Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1003 wrote:Stokke Trailz i nic innego nie brałam pod uwagę
Śliczny
A mogę Cię podpytać o Twoją opinię nt. wózków Espiro lub Jedo? -
Cześć ciotki taki jestem już duży 1838 gram https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4479610090b2.jpg i trzymam za wszystkie dzieciaczki tutaj mocno kciuki https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c30056ca1a53.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 15:48
summer86, JuicyB, olik321, Lusesita, Bajkaaa, Kaczorka, pilik, Flowwer, Jadranka, JustynaG, Justya85, KateHawke, Yoselyn82, malka, Lena21, Ruth, Sarna84, E_w_c_i_a, Izolda90, Rucola, Anna Stesia, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
Staraczka, jakie śliczne ujęcia
Twój synuś jest do schrupania!staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Staraczka, jakie śliczne ujęcia
Twój synuś jest do schrupania! -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Śliczny
A mogę Cię podpytać o Twoją opinię nt. wózków Espiro lub Jedo?
Niestety nie użytkowałam. Miałam okazję jeździć Tako Jumper Light 2015 i X-Lander xa 2008.
O Tako mogę powiedziec że są fajnymi miękkimi wózkami jeśli ktoś takiego szuka. Dla mnie zawsze duży plus to otwarte kosze na dole. Ale niektórzy nie lubią.
A X-Lander to była moja miłość wtedy. Mimo że twardy to czołg na każdy teren. Szkoda że zrezygnowali z ich produkcji i teraz kiepskie stelaże proponują... ale duży i długi 3 latek spokojnie się mieścił na płasko... Gondoli nie testowałam. Wydawały mi się zawsze małe. Natomiast do spacerówki pałam miłością do dzisiaj. Tylko to wózek dla kogoś kto ma chyba autobus bo w zwykłym aucie się to raczej nie mieściło.
Myślałam jeszcze nad:
- Tako Jumper 4- szczególnie ten jasno szary,
- Expander Antari- ale jakoś rama bardzo plastikowo dla mnie wygląda,
- Rico Brano- ale wydaje się jakiś taki mini
Ogólnie to ja nie noszę wózków. Jestem z tych co zjeżdżają i wjeżdżają po schodach. A w nowym mieszkaniu mamy windę więc waga u mnie nie gra roli. Musi być za to na pompowanych kołach i z solidną ramą- właśnie przez te schody.
Mieszkamy między 4 dużymi parkami i ścieżki są asfaltowe z wystającymi korzeniami dlatego nie przejdą twarde koła. A nawet żeby do miasta dojść to też park stoi na drodze.
Więc ja tylko patrzyłam za jakimś czołgiem. W aucie Stokke się mieści także idziemy po bandzie. Liczę na 3 lata romansu bo ja żadnych spacerówek i parasolek nie akceptuję.
Przerobiłam 2 parasolki na trasach po 6km dziennie i nie rozumiem jak ludzie chcą tym jeździć.
Ale każdy ma upodobania i jest wolny rynek.
-
nick nieaktualnypilik wrote:Ania a joie mytrax lub literax? Albo cybex balios m. Moich dwóch faworytów ostatnio... oczywiście do nich gondola. Też mnie parasolki nie orzekonują, a to takie pomiędzy mam wrażenie...
Może któraś ma doświadczenie z którymś z tych wózków?
Mytrax- ja bym miała nerwy żeby dostać się do kosza na dole.
Niby pierdoła, ale uprzykrza takie niskie zawieszenie wsadzenie ręki. Szczególnie jak dziecko śpi i spacerówka jest rozłożona.
Literax- wiem że się ciężko podbija. Analogia z koszem i szkoda że podnóżek nie jest regulowany.
Cybexy są ogólnie chwalone. Ja bym się też nad nim zastanawiała gdyby nie to że przy odchylaniu spacerówki mam wrażenie kopania kolanami w budę.
I może jestem dziwna, ale wolę 'mięsiste' stelaże jakby to nie brzmiało Właśnie ta rączka dla mnie wygląda jak szczypiorek. I tutaj był kolejny powód dlaczego cybexy u mnie nie przechodzą.
Taka moja opinia
-
nick nieaktualnypilik wrote:Dzięki ja właśnie szukam cyberatak gdzieś na miejscu żeby zobaczyć na żywo i pomacać...
Najlepiej pomacać
A co do nosidełka to polecam też ponosić.
My byliśmy w zeszłym roku w sklepie z M. Sprawdzić czy Stokke się zmieści do obecnego auta bo myśleliśmy o zmianie. I przy okazji wtedy rozejrzałam się za fotelikami. Od początku brałam BeSafe pod uwagę i Cybexa. Wystarczyło podnieść jeden i drugi... Cybex odpadł na starcie bo jest pieruńsko ciężki. A doliczając jeszcze dziecko... noooł way... do tego mam skoliozę i M w domu przez pół roku tylko więc muszę myśleć o plecach i że sama będę dźwigać. Dlatego wygrał BeSafe- przez wagę a gwiazdek ma tyle co Cybex.
Udało mi się upolować na promocji teraz i fotelik i bazę. Każde po 719zł. A są najtaniej 830zł. Skorzystałam z okazji
Dedykowanych Stokke nie chciałam bo to jest to samo a cena 2x wyższa jedynie za naklejkę firmową i tapicerkę Stokke. -
nick nieaktualnyW tych mniejszych x landerach lubi się majtać koszyk po ziemi jak jest zapakowany. To samo jest z Mutsy.
I przy 'krótkiej' rączce warto zrobić kilka rund po sklepie żeby sprawdzić czy nie depczesz osi z tylnych kółek- tam gdzie hamulec jest. Dla wysokich osób będzie raczej mało wygodny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:to już spory dzidziuś
Aniu dziękuję za opinie, chcemy jechać do sklepu pooglądać na żywo, ale cały czas myślę, że jeszcze za wcześnie
E tam za szybko.
Patrząc na mnie gdzie jestem już na etapie kupowania a nie patrzenia, to nic nie będzie za szybko
A Klusek u nas nie daje za wygraną, ciągle tydzień na plusie a do tego waży aż 141g gdzie przy 10cm CRL powinien 90g
Więc obawiam się że mój pośpiech jest gdzieś tam na górze specjalnie zaplanowany
A zabobonami się nie przejmuję Ciuszki już od 8tc czekająolik321 lubi tę wiadomość
-
My zamówiliśmy wózek w 20tc
Juicy - spore to Twoje dzieciątko!! Będzie kogo przytulać i super, że głową w dół. Niech już tak zostanie
Byłam na tej cytologii. I przy okazji powtórka posiewu.
Dowiedziałam się, że u kobiet po porodzie często wychodzi coś nie tak, bo ze względu na brak @, normalnego cyklu, dochodzi do zaburzenia flory bakteryjnej.
No zobaczymy za 2 tygodnie.