X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Gratulacje!! Ale jak tak będzie zasuwał z wagą to nie będziesz rozważać cc?
    Spokojnie przy makrosomii malucha z cc nie będą robić problemu :) Sarna, zdrowia kochana!! Ja dogorywam, ale liczę, że mały nie wyskoczy prędzej niż przed końcem lutego i do tego czasu się względnie ogarnę. :D

Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa <3 Też mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Tak właśnie patrzę że zaczęłam 8 miesiąc ciąży :-)
    Jak to poważnie brzmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 13:16

JuicyB, Ruth, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita bardzo poważnie !:)

Rucola będziesz dalej prowadzić bloga? NIe ukrywam się wchodzę często i czekam na nową notatkę.

Co do wózka Stokke dla mnie też jest piękny.. ale cena powala.. chciałabym czegoś do 3 tys bo jednak dużo mamy teraz wydatków, mieszkanie urządzamy, wyprawka dla malucha co chwile ja robię jakieś badania krwi odpłatnie zresztą same wiecie ile kasy idzie :)

P.S. Dziewczyny mam w tym tygodniu tak wielki apetyt.. nie potrafię się niczym najeść. Rano jest w miare ok zjem śniadanko i jakoś do 12 zleci, ale potem to uhuhu nic tylko bym muciła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 14:20

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Gratulacje!! Ale jak tak będzie zasuwał z wagą to nie będziesz rozważać cc?

Nie wiem... jak jeszcze siedział głową do góry, to na 100% chciałam CC, bo nie chciałabym ryzykować, że mu się główka zablokuje. Nie wiem czy się będziemy kwalifikować do CC z powodu makrosomii, bo jednak nadal jesteśmy poniżej 90 centyla. Na pewno za 2 tyg. przy kolejnym badaniu porozmawiam o tym z lekarzem.
    To nie tak, że mi się marzy poród SN, ale na CC się zdecyduję chyba tylko jeśli mi doradzą to i lekarz i położna.

age.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Lusesita bardzo poważnie !:)

Rucola będziesz dalej prowadzić bloga? NIe ukrywam się wchodzę często i czekam na nową notatkę.

Co do wózka Stokke dla mnie też jest piękny.. ale cena powala.. chciałabym czegoś do 3 tys bo jednak dużo mamy teraz wydatków, mieszkanie urządzamy, wyprawka dla malucha co chwile ja robię jakieś badania krwi odpłatnie zresztą same wiecie ile kasy idzie :)

P.S. Dziewczyny mam w tym tygodniu tak wielki apetyt.. nie potrafię się niczym najeść. Rano jest w miare ok zjem śniadanko i jakoś do 12 zleci, ale potem to uhuhu nic tylko bym muciła.
    Stokke akurat wizualnie jest fajny, ale amortyzacja przynajmniej w nowym V to jakaś porażka jak dla mnie :( trailz może jest bardziej terenowy? My mamy Bugaboo Cam3 i testy robiłam na bryce przyjaciółki - żadne wertepy mu nie straszne. :D Do 3 tysięcy ogarniesz jakiś fajny wózek używany klasy Premium :) a można wyhaczyć prawdziwe perełki na facebookowych grupach. :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to nasze pierwsze.
    Byłam nianią wcześniej przez 7 lat i stąd była okazja do używania kilku wózków.
    Dlatego po tych latach z wózkiem przydzielonym z góry, teraz przy swoim jestem wybredna :D

Cena powala... ale będę żałować jak nie kupię :D taka zachcianka a M nie zaprzecza :D Widzial w sklepie, podotykał, pomacał więc jest świadomy wszystkiego.

Na Xplory nawet nie patrzę, bo to nie dla nas. A Trailz na pewno z tymi pompowanymi kołami. I cieszę się że zostali przy regulowanej rączce a nie przy tej z Crusi.
    I teraz podobno w standardzie zamiast pianki jest już na niej skóra.

U nas tak samo wydatki. 2 mieszkania utrzymujemy. Wykańczamy swoje i wszystkie meble pod zamówienie u stolarza robione... Teraz dziecko, mieliśmy kupić auto z salonu, suva rodzinnego, chrzciny będą i co najlepsze czeka nas kościelny.
    Liczę że przy takich wydatkach ten Stokke się gdzieś zgubi :D

innamorata88, Rucola lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dzisiaj taki artykuł o herbatach, które mozna pić spokojnie w ciąży.
    Jest tez o herbacie z liści malin.
    Może się przyda ;-)

http://www.malwatea.com/pl/blog/8-herbat,-kt%C3%B3re-mo%C5%BCesz-bezpiecznie-pi%C4%87-w-trakcie-ci%C4%85%C5%BCy.html

Jadranka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny ja za cenę tego wózka planuje cała wyprawkę kupic:) a nawet za mniejszą kwotę :)

Ale ja jestem z tych biedniejszych, troszkę zazdroszczę możliwości kupna takiego super wózka ale pożyczki brać nie będę na to:) hehe ja oczywiście z przymrużeniem oka to mówię żeby któraś się tu czasem nie obrazala :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka czasami można używany w bdb stanie kupić :-)

Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Bajka czasami można używany w bdb stanie kupić :-)
    I tak planuje zrobić chyba że znajdzie się jakaś dobra wróżka i będzie chciała kupić mi nowy :)
    Więc już patrzę na olx co tam ciekawego maja :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - nie jesteś sama ;)
    A z mojego skromnego doświadczenia powiem Ci, że teraz bym używany wózek kupiła a nie nowy. Tylko za późno na pewne rzeczy/strony trafiłam.

Luśka chyba jest w trakcie jednego z najdłuższych i najmniej sympatycznych skoków rozwojowych. Jest tak marudna od kilku dni, że ciężko z nią wytrzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 20:01

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam szalony dzień. Mimo zwolnienia, co chwile mam jakieś nagłe sprawy z firmy, ale przynajmniej szybko mi czas do 16 zleciał i nie miałam chwili aby się stresować dziś USG połówkowym.

Nasza gwiazda postanowiła pokazać charakterek i zdaniem lekarza przyjęła najgorszą z możliwych pozycji do tego badania - główką dół w stronę szyjki i odwrócona plecami :D organy na szczeście udało się posprawdzać i wszystko wyszło ok, ale twarzy nie był w stanie uchwycić i sprawdzić, bo nawet jeśli chwilę było coś widać od razu zasłaniała się ręką :) Nawet krótka przerwa na spacer nie przekonała naszego uparciucha.
    Za 2 tyg. mam mieć badanie połówkowe u mojego lekarza, bo i tak kończy mi się zwolnienie, więc może wtedy będzie lepiej współpracować ;)

A i z moją szyjką to ciekawa sprawa, wychodzi na to że każdy lekarz inaczej mierzy. U mojego miała 34 i 35 mm w odstępie tygodnia, a tu ponad 3 tyg. temu 43 mm a dziś 42 mm. Już nie drażę tematu, będę jedynie pilnować czy wg pomiarów mojego lekarza się nie skraca.

A poniżej dla e-cioć jedyne w miarę sensowne foto:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebbf1a1af1be.jpg

JuicyB, Kaczorka, Bajkaaa, Jeżowa, JustynaG, Lusesita, olik321, staraczka1111, Anna Stesia, innamorata88, emi2016, malka, KateHawke, pilik, Jadranka, Barbarka1984, Justya85, 91Ewela09, Amy333, Lena21, Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, Inna dużo zdrowia Wam życzę! I trzymam kciuki <3

innamorata88, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer super pozycja, jakby mówiła " sio, nie podglądać mnie, nie będę z wami rozmawiac" :-D

summer86 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, a mnie się to zdjęcie podoba! Wszak nie każde dziecko lubi być podglądane, a tu nikt go nie pyta o zdanie, tylko ładują się ze sprzętem! :-D Super, że wszystko dobrze! Mój mały na połówkowym pokazywał wszystko za wyjątkiem buzi:-)

Bajeczko, ja też kupuję maluszkowi rzeczy nie z tzw. górnej półki. Mam kilka swoich żelaznych zasad, którymi się kieruję (np. ubranka tylko bawełniane i tylko z Polski, jak najmniej kosmetyków). Są rzeczy, które kupię nieco droższe (np. wanienkę, bo musimy mieć składaną czy fotelik samochodowy), a są takie, na które kupię w wersji ekonomicznej. I do nich zalicza się wózek. Cieszę się, że teraz były wyprzedaże ubrań dla niemowlaków, udało mi się sporo rzeczy kupić w okazyjnej cenie. I w ogóle nie kupuję zabawek, smoczków ani innych bajerów typu podgrzewacze czy elektryczne nanie. Sam koszt wizyt u specjalistów, badań, szkoły rodzenia, fizjoterapii itp. już drenuje kieszeń, więc staram się zachować umiar. Poza tym mieszkamy w małym mieszkaniu i każdy zakup musi być przemyślany.

summer86, malka, JuicyB, Lusesita, Bajkaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia - to masz podobne podejście jak ja - na początek zero zabawek i zbędnych gadżetów :) aczkolwiek teraz powoli jakieś zabawki kupujemy, np. matę, oball, grającą zawieszkę.
    W weekend planujemy upolować ze 2 książeczki :)

summer86, Sarna84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer super fotka! Dobrze, że narządy udało się posprawdzać, to najważniejsze :)

Dziewczyny zdrowiejcie jak najszybciej! Trzymam kciuki, żebyscie nie musiały rodzić z katarem!

Bajka ja też nie planuje dużych wydatków. Najdroższa będzie szafa, bo w starej się nie pomieścimy, no ale to nie taki całkiem dzieciowy zakup. Wozek kupiłam na olx w bardzo dobrym stanie. Gondola, spacerówka i foteli za 500zl. Z ciuszkami i gadżetami też nie będę szaleć. Zwłaszcza, że te wszystkie rzeczy są maksymalnie na parę miesięcy. Ważne, żeby były w dobrym stanie i bezpieczne dla maluszka. A czy nowe czy używane to nie ma większego znaczenia jak dla mnie. Wiadomo, parę nowych ciuszkow kupię, dla własnej przyjemności, ale myślę, że od znajomych się tyle nazbiera, że nie będzie potrzeby kupowania wszytskiego nowego. Koleżanki wszytskie mówią, że nie zdarzyły założyć dzieciom wszystkich kupionych rzeczy bo z tego wyrosły za szybko. Więc nie ma szaleć moim zdaniem.

Bajkaaa, summer86, Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało roczny wózek z gwarancją kupić. 3w1 + baza isofix.
    Nowego z tej firmy bym pewnie nie kupiła, bo drogi jest.

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Anna Stesia - to masz podobne podejście jak ja - na początek zero zabawek i zbędnych gadżetów :) aczkolwiek teraz powoli jakieś zabawki kupujemy, np. matę, oball, grającą zawieszkę.
    W weekend planujemy upolować ze 2 książeczki :)

Ja mam dokładnie tak samo z zabawkami. Kupiłam tylko matę i to tylko dlatego, że trafiłam na jakąś super promocję.
    Niestety wyprawka kosztuje. Jak się zbierze do kupy wszystko, to suma wychodzi spora. Na szczęście można poszukać oszczędności. U nas dzięki styczniowym promocjom na samej drogerii i akcesoriach udało się zaoszczędzić około 200 zł i to bez większych wysiłków :)

Summer - fajna, nieśmiała dzidzia :) Dobrze, że wszystko ok.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym można się spodziewać że zaopatrzenie w zabawki zrobi otoczenie. Mój brat swoim dzieciom w ogóle nie kupował i nadal nie kupuje zabawek, a mimo to jest ich tyle jakby całe przedszkole tam było.

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ