X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Poza tym można się spodziewać że zaopatrzenie w zabawki zrobi otoczenie. Mój brat swoim dzieciom w ogóle nie kupował i nadal nie kupuje zabawek, a mimo to jest ich tyle jakby całe przedszkole tam było.

No to u nas dziwne otoczenie, bo ani jednej zabawki nie dostaliśmy.. jak już to jakieś ciuszki i kasa na pampersy :p

Luśka wczoraj tak dała czadu wieczorem, że masakra! Musiałam ją już po 19 spać położyć. I chyba odsypia, bo śpi do tej pory. Tylko na jedzenie robi przerwy.

Udanych Walentynek dziewczyny! U Was ostatnie jeszcze bez dzieciątka poza brzuszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 07:16

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No to u nas dziwne otoczenie, bo ani jednej zabawki nie dostaliśmy.. jak już to jakieś ciuszki i kasa na pampersy :p
    No właśnie u nas też... wszyscy nam mówili że zabawki się same zbierają a my praktycznie chyba jedną zabawkę dostaliśmy.
    My w sumie nie obchodzimy walentynek no ale pewnie dzisiaj się wcześniej nie położe spać z racji tego hihi:)
    Ja wczoraj miałam szybką wizytę, bo w piątek się umówiłam na wstępne połówkowe (mój gin przyjmuje na nfz i sprzęt kijowy więc zaprasza do siebie do szpitala co jakiś czas na lepszy sprzęt i nie bierze kasy za to) już się nie mogę doczekać, stres przyjdzie pewnie dopiero w piątek i to mam na 19 dopiero.

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe co piszecie :) ja zazwyczaj kupuję w prezencie ubranko i zabawkę. Dal mnie to jeszcze bardzo odległy temat z robieniem wyprawki, więc póki co nie mam tego problemu :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem od czego to zależy. Ale z drugiej strony przynajmniej nie jesteśmy zasypani zabawkami i możemy kupić to co uznajemy za słuszne :)
    Jak narazie najlepszym zakupem była piłeczka oBall. Ładnie się Luśka nauczyła łapać dzięki niej :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Mi się udało roczny wózek z gwarancją kupić. 3w1 + baza isofix.
    Nowego z tej firmy bym pewnie nie kupiła, bo drogi jest.
    A jaki? :)

Co do zabawek to u nas podobnie - wszystko kupowaliśmy sami :P rodzina ew. rzuciła jakimś groszem, raz na ruski rok ubranko jakieś. Powiem tak - łaski nie potrzebujemy. :) A dzisiaj kolacja Walentynkowa, potem dalej kurujemy przeziębienie :D Jutro wizyta u prowadzącej, ciekawe czy ma już na nas jakiś pomysł. :)

Kaczorka, summer86, Lusesita, KateHawke, Sarna84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, udanych walentynek <3

Inna, kciuki za wizytę. Czekamy na wieści czy Michaś się już szykuje do wyjścia z brzuszka czy jednak za dobrze mu u mamusi i jeszcze chce posiedzieć ;)

Justya, powodzenia na USG, postaraj się znaleźć sobie zajęcie na cały dzień, żeby się nie stresować.

Co do wyprawki, nas czeka kupowanie wszystkiego od 0. W rodzinie i u znajomych dzieci już kilkuletnie, więc rzeczy rozdane. Brat ma 4-miesięczną córeczkę, ale planują kolejne, więc zrozumiałe, że chcą wszystko zostawić.
    Też chciałabym zrobić zakupy w miarę z głową i nie dać się ponieść. Na pewno ograniczać nas będzie mieszkanie, przeprowadzamy się dopiero we wrześniu, więc pierwsze 2-3 miesiące musi być minimalizm. Poza łożeczkiem raczej żadnych mebli nie będziemy kupować, dopiero na nowe miejsce.

innamorata88, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer to my tak kupowaliśmy wszystko dla córki, niestety ale sam wózek, łóżeczko+całe wnętrze, jakiś bujaczek, mata to jest już koszt spory. My mimo że chwilowo też mieszkaliśmy musieliśmy kupić komode akurat wszystko było córki tylko tam. Za to teraz mam dużo mniej do kupowania bo wszystkie najgrubsze rzeczy mam. To jest naprawde sporo kasy, a jeszcze jak trzeba pokoik urządzić ehh...
    Ale wiecie z drugiej strony z tymi zabawkami nie tak źle wyszło bo kupowałam co uznałam za potrzebne a nie leżało mi dużo niepotrzebnych ;)

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, najlepszy probiotyk dopochwowy???

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata kupiłam Concord Wanderer 3w1 do tego jeszcze bazą isofix .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04e6005bda29.jpg

summer86, Lena21, innamorata88, Bajkaaa, Sarna84, JuicyB, olik321, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, bardzo ładna fura :) I fajnie, że udało się okazyjnie kupić.

Też rozważam używany, ale mąż coś nosem kręci.. zobaczymy na czym stanie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:

Justya, z tego co czytałam na forach to polecają Invag, Provag i Medivag. Poczytaj jednak jeszcze czy na pewno są dozwolone w ciąży, z tego co wyczytałam w internecie wydaje mi się, że tak, natomiast pani w aptece miała wątpliwości ;)

Ja nie stosowałam dopochwowego, bo i tak 2 razy dziennie mam luteinę i byłoby to uciążliwe. Biorę jedynie Provag doustnie jakoś od 1,5 miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 09:16

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lusesita, bardzo ładna fura :) I fajnie, że udało się okazyjnie kupić.

Też rozważam używany, ale mąż coś nosem kręci.. zobaczymy na czym stanie.

Ja się strasznie na ten napalilam , ale nie wiem jak by z nowym bylo.
    Foteliki tej firmy są bardzo dobre. Zazwyczaj maksymalna ilość gwiazdek w testach bezpieczeństwa.
    Dla starszej córki mialam taki który rósł razem z nią.

summer86 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - fajny wózek :)

Summer - my też w zasadzie od zera wyprawkę organizowaliśmy :) trochę ciuszków od szwagierki dostałam, ale takich najmniejszych było niewiele, więc i tak dokupiłam.
    Na szczęście przy drugim (o ile się uda) już niemal wszystko będzie :)

Powiem Wam, że jestem zawiedziona jakością pieluszek Pampers. Nie dość, że są jakieś perfumowane, to jeszcze najzwyczajniej w świecie szybko przepuszczają wilgoć..
    Zdecydowanie lepiej wypadają Dada (Biedronka) i Lupilu (Lidl).

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyprawka tez praktycznie od zera.
    Po starszej córce mialsm 2 wory ubrań takich od 0-12 m-cy. Niestety, 3/4 odpadlo, bo 11 lat temu namiętnie używałam oliwke i wyszły plamy na ubrankach.
    Próbowałam wszystkiego żeby doprać , ale niestety.
    Na szczęście trochę udało się ocalić :-)

Kaczorka A co do psmpersow. Szwagierka przy pierwszej córce uzywala. Mi ten zapach przeszkadzał. A jeszcze jak mała zrobiła siusiu to już w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 09:42

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, co do wózków my tez chcieliśmy kupić używany, bo i tak mamy ogromne wydatki w tym roku, a do tego jeszcze wyprawka swoje kosztuje, ale moja teściowa kest z typu „pani bukietowa- co ludzie powiedzą” i stwierdziła, że absolutnie jej wnuk musi mieć nowy i ona nam kupi. Nie wiem czy się cieszyć, czy płakać :) generalnie żyję w zgodzie z moją teściowa od 12 lat, ale w ciąży mnie tak irytuje...

Część rzeczy dostaniemy od rodziny i znajomych, co z pewnością ułatwi nam bardzo życie, ale zobaczymy co będzie z resztą. Podobnie jak dziewczyny pisały, choć to nasze pierwsze dziecko to staram się jakoś opanować i zachować zdrowy rozsądek w tym wszystkim, bo już się przekonałam nie raz, że droższe wcale nie znaczy lepsze :)

Miłych Walentynek kochane :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena niech kupi nowy, ale Ty wybierasz jaki :-D

Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Innamorata kupiłam Concord Wanderer 3w1 do tego jeszcze bazą isofix .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04e6005bda29.jpg
    Świetny wybór :)

Lusesita lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Ja jem Provag doustnie, od początku ciąży, bo ciążę zaczęłam antybiotykiem. Tylko straszne przebicie mają w aptekach - kiedyś kupiłam 20 tabletek za 46 zł o.O A potem patrzę na gemini że jest po 34 :) no i mam zapas w lodówce :D

Ubranek prawie w ogóle nie kupiłam. Zgodnie z przewidywaniem zasypały nas nasze mamy. A teściowa jak w padnie w wir zakupowy to sama nie wie co już kupiła... Ostatnio wyszło że ma już dwie takie same książeczki :D
    Obstawiam że z zabawkami będzie podobnie więc nie mamy na razie ani jednej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 10:52

Lusesita lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Ja jem Provag doustnie, od początku ciąży, bo ciążę zaczęłam antybiotykiem. Tylko straszne przebicie mają w aptekach - kiedyś kupiłam 20 tabletek za 46 zł o.O A potem patrzę na gemini że jest po 34 :) no i mam zapas w lodówce :D

Ubranek prawie w ogóle nie kupiłam. Zgodnie z przewidywaniem zasypały nas nasze mamy. A teściowa jak w padnie w wir zakupowy to sama nie wie co już kupiła... Ostatnio wyszło że ma już dwie takie same książeczki :D
    Obstawiam że z zabawkami będzie podobnie więc nie mamy na razie ani jednej :P
    Zazdroszczę :) moja teściowa najchętniej to by mnie na stosie spaliła :P

Sarna84, Jadranka, olik321 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka - super teściowa!

Jadranka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ