Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Dzień dobry w niedzielny poranek
Na fioletowej stronie donoszą, że od 19 lutego w Lidlu mają być ubranka dla niemowląt i odzież ciążowa -
U mnie w Lidlu raz w miesiącu są jakieś ubranka. Ostatnio kupiłam dwie pary rajstop i spodenki. Uwielbiam takie zzakupy. Tylko nie mam jeszcze 100% pewności że będzie chłopak,więc muszę się trochę ograniczać z zakupami.
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:Próbuje odszukać informacji o tym i nie ma nigdzie pewnie dopiero w połowie tygodnia będzie a ja już bym sobie popatrzyła:)
https://lidl.gazetki-promocyjne.net.pl/gazetka-promocyjna-lidl/19-02-2018/13391/1/
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Miałam czekać z zakupami do III trymestru, ale jeśli połówkowe we wtorek będą ok to może się odważę na kilka rzeczy dla maluszka, bo słyszałam dobre opinie o tych ubrankach z Lidla.
Na pewno kupię też rajstopy ciążowe, póki co ciągle w normalnych chodzę ale pewnie długo to nie potrwa.malka, Anna Stesia, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Hej Kobiety Matkujące!
Jak zwykle podczytuję i oblizuję ekran z Waszych wirusków, przy okazji wysyłam pozdrowienia i jeszcze coś muszę wrzucić bo nie mogłam się powstrzymać. Dedykowany Agnieszce jesteś gotowa na takie widoki?
https://www.facebook.com/MetDaanMagazine/videos/2360517420852635/summer86, Bajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Czy ktoś ma wieści co u Innej bo dawno nie widziałam żadnych postów od niej
Cisza póki co. Mam nadzieję, że wszystko u Innej i Michałka w porządku, ale ostatnie przygotowania tak ją pochłaniają, że nie ma czasu do nas zaglądać -
summer86 wrote:Cisza póki co. Mam nadzieję, że wszystko u Innej i Michałka w porządku, ale ostatnie przygotowania tak ją pochłaniają, że nie ma czasu do nas zaglądać
To czekamy cierpliwie
Dziękuję SummerWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 10:53
-
Co do ubranek z Lidla - rajstopki bym sobie darowała, bo mają długie nogawki, ale są wąskie w pasie. Moja Luśka to szczuplak a mimo wszystko ciężko mi było ją wcisnąć.
Natomiast body, pajace i spodenki są zawsze większe niż to wynika z rozmiarówki.
Pajac Luśka miała na 56-62 a do tej pory jest za duży
Najlepiej sprawdzają się mimo wszystko body i spodenki skarpetki też są spoko.
A jeszcze jak się mogę wypowiedzieć to Wam powiem, że mi najbardziej przysłużyły się body firmy F&F z TESCO. Takie z wielopaków. Są solidne, dobry materiał, nie rozciągają się nadmiernie.
PEPCO wbrew kiepskiej opinii też mi pasuje. Cena jest bardzo niska, więc nie można wymagać cudów, ale w tych pierwszych miesiącach dzieci rosną tak szybko, że te ubranka nie mają szansy się zużyć.
Wczoraj nawet kupiłam jej 3 szt. body i dałam 26zł.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43249d0195a9.jpg
Z H&M to znowu zależy jak się trafi. Niektóre rzeczy bardzo fajne. A inne już się rozciągają.summer86, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Kaczorka dziękujemy za opinię!
A z Twojego doświadczenia, najlepiej po ile sztuk z danego rozmiaru kupować? W necie piszą np. 4-5 sztuk pajacyków, ale mi się to jakoś bardzo mało wydaje. -
summer86 wrote:Kaczorka dziękujemy za opinię!
A z Twojego doświadczenia, najlepiej po ile sztuk z danego rozmiaru kupować? W necie piszą np. 4-5 sztuk pajacyków, ale mi się to jakoś bardzo mało wydaje.
Powiem tak - zależy czy dziecko będzie ulewać czy nie.
Moja Luśka nie ulewa. Najbardziej pasuje jej zestaw body+spodenki+skarpetki i tego by było dobrze mieć z 5 kompletów. Pajace jej średnio odpowiadają i mamy po 2 sztuki z każdego rozmiaru. Zakładam jej wtedy, gdy jest chłodniej i do tego body na krótki rękaw.
Śpioszki w ogóle nam się nie sprawdzają.
Ogólnie Luśka urodziła się drobna. Rozmiar 56 był na nią za duży i trochę się na początku męczyłam z ubieraniem, bo wszystko musiałam podwijać. Ale maluchy szybko rosną, więc już po miesiącu 56 leżało jak ulał a my się powoli przymierzałyśmy już do 62. Teraz mamy prawie 4 miesiące i rozmiar 68. Ale zaczynam już szykować powoli 74.
Morał z tego taki, żeby nie przesadzać na początku z ilością ubrań, bo może się okazać, że dziecko wyrośnie i połowy się nie zdąży założyć. A zawsze w międzyczasie można dokupić, jeśli się okaże, że czegoś brakuje
No i w przypadku porodu na przełomie wiosna/lato dobrze mieć body i na długi i na krótki rękawsummer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
91Ewela09 wrote:Cześć Kochane.
Długo mnie nie było, przez chorobę i brak czasu na cokolwiek
Nie mogę poradzić sobie z przeziębieniem, co je zalecze za chwilę wraca ze zdwojoną siłą.
A u mojego Kropusia wszystko dobrze ma juz 12cm i waży 10dag. Nie mogę doczekać się pierwszego ruchu.
No i pomału zastanawiam się nad zwolnieniem lekarskim. Chyba czas na nie iść.
Miłego dnia ❤
No to pięknie rośniecie! Oby tak dalej! I zdrówka! -
Mam nadzieję, że w jakiś sposób się przydadzą
Za to od jutra Wy trzymajcie za mnie kciuki, bo idę powtórzyć cytologię. W ciąży pojawiły mi się jakieś pojedyncze zmiany. Ostatnio wyszedł mi stan zapalny i teraz powinno się okazać co tam się dzieje. Mam nadzieję, że wszelkie te zmiany będzie można zaleczyć lub usunąć.Anna Stesia lubi tę wiadomość