SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Czy ktoś ma wieści co u Innej bo dawno nie widziałam żadnych postów od niej

No właśnie też się niepokoję... Ale może na ostatniej prostej nie ma się na nic siły.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mam nadzieję, że w jakiś sposób się przydadzą :)

Za to od jutra Wy trzymajcie za mnie kciuki, bo idę powtórzyć cytologię. W ciąży pojawiły mi się jakieś pojedyncze zmiany. Ostatnio wyszedł mi stan zapalny i teraz powinno się okazać co tam się dzieje. Mam nadzieję, że wszelkie te zmiany będzie można zaleczyć lub usunąć.

A zawsze miałaś prawidłową cytologię? Na ten stan zapalny coś Ci lekarz dał?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    A zawsze miałaś prawidłową cytologię? Na ten stan zapalny coś Ci lekarz dał?

Wcześniej miałam prawidłową. Dopiero rok temu jak robiłam to wyszła jakaś niewielka dysplazja. Byłam na kolposkopii w 16tc i niby nic strasznego tam nie było. Miałam powtórzyć cytologię 8 tygodni po porodzie. I teraz wyszedł stan zapalny. Dostałam globulki (robione tylko dla mnie). I jutro idę na powtórkę cytologii.
    Mam nadzieję, że to co tam wyjdzie będzie można szybko usunąć.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Dziś podzieliliśmy się nowiną z najbliższymi. :)
    Bardzo się ucieszyli.
    Pokazaliśmy im zdjęcie usg to byli zaskoczeni, że już ten maluch jest tak duży, że widać ręce i nogi :)

Lusesita, summer86, olik321, Kaczorka, malka, Rucola, Amy333, pilik, Bajkaaa, Sarna84, Izolda90 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, mocne kciuki za wynik cytologii. Dobrze, że tego pilnujesz.

Justyna, super, że podzieliliście się nowiną z najbliższymi.

Też się trochę martwię co u Innej :/

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są duże wyprzedaże w SMYKU i od ceny promocyjnej jeszcze 20% upustu.
    Skusiłam się i kupiliśmy trzypak body za 20 zł ;)

Rucola, Lunaris, malka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny są duże wyprzedaże w SMYKU i od ceny promocyjnej jeszcze 20% upustu.
    Skusiłam się i kupiliśmy trzypak body za 20 zł ;)
    A nie wiesz do kiedy ta promocja ??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie pamiętam.. nie wiem nawet czy było gdzieś napisane do kiedy

EDIT jest na stronie smyka, że do 14.02 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 21:33

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę, że 5 10 15 robi właśnie jakąś noc super rabatów :)

Ja to walczę ze sobą, bo mamy już wszystko w rozsądnych ilościach i obiecałam sobie, że nie kupimy nic dopóki mały nie przyjdzie na świat. Te promocje mnie wykończą :)
    Jutro też... idziemy sprawdzić czy się mały z powrotem obrócił głową do dołu, a obok lekarza mam PEPCO. Jak wrócę do domu z pustymi rękoma, uznam to za sukces :)

Jadranka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - niestety po porodzie to nie przechodzi :p ja do tej pory mam tak, że mogłabym kupować i kupować ;)
    Na szczęście najczęściej rozsądek bierze górę nad zachciewajkami :p

Tylko już nigdy nie dam się skusić na tanią przesyłkę przez pocztex! Tak mi ją dostarczali, że jej nie dostałam.. A awizo pojawiło się w skrzynce pocztowej tydzień po tym jak paczka została zwrócona do sklepu. Dostarczyli je 23.12. z datą 12.12.! I ponoć takie sytuacje są nagminne.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie, nigdy nie miałam skurczy łydek, dotychczas w ciąży dwa razy się zdarzyło, a w ostatnich dniach mam trzy noce pod rząd. Biorę MagneB6 2x1, może za mało? Nie chcę z taką pierdołą do gin dzwonić, a wizyta dopiero 23.02.

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Dziewczyny poradźcie, nigdy nie miałam skurczy łydek, dotychczas w ciąży dwa razy się zdarzyło, a w ostatnich dniach mam trzy noce pod rząd. Biorę MagneB6 2x1, może za mało? Nie chcę z taką pierdołą do gin dzwonić, a wizyta dopiero 23.02.

Też mam skurcze i biorę magnez 1x1. Najgorzej w nocy jak złapie w łydce albo czasem też w udzie masakra. Ostatnio emek się wystraszył bo wyleciałam z łóżka z prędkością światła pyta się co mi jest mówię że skurcz a on cooooo rodzisz???? hehe

Gin mówiła że to normalne w ciąży i że trzeba brać magnez tylko czasem i on nic nie daje.

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka spróbuj Aspargin.

Kurczę muszę tym tygdniu zrobić badania watrobowe, bo coś się drapie ostatnio wieczorami i boje się, że cholestaza daje o sobie znać :-(
    Zalamka.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :) ja tu Was po cichutku podczytuje, gratuluję pięknych fotek z usg i kolejnych cudownych newsów :) u mnie bez zmian :) do tego potwornie boli mnie gardło i coś mnie rozkłada... nie miało kiedy :(

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka ja bym zwiększyła dawkę i zobaczyła czy jest lepiej. Maksymalnie możesz brać spokojnie 3x2 magnez. Ja biorę 3x1 i jest wszystko ok, a jak mnie coś łapie dokładam rano i wieczorem po tabletce.

Co do ciuszków, ja kilka kupiłam, ale generalnie kilka osób dla mnie ma odłożone, od jednej koleżanki chce odkupić (Jej malutka ma właśnie trzy miesiące) i nie chce szaleć i kupować. Chociaż bardzo ciężko się powstrzymać...! Ostatnio w Tesco kupiłam taki śliczny zestaw na rozmiar 44, mam nadzieję że nigdy się nie przyda, ale patrząc na wszystkie dzieci moich sióstr - może (każda urodziła dzieci w okolicach 2kg, najmniejsza miała 1800, a największa 2200). Ale zestaw bodziak, pajac, spodenki, czapeczka i śliniak kosztował 20zl i stwierdziłam, że zawsze zostanie dla lalki do zabawy w razie co :p... ale staram się nie kupować, a jak już to właśnie jakiś większy rozmiar jednak...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna a już myślałam że zaczęłaś się rozpakowywać :D a na choróbsko imbir potarty do herbaty polecam.

Mnie też coś chyba dopadło...poczułam się jakbym lewatywę sobie zrobiła. Rano pół godziny z wc nie mogłam wyjść. I teraz nie wiem czy to ciąża czy jednak wirus jakiś mnie dopadł. Na razie spokój tylko jelita mielą coś wydając odgłos burczenia :P

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! Zwiększę dawkę do czasu wizyty, jak nie pomoże to zobaczymy co ginka powie :)

KateHawke lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi przyszła paka z Gemini. Dziwnie się patrzy na te wszystkie rzeczy. Butelki, podklady poporodowe... To na prawdę dla mnie? Patrzę i niedowierzam.

summer86, Jadranka, KateHawke, Sarna84, Amy333, Izolda90 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też walczę z przeziębieniem. Codziennie coś innego. Jak już pozbyłam się bólu gardła to mi przeszło na zatoki. Cały weekend spędziłam pod kołdrą i poza dzisiejszą wizytą u lekarza tak chyba do środy zostanę.
    Najgorsze, że przestałam się ruszać. Ani basen, ani spacery. Ciężko będzie wrócić.
    Ale tak - herbatki z imbirem i cytryną pomagają.

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Właśnie mi przyszła paka z Gemini. Dziwnie się patrzy na te wszystkie rzeczy. Butelki, podklady poporodowe... To na prawdę dla mnie? Patrzę i niedowierzam.

:)
    U mnie karton z gemini stoi w sypialni i czeka aż w końcu to rozpakuję i poukładam. Jak ostatnio szukałam tego płynu do kąpieli to właśnie też się dziwiłam ile tutaj dziwnych rzeczy jest. Chyba zacznę w następnym tygodniu to w końcu ogarniać. Przydało by się wiedzieć jak np. laktator złożyć i takie tam.

Lusesita lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ