardzo fajne. A inne już się rozciągają.

summer86, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka <3 dziękujemy za opinię!

A z Twojego doświadczenia, najlepiej po ile sztuk z danego rozmiaru kupować? W necie piszą np. 4-5 sztuk pajacyków, ale mi się to jakoś bardzo mało wydaje.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka <3 dziękujemy za opinię!

A z Twojego doświadczenia, najlepiej po ile sztuk z danego rozmiaru kupować? W necie piszą np. 4-5 sztuk pajacyków, ale mi się to jakoś bardzo mało wydaje.

Powiem tak - zależy czy dziecko będzie ulewać czy nie.
    Moja Luśka nie ulewa. Najbardziej pasuje jej zestaw body+spodenki+skarpetki i tego by było dobrze mieć z 5 kompletów. Pajace jej średnio odpowiadają i mamy po 2 sztuki z każdego rozmiaru. Zakładam jej wtedy, gdy jest chłodniej i do tego body na krótki rękaw.
    Śpioszki w ogóle nam się nie sprawdzają.

Ogólnie Luśka urodziła się drobna. Rozmiar 56 był na nią za duży i trochę się na początku męczyłam z ubieraniem, bo wszystko musiałam podwijać. Ale maluchy szybko rosną, więc już po miesiącu 56 leżało jak ulał a my się powoli przymierzałyśmy już do 62. Teraz mamy prawie 4 miesiące i rozmiar 68. Ale zaczynam już szykować powoli 74.

Morał z tego taki, żeby nie przesadzać na początku z ilością ubrań, bo może się okazać, że dziecko wyrośnie i połowy się nie zdąży założyć. A zawsze w międzyczasie można dokupić, jeśli się okaże, że czegoś brakuje :)

No i w przypadku porodu na przełomie wiosna/lato dobrze mieć body i na długi i na krótki rękaw :)

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i podobnie z pampersami - nie warto robić za dużych zapasów, bo pupy bobasów rosną i często jest tak, że trzeba przejść na kolejny rozmiar a tu jeszcze został cały arsenał mniejszych ;)

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wielkie dzięki za takie informację, dla mnie są na wagę złota!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Cześć Kochane.
    Długo mnie nie było, przez chorobę i brak czasu na cokolwiek :/
    Nie mogę poradzić sobie z przeziębieniem, co je zalecze za chwilę wraca ze zdwojoną siłą.
    A u mojego Kropusia wszystko dobrze ma juz 12cm i waży 10dag. Nie mogę doczekać się pierwszego ruchu.
    No i pomału zastanawiam się nad zwolnieniem lekarskim. Chyba czas na nie iść.
    Miłego dnia ❤

No to pięknie rośniecie! <3 Oby tak dalej! I zdrówka!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że w jakiś sposób się przydadzą :)

Za to od jutra Wy trzymajcie za mnie kciuki, bo idę powtórzyć cytologię. W ciąży pojawiły mi się jakieś pojedyncze zmiany. Ostatnio wyszedł mi stan zapalny i teraz powinno się okazać co tam się dzieje. Mam nadzieję, że wszelkie te zmiany będzie można zaleczyć lub usunąć.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ