X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Flowwer kochana a ty kiedy idziesz podglądac mała kruszynke? :)

Jutro ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jutro ;)
    No to pięknie :) będę czekać na zdjęcie twojej córci pięknej :)

Bardzo podoba mi się twój suwaczek nie tylko ze względu na kolory ale też ze względu na to jak pędzi :)

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te brzuszki - wszystkie piękne! :D

Mi się już udało swój całkiem zrzucić :) został mi 1kg do wagi sprzed ciąży.
    Teraz czas dążyć do wagi z dnia ślubu :p
    Ale dziś z okazji Walentynek trochę słodkiego się do domu wkradło ;)

Sarna84, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne brzuszki dziewczyny :)!

Sarna trzymam kciuki za Ciebie i dzielnego małego bohatera :) a nawet dwóch bohaterów ;)

Wyłowiłam dziś komplecik krótkie spodnie i koszulka za niecałe 20 zł z f&f w tesco. Normalnie nie ma tam tragicznych cen, ale to oczywiście było w mega promocji ( pewnie z zeszłego lata)

U nas brzuchol rośnie, byliśmy u endokrynologa dziś i wszystko ok ;)
    W weekend są targi mamusiowo-dzidziusiowe we Wrocławiu jeśli któraś z okoli ( Amy na pewno)

Sarna84 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ach te brzuszki - wszystkie piękne! :D

Mi się już udało swój całkiem zrzucić :) został mi 1kg do wagi sprzed ciąży.
    Teraz czas dążyć do wagi z dnia ślubu :p
    Ale dziś z okazji Walentynek trochę słodkiego się do domu wkradło ;)

Kaczorka gratuluję!! A ile przez ciąże miałaś na plusie?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam trochę posmęcić.
    Wróciłam z 'wizyty'. Jeżdżę 50km do lekarzy. Tak się złożyło że tydzień temu byłam na usg u babeczki (mówię o wizytach extra poza swoją gin). W gabinecie zeszło ponad 30min. Dostałam filmik 12min dla M na statek 2d/3d i 1x zdj 3d. Ogólnie byłam zadowolona chociaż babka mówiła że najlepsze 3d będzie po 30tc.
    Dzisiaj miałam kolejną wizytę. U gina z najlepszym sprzętem w okolicy. Też dojazd i siedzenie na poczekalni 1h.
    Chciałam wyczuć w którym miejscu lepszy sprzęt i jak M wróci na chwilę to pójść też z nim, bo wszystko go omija.

Po wejściu do gabinetu usłyszałam że dziecko jest wielkości papierosa... nie ma sensu robić 3d bo szkoda kasy... że jest za małe itd. Powiedziałam że chciałabym zrobić M niespodziankę i wysłać wyraźne choćby zdjęcie (moja gin prowadząca ma słaby sprzęt niestety). Marynarz, że go omija... to usłyszałam że to ja takie życie wybrałam i że po porodzie wcale nie będzie lepiej.
    Z łaską pozwolił się położyć na kozetce na CAŁĄ 1MIN...
    Wiem jak dziecko wyglądało na 3d tydzień temu u tej babeczki. A tutaj że mam przyjść za 2 mies. Zajrzał, powiedziałam że mi nawet filmik 2d wystarczy. Z łaską wydrukował jedno rozmazane zdjęcie 2d...

A dla mnie było o niebo lepiej widać niż w zeszły czwartek. Nie twierdziłam że ma być idealnie. Chodziło mi tylko o pamiątkę. Wyszłam po 5min z gabinetu bez płacenia. Rozżalona, humor poszedł i z beznadziejną fotą 2d na którą nawet nie chcę patrzeć teraz ze złości.

Pomijając fakt że 'chcę zapłacić to chcę mieć' to też byłyście odsyłane z usg bo dziecko jest nie takie do tych fot? :(
    Babeczka nie marudziła i robiła bez gadania. Byłam uskrzydlona w zeszłym tyg. Po dzisiejszym myślałam że będzie jeszcze lepiej a Walentynki okazały się beznadziejne...

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania co za palant z tego lekarza.
    Wielka łaska. Przeciez to i tak byl czas przeznaczony dla Ciebie.
    Na tym zdjęciu usg powinna być gdzieś w rogu nazwą sprzętu jakim było robione. Może poszukaj innego gabinetu z takim sprzętem?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kaczorka gratuluję!! A ile przez ciąże miałaś na plusie?

Ostatnie ważenie miałam w 34+4 i wtedy było na plusie prawie 15kg. Nie wiem ile było 3 tygodnie później, czyli w dniu porodu. Może z 17kg? ;)
    Natomiast po powrocie do domu miałam 11kg więcej niż przed ciążą. I z tego został mi jeszcze 1kg.

Ania - ten lekarz to jakiś cham! Niech go myszy zjedzą! On nie wie, że ciężarnej się nie odmawia?
    Jakiś durny.. I bzdury gada, bo my byliśmy na USG 3D w 12+2 i pięknie wyszły fotki. Więc w 16tc też powinny być fajne.
    A nie ma możliwości podjechać gdzieś jeszcze?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie denerwuj się już. Nie ma sensu tracić energii na takich lekarzy, co nie mają za grosz empatii.
    Poza tym jego komentarze były bardzo niegrzeczne.

A kiedy Twój M wraca? na jak długo?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - lekarz idiota. Nie ma co się takimi przejmować.
    Szkoda tylko, że nie masz fotki, ale jeszcze będziesz mieć okazję na super sesję dla męża :*

Mój lekarz mi odradził 3D, gdy było za wcześnie, ale jestem pewna, że gdybym go poprosiła, to by się zgodził.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to i tak już nic nie zmieni.
    Jedynie myślę co zrobić i gdzie jak już M będzie. Chcieliśmy mieć fajny film, zdjęcia dlatego uderzyłam w dwa gabinety. Na internecie miał same pozytywne komentarze. Inaczej nawet bym się czuła gdybym dostała 2-3 fotki 2d a już motyle w brzuchu jakby był filmik 2d. Nie upierałam się na 4d czy live hd. Ale nawet podstawy nie był skłonny mi wyświadczyć.

M wraca sam początek marca. Wyjeżdżamy prawdopodobnie na 1.5m do Szczecina żeby pozałatwiał sprawy ze szkołą. Będziemy tutaj na pewno na połówkowych bo mam za darmo. Więc chyba pora rozejrzeć się w Szczecinie za czymś gdzie zrobią 4d. I potem M w połowie kwietnia wraca na statek i siedzi do lipca. Taki jest plan a jak wyjdzie to się okaże.

Ten lekarz wmawiał mi że na internecie są 3d dzieci powyżej 20tyg. A ja dobrze wiem że można robić od 'zapłodnienia'. Są foty. Nawet mamaginekolog robi. Byłam w pełni świadoma że dziecko jest małe i nie będzie wyglądało jak w 30tc. Tylko ja chciałam mieć chociaż zdjęcie którego moja wspaniała ginka nie jest w stanie zrobić i stąd po wizytach u niej tylko tutaj mam niedosyt. Na przyszłość... móc się pochwalić i pokazać kiedyś za X lat...

Czekam teraz aż M się podłączy po pracy na internety i będzie pytać jak wizyta... jedyne co jestem mu w stanie powiedzieć to że będzie miał syna na 100%. Trzeci lekarz to potwierdził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedźcie czy przesadzam...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f614ea8c3143.jpg

To jest fota od tej babeczki z zeszłego tygodnia. Dla nas idealne zdjęcie. Każda chyba czeka na usg. A dostając taką fotkę to już całkiem można oszaleć ze szczęścia. Fakt nogi ucięte ale czy to się liczy?

Dzisiaj ten facet jak pokazał 3d to Klusek był calusienki. Ze stopami, rączkami. Dla mnie był to najlepszy widok. Nie patrzyłam na nierówności na ciele, że chudziutki. Ale był i M pewnie też ucieszyłby się z takiego widoku.
    Tylko lekarz sobie stwierdził że się obecny stan nie nadaje do uwieczniania i o... jestem chyba pierwszą osobą która chciała zapłacić 300zł!!! za foty i film i została odprawiona z kwitkiem.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu niestety nadal trafiają się tacy lekarze..
    zrelaksuj się i dobrze, że masz foty od tej pani ginekolog..

dla nas też każde zdjęcie jest radością, choć my chodzimy raz na 4 tyg
    z każdego jednego się cieszymy, więc rozumiem Cię w pełni

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Aniu niestety nadal trafiają się tacy lekarze..
    zrelaksuj się i dobrze, że masz foty od tej pani ginekolog..

dla nas też każde zdjęcie jest radością, choć my chodzimy raz na 4 tyg
    z każdego jednego się cieszymy, więc rozumiem Cię w pełni

Właśnie... my się cieszymy z każdego. Bo każde jest pamiątką.
    Mam zaklepaną u niego wizytę jeszcze w marcu i kwietniu bo terminy znikały raz dwa. Ale po dzisiejszej wizycie marzec na pewno odpuszczę. Będziemy mieć w połowie połówkowe i będę z M. Do tego jedna wizyta u mojej gin jak przyjedziemy po zwolnienie. A tak rozejrzę się w Szczecinie za czymś. Dopóki M będzie to będę chciała żeby się napatrzył po później może wrócić jak już Klusek będzie po drugiej stronie.

No nic. Wymazać dzisiejszy dzień z pamięci i chyba wybrać tą babeczkę na następny raz.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, nie ma co myśleć o lekarzu dupku :)

przepraszam za słowa, ale czasami jestem taka zła na ludzi za ich brak empatii

byłam dziś u endokrynologa rano, kolejka, pan doktor bardzo miły zaprosił panie ciężarne na początek, reszta jak to mówił może poczekać bo pewnie im łatwiej.
    Mąż jednej z pacjentek nieciężarnych skomentował po cichu, że to niesprawiedliwe, że musi przeparkowac auto itd. Wyszedł na papierosa i wrócił tak śmierdzący, że ja oczywiście kierunek wc.
    Miałam ochotę mu coś powiedzieć, ale dałam sobie spokój.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e8215c5792a.jpg

Aniu, takie zdjęcie 3D dostaliśmy w 12+2.
    Jak chcesz fajne ujęcia to w Szczecinie polecam Ci doktora Mędrka, który przyjmuje w Diagenie na Wojciecha.
    My u niego robiliśmy wszystkie trzy USG prenatalne i z każdej wizyty mamy super fotki.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, no to Ci się trafiło :/ pieprzenie, że nic nie widać - my już z 13tc mieliśmy takie zdjęcia:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b888d7348e2.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2f579987317.jpg

Szukaj lekarza dysponującego sprzętem typu Voluson 8 - najlepsze ujęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:53

mi88 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie będę szukać. Na razie muszą się plany dokładniej nakreślić a wizyty też z wyprzedzeniem trzeba planować i dlatego u mnie nie jest to takie proste. Stąd teraz chciałam ogarnąć konkretne miejsce i potem z M wpaść. No trudno.
    Ochłonę kilka dni to pomyślę wtedy.

A M jak usłyszał o papierosie i reszcie to zabronił iść do niego na kolejne wizyty.

I te wszystkie Wasze zdjęcia tylko mnie utwierdzają że nie jestem świrnięta że chcę sobie w 17tc (gdzie mamy na plusie tydzień czyli wychodzi 18tc) zrobić 3d.

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    W Szczecinie będę szukać. Na razie muszą się plany dokładniej nakreślić a wizyty też z wyprzedzeniem trzeba planować i dlatego u mnie nie jest to takie proste. Stąd teraz chciałam ogarnąć konkretne miejsce i potem z M wpaść. No trudno.
    Ochłonę kilka dni to pomyślę wtedy.

A M jak usłyszał o papierosie i reszcie to zabronił iść do niego na kolejne wizyty.

I te wszystkie Wasze zdjęcia tylko mnie utwierdzają że nie jestem świrnięta że chcę sobie w 17tc (gdzie mamy na plusie tydzień czyli wychodzi 18tc) zrobić 3d.

Nie jesteś, jednak zostawiając kupę kasy w prywatnych gabinetach mamy prawo oczekiwać pewnych standardów.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej! Przecież to dzieciątko ma już wszystko co trzeba. A zdjęcia 3D to już z 8tc widziałam gdzieś tu na OF. Fajnie to wyglądało :) mimo, że jeszcze takie nie do końca ukształtowane.

Heh, moje dziecko nauczyło się krzyczeć, że chce cycusia :p takie długie "eeeeeeeeeee!" na całe gardło ;)

Jadranka, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ